Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΙΔΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...

Μια ανάγλυφη αποτύπωση της κατρακλύλας της Ελλάδας με ευθύνη των πολιτικών.
Πως μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα.         



    ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
                        (11 Δεκεμβρίου 2010)

       
       Ο τύπος των ήλων

      (Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ )

«Τετέλεσται...


Αλλά όχι. Προτού πετάξετε τη χώρα στο νεκροτομείο -ένα πατημένο σκυλί που εκλιπαρούσε σωτηρία- έχει κάτι να σας πει η οργή της...
Με φωτιές θα σας το πει. Με βλέμματα-πολυβόλα. Με ψήφο άι σιχτίρ. Με ανεπίδοτους λυγμούς, μυστικούς, που γράφουν νυχτιάτικα άνεργους στίχους για τα βιβλία του μέλλοντος και την ποίηση των δρόμων. Κάπως θα σας το πει... Εσείς, χάλκινα ομοιώματα υπεύθυνων εκπροσώπων, έχετε την αποκλειστική ευθύνη για το χάλι της. Εσείς. Ανεύθυνοι, ανίκανοι, ολίγιστοι, τσιράκια των ξένων, διεκπεραιωτές συμφερόντων. Εσείς γεμίσατε μουντζούρες το τετράδιο της χώρας, και μόλις είδατε ότι ο κόσμος εθίζεται, βολεύεται και συνηθίζει τις ασυνταξίες, σπεύσατε να ενισχύσετε τη βολική για την εξουσία σας εξάρτησή του. Ψέματα, ψιμύθια, μεγαληγορίες και παραμύθια. Μισές αλήθειες, κάποιες φιλότιμες προσπάθειες από αιρετικούς που τους βάλατε νωρίς στο περιθώριο, και ιδού το σαθρό, ετοιμόρροπο ενδιαίτημα κεκοσμημένο με χρυσόσκονη για να κρύβεται το χάος και ο γνόφος... Εσείς, χαρτορίχτρες της κακιάς ώρας, εσείς -με ρουσφέτια και εκβιασμούς, με διορισμούς και δανεικά- συντηρούσατε εξαρτημένο το θηρίο μιας ανορθολογικής κοινωνίας, που βγήκε φοβισμένο από τη φυλακή του εμφυλίου και της χούντας και, μόλις βρήκε ξέφωτο, νόμισε ότι μπορεί να απολαύσει επιτέλους τη χαρά της δημιουργίας και να ελπίζει στην προοπτική των ανοιχτών οριζόντων. Αλλά τι βρήκε μπροστά του; Τη θεσπισμένη ανομία. Την αυθαιρεσία. Την αδικία. Το εική και ως έτυχεν. Την περιφρόνηση από το κράτος. Τη δρομολογημένη διαφθορά. Τους αγύρτες και τους αργυραμοιβούς σε καίρια πόστα. Τις μίζες. Την καταλήστευση της πατρίδας. Τον κυνισμό. Το αέναο ψεύδος... Και ενέδωσε. Συμβιβάστηκε με την ιδέα ότι «έτσι έχουν τα πράγματα». Συνήθισε. Και κατάντησε «καθ' ομοίωσιν», φτάνοντας στο σημείο να συνομολογεί -ένα μέρος του- και να ψιθυρίζει ενοχικά «μαζί τα φάγαμε»... Και σεις, ακατάβλητοι στο υπερώο του ψεύδους, συνεχίζετε τις προκλήσεις. Οτι τάχα πρέπει να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί για να σωθεί η οικονομία, κι ας είναι γλίσχρες οι απολαβές, οι μικρότερες (μαζί με την Πορτογαλία) στη ζώνη της Ενωσης... Με την ανερμάτιστη πολιτική σας -με τους «δικούς σας», με την αβελτερία και τη μυωπία σας- μεταβάλατε τις ΔΕΚΟ σε προβληματικό τσίρκο, κι έρχεστε τώρα να πείτε ότι φταίνε τα επιδόματα και οι υψηλοί μισθοί, όταν ξέρετε ότι ψίχουλα είναι οι περικοπές και ότι αλλού είναι το πρόβλημα... Εσείς ξεκάνατε τη Γεωργία. Εσείς αφήσατε τον Τουρισμό στην τύχη του. Εσείς κατασκευάσατε έργα βιτρίνας και ελάχιστες σοβαρές υποδομές. Εσείς βολέψατε τους ιδιώτες, αλλά βυθίσατε το επιχειρείν. Εσείς αφήσατε να βόσκει ακαταδίωκτη η φοροδιαφυγή. Εσείς προστατεύετε τη διαπλοκή. Εσείς αφήσατε τη χώρα δίχως σχέδιο και διόπτρες για το μέλλον... Κι έρχεστε τώρα να κηρύξετε την επανάσταση του αυτονόητου, που επί δεκαετίες περιφρονήσατε επιδεικτικά. Σωτήρες της κακιάς ώρας. Ολετήρες..»


Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ας αφήσουν λοιπόν τη μπουρδολογία τους οι πολιτικοί μας.

12 σχόλια:

Roadartist είπε...

Μόνο ένας ηλίθειος πιστεύει ότι φταίνει οι πολίτες. Διεφθαρμένο κράτος και όσοι συμμετέχουν στην διακυβέρνηση, ανίκανοι. Ξεπουλημένοι. Και λίγα έγραψα. Το θέμα είναι πως "αυτοί και οι δικοί τους μαζί τα έφαγαν" ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ; ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ και αν δεν τιμωρηθουν τότε για τι δημοκρατία μιλάμε;

ΑΝΙΚΑΝΟΙ

που μας ζητάνε και θυσίες..

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Βαρεθηκα τις διαμαρτυριες με λογια...θελω να περασω στις διαμαρτυριες με πράξεις...

leondokardos είπε...

Αρτιστάκι προσυπογράφω απόλυτα τα λεγόμενά σου.
Έχω μέίνει έκπληκτος απο τα ψέματα που μας λένε, από τις αντροπές σε όλα τα επίπεδα ακόμα και στην ιδεολογία, απο την αποφυγή ανάληψης ευθυνών.
Δυστυχώς κανείς δεν τιμωρείται, μόνο οι πολίτες που βλέπουν να ανατρέπονται τα πάντα στη ζωή τους.

leondokardos είπε...

Ρίκη βλέππεις οτι ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί, και που είσαι ακόμα.Απο χθές εδώ στην Αθήνα υπάρχουν μόνο απεργίες, στα ΜΜΜ,στις τράπεζες, στα τρένα,στα ΜΜΕ και έχει ο θεός. Και τον επόμενο χρόνο θα είναι ακόμα χειρότερα. Δυστυχώς την εποχή αυτή λείπει μια δυναμική ηγετική φυσιογνωμία που θα μπορέσει να εμπνεύσει τους πολίτες που έχουν βαρεθεί νακούνε τους ίδιους πολιτικούς να τσαμπουνάνε για χρόνια τώρα τις ίδιες αρλούμπες.Κάτι θ΄αλλάξει, δε μπορεί.

Βάσσια είπε...

Aπό το μαζί τα φάγαμε προέκυψε η τιμωρία καθημερινά αυτών που δεν έφαγαν και η ευλόγηση των "φαγάδων".

Αλλά προφανώς, αυτούς επιθυμεί μερίδα των πολιτών μας, γιατί όταν έπρεπε να τους δείξουν την έξοδο, τους έδειξαν "τη σοφή τους ψήφο".

Τι φοβούνται;
Την κατάρρευση και τυπικά;
Την εξαθλίωση γραπτώς;

Διαλυόμαστε ή μας διαλύουν;

Καλησπέρα

BUTTERFLY είπε...

Ποτε δεν θα ξεσηκωθει επιτυχημενα ο κοσμος Λεοντοκαρδε μου, οσο ειμαστε χωρισμενοι σε ομαδουλες και συντεχνιες! Αυτο πετυχαν τα τελευταια 30 χρονια, να κανουν τους ανθρωπους "αντιπαλες ομαδες". Ιδιωτικος vs δημοσιος τομεας, αγροτες vs λιμενεργατες, ΠΑΜΕ vs ΓΣΕΕ κοκ. Αμ δεν γινεται δουλεια ετσι!
Καλημερα!

Margo είπε...

Συγκλονιστικό!!!
Όλη η αλήθεια μα ποιος ακούει;
Ας ελπίσουμε ο κόσμος, εμείς, να κάνουμε επιτέλους την αλλαγή..

leondokardos είπε...

Βάσσια, και μας δουλεύουν και μας διαλύουν. Και ο πολίτης δε ξέρει τι να πιστέψει ή μάλλον δε πιστεύει πλέον σε τίποτα.
Σε αυτή τη κατάσταση πως να ψηφίσει ο άλλος; Νά η αποχή.
Και προφανώς με κραυγές- τουλάχιστον μέχρι στιγμής-δε μπορεί ν΄αλλάξουν τα πράγματα.
Έχω όμως τη γνώμη ότι η κατάσταση δε τραβίξει για πολύ ακόμα έτσι, κάτι θα γίνει καινούργιο, έστω κιαν αυτή τη περίοδο η χώρα στερείται πράγματι ηγέτου.

leondokardos είπε...

Πεταλούδα μου έτσι είναι, το έχουμε και στο αίμα μας εμείς οι Έλληνες να χωριζόμαστε, να επιδειόκουμε προεδρίες, να σπαταλάμε δυνάμεις. Έβλέπα σήμερα στη διαδήλωση να υπάρχουν δύο χωριστές πορείες, αλλά ήταν όλοι εργαζόμενοι με κοινό στόχο να διατηρήσουν τα κεκτημένα, να μην υποστούν νέα ταπείνωση.Και άκουγα να συζητούν ποιά οργάνωση είχε το περισσότερο κόσμο!!
Από τα αρχαία χρόνια χωριζόμαστε, αλλά τώρα ο κίδυνος είναι για όλους ένας και για το καθένα μας και για τη χώρα μας.
Ίσως πάλι να μας θέλουν χωρισμένους, για να μας σαλαματοποιούν ευκολότερα.
Συνεχίζουμε και θα δούμε, δε πρέπει να τα παρατήσουμε.

leondokardos είπε...

Margo, είναι πράγματι όλη η αλήθεια για το πως μας κατάντησαν έτσι σήμερα.
Πρέπει επιτέλους να αποφύγουμε να κατηγορεί ο ένας τον άλλο ανάλογα με τα κομματικά του πιστεύω, γιατί όλοι μας θα υποφέρουμε και θα συνεχίσουμε να χάνουμε ότι με κόπους ο καθένας έχει αποκτήσει ή ότι του έχει απομείνει.

kariatida62 είπε...

Τα φάγανε αναμεταξύ τους μαζί με τους αυλικούς τους!
Το άρθρο-ρεπορτάζ στην Βουλή του Βαφειάδη μιλά και γι'αυτούς...
Στους ομοίους του λοιπόν να αποτανθεί ο κύριος "Μαζί τα φάγαμε" όχι στον Ελληνικό Λαό!
Να δούμε πότε επιτέλους θα λογοδοτήσουν όλοι τους...

leondokardos είπε...

kariatida, δε θα λογοδοτησουν ποτέ οι ένοχοι που μας οδήγησαν στο σημερινό χάλι.Αυτό φαίνεται απο τις δήθεν εξεταστικές που σχεδόν πουθενα δεν οδηγουν. Γιαυτό και ο κόσμος που υποφέρει, που είναι άνεργος, που δε βλέπει προοπτική, έχει φτάσει στη βία. Και αλίμονο αν συνεχιστεί η βία, αλίμονο.