Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΔΕ ΜΑΣ.......

Οφείλω να ομολογήσω ότι στην αρχή θύμωσα πολύ, έθιξαν την εθνική μου υπερηφάνεια, τα αισχρά δημοσιεύματα του αγγλικού τύπου, τα ειρωνικά σχόλια των ξένων τηλεοπτικών καναλιών, το υψωμένο δάκτυλο της παραποιημένης Αφροδίτης.

Μετά όμως μέσα μου κυριάρχησε το πιστεύω μου ότι, «χρειάζεται να δίνω σημασία στα λεγόμενα ανθρώπων που σέβομαι και εκτιμώ, όποια κιαν είναι η γνώμη τους για μένα, καλή ή κακή.»
Αλίμονο εάν υπολογίζουμε ό,τι λέει ο καθένας για μας, μέσα στη κοινωνία που ζούμε.


Έτσι, μετά το πρώτη μου οργή, συνεπικουρούμενη από ένα πλούσιο υβρεολόγιο για όλους αυτούς τους άσχετους, απέκτησα την ηρεμία μου και είπα να το καλαμπουρίσω λίγο, γράφοντας τα λεγόμενά τους….. ε τώρα ξέρετε που γράφουν οι άντρες τις διάφορες αηδίες !


Και οι μεν Εγγλέζοι, από τότε που έχασαν τις αποικίες τους , έχουν κακιώσει και κάθε τόσο κάπου πρέπει να ξεσπάσουν. Να ειρωνευτούν, να κατηγορήσουν και με διάφορους φτηνούς τρόπους να περισώσουν, έστω και στα λόγια, τη χαμένη τους δόξα. Τα δικά τους χάλια μάλιστα δε τα βλέπουν. Στο 12,9% του ΑΕΠ είναι το έλλειμμά τους !!


Αλλά τώρα να βγαίνουν και οι υπαίτιοι  του Β. Παγκόσμιου πολέμου και να μιλούν έτσι υποτιμητικά, ε αυτό πια υπερβαίνει κάθε όριο.
Περιοδικό Focus και εφημερίδα Bild πρώτοι στις ασχημίες. Έφτασαν στο σημείο να ειρωνευτούν το Πρωθυπουργό μιας χώρας και στο πρόσωπό του, όλο τα λαό της.


Βέβαια, ο φασισμός, ο ναζισμός, παραμένει πάντα στο αίμα αυτού του λαού, όσα χρόνια κιαν περάσουν. Αφορμή απλά θέλουν για να μας υπενθυμίσουν αυτό που λέει ο εθνικός τους ύμνος, Deutschland uber alles. Άρεια Φυλή βλέπετε, ανώτερη όλων των άλλων !!


Και πιστεύοντας στα λόγια ενός θεότρελου ηγέτη τους, αιματοκύλησαν τον κόσμο. Σκότωσαν, βασάνισαν, έκαψαν, λήστεψαν. Ακρότητες, κιας ήταν ένας πόλεμος. Καλάβρυτα, Δίστομο, χωριά στη Κρήτη, για να θυμηθώ ορισμένα ανδραγαθήματά τους.


Και τι μας λένε τώρα, να πουλήσουμε λέει την Ακρόπολη για να ξεχρεώσουμε !!
Και τη κοστολογούν κιόλας !!


Μα ρε ανόητοι, την Ακρόπολη έρχονται να τη θαυμάσουν οι ξένοι μας από όλα τα μέρη του κόσμου.


Σε σας ξέρετε τι έρχονται να……θαυμάσουν;;
Το Άουσβιτς !! Και τα άλλα ξακουστά στρατόπεδα όπου βασανίζατε ανθρώπους, οι «γιατροί» σας έκαναν τις γυναίκες πειραματόζωα, στα κρεματόρια πνίγατε τους Εβραίους, στα γκέτο της Πολωνίας εκτελούσατε…. Και το στάδιο έξω από τη Νυρεμβέργη όπου ούρλιαζε ο Fuhrer σας μαζί με τα άλλα πρωτοπαλίκαρά του.
Και τολμάτε να μιλάτε ;


‘Όσο για τα νησιά μας, ούτε αυτά τα πουλάμε, έτσι για χατίρι σας, επειδή τα προτιμάτε για τις διακοπές σας, για τη καταγάλανη θάλασσα και για να έρχονται οι …ασπροκώλες Γερμανίδες σας να κάνουν και λίγο χρώμα με τον ήλιο μας.


«Λαδώνουμε» λέτε στην Ελλάδα. Ρε σεις η Siemens που για να πάρει μια δουλειά λάδωνε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, δική σας δεν είναι;


Εσείς λέει δουλεύετε περισσότερες ώρες. Αλήθεια; Οι εργαζόμενοι εδώ εργάζονται πολύ περισσότερες ώρες από εσάς, πολλές φορές με υπερωρίες που δεν πληρώνονται, ίσως και ανασφάλιστοι, γιατί το έχουν ανάγκη, γιατί η εργασία είναι ιερό δικαίωμα κάθε ανθρώπου.


Μας λέτε ότι μας στείλατε και το Oτο Ρεχάνγκελ και πήραμε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδοσφαίρου !! Μα αυτόν τον είχατε σε αδράνεια και το πρωτάθλημα δε το πήραμε γιατί ο δικός σας μας δίδαξε κανένα θαυμάσιο, θεαματικό ποδόσφαιρο υψηλής τεχνικής. Το πήραν τα δικά μας παιδιά γιατί έπαιξαν με τη ψυχή τους, αυτή την ελληνική ψυχή που όταν μονιάσουμε κάνει θαύματα.
Με το τσαμπουκά μας το πήραμε το κύπελλο.


Λέτε κιάλλα, ναι, έχουμε κι εμείς τις αδυναμίες μας, περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά το παλεύουμε.
Και ξέρετε κάτι, τους Έλληνες μην τους θίξεις τον εγωισμό τους γιατί μετά βγαίνει το φιλότιμο. Θα τα καταφέρουμε λοιπόν ρε Ευρωγκρουπιαμένοι.


Και στο κάτω κάτω, Αϊ σιχτίρ…..

18 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

άι σιχτίρ και ακόμα παραπέρα. η μπιλντ από ότι διάβασα δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εσπρέσσο. μα ρε γαμώτο σαν βλέπω να ψεκάζουν στα μούτρα γέροντες 80 και κάτι χρονών, νέοι άνθρωποι περαστικοί να είναι παράπλευρες απώλειες, η αρχαία ολυμπία παραλίγο να μην υπήρχε και τόσα άλλα μία φωνή μέσα μου ψιθυρίζει καλά κάνουν και μας λένε ότι λένε για τον απλό λόγο ότι βρίσκουν και τα λένε. και δεν ξέρω ποιους να σιχτιρίσω πλέον.
καλησπέρα σου!

Roadartist είπε...

Άστα να πάνε.. έχουμε πιάσει μια κατρακύλα που όλα δείχνουν πως θα αργήσει να έχει επιστροφή..
Δύσκολες μέρες μπροστά..με σίγουρες πολλές κοινωνικές αναταραχές..
Μα όσο σκέφτομαι πως τόσα χρόνια δούλευα για ψίχουλα.. και πως από εδώ και πέρα θα δουλεύω για λιγότερα.., τρελαίνομαι.....

Lilith είπε...

Καλό θα ήταν να τους έβγαινε λίγο πιο έγκαιρα το φιλότιμο τους Έλληνες...
Έτσι θα αποφεύγαμε και καταστάσεις σαν κι' αυτές.
Γιατί (θα μιλήσω με παράδειγμα πάλι... δεν μπορώ ν' αντισταθώ) όσο και να δείχνει ο μικρός μαθητής με το δακτυλάκι του τα άλλα παιδιά που αντιγράφουν, δεν αλλάζει το γεγονός ότι αυτός κατάφερε να γράψει μόνο τ' όνομά του στο γραπτό. :)

Καλησπέρα Λεοντόκαρδε!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

‘Βέβαια, ο φασισμός, ο ναζισμός, παραμένει πάντα στο αίμα αυτού του λαού, όσα χρόνια κιαν περάσουν‘


Αυτο φίλε μου....
Εμεις έχουμε σαν ιστορία μια Αφροδίτη κι αυτοί ενα Φύρερ

Κι οσα δε φτάνει η αλεπού.....

Βάσσια είπε...

Εμένα πάλι κάποιες στιγμές μου δημιουργείται η αίσθηση ότι μας περίμεναν στη γωνία.......

Ότι "ζηλεύουν" τη χώρα ως γαιοφυσική θέση, κλίμα, φυσική ομορφιά είναι προφανές. Το πως ζούσαμε..... υποπτεύονταν βέβαια ότι η dolce vita μας ήταν χρεωμένη (αυτό είναι αλήθεια) και τώρα τους δώσαμε στο πιάτο την αφορμή.

Φυσικά εγώ πάντα έχω την άποψη ότι σημασία δεν έχει τι λέει κάποιος αλλά ποιος το λέει!

Καλη σου Κυριακή
:-)

evangelos naxios είπε...

Πολυ ωραια....βλεπεις ο Ελληνας μπορει να βρισει την μαννα του,αλλα μπορει να σκοτωσει αμα του την βρισουν....πως μας κατηντησαν την πατριδα μας καποιοι αλητες ,μπασταρδοι, πολιτικοι....

kariatida62 είπε...

Πόσο θυμώνω που την Ελλάδα μου την άφησαν ανυπεράσπιστη, βορά των σαρκοφάγων! Περισσότερο με τους δικούς μας θυμώνω τους άλλους τους ξέρω! Δεν περιμένω τίποτα απ'αυτούς εκτός απο την ζηλοφθονία τους!

ippoliti_ippoliti είπε...

Leondokarde καλησπέρα.M'άρεσε τόσο και η ουσία της ανάρτησης και το ύφος της. Με "ξεκούρασε" μέσα στην "αντάρα" που νιώθω για τα τεκταινόμενα.
Καλό σου βράδυ

leondokardos είπε...

Βασίλη, για ορισμένα πράγματα που συμβαίνουν στη χώρα μας, σωστά μας τα λένε,γιατί κι εμείς δεν αλλάζουμε. Όμως υπάρχει αλλος τροπος να πεις αυτό που θέλεις, δίχως να προσβάλεις και να ειρονεύεσαι, όπως κάνουν οι γερμανοί και άγγλοι.
όσο για τι Γλέτζο, ο άνθρωπος αυτός αποτελεί για την Ελλάδα ένα σύμβολο, αξίζει το σεβασμό και την εκτίμηση όλων των Ελλάηνων ασχέτοως κομματικής θέσεως. Και ακόμα οι αστυνομικοί θα έπερεπε να τον αναγνωρίσζουν και να τον σέβονται. Στην απαράδεκτη πράξη τους, βεβηλώνεται η Ελλάδα.

leondokardos είπε...

Αρτιστάκι και εγώ πιστεύω οτι θα έχουμε καθημερινές αναταράξεις των κοινωνικών τάξεων. Ήδη έχουν εξαγγελθεί πορείες και καταλήψεις υπουργείων, ο κόσμος είναι στους δρόμους. Και το χειρότερο για μένα είναι οτι δε πιστεύω οτι τα σκληρά αυτά μέτρα θα φέρουν πραγματικά αποτέλεσμα. Η χώρα θα βυθιστεί στην ύφεση,δε θα ξέρουμε που πατάμε.Ο θεός να βάλει το χέρι του.
Μη χάνεις όμως το θάρρος και τα όνειρά σου γλυκιά μου, είσαι πολύ νέα και αυτό, έστω κιαν τώρα δε το καταλαβαίνεις, έχει τεράστια σημασία.Κράτα λοιπόν γερά.

leondokardos είπε...

Lilith πάντοτε αργούμε να καταλάβουμε, να αποφασίσουμε, να πράξουμε εδώ στην Ελλάδα. Κυρίως επικεντρωνόμαστε στα απόλυτα δικά μας. Πρέπει να μας θίξουν.... εθνικά για να ξυπνήσουμε και τότε είναι αργά.
Δε μπορεί κάθε φορά να φτάνουμε στο πάτο για να αναγενηθούμε μετά.
Φοβάμαι οτι μπαίνουμε σε περιπέτειες άσχημες, κατά τον Οκτώβριο ίσως τα πράγματα να είναι πολύ δύσκολα. Για να δούμε...

leondokardos είπε...

Ρίκη, εσείς εκί στη Κρήτη έχετε νιώσει για καλά το.... πολιτισμό των Γερμανών !
έκλεψαν για να γεμίσουν τα Μουσεία τους, το Βερολίνο τα αρχαία της Περγάμου έχει να δείξει και οι στρατηγού τους έκλεψαν ότι μπορούσαν απο το Παρίσι.
Η βαραβαρότητα είναι στο αίμα τους, παρά το γεγονός οτι πράγματι αγαπούν και φροντίζουν τη πατρίδα τους, ενώ εμείς δυστυχώς μόνο τον εαυτό μας σκεφτόμαστε.

leondokardos είπε...

Βάσσια δεν υπάρχει αμφιβολία οτι ζηλεύουν τα νησιά, τον ήλιο, τη θάλασσα, ακόμα και τρόπο ζωής μας οι ξένοι.
Επίσης πιστεύω οτι σε ορισμένα πράγματα μπορεί να έχουν δίκαιο, π.χ. πράγματι ζούμε πάνω απο τις οικονομικές μας αντοχές, επικεντρώνουμε τη ζωή μας στο σήμερα, δε θέλουμε και δε ξέρουμε να σκεφτόμαστε για το μέλλον.Αλλά αυτό δε σημαίνει οτι μπορεί να μας βρίζουν και μάλιστα αυτοί που αιματοκλύλησαν το κόσμο.Ας είναι λίγο πιο μαζεμένοι καλύτερα.

leondokardos είπε...

evangelos naxios ναι μας κατήνστησαν έτσι οι πολιτικοί μας, αλλά και εμείς τι κάνουμε; Κοιτάμε να περνάμε καλά, αδιαφορούμε και ξεσηκωνόμαστε όταν πια είναι αργά. ΄Πιστεύω πάντως οτι σήμερα η χώρα δε διαθέτει μιά μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία, έναν πραγματικά ηγέτη, δυστυχώς.

leondokardos είπε...

kariatida και εγώ θυμώνω, αλλά όταν...ηρεμήσω αποδέχομαι απο μέσα μου, μη μ΄ακούσουν!! οτι εμείς κυρίως φταίμε για το πάτο που πιάσαμε. Χρόνια τώρα ζούμε σε μιά ψεύτικη κατάσταση, απλά γιατί μας αρέσει. Και σήμερα έχουμε κάνει εχθρούς στην Ευρώπη, μας λοιδωρούν και δε μας υπολογίζουν. Συλλογίζομαι με τρόμο τι εξέλξηξη θα έχουμε στα θέματα τα εξωτερικά, Σκόπια, Τουρκία, Κύπρος.Αλίμονο που πάμε με τέτια χάλια. να τα συζητήσουμε.

leondokardos είπε...

ippoliti, σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ξέσπασα. Εάν αυτό σε ξεκούρασε, χαίρομαι. Φοβάμαι όμως οτι γρήγορα θα μου δοθούν και άλλες ευκαιρίες να ξεσπάσω, φτάνοντας ίσως σε ψυχική κατάρευση !!

Margo είπε...

Ααα μπράβο Λεοντόκαρδε μου άρεσε αυτό το ύφος, άντε γιατί πολύ μας πήρε από κάτω.
Μα ακόμη και για το Ραχάγκελ είπανε; Τόσο κομπλεξικοί;;;; Το κρατούσαν από τότε και το πέταξαν κι αυτό! Όλα τα απωθημένα τους έβγαλαν με αυτήν την ιστορία. Θα πρέπει να μας ζηλεύουν πάρα πολύ έχω αρχίσει και τους λυπάμαι:)
Καλό ξημέρωμα σου εύχομαι

leondokardos είπε...

Margo τι να κάνω, να κάθομαι να τους ακούω ; Στεναχωρήθηκα στην αρχή, θύμωσα, αλλά αυτοί είναι οι Γερμανοί και οι Άγγλοι, δεν αλλάζουν αυτοί οι λαοί. Τώρα σιγά σιγά τα μαζεύουν. Ναι, είπαν οτι αυτοί μας στείλανε το δικό τους λανθρωπο και γιαυτό πείραμε το κύπελλο !! Φαντάσου υπεροψία !!
Τώρα θα το γυρίσω στους Γάλλους, α αυτόι μας αγάπησαν σφόδρα...