Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΚΑΛΑ ΣΤΕΡΝΑ ΝΑΧΟΥΜΕ !

Ρε γαμώτο, προσπαθώ να το αποφύγω, έχω σιχαθεί τη πολιτική και τους πολιτικούς, θέλω να γράψω κάτι πιο ευχάριστο, δροσιστικό, συναρπαστικό. Μάταια όμως.

Δε με αφήνουν βλέπετε τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών. Σίριαλ δε παρακολουθώ, δε μπορώ να μένω σπίτι τις μέρες και ώρες που θέλει «ο κος και κα Πελς» ή το «Κάρμα».
Ούτε φυσικά τα λεγόμενα πρωινάδικα παρακολουθώ. Ποτέ δε μου άρεσαν τα κουτσομπολιά. Τι με νοιάζει εμένα ποιος και γιατί χωρίζει, ποια πηδ….ται με ποιόν ρε αδελφέ! Και επιπλέον δε θέλω να μάθω να μαγειρεύω.

Μόνο λοιπόν τα δελτία ειδήσεων παρακολουθώ, εκτός από ένα απ΄αυτά, γιατί μόλις αντικρίσω το υφάκι της παρουσιάστριας, αναζητώ εναγωνίως vomex.
Χαίρομαι όμως τους δημοσιογράφους μας. Τι υπέροχη τάξη και αυτοί, πόσο εξυψώνουν τη πολιτισμική μας παράδοση!
Πόσο ανεξάρτητοι κομματικά είναι, πόσο πλατειά μορφωμένοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, πόσο βαθιές γνώσεις έχουν για τα πάντα!
Γνώσεις οικονομίας, νομικής, ναυπηγικής, ιατρικής, κοινωνιολογίας, ψυχολογίας, πολεμικών τεχνών και βάλε!
Ακόμα κιόταν έχουν καλεσμένους στις εκπομπές τους ειδικούς στο θέμα τους, δεν τους αφήνουν να μιλήσουν σχεδόν καθόλου, αδυνατώντας να αντισταθούν στον ήχο της δικής τους φωνής.

Τώρα βέβαια είναι και η κριτική που γίνεται σε βάρος της χώρας μας, ξέρετε αυτή την «ισχυρή Ελλάδα» που ανήκει στο club των ισχυρών. Με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους τρέχουν να μας επισκεφτούν οι αρμόδιοι παράγοντες της Ε.Ε., του ΔΝΤ, της ΟΝΕ, κομίζοντας τις…πατρικές τους συμβουλές.
Καλά είπαμε, εταίροι είμαστε, δε μας κυβερνάτε κιόλας κύριοι !!
Μέχρι το «ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ» φτάνει, αρκεί πια και ευχαριστούμε.
Και αυτό το υψωμένο δάκτυλο στο άγαλμά μας, μιας και το σηκώσατε εσείς, δείγμα εταιρικής σύμπνοιας και αυτό, ξέρετε που να το βάλετε, φαντάζομαι το χέρι σας να έχει την ανάλογη ευλυγισία.

Εκείνο όμως που απόλαυσα πλέρια, εκείνο που με έκανε εθνικά υπερήφανο και αποδεικνύει ότι ο Έλληνας ποτέ δεν αλλάζει, είναι αυτό που είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης : να φέρουμε λέει να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή τον Χ. Αλμούνια, να μας εξηγήσει γιατί η Κομισιόν επί πέντε χρόνια δεχόταν αδιαμαρτύρητα τα greek statistics και δεν αντιδρούσε, παρέχοντας σιωπηρή υποστήριξη στη ΝΔ !
Για άλλη μια φορά οι ξένοι μας φταίνε !!!!!!

Πάντως κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα σήμερα.
Αλλά δε βαρεθήκατε ν΄ακούτε χρόνια τώρα, για τη δίκαιη κατανομή των βαρών, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για τη καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς στο δημόσιο βίο, για την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών; Την επανίδρυση του κράτους;
Έχετε διαπιστώσει σημαντική αναβάθμιση της παιδείας, της δικαιοσύνης, της υγείας, των μέσων ενημέρωσης ;

Φοβίζει το πολιτικό κόστος, υπερισχύει ο λαϊκισμός και όλα παραμένουν στάσιμα.
Αλλά τι τα θέλετε, το ελληνικό φιλότιμο είναι πάντα εδώ, υπέροχο, ανυπέρβλητο και αυτό θα μας βγάλει από το τέλμα.
Ακούσατε τι είπε ο Πρωθυπουργός ;
«Συγκινούμαι όταν άνθρωποι του μόχθου με πιάνουν στο δρόμο και μου λένε για τη πατρίδα και το μισθό μου να θυσιάσω.»
Καλά, μη στριμώχνεστε να προφέρετε μισθούς, θα πάθει τίποτα ο άνθρωπος από τη συγκίνηση. Στείλτε καλύτερα ένα SMS.

Πως είπατε; Εάν και οι βουλευτές θα προσφέρουν για τη πατρίδα ένα τους μισθό;
Μα τι λέτε τώρα, τζάμπα θα μας εκπροσωπούν στο ναό της Δημοκρατίας ;
Κουρασμένοι, αποκαμωμένοι, δε τους βλέπετε, γιαυτό παίρνουν και σύνταξη μετά από δύο κουτσουρεμένες βουλευτικές περιόδους !!

Λοιπόν άντε, καλό κουράγιο συνάνθρωποί μου, καλά να περνάμε, η φτώχια θέλει καλοπέραση.
Κάποτε όλα θα φτιάξουν, μην ανησυχείτε, ο μέσος όρος διάρκειας ζωής έχει σημαντικά αυξηθεί.

Υ.Γ. Το κείμενο γράφτηκε πριν την εξαγγελία των νέων μέτρων για την εισοδηματική πολιτική.
        Βλέπετε πόσο καλοπροαίρετος είμαι !

21 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Ο αυτοσαρκασμος ειναι μεγαλο προσον! Μεσα απο την πικρια και τη στεναχωρια και την αγανακτηση του κειμενου σου, ηταν αδυνατον να μη γελασω με το χιουμορ σου...κατι ειναι κι αυτο, σωστα;
Καλημερα!

Roadartist είπε...

Kαι αργούνε και τα στερνά βρε..
Είναι εξοργιστικό να ματαιώνονται τα όνειρα σου, από απαταιώνες κλέφτες που ακόμη και σήμερα το παίζουν 'σωτήρες' και πως νοιάζονται..
Μας συστήνουν να είμαστε "υπεύθυνοι" όταν οι ίδιοι (τα κόμματα τους και οι συνάδελφοι τους) μας έφτασαν εδώ.. Ακόμη μια φορά εκείνοι που θα πληρώσουν θα είναι οι αδύναμοι. Κατάντια απίστευτη!

Βάσσια είπε...

Σιχάθηκα επίσης..εδώ και χρόνια.

(όρσε μου λοιπόν)
Έτσι απαντώ, μέχρι να ανακτήσω την υγιή μου σκέψη περί πολιτικής.......

Καλησπέρα
:-)

b|a|s|n\i/a είπε...

χαχαχα! την είδα και εγώ την δήλωση. με την συγκίνηση για την προσφορά των μισθών. και είχε και δίκιο ο λαζόπουλος. ακόμα και αυτό από μέσα το διάβαζε. ας εμφανιστεί ένας μα ένας μα μόνο ένας μισθωτός του μόχθου που τον ακούμπησε στον ώμο και προσφέρει για την χώρα ρε γαμώτο το μισθό του. υποτίθεται ότι διηγόταν μία προσωπική ιστορία και αυτή ακόμα από μέσα την διάβαζε.
αλήθεια ΟΛΟΙ οι βουλευτές γιατί δεν προσφέρουν και αυτοί ένα μισθό; άντε μισό.
και η εκκλησία γιατί κρύβεται τώρα;
τέλος πάντων. έναν καλό όσο καλό μήνα να έχουμε. ανθισμένο. χαμογελαστό.

kariatida62 είπε...

Eγώ πάντως ψάχνω να βρώ αυτόν που σταμάτησε στον δρόμο τον Πρωθυπουργό και του πρόσφερε ένα μισθό του, αλλά ακόμη δεν τον βρήκα! Επειδή λοιπόν δεν είμαι και τυχερή ώστε να συναντήσω και εγώ ΄στον δρόμο τον κ.Πρωθυπουργό χθες του έστειλα ένα e-mail και του δήλωσα αναλυτικά τον μισθό μου που λαμβάνω μετά απο 29 χρόνια υπηρεσία, για να μου πει αν δύναμαι να του προσφέρω έστω και μισό μισθό..
Μου απάντησαν οι συνεργάτες ότι το μήνυμά μου, το προώθησαν στο προσωπικό του γραφείο και ότι θα μου απαντήσει... τυπικότατος μου απάντησε σήμερα μέσω των οικονομικών μέτρων!
Οπότε φίλε μου καταλαβαίνεις ότι μόνο το σαπούνι και το σχοινί σου μου έμειναν σαν λύση...

ippoliti_ippoliti είπε...

Τι να σου πώ Λεοντόκαρδε, αυτή η συμπαθής τάξη των δημοσιογράφων που ξέσκισαν τον προηγούμενο Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών όταν τόλμησε (ως άνθρωπος γνώστης και της ΄πιάτσας), να καθορίσει έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ. Τώρα τους φαίνονται όλα λογικά. Ακουγα το πρωί το γελοίο μα τελείως γελοίο Καμπουράκη ν'αγανακτεί που ως ιδιωτικός υπάλληλος του ζητήθηκε 5.000 ευρώ εισφορά (πότε και άπό ποιά Κυβέρνηση) και να αγανακτεί ενάντια στο ΔΥ που τον πληρώνει. Ο γελοίος δεν ξέρει τι σημαίνει να ζείς με 1000 ευρώ.
Οσο για την παρούσα κυβέρνηση τι να πεί κανείς; Ούτε μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.
Ας όψεται. Φαντάζομαι μετά τα μέτρα θα είναι ο ιδιωτικός τομέας ευχαριστημένος. Πέτυχε αυτός ο Πρωθυπουργός ότι δεν είχε πετύχει καμμία κυβέρνηση ως τώρα σε τέτοια έκταση. Να στρέψει την μία κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη.
Καλό βράδυ

βιολιστης στη στεγη είπε...

Λιγότερο μ' απασχολούν τα στερνά τα δικά μου, Λεοντόκάρδέ μου...
Η γενιά μου, τουλάχιστον, πρόλαβε να ονειρευτεί...
Πρόλαβε και να ελπίσει...
Τα παιδιά μου, ούτε αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα δεν θα έχουν...

leondokardos είπε...

Έτσι είναι πεταλούδα μου. Εάν δώσουμε τη σημασία και τη σοβαρότητα σε όσα όσα συμβαίνουν σήμερα, δε θα τα βγάλουμε πέρα. Κατάκαρδα δε πρέπει να τα παίρνουμε, μόνο με χαμόγελο, έτσω και πολύ μα πολύ πικρό.

leondokardos είπε...

Αρτιστάκι,η ευχή ή η επιθυμία για "καλά στερνά", δε σταματά ποτέ τα όνειρα, τις ελπίδες, τις προσπάθειες και τους αγώνες.
Αλίμονο αν κάποιος τα παρατήσει στη μέση, απλά χάνεται η ζωή του.Και στο λέει ένας που κάτι ξέρει!
Όσο για το οποιός θα πληρώσει, παλιά κουβέντα, το ξέρουμε, πάντα οι μη έχοντες.

leondokardos είπε...

Βάσσια σου εύχομαι να αποκτήσεις την υγιή σου σκέψη για τη πολιτική. Φοβάμαι όμως οτι θα χάσεις το καιρό σου,θα θυμώσεις, θα βρίσεις,θα απογοητευτείς και δεν αξίζει το κόπο.Το αποτέλεσμα θα είναι δυστυχώς η απελπισία....

leondokardos είπε...

Βασίλη καλά, όλα τα διαβάζει ο ταλαίπωρος, λέξη δε μπορεί να αρθρώσει δίχως να έχει ένα χαρτί μπροστά του !
Όσο για το μισθωτό που προσφέρει το μισθό του, τι φτηνό εύρημα κι αυτό, δε βρήκε να πει τίποτα άλλο πιο έξυπνο; Γελάει ο κόσμος μαζί του.
Νομίζω οτι φορολογεί όσα ακίνητα εκμεταλεύεταιη εκκλησία, η οποία όμως θα μπορούσε να προφέρει πολύ περισσότερα με τη περιουσία που κατέχει..

leondokardos είπε...

kariatida άδικα ψάχνεις παιδί μου να βρεις το μισθωτό ! Στη φαντασία του πρωθυπουργού μας έιναι, άστον λοιπόν να συγκινείται ο άνθρωπος.
Τίποτα πιο έξυπνο δε βρέθηκε να μας πει;
Φοβάμαι οτι τα μέτρα αυτά που σαφώς δε θεωρώ δίκαια, τελικά δε θα οφελήσουν την οικονομία μας και το έλλειμμα θα παραμένει μεγάλο. Θα μπούμε κατά τον Οκτώβριο σε μιά περίοδο μεγάλης ύφεσης, θα λείπουν χρήματα, ο κόσμος θα στγκρατήσει τα έξοδα. Και τότε να δούμε απο που θα εισπρξαει το ΦΠΑ και τους άλλους έμμεσους φόρους.

leondokardos είπε...

ippoliti ποτέ δε χώνεψα τους δημοσιογράφους. Ξέρω πολύ καλά τη φάρα τους. Είναι οι περισσότεροι αμόρφωτοι, γλοιώδεις,επιθετικοί και κατά βάθος εκδεικητικοί.
Μαζεύουν πολλά χρήματα απο τις 2-3 δουλειές που έχουν οι περισσότεροι και μπορούν να εκβιάζουν καταστάσεις γιατί αλλιώς θα βγάλουν στη φόρα όλα όσα ξέρουν ή θα κατασκευάσουν.
Όσο για τη κυβέρνηση, θα έχουμε αποτυχία των μέτρων και κοινωνική αναταραχή, δυστυχώς.

leondokardos είπε...

Βιολίτριά μου, πιστεύω οτι οι νέοι ποτέ δε σταματούν να ονειρεύονται, ακόμα και στη σημερινή δύσκολη εποχή. Είναι μέσα στην ιδιοσυγκρασία του νέου το όνειρο, η ελπίδα, η προσπάθεια, ακόμα κιόταν όλα θα του φαίνονται μαύρα.
Πιστεύω ότι σήμερα οι νέοι κάνουν όνειρα ίσως διαφορετικά απο τους παλιούς. Αρχίζουν σε πολύ μικρότερη ηλικία απο τα παλιά και η σημερινή επόχή τους δίνει πολύ περισσότερες ευκαιρίες. Ναί, δύσκολα τα πράγματα,ανεργία, αβεβαιότητα, έλειψη αξιοκρατίας, αλλά η ζωή δε μπορει να σταματήσει, φτάνει να τη ζήσεις και να ξέρεις όχι μόνο τι θέλεις, αλλά και μ΄χρι που μπορεί να φτάσεις.

Lilith είπε...

"για τη πατρίδα και το μισθό μου να θυσιάσω";;;;;;;;;;
Σοβαρολογούμε;;;
Εδώ, ούτε η Βούλα η Πατουλίδου δε θα έλεγε "για την Ελλάδα ρε γ...το" σήμερα!!!
Και τότε που το είπε, το μετάνιωσε κι' αυτή, είμαι σίγουρη...
Και κάτι ακόμα αγαπητέ Λεοντόκαρδε...
Αυτό... "ο μέσος όρος διάρκειας ζωής έχει σημαντικά αυξηθεί", μας το είπες για παρηγοριά; :)))

Καλησπέρα!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Εκεί ποντάρουν όλοι τους, στην ...ξεφτιλισμένη εθνική μας περηφάνια...
Mήπως ...να ξυπνήσουμε κάποτε;...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

leondokardos είπε...

Lilith προφανώς δεν το έχει μετανιώσει μόνο η Πατουλίδου, θα το μετανιώσουν και άλλοι. Τώρα διάβαζα οτι χθές οι εργαζόμενοι στη Λυρική Σκηνή κρατούσαν πανό στη διαδήλωση εναντίον του Ιδρύματος Στ.Νιάρχου που προσφέρει πάρα πολλά εκατομμύρια για να κτιστεί νέο Λυρικό Θέατρο και Εθνική Βιβλιοθήκη στο Φάληρο !!
Με τέτοια μυαλά τι να περιμένεις;;
Οχι δε το λέω για παρηγορηά, απλά πιστεύω οτι αυτό αποτελεί προφανώς ...ισχυρό λόγο για τον οποίο αργούν οι πολιτικοί μας να κάνουν κάτι σωστό για μας.

leondokardos είπε...

Γλαρένια διάβασα το άρθρο και το βρίσκω πολύ σωστό. Φοβάμαι όμως οτι σήμερα η εθνική περηφάνια δε θα...συγκινήσει κανένα, τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα που όλοι τον εαυτό τους θα κοιτάξουν, αφήνοντας την εθνική συνείδηση στην άκρη.Το πλοίο βυθίζεται, όποιος σωθεί.

marianaonice είπε...

Το καλά στερνά τα λέει όλα!!
Άστα βράστα Λεοντόκαρδε.
:))

leondokardos είπε...

Μαριάνα μου, υπομονή για ν΄αντέξουμε. Έχουμε ακόμα πολλά να περάσουμε, φοβάμαι.