Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ, ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ Τ΄ΑΠΛΥΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΦΟΡΑ......

Ε ναι, είμαι εξοργισμένος !
Μας δουλεύουν πάλι οι ντόπιοι και μας λοιδορούν οι ξένοι. Όχι, δε διακατέχομαι από υπέρμετρη πατριωτική ευαισθησία.


Αλλά για ένα λεπτό.
Πιστεύω ότι η εθνική οικονομία ενός κράτους δεν είναι δυνατόν να καταστραφεί μέσα σε λίγα χρόνια. Χρειάζεται έλλειψη οράματος, ανικανότητα και παραλογισμός πριν φτάσει σταδιακά στο αδιέξοδο.
Σε εμάς τώρα.
Η κατρακύλα της εθνικής μας οικονομίας άρχισε από τη δεκαετία του 1980.


Πρώτα ο Κωσταντίνος Καραμανλής μας έχωσε στην τότε ΕΟΚ με καθαρά πολιτικές διαδικασίες, δίχως να πληρούνται οι αναγκαίες οικονομικές και διαρθρωτικές προϋποθέσεις.
« Θα σας πετάξω στη θάλασσα να κολυμπήσετε » κάπως έτσι το είχε πει.
Βρεθήκαμε έτσι ανέτοιμοι να προσπαθούμε άτσαλα να κολυμπήσουμε σε άγνωστες θάλασσες.


Μετά ήρθε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Άρχισαν να έρχονται τα πρώτα χρήματα.
«Δώστα όλα» έλεγε στον Υπουργό Οικονομικών του.
Σιγά σιγά, δίχως πολύ σκέψη, δίχως προγραμματισμό και στόχους, ξοδεύτηκαν πολλά από τα ευρωπαϊκά κονδύλια κυρίως για λόγους εντυπωσιασμού και αλόγιστης σοσιαλιστικής ευαισθησίας. Καλά είναι αυτά, αλλά όλα απερίσκεπτα και ασυντόνιστα.
Ξεθάρρεψε συγχρόνως το συνδικαλιστικό κίνημα, οι διάφορες συντεχνίες ζητούσαν όλο και περισσότερα προνόμια με απαίτηση οι νόμοι να κόβονται και να ράβονται σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Επικεφαλής οι επαγγελματίες εργατοπατέρες με προοπτική το βουλευτιλίκι ‘Έπρεπε να είναι σκληροτράχηλοι για να αποκτήσουν όνομα και ψήφους.
Και η οικονομία κατρακυλούσε όλο και πιο βαθιά.


Να και ο «λογιστής» Σημίτης !
Μας χώνει κι αυτός στην Ευρωζώνη και πάλι δίχως να πληρούμε σχεδόν καμιά προϋπόθεση.
Χαρές και πανηγύρια, ανήκουμε στο «σκληρό πυρήνα»της Ευρώπης οι έρημοι !
Λογιστικές αλχημείες και πάλι για να κρατηθούμε στην ΟΝΕ.


Και το κερασάκι στη τούρτα της…χρεοκοπίας το βάζει «σεμνά και ταπεινά» η εξωφρενικά ανίκανη και τεμπέλικη κυβέρνηση της ΝΔ.


Στο μεταξύ τα δύο μεγάλα κόμματα φούσκωναν….. μέχρι σκασμού με διορισμούς υπαλλήλων το Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ, την ΕΡΤ, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή και όπου αλλού μπορούσαν.
Ε, και να μη φάνε και ορισμένοι ; Πρωτάκουστα σκάνδαλα και από τα δύο κόμματα εξουσίας. Απλά, οι μεν ήξεραν πώς να κάνουν τη « δουλειά » αθόρυβα, ενώ οι άλλοι δεν ήξεραν λόγω έλλειψης εμπειριών και αποκαλύφθηκαν.


Έτσι, σταδιακά, απαλά, σχεδόν σιωπηλά και σήμερα θορυβωδώς εκκωφαντικά, φτάσαμε την εθνική μας οικονομία σε τραγικός σημείο.
Καθημερινά μας λοιδορούν οι Ευρωπαίοι, γελούν ειρωνικά σε βάρος μας, χάσαμε κάθε αξιοπιστία σα χώρα. Ακούμε λόγια πολύ χοντρά, κουβέντες που μας προσβάλλουν, μας καρπαζώνουν παντού.


Και εμείς ;;;;;
Εμείς πάντα από αρχαιοτάτων χρόνων, ένα πράγμα ξέραμε να κάνουμε πολύ καλά, να μαλώνουμε μεταξύ μας.
Σήμερα λοιπόν τα δύο μεγάλα κόμματα πάνε να βγάλουνε τα μάτια τους σε βάρος όμως της χώρας.
Μα είναι η κατάλληλη στιγμή να αναζητήσουμε με επίσημες διαδικασίες ποιός παραποιούσε τα στατιστικά στοιχεία; Τι θα κερδίσουμε μ΄αυτό; Θα ρεζιλευτούμε, θα γίνουμε περίγελος των Ευρωπαίων πολιτών ακόμα περισσότερο.
Ναι, να τιμωρηθούν αυστηρότατα οι ένοχοι, αλλά ας τους ψάξουν αργότερα, όταν θα καταλαγιάσουν τα πράγματα.
Σήμερα, το βάρος πρέπει να πέσει στη διασώσει της οικονομίας μας. Και ας γίνει λίγο πιο επιθετικός, πιο δυναμικός ο Πρωθυπουργός κι ας μη φροντίζει μόνο για τη προσωπική πολιτική του καθιέρωση.
Άλλο που δε θέλει η εξαγωγική Γερμανία, να πέσει το ευρώ, να παραμείνουν φθηνά τα προϊόντα της. Η Γαλλίδα Υπουργός Οικονομίας απεκάλυψε ότι «αγγλοσαξονικά» χρηματοπιστωτικά κέντρα παίζουν άσχημο παιγνίδι σε βάρος των ελληνικών ομολόγων.
Γιατί ο Γιωργάκης δε ξεσηκώνει τους Ευρωπαίους συναδέλφους του για το θέμα αυτό;
Υπάρχουν πολλές εσωτερικές αντιθέσεις στην Ευρωζώνη, ας τις εκμεταλλευτεί. Ακόμα και η Eurostat έχει τις ευθύνες της. Ας αφήσει κάθε τόσο τα ταξίδια και ας στρωθεί στη δουλειά εδώ.
Ενώ λοιπόν η χώρα και οι πολίτες της καίγονται, τα κόμματα ασχολούνται με Εξεταστικές Επιτροπές που συνήθως μάλιστα πουθενά δε καταλήγουν.


Θα μου πείτε τώρα, « εντάξει ρε φίλε, τάπες, ξεθύμανες και τώρα τι θα κάνεις σαν …ευσυνείδητος Έλλην πολίτης; ».
Μα κι εγώ Έλληνας είμαι, δε το αρνούμαι, κουβαλάω τα ίδια χούγια, με προσθήκη μιας δόσης της… πανέμορφης κεφαλονίτικης τρέλας! Θα καθίσω στο καναπέ μου και θα βρίζω τους άθλιους δημοσιογράφους που λένε τις μαλακίες τους.
Κιαν επαληθευθεί το σενάριο του Παπακωσταντίνου περί Τιτανικού και αρχίσει να μπατάρει το πλοίο, θα βυθιστώ με όλους μαζί, τραγουδώντας « η Ελλάδα ποτέ δε πεθαίνει….. μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και μετά προς τη δόξα τραβά».
Έτσι, …ξαποσταίνουμε για λίγο, αυτό δεν έχουν καταλάβει οι ξένοι ακόμα !!

20 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

να ήταν τουλάχιστον και ο τιτανικός με τα σαλόνια του και την χλιδή του να πούμε εντάξει. τουλάχιστον μέχρι να βυθιστούμε να το ευχαριστηθούμε. ούτε καν βάρκα της άγονης γραμμής δεν μοιάζει.
καλησπέρα σου!

Nikos Lioliopoulos είπε...

Ειμαστε απιθανοι. Καναμε μπαχαλο τη χωρα μας για δεκαετιες και τωρα κανουμε και ολη την Ευρωπη! Αχ Ελλάδα σ 'αγαπω...

kariatida62 είπε...

Έχω μερικές ενστάσεις στις θέσεις και εκτιμήσεις σου! Για την σημερινή οικονομική κατάσταση δεν νομίζω ότι συνέβαλλαν ο Κ.Καραμανλής και ο Α. Παπανδρέου. Καλώς έπραξαν και οι δύο, ο πρώτος που με το έτσι θέλω μας έριξε να κολυμπήσουμε(μόνο έτσι λειτουργούμε)και ο Άδρέας που μείωσε την μεγάλη οικονομική ψαλίδα που υπήρχε στα κοινωνικά στρώματα δίνοντας οικονομικές βοήθειες στον υπάλληλο, τον συνταξιούχο τον γεωργό!θεωρώ πως οι λαμογιές που άρχισαν να γίνονται στην πορεία πρώτα απο την αυλή της εξουσίας με επέκταση προς τα κάτω..έφεραν την μη ελεγχόμενη κατάσταση!
Είμαι εντελώς αμέτοχη σ'όλα τα σκάνδαλα που έγιναν, κατάφερα να παραμείνω νομιμοταγής και τυπική απέναντι στις οικονομικές υποχρεώσεις μου στο κράτος και τώρα απαιτώ να μη δώσω το ελάχιστο παραπάνω απ'αυτά που φορολογούμαι!
Να βρεθούν οι κλέφτες οι λωποδύτες να τιμωρηθούν παραδειγματικά εδώ και τώρα και να δεσμευθούν οι περιουσίες τους,να επιστρέψουν όλα όσα μου έκλεψαν! Καμμία ανοχή πλέον δεν έχω για κανέναν!
Τώρα όσο για την Ε.Ε, δεν νομίζω ότι και αυτοί είναι χωρίς προβλήματα και δεν δικαιούνται να ομιλούν γιατί κανταντούν γελοίοι!π.χ. η Αγγλία, που με θράσος λέει ότι δεν προτίθεται να μας βοηθήσει..(βοήθεια θα χρειαστούν λίαν συντόμως οι ίδιοι!)Να αναφέρουμε την Πορτογαλία, την Ισπανία, ακόμα και την Ιταλία...
Επομένως όλο είναι ένα πολιτικό παιχνίδι εις βάρος μας (το εύκολο θύμα)και κάποιος επιτέλους θα πρέπει να τους τα πει ακόμα πιο χοντρά απ'ότι (καλώς) τους τα είπε ο Γιώργος!
Καληνύχτα Λεοντόκαρδε και μη μασάς..για το μόνο που φταίμε είναι γιατί ακόμα ανεχόμαστε και τους 300 καραγκιόζηδες!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Λιόντα μου, θα ζήσεις πολλά χρόνια εσύ...
Πάνω που έψαχνα να μπω στο μπλογκ σου είδα το σχόλιο σου σε μένα

Καλά τα λέει ο basnia...
Και κρίση με το ζόρι, πώς σου φαίνεται;
Για τους αμυντικούς εξοπλισμούς πώς βρίσκεται το χρήμα και ρέει άφθονο;...
Και πού πήγε το χρήμα που ο Κωστάκης κουβάλησε στη Ρωσία και πού είναι οι συμφωνίες;...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Κοντολάμπρος Ηλίας είπε...

Φίλε μου Λιόντα σήμερα έμαθα οτι ντοματοπαραγωγοί ράντιζαν την παραγωγή τους με gramoxon για να ξεραθεί επιδεί η αποζημίωση ήταν μεγαλήτερη απο την τιμή της ντομάτας.
Και μή μου πεις οτι εμείς δεν πριονίσαμε το κλαρί στο οποίο καθόμασταν, ή οτι όσοι κλέβουν δεν πιστεύουν οτι τα κλεμένα τους ανοίκουν δικαιωματικά.
Φίλε "αυτοί" είμαστε, "αυτοί" και "αυτά" μας αξίζουν.
Να έχεις ένα όμορφο
Σαββατο-Κύριακο.!!!!!!

tovenito είπε...

δυστυχώς οι ξένοι δεν μας φταίνε σε τίποτα. μόνοι μας τα λουζόμαστε τα καφριλίκια τους και μόνοι μας τους δώσαμε το δικαίωμα να λοιδωρούν..
εξάλλοθ σκέψου, πόσο θα δεχόμασταν να βοηθήσουμε για να σωθεί οικονομικά μια άλλη χώρα μέλος που έχει το 1/3 του εργατικού της δυναμικού στο δημόσιο;
όσο για την εξεταστική αφενός αμφιβάλλω κι εγώ αν θα βγει κάτι και αφετέρου δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη στιγμή..

leondokardos είπε...

Βασίλη ξέρεις όταν ο Τιτανικός είχε αρχίσει να βυθίζεται, η ορχήστρα με τους φλεγματικούς Άγγλους μουσικούς συνέχιζε να παίζει !!
Γιαυτό λέω οτι όταν το δικό μας καράβη "Ελλάς" θα βυθίζεται, εμείς θα τραγουδάμε ...ηρωϊκά εμβατήρια !!

leondokardos είπε...

Νικολάκη,μα μη τα ρίχνουμε όλα στους πολιτικούς και εμείς φταίμε για τη κατάντια μας. Πρώτοι έκαναν την Ε.Ε. μπάχαλο οι Ιταλοί, αλλά αυτοί ήταν πιο πονηροί απο μας, ήξεραν να τα κάνουν δίχως να αποκαλύπτονται. Εμείς με τους κομματικούς ανταγωνισμούς τα κάναμε σκατά.

leondokardos είπε...

kariatida ένα ένα:
Όταν μπαίνεις σε διεθνείς οργανισμούς (π.χ. Ε.Ε., ΟΝΕ )που έχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και νόμους συμπεριφοράς, αν δεν είσαι έτοιμος σε όλα, θα πρέπει να κάνεις θυσίες και μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνεις.
Βεβαίως ο Ανδρέας έκανε καλό με τη μείωση της ψαλίδας μέσα στη κοινωνία, αλλά αυτό έγινε γρήγορα και δίχως μιά κατάλληλη μεσοπρόθεσμη στρατηγική. Δίχως να κοιτάξουμε το σκέλος της ανάπτυξης, τη στιγμή που η παραγωγή μας έπεφτε συνεχώς(πάνε οι μεγάλες μας υφαντουργηκές βιομηχανίες, ξένες εταιρίες έφευγαν απο τη χώρα).
Δόθηκαν πολλά χρήματα αλόγιστα, παρά το γεγονός οτι έπρεπε μεν να δοθούν, αλλά με σύνεση, σε ένα λαό που τα θέλει όλα, έστω κιαν δε τα δικαιούται.
Και ακολούθησαν οι λαμογιές των εκάστοτε κομματικών ανθρώπων, ακόμα και υπουργών, από όλες τις κυβερνήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων.
Μετά, μα και εγώ θέλω να καθίσει στο σκαμνή ο κάθε υπεύθυνος της κλεψιάς, να πληρώσει, να δεσμευτεί η περιουσία του, νά πάει φυλακή ισοβίως.
Αλλά όχι αυτή τη στιγμή που έχουμε όλη την Ευρώπη εναντίον μας, που έχουμε σοβαρά ανοιχτά θέματα με τη ΠΓΔΣ,τη Τουρκία, τη Κύπρο, τώρα που μας σαμποτάρουν τα ξένα κορδοσκοπικά κέντρα.
Καμία ανοχή στους κλέφτες, στην ώρα τους.
Όσο για τους άλλους λαούς στην Ε.Ε. ασφαλώς έχουν σοβαρά προβλήματα και αυτοί, αλλά πρώτον ξέρουν και τα καλύπτουν και δεύτερον έχουν τη βοήθεια και των λαών τους.Υπομονη και κατανόηση. Εδώ πριν καν ανακοινωθούν νέα μέτρα, ξεσηκώθηκαν τα συνδικάτα !!
Άντε να δουμε πως θα τα βγάλουμε πέρα.
Για τους φόρους,ύστερα απο πολλές ποικίλες και μακρόχρονιες εμπειρίες, για τη φοροδιαφυγή δεν έχω ακόμα καταλήξει αν φταίνε οι φορολογούμενοι ή το κράτος.
Να ευχηθούμε να πάνε όλα ομαλά, κανείς μας δεν αντέχει άλλο.
Καλό Σαβ/ακο.

leondokardos είπε...

Γλαρένια μου, να ζήσω με υγεία κυρίως θέλω και να πεθάνω όρθιος !!
Ναι καλά λέει ο Βασίλης, με βάρκα άγονης γραμμής αρμενίζουμε και όπως λέει το τρταγούδι ".... με ελπίδα ").
Μα Γλαρένια, οι εξοπλισμοί και όλα τα μεγάλα έργα έχουν τρανταχτές μίζες, να τους κόψουμε και αυτούς πως θα ζήσουν οι καλοί μας άρχοντες;;
Καλό Σαβ/ακο.

leondokardos είπε...

Ηλία μα θα συμφωνήσω μαζί σου οτι δε φταίνε μόνο οι εκάστοτε κυβερνώντες σε ένα κράτος, αλλά και ο λαός.
Και εμείς δε φημιζόμαστε για υπομονή, κατανόηση, ανοχές. Τα θέλουμε όλα τώρα γιατί πιστεύουμε οτι τα δικαιούμαστε.
Αυτοί είμαστε, αυτούς τους πολιτκούς έχουμε.
Καλό Σαβ/ακο.

leondokardos είπε...

tovene,για όλα εμείς πάντοτε φταίγαμε, αλλά έχουμε τη μανία να τα ρίχνουμε στους ξένους. Πάντα αυτοί μας φταίνε.
Και φοβάμαι οτι με αυτές τις εξεταστικές επιστροπές, τη στιγμή ατή το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να γίνουμε ακόμα πιο ρεζίλι.Να πάνε φυλακή οι κλεφτες και αυτοί που μας εξέθεσαν, αλλά όχι σήμερα που καιγόμαστε.
Καλό Σαβ/ακο.

Lilith είπε...

Θα συμφωνήσω με τον Ηλία.
Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει.
Nothing more, nothing less.
Τώρα... αν μαζί με τα ξερά καίγονται και κάποια χλωρά... τι να κάνουμε; Ατυχία που βρέθηκαν δίπλα τους! :)

Καλημέρα!

BUTTERFLY είπε...

Λιοντα μου γλυκε, ενα θελω να πω. Το θεμα δεν ειναι για μενα οτι δεν ειναι η καταλληλη στιγμη για να βρουμε τους ενοχους. Παντα ειναι καταλληλη η στιγμη για αυτο. Αλλα, πιστευεις εσυ οτι θα τους βρουμε; Οτι θα τιμωρηθει εστω και ενας; Αυτο θα ειναι το ρεζιλικι μας! Οτι με τοσες επιτροπες σε μια τοσο δυσκολη περιοδο, τελικα θα "αποδειχτει" οτι για το χαλι μας...δεν εφταιγε κανεις!!! Ισως ο στρατηγος Ανεμος, ο Θεος, η μαυρη μας η μοιρα, αλλα στην ουσια κανεις!!!!

ippoliti_ippoliti είπε...

Leondokarde καλησπέρα.
Οσον αφορά το 1ο μέρος της ανάρτησης, διαφωνώ με κάποια σημεία. Αυτό όμως που πέρα ως πέρα συμφωνώ είναι η τελείως λανθασμένη απόφαση της σημερινής Κυβέρνησης να συγκροτήσει Εξεταστική Επιτροπή για την παραποίηση ή όχι των στατιστικών στοιχείων. Τι πολιτική ΑΠΕΙΡΙΑ είναι αυτή. Τι Μετεμφυλιοπολεμικό κλίμα πάνε να φέρουν στη χώρα σε μία τέτοια περίοδο. Τι έλλειψη ακόμη και πρόσφατης μνήμης. Είναι δυνατόν να λέει σήμερα ο Υπ/Οικονομικών ότι παραποιημένα στοιχεία έδινε ο Υπεύθυνος της ΕΣΥΕ; είναι δυνατόν να το πιστεύει χωρίς πολιτική εντολή; και θα κατηγορηθούν ως τι; ως εθνικοί μειοδότες οι πρώην Υπουργοί Οικονομικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; ΕΛΕΟΣ, ΕΛΕΟΣ.
Που είναι οι παλιοί έμπειροι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ; γιατί δεν μιλούν; Το ένα λάθος πίσω από το άλλο, αυτό όμως δεν είναι απλώς λάθος, είναι και επικίνδυνο.
Καλό βράδυ

leondokardos είπε...

Lilith ασφαλώς ό,τι μας αξίζει, έχουμε. Πάντοτε αυτοί ήμασταν και δυστυχώς έτσι θα παραμείνουμε. Το θέμα είναι τι κάνουμε για ν΄αλλάξουν εαν είναι δυνατόν κάποια πράγματα.
Καλή βδομάδα.

leondokardos είπε...

Πεταλουδίτσα μου, πάντοτε οι άλλοι φταίνε, οι ξένοι, για τη κατάντια μας!
Και εγώ θέλω να πάνε φυλακή αυτοί που μας έφεραν σ΄αυτό το σημείο οποιοι κιαν είναι, όπου κιαν ανήκουνε. Το μόνο που λέω είναι οτι δεν πρέπει τώρα να βγάλουμε τις....μαλ...ες μας προς τα έξω, τώρα που έχουμε γίνει ρεζίλι και μας περιμένουν σοβαρά θέμετα εξωτερικής πολιτικής για επίλυση.
Ποτέ οι εξεταστικές, όπως λες, δεν είχαν ουσιατσικό αποτέλεσμα (κόρακας κοράκου μάτι βγάζει;;;).
Δυστυχώς τη "μαυρη μας τη μοίρα" εμείς τη καθορίζουμε..

leondokardos είπε...

ippoliti, τι σου κάνει εντύπωση, το
"εμφυλιοπολεμικό κλίμα";;;;;;;;
Μα η ιστορία της χώρας είναι γεμάτι απο πολέμους μεταξύ μας, περισσότερους απότι εναντίον άλλων κρατών.
Το δίκαιο Αριστείδη τι το κάναμε, το Κολοκοτρώνη τον φυλακίσαμε, το Βενιζέλο πήγαμε να τον σκοτώσουμε, τον Ανδρέα Παπανδρέου, πρωθυπουργό, τον δικάσαμε !!!!
Πάντοτε τρωγόμαστε μεταξύ μας, πάντοτε οι ξένοι μας έφταιγαν.
Το ίδιο κάνουμε και τώρα, αντί όλη η προσπάθεια όλων μας και των κομμάτων να στραφεί στη βελτίωση της οικονομίας και της αξιοπιστίας της χώρας μας, προσπαθούμε να βρούμε ενόχους.
Ναι, να τους βρούμε-υπάρχουν και απο τα δυο μεγάλα κόμματα-αλλά σήμερα που μας κυνηγάει όλος ο κόασμος, σήμερα που παίζονται παιγνίδια σε βάρος μας, εμείς πάλι θα μαλώνουμε μεταξύ μας;;;
Για τ΄όνομα του Θεού....

Margo είπε...

Το έχουμε στο αίμα μας Λεοντόκαρδε να μαλώνουμε μεταξύ μας, οι πράσινοι με τους μπλε, οι κόκκινοι με τους πρασινομπλέ και πάει λέγοντας.
Απογοήτευση, μεγάλη απογοήτευση και ανησυχία, γιατί τώρα που τα πράγματα είναι τόσο άσχημα περιμέναμε να αλλάξουν στάση. Το μαχαίρι δεν μπαίνει στο κόκκαλο κι ας είναι η αγαπημένη τους φράση.
Καλή σου βδομάδα!

leondokardos είπε...

Margo ακριβώς επειδή η κατάσταση στη χώρα μας είναι τόσο άσχημη, επειδή μας κατηγορούν και μας γελοιοποιούν όλοι στο κόσμο, θα έπρεπε σήμερα να συγκεντρώσουμε όλες τις δυνάμεις μας να φέρουμε τη χώρα στα ίσια.
Αλλά εμείς το χαβά μας, να κατηγορεί ο ένας τον άλλο. Και ασφαλώς τίποτε ποτέ δεν έβγαλαν οι εξεταστικές επιτροπές,για να μας κοροϊδεύουν είναι απλά.