Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΞΙΩΝ.

Άνθρωποι και άνθρωποι κάθε τόσο ανεβαίνουν τα σκαλιά της κοινωνικής αναρρίχησης. Άνθρωποι που έχουν διακριθεί στις τέχνες, την επιστήμη, στη κοινωνική προσφορά, στα πεδία δραστηριότητάς τους.
Πολλοί γιατί πράγματι το αξίζουν. Άλλοι γιατί διαθέτουν «μέσα» που τους υποστηρίζουν. Άνθρωποι αξιόλογοι και άλλοι τιποτένιοι.

Αυτοί οι τιποτένιοι, με μόνο εφόδιό τους το άφθονο χρήμα.
Είναι αυτοί που μπορεί να διαθέτουν πλούτο, αλλά δεν έχουν τη προβολή, την αναγνώριση της κοινωνίας. Δε τους ξέρει κανείς.
Θέλουν όμως, σαν κάποιους ομοίους τους, να δουν τη φάτσα και το όνομά τους στις εφημερίδες, να τους αναγνωρίζουν στους δρόμους οι πολίτες. Να τους χαιρετούν, να τους ζηλεύουν.


Η ανάληψη της προεδρίας μιας επαγγελματικής ομάδας ποδοσφαίρου, προσφέρει σε πολλούς τέτοιους τιποτένιους να προβληθούν, να αποκτήσουν αυτό που τους λείπει:
την κοινωνική αναγνώριση.
Όσοι είδατε τον αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού το περασμένο Σάββατο, θα καταλάβετε σε τι αναφέρομαι:
Κλοπή-αλλοίωση αποτελέσματος. Προπηλακισμός και ξυλοδαρμός παικτών του Παναθηναϊκού από χούλιγκανς του γηπεδούχου Ολυμπιακού. Ύβρεις κατά παικτών του ΠΑΟ και ειρωνική συμπεριφορά από το πρόεδρο του Ολυμπιακού.


Πρόεδρος της ιστορικής ομάδας του Πειραιά ο ανεκδιήγητος αυτός τύπος.
Χυδαίο ύφος μπλαζέ- «σας γαμάω όλους», μισόκλειστα μάτια, κεφάλι που κινείται αριστερά-δεξιά υπό το βάρος προφανώς των… πετρωμάτων που περιέχει, είρων, γλώσσα προκλητική.
Αυτός ο τύπος κατέχει τη θέση του προέδρου της ποδοσφαιρικής Σούπερ Λίγκας, της αρχής που διευθύνει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο!!!
Και είχε το θράσος ύστερα από όσα απαράδεκτα συνέβησαν στο γήπεδό του και μέσα στα αποδυτήρια το Σάββατο, αλλά και με τη δική του προκλητική συμπεριφορά, να βγει και να πει ότι «διδάσκει ήθος και αρχές» !!!


Ιδού μια ανθολογία των λεχθέντων του, όπως αναγράφονται στις εφημερίδες:
«Σήμερα σας γαμήσαμε (προς παίκτες του ΠΑΟ). Δεν είδα να κτυπάνε παίκτες του Παναθηναϊκού. Αν θέλει να φύγει ο Σισέ από την Ελλάδα, να φύγει χωρίς τις φούστες και τις μπλούζες του. Λογικό να μπουν πέντε φίλαθλοι μέσα στο γήπεδο να πανηγυρίσουν (μπήκαν καμιά 200ριά).Τα παιδιά των ολυμπιακών μπορούν να πηγαίνουν χαρούμενα στο σχολείο τους κάθε Δευτέρα.»
Και άλλα πολλά εξόχως ομοιόμορφα χυδαία!!!


Το ποδόσφαιρο έχει πάρει πολύ άσχημο δρόμο στη χώρα μας.
Ποιοί Φταίνε;
Ορισμένοι πρόεδροι ορισμένων ομάδων που επιδιώκουν να συντηρούν χουλιγκανικούς στρατούς. Οι εκάστοτε υφυπουργοί και Γ.Γ. αθλητισμού που κάθε χρόνο δε κάνουν τίποτα για να ανατραπεί αυτό το απαράδεκτο κλίμα με τα εκτεταμένα επεισόδια στα γήπεδα. Οι εισαγγελείς που δεν επεμβαίνουν δυναμικά για τη τιμωρία των παρανομιών.
Που είναι οι ηλεκτρονικές κάμερες στα γήπεδα; Πότε τιμωρήθηκε ταραξίας των γηπέδων; Πότε και πως εφαρμόζεται ο νόμος;
Γιατί, στη πρώτη ρίψη φωτοβολίδας, κροτίδας, κτλ δεν εκκενώνεται ΑΜΑΣΩΣ η εξέδρα και δε τιμωρείται η γηπεδούχος ομάδα με αποκλεισμό της έδρας για μεγάλο χρονικό διάστημα;


Το ποδόσφαιρο της χώρας μας με τα προχθεσινά επεισόδια και τόσα άλλα που συμβαίνουν κάθε τόσο, έχει δυσφημιστεί διεθνώς. Τα επεισόδια κάνουν το γύρω του κόσμου στις τηλεοράσεις.
Ήδη σήμερα μεγάλοι παίκτες παγκόσμια γνωστοί δηλώνουν ότι θα φύγουν πλέον από τη χώρα μας, γιατί ήρθαν να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι να προπηλακίζονται. Στο μέλλον θα μας έρχονται κάτι ξεχασμένοι και ξεπεσμένοι ξένοι παίκτες.


Είμαι περίεργος ποιος επιτέλους υπεύθυνος θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα πάρει δραστικά θεσμικά μέτρα για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση. Ο Υφυπουργός; Ο εισαγγελέας; Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας;
Και ο τύπος-πρόεδρος του Ολυμπιακού θα παραιτηθεί από τη θέση της προεδρίας της Σουπερ Λίγκας;

Y.Γ. Μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφεται η ανάρτησή μου, από παντού ένοχη σιωπή. Καμία παρέμβαση απο τα θεσμικά όργανα του αθλητισμού ή του κράτους, εκτός της Ειαγγελίας Πειραιά.



8 σχόλια:

roadartist είπε...

Δε καταλαβαίνω πως γίνεται και ακόμη πάρα πολλοί ασχολούντε με όλα αυτά. Και βλέπεις εδώ ο κόσμος καίγεται, και τριγύρω μας φανατίζονται για ομάδες.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Και μη χειροτερα...τωρα θα μου πες, τι χειρότερα.....

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως ο λαος μας βρισκεται σε πολυ χαμηλα επιπεδα βαρβαροτητας.
βια , απατη , αντεκδικηση ,ανεντιμοτητα και αλλα πολλα εχουν καταντηση την καθημερινη ζωη ανυποφορη.

leondokardos είπε...

Αρτιστάκι, το ποδόσφαιρο στις πολιτισμένες χώρες θεωρείται ένα απλό παιγνίδι που πηγαίνουν να το διασκεδάσουν με τις οικογένειές τους οι φίλαθλοι.Φράχτες στα γήπεδα δεν υπάρχουν, ούτε κροτίδες και φωτοβολίδες. Οι φίλαθλοι κάθονται μαζί και των δύο ομάδων και τα ελληνικά αίσχοι μόνο στην Αφρική γίνονται.
Εδώ φυσικά η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Εγώ θέλω να βλέπω γιά δυό ώρες το θέαμα αυτό, ήρεμος και να το απλαμβάνω, να ξεφεύγω λίγο απο τη καθημερινότητα.Κάτω βέβαια απο τις σημερινές συνθήκες διερωρώμαι αν αξίζει το κόπο.
Για τις άλλες φουρτούνες που περναμε και αυτές που μας περιμένουν, έχω άλλες αντιδράσεις, νάσαι σίγουρη.

leondokardos είπε...

Ρίκη, ακόμα χειρότερανα πάμε;; Αν και να σου πω την αλήθεια, αυτό περιμένω δυτυχώς.

leondokardos είπε...

Ανώνυμε, δυτυχώς έτσι είναι. Έχουμε φτάσει στο άσχημο σημείο να προσφεύγουμε στη βία, όσο κιαν αυτό δε λύνει τα προβλήματα.
Η οργή και η αγωνία του κόσμου δεν συγκρατείται πλέον, αλίμονό μας, αλλά όταν μας δουλεύουν και λύσεις δε βρίσκονμται τότε.....

Side21 είπε...

Μια ακόμα παράσταση
απ' το ίδιο θέατρο ...
Όταν φουσκώνεις απ' την αξία που
σου δίνουν τα λεφτά του μπαμπά σου !!!
Κι έχεις δέκα φουσκωτούς και μερικές
χιλιάδες χουλιγκάνους να σε θαυμάζουν
αισθάνεσαι κάτι το εξαιρετικό !!!
Όταν τρως 3 γκολ και βάζεις ένα και κερδίζεις
κι ούτε αυτό σου αρκεί, θέλεις να δείρεις
και να εξευτελίσεις τον αντίπαλο ...
έχεις ένα τεράστιο κενό μέσα σου !!!
Τι να πεις, κάποιοι είναι για λύπηση ..
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ εύχομαι ...

leondokardos είπε...

side 21 για την αισχρή αυτή κατάσταση φταίνε πολλοί. Παραγωντες, δημοσιογράφγοι, τα επίσημα όργανα όπως η πολιτεία , η ΕΠΟ, η Σουπερ Λίγκα. Καθένας φαίνεται να κερδίζει κάτι απο αυτή τη κατάσταση.Η Θάτσερ κατάφερε να βάλει τάξη στην Αγγλία αλλά πήρε πολύ αυστηρά μέτρα. Εμείς απλά χαϊδεύουμε και κοροϊδευόμαστε.