Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ...ΑΝΤ- ΙΝΟΜΠΕΛ !!

Δημοσίευμα της Λήδας Παπαδοπούλου στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της 2.10.2010 με τίτλο "Νόμπελ σε βρισιές και νυχτερίδες."


"Ερευνητές που ανακάλυψαν ότι οι βρισιές ανακουφίζουν τον πόνο, έριξαν νέο φως στη σεξουαλική ζωή των νυχτερίδων και απέδειξαν μαθηματικά ότι οι εταιρείες λειτουργούν καλύτερα όταν οι προαγωγές δίνονται στην τύχη, τιμήθηκαν μεταξύ άλλων με τα φετινά βραβεία IgNobel, μια αμερικανικής έμπνευσης παρωδία των γνωστών Νόμπελ.


Τα IgNobel απονέμονται κάθε χρόνο από τη χιουμοριστική επιθεώρηση «Χρονικά των Απίθανων Ερευνών» σε δέκα επιτεύγματα που «πρώτα σε κάνουν να γελάς και μετά να σκέφτεσαι». Αφορούν αληθινές, αν και ενίοτε σουρεαλιστικές έρευνες και εφευρέσεις και δίνονται στους νικητές από πραγματικούς νομπελίστες σε μια τελετή στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Η Βρετανία είχε φέτος την τιμητική της με 4 βραβεία και, όπως δήλωσε ο εκδότης των «Χρονικών», μένοντας πιστός στο χιουμοριστικό πνεύμα των αντιβραβείων, «έπειτα από έναν σκληρό 20ό αιώνα, ίσως αυτή να είναι η καλύττερη ένδειξη ότι η Βρετανική Αυτοκρατορία ανακτά την εξέχουσα θέση της».

Βρίσε με, πονάω...


Το IgNobel Ειρήνης 2010 απονέμεται στον ψυχολόγο Ρίτσαρντ Στίβενς και την ομάδα του στο βρετανικό Πανεπιστήμιο Κίιλ, που απέδειξαν ότι ο σωματικός πόνος μειώνεται με τις βρισιές. Ο Στίβενς αποφάσισε να ξεκινήσει την έρευνά του όταν χτύπησε κατά λάθος το δάχτυλό του με ένα σφυρί. Το βραβείο Βιολογίας μοιράζεται ομάδα Κινέζων ερευνητών με τον Βρετανό Γκάρεθ Τζόουνς: έδειξαν ότι οι θηλυκές νυχτερίδες που κάνουν στοματικό σεξ στους συντρόφους τους απολαμβάνουν μία συνουσία μεγαλύτερης διάρκειας, ανακάλυψη με σοβαρές προεκτάσεις όσον αφορά τη χειραγώγηση των αρσενικών ζώων από τα θηλυκά μέσω του σεξ! Ο Αλεσάντρο Πουλτσίνο και η ομάδα του στο Πανεπιστήμιο της Κατάνιας κερδίζουν επάξια το βραβείο Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθώς απέδειξαν μαθηματικά ότι οι προαγωγές στελεχών οδηγούν σε μεγαλύτερη αποδοτικότητα όταν δίνονται τυχαία. "


Ένα ένα λοιπόν:
Κάθε μέρα έχουμε την ευκαιρία να βρίζουμε τους κυβερνώντες για τα …μνημονικά χάλια όπου μας οδηγούν. Ακόμα καλύτερα, οι βρισιές μας μπορούν να συνοδεύονται και από την γνωστή…ανοικτοδάκτυλη χειρονομία, έτσι για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα λεγόμενά μας.
Πολύ περισσότερο γιατί ο «πόνος» μας είναι διάχυτος και βαθύτατα ψυχικός, οδηγώντας πολλούς σε απόγνωση.

Τώρα για το στοματικό σεξ των θηλυκών νυχτερίδων στους αρσενικούς. Φαντάζεστε τους κινέζους επιστήμονες να κάνουν…μπανιστήρι στις ιδιαίτερες σεξουαλικές περιπτύξεις των φρικτών αυτών ζώων !! Φαίνεται ότι χρονομέτρησαν ακόμα και τη διάρκεια της συνουσίας! Ε αυτό θα ήθελα πολύ να το δω!!



Από την άλλη βρίσκω τον τρόπο προαγωγής των στελεχών των επιχειρήσεων απόλυτα…δημοκρατικό. Όλα τα ονόματα σε μια κληρωτίδα ασχέτως γνώσεων, πτυχίων και μεταπτυχιακών, τραβάει ο διευθυντής της επιχείρησης ένα χαρτάκι και ιδού το όμονα του νέου στελέχους που προάγεται, μαθηματικά μάλιστα επιβεβαιωμένο ότι θα έχει τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα!

Α και μη νομίζετε ότι και στη περίπτωση αυτή δε χωρούν παρατυπίες και ανάδειξη αυτών που θα θέλουν οι επιχειρηματίες ή οι πολιτικοί. Κάποια κομπίνα θα βρουν, δε μπορεί.

16 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Αυτά τα βραβεία δεν τα γνώριζα...
Και δηλαδή κάνουν έρευνες σοβαρές και χρηματοδοτούμενες για όλα αυτά;

Καλά ο Έλληνας το βρίσιμο και το φάσκελο τα έχει από γεννησιμιού του.

Καλή εβδομάδα :-)
Φιλιά

Lilith είπε...

Ούτε εγώ γνώριζα για τα... ΑντιΝόμπελ!
Πολύ έξυπνο!
Ο κ.Στίβενς και η ομάδα του πάντως, έχουν απόλυτο δίκιο.
Όταν σε βρίζει κάποιος, θέλεις τόσο πολύ να του σπάσεις το κεφάλι, που ανεβαίνει η αδρεναλίνη σου η οποία και δρα ως αναλγητικό! :)))

Nikos Lioliopoulos είπε...

Ειμαι βεβαιος πως στην Ελλαδα ακομη και με αυτο τον τροπο πά,ι ο ανηψιος του διευθυντή θα επαιρνε προαγωγή!

NdN είπε...

Το πιο καλό Αντι-Νομπελ θα είναι να αποδείξει κάποιος του χρόνου, την χαρά της αρσενικής νυχτερίδας όταν έμαθε ότι θα γίνει "εθελοντής" σε μελέτη για πίπες!

leondokardos είπε...

Βάσσια τα βραβεία αυτά φαίνεται να έχουν μάλλον χιουμοριστικό χρώμα, γιατί δε μπορώ να πιστέψω οτι υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι και μάλιστα επιστήμονες που ασχολουνται με αυτού του είδους τις ανοησίες.

leondokardos είπε...

Lilith πράγματι έτσι είναι. 'Οταν σε βρίζουν γίνεσαι έξω φρενών, νευριάζεις και ξεσπάς ανάλογα.Ωραία διέξοδος που απαλύνει το πόνο !!

leondokardos είπε...

Νίκο μου, υπάρχει ποτέ περίπτωση να μη πάρει την υψηλόβαθμη θέση ο ανηψιός του κυρίου προέδρου;
Αλίμονο, γίνονται αυτά τα πράγματα στη χωρα μας;

leondokardos είπε...

NdN μ΄έκανες και γέλασα πολύ. Χαρά μεγάλη στην αρσενική νυχτερίδα, τόσες ...δοκιμαστικές πίπες θα της κάνουν,σκέτη απόλαυση !!

Μικρές ανάσες είπε...

Αυτο με το βρίσιμο το επιβεβαιώνω, το ζω απο τη μέρα που έγινε η επέμβαση στο πόδι μου...

leondokardos είπε...

Μικρές ανάσες, ακριβώς. Μόλις κάπου κτυπίσουμε, π.χ. μόλις κάπου μαγκώσουμε τα δάκτυλά μας, με το πόνο αμέσως θα βρίσουμε.Η πράξη αποδεικνύει την αλήθεια.
Φαντάζουμαι να είσαι πλέον καλά.

Μικρές ανάσες είπε...

Έχω άλλες 5 εβδομάδες ακόμα... (είχα ένα ατύχημα ην τρίτη και μετακινήθηκε το σπασμένο οστό οπότε μείνει ο γύψος περισσότερο απο το αναμενόμενο)

Φιλιά!

leondokardos είπε...

Μικρές ανάσες, καταλαβαίνω το... μαρτύριό σου. Πριν ένα χρόνο έσπασα πάφτοντας το πόδι μου κοντά στον ασράγαλο. Μπηκε σε γύψο επί 18 μέρες και περπατούσα με δεκανίκια, τα οποία ήταν αδύνατο να συνηθίσω και έβριζα συνεχώς. Όποιος δεν έβαλε ... γύψο στα πόδια δε ξέρει τι σημαίνει αυτό.

Μικρές ανάσες είπε...

Έκλεισα την 5 εβδομάδα και έχω ακόμα 3 τουλάχιστον...

Και το "καλύτερο" απο όλα, το μπάνιο!!! Ασκήσεις ισορροπίας και αίσθημα θριάμβου να βγείς χωρίς να έχεις σπάσει και κάτι ακόμα....

Καλημέρα!!!!!!!

leondokardos είπε...

Μικρές ανάσες, για τ΄όνομα του θεού, τόσο πολύ τσακίστικες; 5 βδομάδες και άλλες 3 ακόμα, ύστερα βεβεια απο τη μετακίνηση του οστού;
Φαίνεται οτι αυτά τα σπασήματα, όπου κιαν συμβαίνουν, δε περνούν εύκολα. Σε μένα ο γιατρός είπε οτι πρέπει να προσέχω γιατί ΄υστερα απο κάποιο διάστημα και τελείως ξαφνικά, μπορεί να αισθανθώ αδυναμία στο πόδι μου !!

leondokardos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μικρές ανάσες είπε...

Εγώ απο τον καναπέ ήθελα να σηκωθώ... η συνήθεια με έκανε να πατήσω το λάθος πόδι...

Και με αυτή την υγρασία, μπορείς να φανταστείς πως πονάω...

Φιλιά!!!