Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΜΙΑ ΤΙΜΙΑ ΦΩΝΗ.

Αντιλαμβάνομαι ότι πολιτικά θέματα και αναλύσεις δεν ενδιαφέρουν ιδιαίτερα πολλούς bloggers. Βαρεθήκαν να ακούνε παχιά λόγια δίχως νόημα, υποσχέσεις να καταπατούνται, σιχαθήκαν πολιτικούς και πολιτική.


Όμως, όταν υπάρχουν πολιτικοί που δε λογαριάζουν το κόστος των λόγων τους, όταν υπάρχουν πολιτικοί με ώριμη σκέψη που την εκφράζουν με θάρρος και ειλικρίνεια, τότε νομίζω ότι αξίζει να τους ακούμε και να τους εμπιστευόμαστε.

Μια τίμια φωνή ακούστηκε μέσα στη Βουλή χθες. Η φωνή της Σοφίας Σακοράφα, που ο ΓΑΠ τη διέγραψε από το κόμμα του.

Μιλά με σταράτα λόγια για το συνταξιοδοτικό πρόβλημα που ενδιαφέρει όλους μας.

Κάρφωσε με το «ακόντιο» των λόγων της τα σχέδια της κυβέρνησης.

Αξίζει να ακούσετε την ομιλία της.

Γιατί τέτοιοι πολιτικοί, με τέτοια ευθύτητα λόγων, έχει ανάγκη η χώρα μας.

16 σχόλια:

Roadartist είπε...

Το είδα το πρωί lionheart, πραγματικά συγχαρητήρια και μπράβο της!
Μια "καθαρή" φωνή! Την χάρηκα, ελπίζω να συνεχίσει να ακούγεται..

kariatida62 είπε...

Μια τίμια φωνή ανάμεσα στους άτιμους και προδότες!!!!

b|a|s|n\i/a είπε...

και η κανέλλη ήταν πολύ καλή. αν και το κόμμα που εκπροσωπεί είναι κολλημένο στο πριν και μακράν πίσω από κάθε εποχή.
υπάρχουν ελάχιστες φωνές τίμιες που αν ήθελαν θα μπορούσα να ενωθούν. σε κάτι αληθινό. και δυνατό. μα είναι όλοι τους μέλη ενός συστήματος και παρασύρονται από το ίδιο το σύστημά (τους).
τα αποτελέσματα μετράνε. και αυτά είναι τα χειρότερα πλέον.
πολύ καλό σου απόγευμα.

BUTTERFLY είπε...

Γι' αυτο ειχε το θαρρος να καταψηφισει το μνημονιο! Επειδη ειναι μια καθαρη φωνη τη διεγραψε δημοκρατικοτατα ο αλητηριος πρωθυπουργος!
Τετοια προσωπα πρεπει με νυχια και με δοντια να τα προβαλουμε, να τα στηριζουμε, να τα αναδεικνυουμε! Πρεπει να πεταμε ντοματες και αβγα στους καλπικους πολιτικους οπου τους πετυχαινουμε και να εξυμνουμε τους τιμιους, μπας και περασουμε κανενα μηνυμα!

Roadartist είπε...

Στέκομαι στις λέξεις του Basnia περί του συστήματος. Είναι κάτι που με απασχολεί τελευταία. Και το αναρωτιέμαι μόνη μου όμως, ας το μοιραστώ λίγο μαζί σας :)

Το σύστημα το πολεμάς τελικά όντας εκτός αυτού; Ή μόνο όντας μέσα σε αυτό όπως η κα Σακοράφα;
Δηλαδή και με το να είσαι εκτός του συστήματος, πόσο υπάρχει περίπτωση να νικήσεις, να διεκδικήσεις;..

BUTTERFLY είπε...

Εγω παλι φοβαμαι κατα ποσο η κα Σακοραφα και καθε ανεξαρτητος βουλευτης θα εχει καμια τυχη στις επομενες εκλογες, αφου ολα τα προβατα ψηφιζουν κομματα και οχι προσωπα...

kariatida62 είπε...

Περιμένετε και θα δείτε τι έχουν να πάθουν όλοι τους, σε λίγο καιρό...δεν λέω πολύ μέχρι τις δημοτικές εκλογές! Τα μηνύματα τους έρχονται στις τοπικές τους...

tovenito είπε...

τέτοιες φωνές θέλω. ήρεμες, νηφάλιες, που πράττουν με τη συνείδησή τους.(αν και μιλάνε τόσο ξακάθαρα αφού διεγραφούν, τουλάχιστον μιλάνε!)
είπαμε να κάνουμε υπομονή και να δικαιολογήσουμε κάποια μέτρα, αλλά σε λίγο θα μας πάρουν και τα βρακιά!

Βάσσια είπε...

Την άκουσα στη βουλή (σε ειδήσεις στην ΕΤ3) αλλά δεν εξεπλάγην. Αυτή ήταν πάντα. Έντιμη και πιστή στις αρχές της.

Γι αυτό και είναι εκτός ΠΑΣΟΚ.

Καλό βράδυ
:-)

leondokardos είπε...

Αρτιστάκι, πρώτον καθαρές φωνές θέλουμε ν΄ακούμε,άλλά είναι τόσο λίγες γιατί θέλουν κότσια για ν΄ακούγονται.
Τώρα με το "σύστημα" ανοίγεις πολύ μεγάλο θέμα που δεν αναλύεται με λίγες γραμμές. Πάτως το "σύστημα" έχει πλέον σαπίσει. Το πολεμάς και απο μέσα και από έξω. Από μέσα έχεις το φόβο να σε διαγράψουν όπως έγινε με τη Σακοράφα. Απέξω θέλει αγώνα, θέλει μάζα ανθρώπων, θέλει ηγέτη να οδηγεί.
Το θέμα λοιπόν καταρχήν είναι να αοφασίσει κανείς να αγωνιστεί και ότι πετύχει, γιατί σήμετα η σαπίλα είναι βαθιά και δε ξεριζώνεται εύκολα.

leondokardos είπε...

kariatida, δε θέλω να πω μεγάλη κουβέντα, αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου για τη λέξη "προδοσία". Προδοσία θέσεων, ιδεών,πολιτικής φιλοσοσφίας. Και ναι, το ξέρω οτι μέσα στο ΠΑΣΟΚ γίνεται σκληρή κριτική, κασυγάδες άσχημοι.Και εγώ θεωρώ οτι κατά τον Σεπτέμβριο θα έχουμε σοβαρές εξελήξεις.

leondokardos είπε...

Βασίλη ακριβώς είναι το σάπιο "σύστημα" που έχει απομονώσει οποιαδήποτε τίμια φωνή να βγει μπροστά. Το σύστημα αυτό καταπίνει κάθε τι έντιμο, κοινωνικά δίκαιο. κκκκκκκκκαι δεν υπάρχει σήμερα ένας πραγματικός ηγέτης που θα ξεσηκώσει, θα εμπνεύσει, θα καθοδηγήσει το πολίτη προς κάτι πιό σωστό.

leondokardos είπε...

Πεταλούδα, όσο σκληρό κιαν φαίνεται, ναι πρόκειται περι "αλητήριου πρωθυπουργού". Μας έφερε τους Αμερικάνους μέσα στην Ε.Ε., άφησε τον αγωγό πετρελαίου που είχαμε συμφωνήσει με το Πούτιν προφανώς κατα διαταγή των ΗΠΑ και θα δεις πόσο όμορφα θα κλεισει το θέμα Σκοπίων και Κύπρου.
Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.

leondokardos είπε...

tovenito σπανίζουν οι έντιμες φωνές, οι ξεκάθαρες κουβέντες, τα σταράτα λόγια μέσα στη Βουλή και σους πολιτικούς διαδρόμους. Φόβος το να μην εκλεγεί κάποιος βουλευτής και να πάρει σύνταξη μέσα σε ελάχιστα χρόνια εξάσκησης δήθεν "λειτουργήματος",εξαφανίζει κάθε διάθεση των ελάχιστων που θα αποτολμούσαν να φωνάξουν.
Και μόλις το κάνουν όπως η Σακοράφα, αποκεφαλίζονται. Κατάντια.

leondokardos είπε...

Βάσσια μιά έντιμη φωνή και της πήραν το κεφάλη.Θα δεις τι πόλεμα θα της κάνουν. Τώρα σε ποιό κόμμα να πάει, πως να ξαναβγεί βουλευτής; Το "σύστημα" θα τη πολεμίσει. Και είναι κρίμα πραγματικά γιατί φαίνεται πολύ σωστό άτομο που δεν προδίδει τις ιδέες της.

ippoliti_ippoliti είπε...

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη ΕΝΤΙΜΟΙ
Καλό βράδυ