Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΑΛΛ΄ΑΝΤ΄ΑΛΛΩΝ....

Α, δε χρειάζεται απαισιοδοξία. Είπαμε, θα περάσουμε δύσκολες μέρες, κιαν βουλιάξουμε, θα βουλιάξουμε όλοι μαζί, παρεούλα, ενωμένοι όσο ποτέ.
Λοιπόν κουράγιο, μας το συνιστούν ακόμα και οι ξένοι, μη τους απογοητεύουμε ακόμα και σ΄αυτό το σημείο;
Θα διορθωθούν σιγά σιγά τα πράγματα, Βλέπετε ότι στη Βουλή προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν σε ποια κυβέρνηση ανήκουν οι υπουργοί. Μόλις καθοριστεί και αυτό, όλα θα κυλίσουν σύμφωνα με τα σχέδια. Γιαυτό σας λέω, κουράγιο !!

Λοιπόν ποτέ δε χώνεψα τους Γάλλους. Μου την έδινε ο σωβινισμός και η αγένειά τους. Μου άρεσε φυσικά το Παρίσι, η ζεστή ατμόσφαιρα των καφέ και το pastis το πιοτό που μοιάζει πολύ στο δικό μας ούζο. Μου σερβίριζαν βέβαια το κρέας πάντοτε κατακόκκινο, σχεδόν άψητο, αλλά αυτό τέλος πάντων τους το συγχωρούσα.
Σήμερα πλέον λατρεύω τους Γάλλους ! Ακλόνητοι σύμμαχοί μας, στέκονται δίπλα μας με το Σαρκοζί να μας τα δίνει όλα! Και μη ξεχνάμε το Ντε Γκώλ και το Ζισκάρ ντ΄Εστέν. Είναι να μη τους αγαπάς!
Και τι οικειότητα αυτή με το Πρωθυπουργό μας, τη διαπιστώσατε; Στη συνέντευξη τους, Νικολά τον ανέβαζε, Νικολά το κατέβαζε.
«Ο Πρόεδρος Σαρκοζί, ο Νικολά….»
«Ο Νικολά, ο πρόεδρος Σαρκοζί…»
Θαυμάζω το Νικολά και για ένα άλλο πράγμα: κατάφερε να έχει δίπλα του εκείνη τη θεά τη Κάρλα, κιας του λείπει το μπόι. Φυσικά μιλάω για συνολικό σωματικό μέγεθος, δεν αναφέρομαι σε …συγκεκριμένα επιμέρους σωματικά μεγέθη…..
Λοιπόν καίτι λατρεύω το Λονδίνο, το Μάιο πάω Παρίσι, σίγουρα.

Κιτρίνισε η Αθήνα μας, όχι φυσικά από το θυμό της για το χάλι στο οποίο την έχουμε φέρει, αλλά από τη σκόνη που μας ήρθε από τη Λιβύη. Τουλάχιστον δε μας έστελναν.…αεριοποιημένο πετρέλαιο να το στερεοποιήσουμε εμείς εδώ, να το κάνουμε μαύρο χρυσό, να σωθούμε;

Ομοιογένεια πολιτικής: « Οι πολίτες έχουν πεισθεί για τη κρισιμότητα των στιγμών, αλλά όχι τα μέλη του ΠΑΣΟΚ».
Το είπε η Άννα Διαμαντοπούλου. Και φαίνεται πως κάπως έτσι είναι, αφού τα προ
των εκλογών λεχθέντα, δεν έχουν καμία σχέση με τα σημερινά λεγόμενα. Και αυτό
προκαλεί… αναταράξεις μεταξύ βαθέως και ….ρηχού ΠΑΣΟΚ !!

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές να λέγεται ότι θα κτυπηθεί η γραφειοκρατία που ταλανίζει και εξοργίζει τους πολίτες και διώχνει τις ξένες επενδύσεις. Εμένα μου λέτε! Ακούστε τι τράβηξε ένας Έλληνας πολίτης :
Πήγε να βγάλει το νέο τύπο ταυτότητας στο αστυνομικό τμήμα. Πρώτα απόλα
έπρεπε να συνοδεύεται και από έναν μάρτυρα που να πιστοποιήσει ότι αυτός είναι
πράγματι…αυτός, παρά το γεγονός ότι είχε μαζί του το παλιό δελτίο ταυτότητας,
διαβατήριο και άδεια οδήγησης ! Μετά παρουσίασε το πιστοποιητικό γέννησης του
Δήμου, που είχε όμως …λήξει πριν λίγες μέρες. Του ζητήθηκε καινούργιο, λες και
θ΄άλλαζε η ημερομηνία γέννησής του ! Τι νόημα έχει να υπάρχει ημερομηνία λήξης
για το πιστοποιητικό αυτό, στο θεό σας !
Αφού λοιπόν προσκόμισε και το νέο πιστοποιητικό, του είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα
με το πατρώνυμο! Δηλαδή σε όλα τα επίσημα έγγραφα το πατρώνυμο
ήταν Περικλής του Σπυρίδωνος, αλλά το πιστοποιητικό γεννήσεως έγραφε Περικλής
του Σπύρου !!
Ο αστυνομικός δε το δέχθηκε !! Άλλο Σπυρίδων, άλλο Σπύρος σου λέει!! Και όταν ο
ενδιαφερόμενος επισκέφτηκε το Δήμο να δει τι συμβαίνει, διαπίστωσε ότι ο δημοτικός υπάλληλος είχε διαγράψει το Σπυρίδων και είχε γράψει δίπλα Σπύρος !!!!
 Προοδευτικός και δημοτικιστής ο δημοτικός υπάλληλος, έτσι;

Στην ελεύθερη βιομηχανική ζώνη του Αστακού που διαθέτει και λιμάνι,  θα επενδύσουν άνω των 3 δισ. ευρώ  οι Σεΐχηδες του Κατάρ, για τη κατασκευή και λειτουργία τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου ( σχεδιάζεται και αγωγός που θα συνδέει την Ελλάδα με την Ιταλία) και μονάδας ηλεκτροπαραγωγής.  Ευρύ πεδίο δράσεως τώρα των εργατοπατέρων να καταγγείλουν ότι ξεπουλάμε τη γη μας στους ξένους, όπως στο λιμάνι του Πειραιά. Κιας έχει η χώρα ανάγκη από ξένα κεφάλαια και θέσεις εργασίας. Για να δούμε τι θα δούμε πάλι….

Να και οι Γερμανοί !! Σκάνδαλα στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της σκληρής Καγκελαρίου Μέρκελ!!
Ο πρωθυπουργός του πολυπληθέστερου κρατιδίου Ρηνανίας-Βεστφαλίας του κόμματός της, χρησιμοποίησε σκανδαλώδεις μεθόδους για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του καμπάνιας. Αξιωματούχοι του κόμματος προσέγγιζαν εκπροσώπους εταιριών και τους πρότειναν συναντήσεις με το πρωθυπουργό του κρατιδίου αντί 6.000 ευρώ! Επίσης στελέχη του ιδίου αυτού κόμματος έκλειναν ραντεβού με το πρωθυπουργό της Σαξονίας με αμοιβή 500-8.000 ευρώ !
Το μεγαλύτερο όμως σκάνδαλο στο κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών ήταν αυτό με τον Χέλμουτ Κολ το 1990, όταν ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είχε δεχθεί κρυφές χρηματοδοτήσεις ύψους 2 εκατομμυρίων μάρκων που τα είχε καταθέσει σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς !!
Το σκάνδαλο αυτό έβλαψε τη δημοτικότητα των Χριστιανοδημοκρατών και επέτρεψε στη Μέρκελ να διεκδικήσει το 1999 την ηγεσία του κόμματος.
Έλα λοιπόν κυρά μου, κοίταξε το κόμμα σου και τα δικά σας σκάνδαλα και άσε μας ήσυχους.

Συνέχεια από το προηγούμενο: τουλάχιστον εμείς εδώ μόλις αντιληφθούμε σκάνδαλο, συγκροτούμε αμέσως μια Εξεταστική Επιτροπή να βρει άκρη. Όγκοι εγγράφων διαβάζονται, σωρεία μαρτύρων παρελαύνει μπρος από τα μέλη της Επιτροπής. Και στο τέλος βγαίνουν 5 διαφορετικά πορίσματα, όσα και τα κόμματα της Βουλής.
Αλλά τελικά λόγο ασυμφωνίας στην απόδοση ευθυνών και διαφορετικό εντοπισμό των ενόχων, κανένας δεν τιμωρείται. Απλά, οι συμμετέχοντες στις Επιτροπές, παίρνουν κάποια έξτρα χρήματα σαν αποζημίωση των ωρών που πήγαν…. χαμένες !! Αλλά ότι δεν αφήνουμε σκάνδαλο και διαφθορά να περάσει έτσι ατιμώρητα, α ναι, αλίμονο!

11 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Xα,χα,χα, Λεοντόκαρδε με το χιουμοριστικό σου στυλ, τα βλέπω μ'άλλο ματι όλα! Πιο χαριτωμένα...:))

kariatida62 είπε...

Ξέχασα, θάρθω και γω μαζί σου στο Παρίσι το Καλοκαίρι! Διαβατήριο έβγαλα και πέρασα περισσότερα απο τον γνωστό σου που έβγαλε ταυτότητα!

Margo είπε...

Ωραία, καλά πάμε.. με το χιούμορ θα μπορέσουμε τουλάχιστον να μην αρρωστήσουμε από την ανέγκαση!
Όσο για την γραφειοκρατία όλοι μας έχουμε να διηγηθούμε και από ένα ανέκδοτο, για το δημόσιο όμως κανείς δεν ανησυχεί, όλα καλά όλα ανθηρά!
Καλό βράδυ Λεοντόκαρδε, με χαμόγελο:)

BUTTERFLY είπε...

Αυτοσαρκασμος και Αγιος ο Θεος! Τι να κανουμε; Καπως πρεπει να την παλεψουμε κι εμεις!
Καλησπερα!

Βάσσια είπε...

Λεοντόκαρδε ήθελα να θυμώσω, αλλά έτσι εξαιρετικά που είναι γραμμένο το κείμενό σου με συνέλαβα να χαμογελάω..... σαρδόνια ενίοτε.

:-)

dyosmaraki είπε...

Ωωωωωχ! Κι έλεγα να πάω κι εγώ για την ταυτότητα...
Ασε προτιμώ να βγάλω διαβατήριο και ας κυκλοφορώ με αυτό στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ετσι κι αλλοιώς για Αναταολίτες μας βλέπουν οι Ευρωπαίοι οπότε δνε θα τους φανεί παράξενο...

Μάνα κουράγιο!!!!

Καλό βράδυ λεοντοκαρδε πάντα με αισιοδοξία....Οτι θε ναρθεί θε ναρθεί....

leondokardos είπε...

karoatida τι να κάνω, το ρίχνω στο αστείο για να αποφύγω τη... κκατάθλιψη!
Θαυμάσια, μαζί στο Παρίσι! Το ξέρω και καλά, δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα !

leondokardos είπε...

Margo , κλεισμένοι εδώ σ΄αυτή τη πόλη που την έχουμε εγκαταλείψει, με πορείες και κλειστούς δρόμους κάθε μέρα, με αγωνία για το αύριο, μόνο το χιούμορ θα μας κρατήσει όρθιους.
Αχ πόσο ζηλέυω το νησάκι σου, την ηρεμία φαντάζομαι αυτής της εποχής. Νάκουγα λίγο τον ήχο του κύματος να ξεσπά στην ακρογιαλιά...

leondokardos είπε...

Πεταλούδα μου, παρακολουθούμε τα γεγονότα με πολλά ερωτιματικά,φόβους αγωνίες,αδύναμοι να τα ατιμετωπίσουμε. Τι μας μένει; Ψυχραιμία, και καλή παρέα, με ένα ποτήρι καλό κόκκινο κρασί.

leondokardos είπε...

Βάσσια μου να χαμογελάμε κιας βράζουμε μέσα μας.Ίσως μόνο έτσι αντέξουμε.

leondokardos είπε...

dyosmaraki μη νομίζεις, τα ίδια θα τραβίξεις και για να βγαλεις διαβατήριο. Η γραφειοκρατία δε κτυπιέται γιατί μεταξύ των άλλων δημιουργεί και.... θέσεις εργασίας, θέσεις που δε χρειάζονται παρά μόνο για το βόλεμα των δικών τους ανθρώπων.
Σου εύχομαι να ξεμπλέξεις εύκολα πάντως.