Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !


Έτσι ήμασταν πάντοτε εμείς οι Έλληνες, από τα χρόνια των αρχαίων μας προγόνων.
Τρωγόμασταν μεταξύ μας. Οι Σπαρτιάτες κατά των Αθηναίων, πόλεμοι μεταξύ των πόλεων, συμμαχίες και μετά πάλι πόλεμοι.
Χωρίζαμε με το παραμικρό. Ακόμα και όταν ξεσηκωθήκαμε κατά των Οθωμανών, βρήκαμε ευκαιρίες … διάσπασης! Αντί να ενωθούν οι οπλαρχηγοί μας, μάλωναν μεταξύ τους. Διαφωνία αν οι Άγγλοι, οι Γάλλοι ή οι Ρώσοι μας βοηθούν περισσότερο στον αγώνα μας!
Και όταν επιτέλους ύστερα από σχεδόν 400 χρόνια σκλαβιάς προσπαθήσαμε να γίνουμε κράτος, πάλι το σαράκι του χωρισμού δε μας άφηνε. Διαφωνίες, διαπληκτισμοί, επαναστάσεις, ξέχωρες κυβερνήσεις, φθόνος, έχθρα,αλληλοσπαραγμός.
Μετά το Β παγκόσμιο πόλεμο, εμφύλιος, μίση, πολιτικά φρονήματα, εκτοπίσεις. Μεταπολίτευση και πάλι διακρίσεις, ανάλογα με τις κομματικές προτιμήσεις η εναλλαγή των πολιτών στη κρατική μηχανή.


Σήμερα όμως επιτέλους, λες και πέρασε η αρρώστια μας, η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ!
Κάθε μέρα, όλοι εκεί, κάθε ηλικίας, κάθε επαγγέλματος, κάθε κοινωνικής τάξης, ακαπέλωτοι, ελεύθεροι, πεισμωμένοι. Λες και γνωριζόμαστε χρόνια ο ένας με τον άλλο, λες και είμαστε όλοι από παλιά μια παρέα, χαμόγελα φιλικά παντού, μαζί μια μάζα ανθρώπινη.


Τι μας ενώνει άραγε τόσο σφικτά;
Πως προέκυψε αυτή η ενωτική διάθεση;
Η οργή, ναι φυσικά κατά του μνημονίου και της κυβέρνησης, αλλά από πού πηγάζει τόση οργή, τι είναι αυτό που ενδόμυχα την ισχυροποιεί και μας οδηγεί στις εκδηλώσεις της πλατείας;


Μήπως τελικά είναι η ντροπή που βγάζει όλη αυτή την οργή, αυτό το πείσμα;
Νιώθουμε ντροπή για όσα μας κατηγόρησαν οι κυβερνώντες, όταν μας έλεγαν διεφθαρμένους και τεμπέληδες, όταν μας κατηγορούσαν ότι μαζί μ΄αυτούς φάγαμε τα ευρώ που μας έστελνε χρόνια τώρα η Ε.Ε.
Μας προκαλεί ντροπή το γεγονός ότι μας παρέδωσαν υποτελείς, δίχως ίχνος λεβεντιάς και πατριωτισμού, στις ορέξεις των ξένων «κατοχικών δυνάμεων» όταν υπέγραφαν το μνημόνιο.
Ντρεπόμαστε όταν μας χλευάζει ο ξένος Τύπος, όταν μας περιγελούν τα ξένα ΜΜΕ, όταν γελοιοποιούν τα αρχαία μας μνημεία.
Ντρεπόμαστε όταν βλέπουμε τους υπαλληλίσκους της ΕΕ και του ΔΝΤ να μας επιπλήττουν, να μας επιβάλλουν τα δικά τους, να ανακατεύονται στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.


Ναι, όλα αυτά τα απαράδεκτα, τα ντροπιαστικά, προκαλούν την αχαλίνωτη οργή μας, το πάθος να επιμείνουμε να ανατραπούν όλα όσα πλήγωσαν την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνειά μας σαν Έλληνες.
Ενωμένοι, οργισμένοι, να σβήσουμε τη ντροπή θέλουμε, γιατί αυτή η ντροπή που μας διακατέχει δε μας αξίζει.

12 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Με τα ρούχα αιματωμένα
ξέρω ότι έβγαινες κρυφά
να γυρεύεις εις τα ξένα
άλλα χέρια δυνατά.

'Αλλος σου έκλαψε εις τα στήθια,
αλλ' ανάσαση καμμιά·
άλλος σου έταξε βοήθεια
και σε γέλασε φρικτά.

Η Διχόνοια που βαστάει
ένα σκήπτρο η δολερή
καθενός χαμογελάει,
"πάρ' το", λέγοντας, "και συ"

Όλα όσα μας έγραψες σήμερα επιβεβαιώνουν τους στίχους του Εθνικού μας Υμνου...τίποτα δεν έχει αλλάξει απο το 1823,που γράφτηκαν!
Καλημέρα Λεοντόκαρδε.

Ανώνυμος είπε...

το ελληνικο κρατος ,δυστυχως ειναι προιον της ευρωπαικης διπλωματιας και οχι κοινωνικων και ιστορικων διαδικασιων , κρατος που φτιαχθηκε για τις αναγκες της στιγμης , γι' αυτο και δεν υπαρχει καθολου αυτο που λεγεται "εθνικη συνειδηση"

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Προσβεβλημένοι και εξοργισμένοι για την εξαπάτηση (πού είναι το καλύτερο αύριο;), την απαξίωση (δεν δέχομαι επ' ουδενί πως τα φάγαμε όλοι παρέα) και μακάρι να γινόμαστε ακόμη πιο πολλοί στις πλατείες κατά όλων αυτών των λαοπλάνων

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Roadartist είπε...

Όταν τα έχεις χάσει όλα, τότε ενώνεσε με τον διπλανό σου... όποιος και αν είναι αυτός. Εύχομαι να επικρατήσει αυτό το κλίμα σύμπνοιας και ανθρωπιάς. Να το προστατεύσουμε όλοι όσοι είμαστε εκεί, και να είμαστε εκεί..

Ερατώ είπε...

Κι εγώ πιστεύω πως κάτι καλό θα βγει από αυτό. Δεν ξέρω αν έχει γίνει αλλού αλλά για την Ελλάδα είναι κάτι πρωτοφανές, πολιτισμένο και ώριμο που δείχνει πως οι πολίτες είναι πολύ μπροστά σε σχέση με αυτό που νομίζαμε μέχρι τώρα.
Ακόμη δεν είναι καθένας για τον εαυτό του.Είναι όλοι μαζί.
Σωστά το επισημαίνεις.

leondokardos είπε...

kariatida έτσι ακριβώς είναι!
Βοήθεια πο τους ξένους που πιστεύουμε οτι πάντα θα κοιτάζουν τα δικά μας αποκλειστικά συμφέροντα,διχόνοια να μας χωρίζει, να μαλώνουμε μεταξύ μας, π΄νατ αοι ίδιοι.
Αλλά να επιτέλους η Πλατεία που μας ενώνει κάθε μέρα και πιο πολύ.

leondokardos είπε...

Ανώνυμος, μα αλίμονο αν δεν έχουμε εθνική συνείδηση ακόμα.Τότε γιατί συνεχώς μνημονεύουμε τους αρχαίους μας προγόνους και υπερηφανευόμαστε;
Απλά, έχουμε φτιάξει ένα ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΌ ΚΡΑΤΟΣ.

leondokardos είπε...

Γλαρένια είμαστε πολλοί ήδη, φτάνει να μη ξεφτύσει το πράγμα. Γιατί οι Έλληνες εύκολα ενθουσιαζόμαστε και εύκολα μας πιάνει η απογοήτευση.
Δε ξέρω που θα καταλήξει η Πλατεία. Ελπίζω να μέινει ακαπέλωτη και να έχει ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα.

leondokardos είπε...

Αρτιστάκι εκεί είμαστε κάθε μέρα και αύριο Κυριακή ακόμα περισσότεροι. Αυτό το κίνημα των απογοητευμένων πρέπει να το προφυλάξουμε και θα πρέπει να φέρει κάποιο αποτέλεσμα, να μη σβήσει άδοξα, γιατί τότε......

leondokardos είπε...

Ερατώ φαίνεται οτι οι πολίτες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ξεσηκώνονται, έστω και για διάφορους λόγους, όπως οι φοιτητές στο Λονδίνο.
Είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι,ελπίζω μόνο μήπως κάποιοι εκμεταλευτούν αυτή την ενώτητα για πολύ διαφορετικούς λόγους και συμφέροντα.

PiciFriki είπε...

να κάτι που μας ένωσε!

leondokardos είπε...

PiciFiki, ναι επιτέλους είμαστε ενωμένοι και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.