Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ....

Όχι, ο τίτλος δεν αποτελεί αναπαραγωγή κομματικού επιφωνήματος. Απλά, προσπαθώ να τα «μαζέψω» και με σεμνότητα και ταπεινότητα να αποφύγω τη χρήση κάποιων λέξεων και εκφράσεων για τις μέρες που περνάμε.
Δεν ήθελα να γράψω καθόλου για τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα. Για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός αθώου πλάσματος, ενός 15χρονου παιδιού. Για τα επεισόδια που διαδέχθηκαν το θάνατό του και που θα συνεχίζονται ποιος ξέρει για πόσο καιρό ακόμα.

Νιώθω όμως εκστασιασμένος, απογοητευμένος, απελπισμένος. Αφυπνίστηκα ξάφνου, διαισθάνθηκα ένα συναίσθημα ενοχής, μια σύγκρουση συνειδήσεων.
Θύμωσα με τον εαυτό μου, έσπευσα να αποδεχτώ τις παραλείψεις, προσπάθησα να δικαιολογηθώ γιατί τόσο καιρό «κρατήθηκα» μακριά από τις εξελίξεις, τις νέες ιδέες. Τις ανατροπές θέσεων, σκέψεων, πεποιθήσεων.
Ούτε και το γεγονός ότι πέρασα και ακόμα περνώ δύσκολες προσωπικές καταστάσεις που με απασχολούν και που παλεύω να αντιμετωπίσω , δικαιολογεί τη μακαριότητά μου, την απομόνωση από τα γύρω μου.

‘Έτσι λοιπόν θέλησα να επισημάνω τουλάχιστον κάποια πράγματα από τα πρόσφατα γεγονότα που με εντυπωσίασαν.

Και πρώτα, βλέπω να έχει χαθεί τελείως η κοινωνική συνοχή. ΄Εχω την αίσθηση ότι δεν είμαστε ένας λαός. Μας χώρισαν. Απόλυτη η ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής σε κάθε τομέα. Διεύρυναν αντιθέσεις, ξεχώρισαν, κρυφοκοίταξαν.
Ήρθαν στην εξουσία με σύνθημα τη κάθαρση της διαφθοράς και σχεδόν αυτόματα βυθίστηκαν οι ίδιοι σ΄αυτήν. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα κόμμα που έμεινε στην αντιπολίτευση σχεδόν 18 χρόνια, δεν άλλαξε, δεν διδάχθηκε, δεν σχεδίασε, δεν επέλεξε ικανά στελέχη, έτοιμο να διεκδικήσει την εξουσία. Χαντάκωσαν μια παράταξη και απογοήτευσαν τον κόσμο τους.
Τέτοια ανικανότητα !


Δεύτερον, υποκλίνομαι μπροστά στους νέους μας .Ομολογώ ότι τους είχα παρεξηγήσει, σχεδόν απαξιώσει. Και τώρα βλέπω νέους όλο ζωντάνια, με ιδέες πολύτιμες και σύγχρονες, έτοιμους για αγώνες και διεκδικήσεις. Ξεκάθαρες οι θέσεις τους, ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν.
Και ίσως το μεγαλύτερο έγκλημα θα είναι να τους στερήσουν το δικαίωμα να ονειρεύονται. Τα όνειρα των νέων και η πραγματοποίησή τους, μόνον αυτό θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα της.

Τρίτον, είναι πραγματικά συγκλονιστικό πως ο φόνος αυτού του παιδιού εντυπωσίασε, συγκίνησε και ξεσήκωσε τόσες διαμαρτυρίες σε τόσες πολλές χώρες. Διαδηλώσεις και συμπαράσταση στη νεολαία μας από τη Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Αγγλία κ.α., ακόμα και από την Αργεντινή από όπου είναι και η φωτογραφία. Νέοι και εκεί να διεκδικούν, αποδεικνύοντας ότι η νεολαία παντού έχει τα ίδια αιτήματα, τις ίδιες αγωνίες για τη ζωή. Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο να φοβούνται οι ηγέτες των άλλων χωρών ότι οι διαδηλώσεις από την Ελλάδα θα μεταφερθούν και στις δικές τους χώρες. Να λοιπόν και ένα πολύτιμο «αγαθό» που καταφέραμε να εξάγουμε, μια και τίποτα άλλο αξιόλογο δε παράγουμε προς εξαγωγήν !

Τέταρτον, ειλικρινά εξανίσταμαι με ο,τι ακούω και βλέπω σχετικά με το φόνο του Αλέξη. Μα τόσο πολύ λείπει η ευθιξία, η τσίπα, η γενναία αναγνώριση και ανάληψη ευθυνών ! Υπουργοί που λεκτικά παραιτούνται και μετά παραμένουν, δήθεν εν ώρα μάχης ! Όχι κύριοι, να επιμένατε.
Η Αστυνομία να πηγαινοφέρνει το φονικό βλήμα , προκαλώντας έτσι βάσιμες υποψίες ότι επιδιώκεται η απόκρυψη της αλήθειας. Πάλι δηλαδή οδεύουμε με κάθε… αθέμιτο τρόπο να αθωώσουμε πιθανούς ενόχους, να αποφευχθεί η τιμωρία και τελικά να τους ανταμείψουμε κιόλας με προαγωγές !
Είναι αυτή η ατιμωρησία που συνεχίζονται αδιάντροπα τα ίδια απαράδεκτα φαινόμενα στο αστυνομικό σώμα.

Τέλος, με όλα αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν, η χώρα έχει δυσφημιστεί στο εξωτερικό, όπου ΜΜΕ και τύπος με σχόλια σκληρά, υποτιμητικά, εξευτελιστικά, δίνουν μια μελανή εικόνα για τη χώρα μας.
Δέστε τι γράφει η γαλλική Le Figaro:
«Να΄μαστε μπροστά σε μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση η οποία κατά τη περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης βρίσκεται αντιμέτωπη με τη νεολαία της. Και όλα αυτά γιατί η Ελλάδα δε προσαρμόστηκε στις ανάγκες μιας σύγχρονης χώρας, παραμένοντας εγκλωβισμένη στο κυκεώνα της διαφθοράς και της πελατειακής σχέσης».

Δε ξέρω που θα καταλήξει αυτή η τωρινή κατάσταση, πότε, πως και εάν θα εκτονωθεί. Νομίζω όμως ότι με όλη αυτή την αναταραχή κάτι καλό θα βγει για τη κοινωνία μας. Είναι πολύ θορυβώδες και ισχυρό το «κτύπημα» για να παραμείνει δίχως αποτέλεσμα.

38 σχόλια:

tovenito είπε...

πάντως εγώ δεν το θεωρώ δυσφήμιση αυτό που έγινε. απλά την αλήθεια είπαν. αυτό που λέμε κι εμείς και που έχουμε αποδεχτεί ως πραγματικότητα. κατά τα άλλα δεν μπορώ να διαφωνήσω καθόλου με το ποστ! καλησπέρες!

Matrix είπε...

Όταν ένας άνθρωπος που βιώνει προσωπικά δικά του, καταφέρνει να νιώθει, να προβληματίζεται να έχει ενστάσεις έτσι, τότε δεν χωράνε άλλα λόγια.

Γιατί είναι και πολλοί ακόμα που δεν τους άγγιξε καθόλου, κάπου θα λύπανε για ψώνια φαντάζομαι.

info press είπε...

Η εφημερίδα τα είπε όλα με λίγες λέξεις. Εσύ τα είπε πάλι όλα με το παρακάτω: "Ήρθαν στην εξουσία με σύνθημα τη κάθαρση της διαφθοράς και σχεδόν αυτόματα βυθίστηκαν οι ίδιοι σ΄αυτήν."
Σε "προσλαμβάνουμε".

VAD είπε...

O προβληματισμός σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο,όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις θα μας πάρει καιρό να συνέλθουμε ως κοινωνία καικράτος...

Meropi είπε...

Μα πού θυμήθηκες το "σεμνά και ταπεινά" βρε Λεοντόκαρδε μου???? Ούτε οι ίδιοι δεν το θυμούνται πια....

Ανώνυμος είπε...

Η λιονταρίσια καρδιά σου δεν άντεξε άλλο τη σιωπή :) .
Αναμενόμενο!
Αναρωτιέμαι μήπως το θηρίο της ελευθερίας ξύπνησε πάλι και ζητάει να του δώσουμε κι' άλλο αίμα για να μας παραχωρήσει την επόμενη δόση.
Γιατί, μάλλον, η προηγούμενη κατάθεση δεν ήταν για πάντα...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

"Είναι πολύ θορυβώδες και ισχυρό το «κτύπημα»....
Το τι μέλλει γενέσθαι....τις εξελίξεις, θα τα πει η ιστορία...
Καλή σου εβδομάδα!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Roadartist είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Roadartist είπε...

"υποκλίνομαι μπροστά στους νέους μας"

ΑΥΤΟ που έγραψες σε τιμά, να είσαι καλά!

Επισης συμφωνω με τον matrix, απορω και νιωθω απιστευτα εκνευρισμενη με καποιους που ενώ διαλυθηκε η Ελλαδα, παρόλα αυτά ζουν ακομη στη κοσμαρα τους.. ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, τι άλλο να πω..

leondokardos είπε...

tovene ασφαλώς την αλήθεια έδειξαν τα ξένα κανάλια και ειπαν ο,τι εμείς λέμε μεταξύ μας για τα χάλια μας. 'Ομως μιλάνε με μια δόση κακίας και πολλές φορές υπερβολής.Η δε ζημιά στο τουρισμό μας για το 2009 φαντάζομαι οτι θα είναι ανυπολογιστη δυστυχώς.Και αυτό μέσα στην οικονομική κρίση.
Έμείς όμως φταίμε.
Καλή βδομάδα.

leondokardos είπε...

matrix ειλικρινά, είχα απομακρυνθεί απο πολλά πράγματα.Για άλλα πάλι δεν ήθελα καν να βλέπω και να ακούω.
Δεν ήθελα να σχοληθώ πλέον με τους πολιτικούς.
Φαίνεται πως ήρθε ο καιρός να ξυπνήσω.....

leondokardos είπε...

infopress είπα τα πράγματα έτσι ακριβώς όπως τα ένιωθα.

leondokardos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
leondokardos είπε...

Vad δε ξέρω πια αν ποτέ γίνουμε κράτος. Αυτό χρειάζεται κοινές θέσεις, ελπίδα,διάθεση κατανόησης,κοινό αγώνα,έτσι ώστε να ξαναγίνουμε μια κοινωνία με συνοχή για το καλό όλων μας. Μου φαίνεται μάλλον θολό όμως.

αντωνης είπε...

Παρα πολυ καλη αναρηση, με πληθος σωστων και λογικων επιχειρηματων.

Συμφωνω απολυτα στην πρωτη απο τις επισημανσεις σου, που ειναι και κατι που το εχω σκεφτει και εκφρασει πολλακις τον τελευταιο καιρο. Νομιζω ομως οτι δυστυχως η κοινωνικη συνοχη ειναι κατι που λειπει πολλα χρονια απο την κοινωνια μας.

Ας ελπισουμε κατι να αλλαξει, αν και δεν ειμαι πολυ αισιοδοξος.

leondokardos είπε...

meropi αυτό λέω κιεγω. Τόπαν ξανά και ξανά, αλλά το ξέχασαν πολύ γρήγορα.

leondokardos είπε...

Lilith γιατί τα έχεις βάλλει με τα... λιοντάρια ! Το λέω γιατί μπήκα στο μπλόγκ σου και είδα... θέσεις για αυτά τα ...άκακα ζωάκια !!
Λοιπόν. Εγω ως λέων, έχω κρατήσει όλα τα καλά τους: ήρεμος αν δε με πειράξουν, ποτέ πινασμένος ,για να μη κυνηγάω, προστατευτικός,αφοσιωμένος.
Πράγματι όμως τα πρόσφατα γεγονότα με πείραξαν πολύ, θύμωσα και γιαυτό... βρυχήθηκα !!!

leondokardos είπε...

Γλαρένια μου όπως βλέπεις η έκρυθμη κατάσταση συνεχίζεται και κατά τη γνώμη μου,άρχισε ένας αγώνας της νεολαίας με άγνωστα επακόλουθα, ενώ πέρνουν μέρος και άλλες τάξεις.
Εγω φοβάμαι οτι θα έχουμε μια αναταραχή για αρκετό καιρό. Ελπίζω μόνο να μην έχουμε άλλα θύματα και απο όλα αυτά να βγεί κάτι καλό για τη χώρα,που το έχει ανάγκη.

leondokardos είπε...

Αρτίστα μου, δυστυχώς έτσι είναι, οι περισσότεροι αποσύρονται στο καναπέ τους,στη μακαριότητά τους, όπως δυστυχώς κιεγω για μεγάλο διάστημα,αγνοόντας για ο,τι συμβαίνει γύρω τους. Πρωσοπικά και δίχως διάθεση να απαλλάξω τον εαυτό μου, αναγνωρίζω το σφάλμα μου.
Ελπίζω και εύχομαι να καταλάβουμε και να υποστηρίξουμε τα μηνύματα αυτών των γεγονότων. Και η αποδοχή τους θα ειναι ο,τι καλύτερο για τη κοινωνία μας.

leondokardos είπε...

Αντώνη μου, ναι,μας διέριξαν τη κοινωνική συνοχή, τη πιό μεγάλη ζημιά που μπορούσαν να επιφέρουν στη χώρα.Και ο χαρακτήρας μας δυστυχώς είναι εκδικητικός,δε ξεχνά και δε συγχωρεί .
Ασφαλώς και εγώ δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Το μόνο που εύχομαι είναι τα τωρινά γεγονότα να μην πάνε χαμένα.

Ανώνυμος είπε...

Copy Paste
Copy Paste
Copy Paste
... Οι Λέοντες ανά τον πλανήτη!...
Copy Paste
Copy Paste
Copy Paste
... Αν βρω κάποιον που θα διαφέρει θα είσαι ο πρώτος που θα το μάθεις!!! :)
Και κατά ένα περίεργο τρόπο ΟΛΟΙ έχετε κρατήσει ΜΟΝΟ τα καλά του ζωδίου! :) :) :)
Καλό σου βράδυ Λεοντόκαρδε!

leondokardos είπε...

Lilith ασφαλώς όλα τα λιοντάρια έχουμε τα ίδια.. ακατανίκητα χαρίσματα !!
Πως να διαφέρουμε δηλαδη.
Πάντως όπως λες αν δείς πουθενά διαφορά, πέστο μου.

marianaonice είπε...

Πολύ σωστά τα αναλύεις @φίλε μου!
Έτσι ακριβώς είναι και το κυριότερο ότι χάσαμε την κοινωνική μας συνοχή!
Αυτό ήταν το μεγάλο τους επίτευγμα!
και τώρα αλωνίζουν ανεμπόδιστοι πάνω στο διαλυμένο κουφάρι της κοινωνίας μας!!
Μοναδική μας ελπίδα τα νειάτα!
Σωστά το επισημαίνεις!

Θάθελα να ήμουν αισιόδοξη κι εγώ και να περίμενα κάτι καλό να βγει από τα τελευταία γεγονότα, όμως φοβάμαι ότι κι αυτή η ευκαιρία θα πάει χαμένη και το χειρότερο θα πάει χαμένη και η άδικη θυσία του 15χρονου Αλέξη!!

Δανάη είπε...

Ωραία και θετική η συλλογιστική σου, Λεοντόκαρδε....
Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο της roadartist...

Nα είσαι καλά
Καλό σου βράδυ

leondokardos είπε...

Μαριάνα απο καιρό έβλεπα να μη πηγαίνουν καλά τα πράγματα. Φοβόμουνα. Εχω όμως πλέον απογοητευτεί απο τη πολιτική και τις κομματικές αντιπαραθέσεις, απο ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ που ακούγεται συνεχώς, ενώ η νεολαία αγωνιά. Κάποτε κάτι θα ξεσπούσε.
Ελπίζω κάτι καλό να βγεί απο όλη αυτή την αναταραχή.

leondokardos είπε...

Δανάη όπως λέω και στη Μαριάνα, διαισθανόμουνα οτι η κατάσταση ξέφευγε,κάπου θα ξεσπούσε. Τα παιδια δεν άντεξαν τη πίεση και τα προβλήματα που τους προκαλεί η κοινωνία μας.Ευχομαι για το καλό όλων μας,ΟΛΟΙ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, η κυβέρνηση, τα κόμματα, η πνευματική ηγεσία, όλοι στο τομέα τους.

tzonakos είπε...

Η Le Figaro τα λέει σωστά. Μα ξέραμε και βλέπαμε κι εμείς εδω το τι συμβάινει κι ηταν θέμα χρόνου να γίνουν όσα έγιναν...
Και να μαστε τωρα σκορπισμένοι, ασύνδετοι, συντετριμμένοι και αβέβαιοι.

Για να αλλάξει κάτι, πρέπει όλο και περισσότεροι να συνειδητοποιήσουμε τις αλήθειες.

leondokardos είπε...

tzonako αν και σε...βλέπω συχνά σε άλλα μπλόγκ, σε καλωσορίζω και στο δικό μου.
Το θέμα με το ξένο τύπο και τα ΜΜΕ είναι η αφάνταστη ζημία που θα προκαλέσουν στο τουρισμό μας σε μια περίοδο που θα ελιανι οικονομικά πολύ δ΄συκολλη.
Ναι, κάποτε θα ξεσπούσε η αγανάκτηση των πολιτών και να σου πω την αλήθεια χαίρομαι που το παράδειγμα το δίνουν οι νέοι μας. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για το τόπο.
Η αβεβαιότητα που μας διακατέχει είναι ο,τι χειρότερο. Προσωπικά παραμένω πολύ προβληματισμένος και απαισιόδοξος.

tzonakos είπε...

Nόμιζα οτι εχω ξανασχολιάσει εδω.
Σ ευχαριστώ για το καλωσόρισμα πάντως.
Κι εγω δηλώνω προβληματισμένος εως και αγχωμένος, φοβάμαι όμως παρα το οτι η νεολαία έδειξε να αντέδρασε, μήπως δεν βρει αυτά που περιμένει στο μέλλον γι αυτην ( τη νεολαία ).
Δεν τους ειχα υποτιμήσει καθόλου.
Πώς να πείσει κανεις όμως 15χρονα οτι αυτό που κάνουν ειναι δίκαιη επανάσταση που θα εχει αντίκρυσμα πριν γεράσουν και πώς θα οφεληθεί απο αυτο όλη η κοινωνία ;

Τελος πάντων αυτο που θέλω να πώ δεν μου βγαίνει τωρα και φοβάμαι μην υπάρξουν παρανοήσεις.
Ελπίζω εν καιρώ να μου βγει και να το θέσουμε σε συζήτηση. Θα χαρώ.

Να σαι καλά.

faraona είπε...

Μακαρι Λεοντοκαρδε...το ευχομαι κι εγω!!!

Αν και ειναι πολυ δυσκολο ...το ευχομαι!

καλημερα

leondokardos είπε...

tzonako καλημέρα.Πολύ πρωινό ξεκίνημα σήμερα !!
Δε ξέρω πουθα καταλήξει αυτή η κατάσταση και εαν θα βγούν τα σωστά συμπεράσματα για τους νέους. Ευχομαι ο αγώνας τους να είναι μακρυά απο βανδαλισμούς γιατί αυτό τους απομακρύνει απο τη κοινωνία.Ελπίζω όμως οτι όλα τα πολιτικά κόμματα θα θελήσουν να μελετήσουν τι τους λένε τα παιδιά,τα όνειρά τους,τη κοινωνία μέσα στην οποία θέλουν να ζήσουν.
Μεγάλο το θέμα. Το ξανασυζητάμε.

leondokardos είπε...

faraona μου, προσωπικά περιμένω ακόμα,απογοητευμένος και πολύ προβληματισμένος.Και νιώθω σε αδιέξοδο σκεφτόμενος σε τι μπορώ εγω να βοηθήσω. Γιατί η κριτική μου είναι εύκολη, αλλά φοβάμαι οτι κιεγω όπως και τόσοι άλλοι καθόμαστε στο... καναπέ μας.

cinderella είπε...

To μόνο που θα θελα να συμπληρώσω είναι πως μακάρι η Le Figaro να είχε άδικο. Όπως και η Guardian. ας διαβάσουμε τον ξένο τυπο για να δούμε τα πράγματα αντικειμενικά. Δυστυχώς. Ειλικρινά.
Πολλές καλησπέρες γλυκέ μου!!

leondokardos είπε...

Cindy μου είμαι πολύ προβληματισμένος, θυμωμένος, απογοητευμένος με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Νομίζω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια κοινωνική αναταραχή , αγανάκτηση, οργή, λόγω συσσωρευμένων προβλημάτων. Όλοι φταίξαμε γιαυτό, ο καθένας από τη σκοπιά του. Και οι κυβερνώντες πάνω απόλα με την αδεξιότητα, την ανικανότητα και την ελαφρότητα που τους διακρίνει.
Παρήγορο είναι μόνο το γεγονός ότι η νεολαία πρωτοστατεί και τα παιδιά έχουν ωριμότητα, ορθό καταγγελτικό λόγο και ζητούν το δικαίωμα να ονειρεύονται.
Ξέρεις, τι νόημα έχει πλέον να ρωτάμε τα πιτσιρίκια για πλάκα «τι θάθελες να γίνεις Γιωργάκη όταν μεγαλώσεις;»
Μια πολυδάπανη διαδικασία εκπαίδευσης, ένα «χαρτί» για εφόδιο, δίπλωμα δικηγόρου, γιατρού, μηχανικού κτλ, για να καταλήξει ς οδηγός ταξί, εμποροϋπάλληλος, σερβιτόρος τελικά ή ακόμα και άνεργος !! Σπουδάζεις με άγνωστο πολλά επακόλουθα για τη πορεία σου.
Τέλος πάντων το θέμα είναι μεγάλο. Εύχομαι όλη αυτή η αναταραχή να καταλήξει σε κάτι σωστό, αν και προσωπικά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος.

issallos είπε...

@φιλε λεοντοκαρδε...θα συμφωνισω μαζι σου σε πολλα....απο οσα λες ...αλλα ξερω πως ολα θα τα καπελωσουν οπως μπορουν....θα τα αλλαξουν θα τα αλλιωσουν και εχουν την δυναμη να το κανουν.....μονο οταν δεν θα προλαβαινουν τα γεγονοτα δεν θα μπορεσουν να αλλαξουν τιποτα...δεν θα ξερουν απο που τους ηρθε.....τοτε Θα εχουμε κοινωνικη ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...μηπως και ξεκουνηθουν καποιοι φαρδιοι κωλοι....απο τις καρεκλες τους......
Αλλα οπως βλεπεις αφησαμε τα 15χρονα να βγαλουν το φιδι απο την τρυπα ...και μεις απλα κοιταμε...!

leondokardos είπε...

issallos σε καλωσορίζω στο μπλόγκ μου.
Όλες αυτές τις μέρες εκφράζω παντού το προβληματισμό,την αγανάκτηση, το φόβο και την απογοήτευσή μου για τα γεγονότα τα τόσο τραγικά.
Η κοινωνία μας,με πρωταγωνιστές τα νιάτα μας, ξεσηκώθηκε επιτέλους.
Φοβάμαι όμως ειλικρινά μήπως όλα αυτά ερμηνευτούν στραβά,δεν δώσουν το σωστό μήνυμα και όπως λες παρεμηνευτούν και κουκουλωθούν.
Μπράβο πάντως στα παιδιά για την ωριμότητα που δείχνουν.
Πιστεύω οτι τα πράγματα δε θα σταματήσουν εδώ. Αναμονή λοιπόν.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Ωραίος ο Λεοντόκαρδος!
Το ρεζιλίκι ας το αναλογιστούν αυτοί που ευθύνονται.
Αλλά κι εμείς που τους επιλέγουμε.
Καλά να περάσεις εκεί που πας.

Ανώνυμος είπε...

where you come from!