Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

MAMMA MIA !!!





Ύστερα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες λόγω κοσμοσυρροής κατάφερα χθες να πάω στο συμπαθητικό σινεμαδάκι της Κηφισιάς να δω το ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ.
Γεμάτο το σινεμά. Κάθε λογής κόσμος, γυναίκες, άνδρες , παιδιά κάθε ηλικίας, κυρίως όμως μεσήλικες και άνω. Κι αυτό μου έκανε εντύπωση

Η ταινία είχε διαφημιστεί για τρία πράγματα : τη συμμετοχή της Μ.Στρίπ και του Π.Μπρόσναν, τα τραγούδια των ΑΒΒΑ και το γύρισμά της στα κυκλαδίτικα νησιά μας.

Προσπάθησα να καταλάβω ποιο από τα τρία αυτά ατού της ταινίας προκάλεσε το ενδιαφέρον τόσου κόσμου και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων. Η ταινία ήταν ένα καθαρό μιούζικαλ, με πολλά τραγούδια, μουσική και χορό. Την πράγματι εκπληκτική Μ.Στριπ την έχουμε δει σε πιο αξιόλογες ταινίες. Όσο για τον Π.Μπροσναν τον JAMES BOND έκανε. Ωραία τα τραγούδια των ΑΒΒΑ αλλά ελκυστικά μάλλον για το νεαρόκοσμο.

Μένει το γεγονός ότι η ταινία γυρίστηκε στα δικά μας γραφικά νησιά πράγμα που τονίστηκε ιδιαίτερα από όλα τα μέσα και με κάθε τρόπο.
Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτή η "ελληνικότητα" της ταινίας προκάλεσε κυρίως το ενδιαφέρον του κόσμου. Μας αρέσει φαίνεται να δείχνουν και να μιλάνε για την Ελλάδα, τη ζωή της, τις ομορφιές της. Μας πιάνει μια εθνική υπερηφάνεια.

Ρε Ελλάδα σ΄αγαπάμε πολύ. Κι ας μας πληγώνεις, ας μας διώχνεις, ας μας ταλαιπωρείς μια ζωή, με τα αλλοπρόσαλλα , τη γραφειοκρατία, τα παλαβά και τα ακατανόητά σου ! Ας είσαι ακόμα και ακριβή !
Εμείς σε γλεντάμε και το δείχνουμε σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε τριήμερο, όταν ξεχυνόμαστε με τα τζίπ μας στους δρόμους για να ξεδώσουμε, να ξεφύγουμε από τη καθημερινότητα που μας πνίγει. Τότε τη βρίσκουμε..

Σ΄αγαπάμε ρε Ελλάδα.

4 σχόλια:

αντωνης είπε...

καταπληκτικη η τελευταια προταση λεοντοκαρδε!!!

:)

leondokardos είπε...

Καλημέρα αντωνη.
Σ΄ευχαριστώ για τα λόγια σου. Ξέρεις, διαβάζω σε άλλα μπλόκ πράγματι εκπληκτικά κείμενα, ταλέντα στο γράψιμο και τα απολαμβάνω.
Νάσαι καλά.

marianaonice είπε...

Πόσο αληθινό είναι το κείμενό σου αυτό!
Και εγώ την πολυάκουσα την ταινία αυτή και για τη Μ. Στρίπ κόβω φλέβες!
Θα πάω να τη δω έτσι και αλλιώς! Σίγουρα επηρρέασε το ότι γυρίστηκε στα ελληνικά μας νησιά!
Ναι φίλε μου την αγαπάμε την Ελλάδα, και ας είναι έτσι όπως την ...κατάντησαν οι άσπονδοι εχθροί της!
Πολύ ωραίο ποστ!!

leondokardos είπε...

Μαριάνα μου καλημέρα.
Να τη δείς τη ταινία, θα διασκεδάσεις και θα περάσεις ευχάριστα.
Κρίμα που δε γυρίστηκε στη... Κεφαλονιά !! Αλλά εμείς έχουμε το " μαντολίνο λοχαγού Κορέλι" !!!

Όσο για την Ελλάδα μας, εμείς οι απλοί πολίτες, τη πονάμε πραγματικά, άλλοι μας τη καταστρέφουν και δυτυχώς τους ανεχόμαστε.

Μαριάνα μου, πέρνα όμορφα στο νησί σου.