Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ....


Έχω την εντύπωση ότι ζούμε στην εποχή του παράδοξου, του παραλογισμού. Έχω αρχίσει να αμφιβάλω για τις πνευματικές μου ικανότητες γιατί μου είναι αδύνατο να κατανοήσω κάποια πράγματα που συμβαίνουν σήμερα.



Μιλώ φυσικά για τα πολιτικά μας κοινά, για τον τρόπο που κυβερνιέται αυτή η χώρα, για τον τρόπο που η κεντρική εξουσία και η δημόσια διοίκηση καθορίζουν τη καθημερινή μας ζωή. Μιλώ για αυτά τα απίθανα, τα γελοία με τα οποία μας τροφοδοτούν κάθε μέρα οι κυβερνώντες και τα τρισάθλια ΜΜΕ.


Μου είναι αδύνατο να παρακολουθήσω κάποιες κυβερνητικές ενέργειες. Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί στη κυβέρνηση ότι ο πολίτης είναι αγχωμένος, προβληματισμένος, αγωνιά και προπαντός είναι πολύ οργισμένος.


Μας λένε ότι το περίφημο Μνημόνιο, αυτό που κουτσούρεψε μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, πρέπει να εφαρμοστεί. Ότι το Μνημόνιο είναι ένα, δεν υπάρχει άλλο, νέα μέτρα δεν επιβάλλονται. Από την άλλη απλά «επικαιροποιείται»!!
Δηλαδή, επειδή ορισμένοι στόχοι δεν επιτυγχάνονται, το Μνημόνιο θα αλλάζει σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Και φυσικά αυτό θα απαιτεί ΝΕΑ σκληρά μέτρα.
Μας κοροϊδεύουν, παίζουν με τις λέξεις;


Έφτασαν να πουν το εξωφρενικό ότι «η φορολογία είναι ένδειξη αλληλεγγύης!!!


Ο πρωθυπουργός, αυτός ο «είπα ξείπα έχεσα τη παρόλα μου», μιλούσε μεταξύ των άλλων… χεσμέντων ότι θα κάνει κυβέρνηση «μικρή και ευέλικτη». Και προχθές η νύχτα έβγαλε κυβέρνηση 48 ατόμων, μία κυβέρνηση με την απλή μετονομασία και τη προσθήκη κάποιων υπουργείων ( Υπουργείο Υγείας, Διατροφής, Άθλησης και…. Πέψης, όπως εύστοχα έγραψε η Ελευθεροτυπία), με πιθανότητα ο ΟΠΑΠ να πάει στην ευθύνη του Υπουργεία Υγείας !!, με 7 υπουργούς-αναπληρωτές, μια κυβέρνηση που θα ψάχνεται για καιρό έως ότου καθορισθούν αρμοδιότητες.
Νυχτιάτικα συγκροτήθηκε, τι να πει κανείς.


Και όλα αυτά τα ευτράπελα σε μια χρονική στιγμή που όλοι φωνάζουν για περιορισμό των δημοσίων δαπανών. Φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση τις μόνες δαπάνες που ξέρει καλά να περιορίζει είναι η περικοπή μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, υπερωριών κτλ όλων ανεξαιρέτως των κοινωνικών τάξεων.


Γιατί πώς να χωνέψει κανείς ότι ο πρωθυπουργός δημιουργεί γραφείο με 110 συμβούλους, το δικό του ΟVAL γραφείο σύμφωνα με τα αμερικανικά πρότυπα και τις συστάσεις των ξένων εμπειρογνωμόνων που έφερε στην Ελλάδα !! Ποιοι είναι αυτοί οι φωστήρες που θα συμβουλεύουν και σε τι το Γιωργάκη;;


Δεκάδες συμβούλους δικαιούνται και οι αναπληρωτές υπουργοί, οι υπουργοί και υφυπουργοί, οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς !! Και μετά μιλούν για περικοπές δαπανών οι κύριοι;; Γιατί δεν εμπιστεύονται τη δημόσια διοίκηση η οποία- μη τη κατηγορούμε αδιακρίτως- έχει εξαίρετους υπαλλήλους με γνώση του αντικειμένου αφού ασχολούνται χρόνια με αυτό;


Όσο για την οικονομική πολιτική; Η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστό χρήμα. Η γενική μείωση των διαθέσιμων χρημάτων των πολιτών έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης εκτός των απολύτως αναγκαίων ειδών. Και όπως είναι γνωστό, τα έσοδα του ΦΠΑ αυξάνουν μόνο όταν υπάρχει κίνηση στην αγορά, μόνο όταν ο καταναλωτής ΑΓΟΡΑΖΕΙ. Με τέτοια μειωμένη κατανάλωση από πού θα εισπράξουν φόρους και ΦΠΑ; Και σκέπτονται ακόμα να αυξήσουν το συντελεστή του ΦΠΑ, δηλαδή να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την αγορά και τη καταναλωτική κίνηση;


Η κυβέρνηση αυξάνει τα δικά της έξοδα με τη σωρεία πρόσληψης «συμβούλων», με τη μετάβαση στη Θεσσαλονίκη όλων των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Τη συμβολισμός , τι παράδειγμα είναι αυτό;


Ναι φίλοι μου, έχουμε σιχαθεί ίσως τα πολιτικά πράγματα, είμαστε σε μια εποχή που ο καθένας μας προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, μέσα σε ένα πολύ θολό τοπίο. Όμως εδώ που έφθασαν τα πράγματα, η κατάσταση αυτή μας αναγκάζει να παρακολουθούμε τα δρώμενα.


Διερωτώμαι λοιπό μήπως έφτασε η ώρα να κατεβούν στους δρόμους οι απλοί ανοργάνωτου πολίτες, όχι με τα συνδικάτα, εμείς οι οργισμένοι, μακριά πλέον από τους καναπέδες μας.

12 σχόλια:

Roadartist είπε...

Θα έρθει σύντομα αυτή η ώρα.. Είναι θέμα λογικής.. δεν θα γίνει διαφορετικά κάποια στιγμή... ίσως και πιο σύντομα από ότι φανταζόμαστε..

Δυστυχώς από ότι φαίνεται καθημερινά, οι της κυβέρνησης ζουν εκτός τόπου και εκτός χρόνου.. Είναι αλλού για άλλου..

tovenito είπε...

δεν πρόκειται να βγω στους δρόμους ποτέ. ξέρεις γιατί; γιατί η καθε πικραμένη παράταξη θα οικειοποιηθεί το θυμό μου και θα με βάλει στα δικά της νούμερα..
είναι όλοι για τα μπάζα. η αριστερά στην κοσμάρα της, άλλοι λαϊκίζουν, άλλουν καιροσκοπούν. έχω αηδιάσει.
δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει προοπτική. χρειάζεται κάτι καινούργιο το οποίο δεν έρχεται από πουθενά..

b|a|s|n\i/a είπε...

πέρα από το ότι μοιάζει να μην υπάρχει πλέον ελπίδα το τραγικό είναι ότι δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. μα πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο. είναι τόσο κοινότοπο αυτό που γίνεται και το τρομερό είναι ότι κανείς μας δεν ξέρει πώς να ξεφύγει και πώς να αντιδράσει.

Βάσσια είπε...

Έπαψα από καιρό να προσπαθώ να τους ερμηνεύσω Λεοντόκαρδε.
Εστίασα στην διατήρηση της πνευματικής μου διάυγειας και της επιβίωσης μέσα σε αυτόν τον , θα το πω, οχετό που μας έριξαν.

Αλλά...... είπαμε κύκλος κύκλος είναι όλα... έρχεται η ώρα τους.

Αυτό που με τρομάζει είναι.... ποιοι θα ακολουθήσουν... υπάρχει κανείς;

Καλό Σ/Κ φίλε μου

leondokardos είπε...

Αρτιστάκι μαακάρι να ξεσηκωθεί ο απλός πολίτης.Φοβάμαι πολύ οτι θα μας βρουν πολύ άσχημες μέρες. Ακομά και χθές πολλά μπλά μπλά ακούσαμε.
Μέχρι πότε θ΄αντέξουμε;

leondokardos είπε...

tovenito δεν έχεις άδικο να έχεις αηδιάσει με όλα όσα συμβαίνουν χρόνια τώρα στη πολιτική σκηνή της χώρας. Ούτε και εγώ βλέπω προκοπή, η Ελλάδα δεν έχει τη περίοδο αυτή έναν δυναμικό ηγέτη. Μόνο χοντρά λόγια και υποσχέσεις ακούμε.Που θα πάμε όμως, πως θα ζήσουμε;

leondokardos είπε...

Βασίλη το φαινόμενο είναι παγκόσμιο αλλά βλέπεις οτι άλλες χώρες έχουν πιο ισχυρές οικονομίες, πιο πειθαρχιμένους λαούς, η διαφθορά δεν έχει φτάσει στα επίπεδα τα δικά μας, οι χώρες έχουν παραγωγή και είνα πιο εύκολο να ανακάμψουν.Δες τι γίνεται στη Κίνα. Έμείς έναν τουρισμό έχουμε και μια κληρονομιά πολιτισμού αλλά και αυτά τα κατστρέφουμε.

leondokardos είπε...

Βάσσια μου συτή τη περίοδο δεν υπάρχει κανείς κατά τη γνώμη μου. Προσπαθούμε όλοι να διατηρήσουμε την ηρεμία μας, κάνουμε σκέψεις και υπερασπιζόμαστε ό,τι έχουμε φτιάξει μέχρι τώρα. Πόσο καιρό όμως θα σερνόμαστε έτσι σα χώρα; Τώρα οι περισσότεροι προσπαθούμε απλά να επιβιώσουμε μέσα σ΄αυτό το χάος.

BUTTERFLY είπε...

Να ανησυχεις καλε μου αν αρχισεις να τα κατανοεις! Ειναι συλληψεις πολυ διεστραμμενων υπαρξεων! Και ναι! Παιζουν με τις λεξεις και με τα νευρα μας...που για καποιο περιεργο λογο ΔΕΝ ΣΠΑΝΕ!!!

leondokardos είπε...

Πεταλούδα μου, δε μπορεί, κάποια μέρα δε θα αντέξουμε, τουλάχιστον το ελπίζω !
Πόσο ακόμα θ΄ακούμε λόγια, υποσχέσεις και αμέσως μετά όλα να διψεύδονται.
Αλλιώς είμαστε όλοι άξιοι της τύχης μας.

marianaonice είπε...

Έφτασαν να πουν το εξωφρενικό ότι «η φορολογία είναι ένδειξη αλληλεγγύης!!!

Τίποτε δεν με εκπλήσσει πλέον!
Πόσο δίκιο έχεις σε όλα όσα γράφεις!

leondokardos είπε...

Ναι Μαρινάνα μου,φτάσαμε και σε αυτό το....ασύλληπτο σημείο. Τι άλλο θα ακούσουμε άραγε !!