Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΣΚΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Δεν είμαι ρατσιστής, κάθε άλλο μάλιστα. Συμπονώ τα άμοιρα αυτά πλάσματα που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή σε άγνωστες γωνιές της γης.

Στη χώρα μας, ποτέ δεν υπάρχει πρόβλεψη και σχεδιασμός για την αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων. Με προχειρότητα, επιπολαιότητα και ανεπαρκή μέτρα, προσπαθούμε να αντιδράσουμε, όταν πλέον είναι αργά.

Έτσι και στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής.
Με αφύλακτα τα σύνορά μας, κατακλείστηκε η χώρα από κάθε καρυδιάς καρύδι. Παράνομοι μετανάστες τριγυρίζουν παντού, δίχως έλεγχο, κυνηγώντας ένα μεροκάματο.

Σα πολίτης όμως εγώ απαιτώ να μπορώ να κυκλοφορώ στη πόλη μου άφοβα και με ασφάλεια, σε κάθε γειτονιά της, οποιαδήποτε ώρα.
Και αυτό είναι έργο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των αρμοδίων κρατικών αρχών.

Σκηνή πρώτη.
Κυριακή απόγευμα (4.45) έξω από το Εθνικό Θέατρο, περιμένοντας την έναρξη της απογευματινής παράστασης.
Στο πεζοδρόμιο τριγυρνούν άσκοπα μετανάστες, ποιός ξέρει ποιάς εθνικότητας. Φάτσες αγριεμένες, το βλέμμα τους διερευνητικό. Καμιά 15αριά μαζεύονται μπρός στο περίπτερο, ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Θεάτρου. Ξάφνου ξεσπάει έντονος καυγάς. Τα αίματα ανάβουν, γρονθοκοπούνται αλύπητα ουρλιάζοντας. Ένας μαύρος σέρνει από τα ρούχα του έναν μελαμψό. Οι φίλοι του ανοίγουν το ψυγείο με τα ποτά του περιπτερά, αρπάζουν από μέσα μπουκάλια και τα εκσφενδονίζουν στα κεφάλια των αντιπάλων που τρέχουν για να σωθούν. Με πάταγο σπάνε τα μπουκάλια και τα γυαλιά σκορπούν στο πεζοδρόμιο και στο δρόμο όπου περνούν αυτοκίνητα. Ο κόσμος φωνάζει εκστατικός .Ο περιπτεράς δε τολμά να βγει από τη θέση του. Η Αστυνομία πουθενά.

Σκηνή δεύτερη.
Μετά τη παράσταση κατά τις 20.00, αναζήτηση ταξί. Πάμε προς την οδό Καρόλου, ίσως εκεί να είναι πιο εύκολα. Σκοτάδι, ερημιά, τριγυρνούν μόλις 10-12 μετανάστες, νιώθεις πολύ άβολα, φοβάσαι. Μια γυναίκα δε μπορεί να σταθεί στα πόδια της, ακουμπά σ΄ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ ο συνοδός της προσπαθεί να τη συγκρατήσει. Η Αστυνομία πουθενά.

Σκηνή τρίτη.
Πλατεία Εξαρχείων, ώρα 20.30. Η συναυλία στο φόρτε της. Νέοι μαζεμένοι να συνομιλούν, να χαίρονται τη μουσική, τα μηνύματα. Η πλατεία μέσα στα σκουπίδια. Πλαστικά ποτήρια, μπουκάλια, χαρτιά, κουτιά τσιγάρων, μια πολύχρωμη βρομιά παντού.
Κορμιά γερμένα, μάτια σχεδόν κλειστά. Τραυλίζουν στη προσπάθειά τους να πουν δυό λέξεις.
Ένας νεαρός καμιά εικοσαριά χρονών, είναι αδύνατο να περπατήσει. Τρικλίζει, γέρνει πότε δω πότε εκεί, απλώνει τα χέρια του λες και θέλει να κρατηθεί από κάπου.
Πιο κάτω, ένα ζευγάρι διαπληκτίζεται. Και οι δύο είναι πιωμένοι, τύφλα, αυτός επιμένει να πάνε σε κάποιο σπίτι, εκείνη αντιστέκεται. Τη τραβάει βρίζοντάς την.
Η Αστυνομία πουθενά.

Ανύπαρκτη η προστασία του πολίτη. Απούσα η Αστυνομία απο τις γνωστές "επικίνδυνες" περιοχές. 
Και οι σκηνές που περιγράφω δεν είναι από τις χειρότερες που αντικρίζουμε. Φοβάμαι ότι τώρα πλέον είναι πολύ αργά για να μαζευτούν τα πράγματα.

16 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Ούτε με το αυτοκίνητο δεν τολμάς να περάσεις απο την Αγ. Κων/νου! Σου ανοίγουν τις πόρτες του αυτοκινήτου σου αν δεν τις έχεις κλειδώσει και μπαίνουν μπροστά στ'αυτοκίνητό σου για να σε ακινητοποιήσουν με διάφορα τεχνάσματα, (έτυχε σε δύο συγγενικά μου πρόσωπα το ίδιο σκηνικό)δεν το ξέρεις όταν ο άνθρωπος πεινά θα σε σκοτώσει για να επιζήσει αυτός. Το θέμα είναι ότι οι πολιτικές της Αμερικής υποστηριζόμενες απο τις χώρες της Ευρώπης, οδηγούν αυτούς κατετρεγμένους ανθρώπους σε φυγή απο τις χώρες τους και σε μετανάστευση προς την Δύση.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Πες μου σε παρακαλω σε ποια αλλη πολη της Ευρώπης συμβαινουν αυτα
Ειχαν μεταναστευσει και οι δικοι μας καποτε αλλα δεν ακουστηκαν ποτε τέτοια χαλια
Να μου το θυμασαι, κάποια στιγμη απο την Αθηνα θα φυγουν οι ντοπιοι και θα μεινουν μονο οι αλλοδαποι

Εγω πάντως λυπαμαι ολους εσας που μενετε εκει

Και προς Θεου, μακρια απο μενα κάθε ειδους ρατσισμος

Lilith είπε...

Είχαν πράγματι μεταναστεύσει και οι δικοί μας κάποτε, αλλά χθες κάποιος μου έλεγε ότι οι Γερμανοί (πχ) τους έλεγχαν απόλυτα!
Ήξεραν πού βρίσκονταν ανά πάσα στιγμή, πού μένουν, τα στοιχεία τους κτλ...
Και στη συζήτηση, αυτό λέχθηκε σαν αρνητικό!
Μα πώς είναι δυνατόν να χειριστείς το θέμα της μετανάστευσης διαφορετικά;;;
Αν θες να εξακολουθήσεις να έχεις κράτος και όχι μπάχαλο, πρέπει να έχεις τον ΑΠΟΛΥΤΟ έλεγχο και να είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ αυστηρός!
Όχι όμως!!!
Οι Έλληνες είμαστε χαλαροί και light άνθρωποι!
Δεν είμαστε "ρομποτάκια" σαν τους Γερμανούς, έτσι δεν είναι;
Για να δούμε πώς θα τα μαζέψουν τώρα...

b|a|s|n\i/a είπε...

η αστυνομία ίσως είναι απασχολημένη στο να συνοδεύει δημόσια πρόσωπα σταρ στις εξόδους τους. αν θέλανε πραγματικά θα είχε βρεθεί λύση. απλά υποβαθμίζουν περιοχές ώστε να κερδίσουν πολύ περισσότερα έσοδα από την μετέπειτα αναβάθμισή τους.
όπως πάνω κάτω έγινε με το θησείο το γκάζι το μοναστηράκι.
έχει καταντήσει γραφικά αστείο αυτό που συμβαίνει στην ερμού με τους αλλοδαπούς να μαζεύουν την πραμάτια τους και να τρέχουν με την εμφάνιση αστυνομίας. και μετά δέκα λεπτά το ίδιο σκηνικό. το αστείο ήταν την παραμονή χριστουγέννων όταν είχε και με τον νόμο παζάρι στην ερμού με όλους τους μικροπωλητές που παίζει κυνηγητό η αστυνομία.
στην 3η σεπτεμβρίου μέρα μεσημέρι φοβάσαι πλέον να περάσεις καθώς μπροστά στα μάτια σου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών από έλληνες ξεχασμένους ζωντανούς νεκρούς ανθρώπους. εκατοντάδες τα παραδείγματα και οι σκηνές. και οι μόνοι που δεν φταίνε είναι όλοι αυτοί που απλά μαριονέτες μοιάζουν να είναι.
ποτέ το κακό δεν ήταν το ίδιο το κακό. μα όλα γύρω από αυτό που το συντηρούν.
καλησπέρα σου!

marianaonice είπε...

Πόσο δίκιο εχεις!
Η Αθήνα πια κατάντησε Σικάγο!
Κι η Πατησίων γέμισε μαύρες πόρνες που στήνονται καταμεσής στο δρόμο και χορεύουν!
Κι η αστυνομία πουθενά!!
Πόσο δίκιο έχεις και πόσο λυπάμαι για όλα αυτά, χωρίς να είμαι κι εγώ ρατσίστρια, άνθρωποι είναι κι αυτοί...όμως ποιός θα τους προστατέψει και ποιός θα μας προστατέψει?

Καλό Πάσχα Λεοντόκαρδε.

leondokardos είπε...

kariatida πράγματι η Ευρώπη έχει κατακλυστεί απο μετανάστες, περισσότερο απο κάθε άλλη εποχή. Αυτά τα φαινόμενα προκαλεί η εξαθλίωση τών φτωχών χωρών που έχουν αφεθεί στη μοιρα τους απο τους μεγλαλους του κόσμου.Μόνο που σε άλλες χώρες υπάρχουν νόμοι που εφαρμόζονται απο ΄λους.

leondokardos είπε...

Ρίκη το να θέλουμε να ζούμε με ασφάλεια και να καταδικάζουμε κάποια άθλια φαινόμενα των μεταναστών, ασφαλώς δεν αποτελεί ρατσιστική επιμονή. Και όπως πάμε,στην Αθήνα θα ακούς περισσότερο τις ξένες γώσσες παρά τα ελληνικά. Ναι, είναι να μας λυπάσαι, γιατί η Αθήνα απο μιά όμορφη πόλη που θα μπορούσε να είναι, μεταβάλλεται συνεχώς σε μια
ανυπόφορη για τους κατοίκους της περιοχή.

leondokardos είπε...

Lilith έχω πάει άπειρες φορές στη Γερμανία η οποία έχει πάρα πολλούς μετανάστες απο ένα σωρό χώρες. Εκει δε τολμάς να παρανομίσεις γιατί υπάρχει αστυνόμευση αυστηρότατη. Εμείς ανοίξαμε τα σύνορά μας ακόμα και σε εγκληματίες άλλων χωρών, έχουν δημιουργηθεί μαφίες διάφορων εθνικοτήτων και απλά περακολουθούμε τη κατάσταση. Τι θα πρέπει να δούμε ακόμα δηλαδή;;

leondokardos είπε...

Βασίλη, υπάρχουν ήδη 4-5 περιοχές της Αθήνας όπου φοβάσαι να πλησιάσεις, γκέτο ξένων πραγματικά. Στην ίδια μας τη πόλη, τα μαγαζιά εκεί κλείνουν νωρίς και οι Έλληνες μετακομίζουν!!
Δεχθήκαμε δίχως κανένα έλεγχο κάθε αξιολύπητο άτομο άλλα και κάθε εγκληματία. Όσο για τους παράνομους αλλοδαπούς μικροπωλητές, το θέμα το ξέρω καλά, είναι παλιό, αφορά και δικούς μας. Όλο αυτό το σύστημα είναι καλά στημένο και ελέγχεται πραγματικά με μαφιόζικο τρόπο. Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, ποτέ δε τέθηκε κάτω απο κάποιο έλεγχο.
Τώρα πια το θέμα δε μαζεύεται, όταν ακόμα και έξω απο το Πανεπηστίμιο υπάρχουν απλωμένα πανιά με τα διάφορα είδη επάνω και μόλις εμφανιστεί η αστυνομία τα μαζεύουν και τρέχουν στο κήπο του Παν/μιου που αποτελεί άσυλο!!!!

leondokardos είπε...

Μαριάνα διστυχώς το θέμα έχει ξεφύγει εδώ και καιρό. Ανοίξαμε σύνορα και κατέφθασαν και εγκληματικά στοιχεία,δίχως κανένα έλεγχο. Η Αθήνα ασχημίζει συνεχώς και γίνεται μιά πόλη όπου οι κάτοικοί της φοβούνται να ζούν σε οριμένες περιοχές. Είναι πραγματικά τραγική η κατάσταση αυτή και το θέμα είναι οτι χειροτερεύει συνεχώς. Άντε τώρα να τα μαζέψουμε...

BUTTERFLY είπε...

αστυνομια πουθενα...βλεπεις ειναι απασχολημενοι οι ανθρωποι να φυλανε τον Παναγοπουλο, να συλλαμβανουν το διαδηλωτη Μαριο Ζ. να σκοτωνουν 16χρονα παιδια και αλλα τετοια σημαντικα...που χρονος τωρα να ερθουν κι εκει...

(εξαιρουνται καποιοι αστυνομικοι που θετουν σε κινδυνο τον εαυτο τους για το καλο των αλλων, αλλα δυστυχως δεν ειναι ο κανονας..)

leondokardos είπε...

Πεταλούδα μου έτσι όπως τα λες είναι. Η αστυνομία μας φυλάει τους 300 λεβέντες μας μη τους χάσουμε, κάτι απίθανους δημοσιογράφους και επιχειρηματίες. Αφήνει τους πολίτες στη τύχη τους απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές ορισμένων αλλοδαπών. Το πράγμα εχει φτάσει σε εξωφρενικές καταστάσεις. Μου λέγανε οτι σε δρόμους της Κυψέλης δεν υπάρχουν Ελληνές, ακόμα και τα μαγαζιά ανήκουν σε ξένους. Που θα πάει αυτή η κατάσταση άραγε;

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ωραία και καλά τα λες και ΟΛΟΙ συμφωνούμε.,..αλλά ποιός ακούει ή ενδιαφέρεται...

ΚΑΛH ANAΣTAΣΗ!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

leondokardos είπε...

Γλαρένια δυστυχώς ελάχιστοι ενδιαφέρονται πλέον για αυτό το τόπο αλλά είναι αδύναμοι. Οι εκάστοτε κυβερνώντες είναι όλο λόγια και η πόλη μας αλλά και όλη η χώρα βυθίζεται. έχω χάσει πια τις ελπίδες μου και πιστεύω οτι έτσι θα βαδίζουμε, με αργά,ανορθόδοξα και αναποτελεσματικά βήματα.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

Γ. Γουσέτης είπε...

Ειλικρινά είμαι εξαιρετικά περιέργος να μάθω τον δικό σας ορισμό του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Τουλάχιστον όσων δηλώνουν με περισσή υποκρισία ότι ΔΕΝ ειναι ρατσιστές και ξενοφοβικοί.

Τουλάχιστον έχετε την στοιχειώδη ειλικρινεια να πειτε, ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΙ.

leondokardos είπε...

Γ.Γουσέτη, όχι αγαπητέ μου, δεν είμαι ρατσιστής ούτε φοβάμαι τους ξένους. Και μάλιστα έχω τους λόγους μου για τη θέση μου αυτή. Ούτε και ξεχνώ όσους δικούς μας κάποτε βρέθηκαν σε ξένες χώρες, μέτρα κάτω απο τη γη να σκάβουν για ένα μεροκάματο. Αλλά δε δέχομαι το ελληνικό χαρακτηριστικό του ύψους ή του βάθους. 'Ολα πρέπει να υπακούουν σε κάποιους νόμους. Δέχομαι οτι η πολιτική μας απέναντι στους ξένους είναι κάκιστη και λυπάμαι γιαυτό. Δε σημαίνει όμως οτι η χώρα αυτή με τα τόσα προβλήματα μπορεί να γίνει ξέφραγκλο αμπέλι για το καθένα και νο μου απαγορεύει εμάνα να περπατάω στη πόλη μου με ασφάλεια. Αυτά.