Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΙΚΑΝΟΙ.... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΙ ;



Xαρακτηρίζουμε καμιά φορά ορισμένους πολιτικούς ανίκανους, ψεύτες, ή διεφθαρμένους.
Να όμως που υπάρχουν και περιπτώσεις και μάλιστα υπουργών, όπου η βαρβαρότητα και η χυδαιότητα χαρακτηρίζει τις θέσεις και αποφάσεις τους.
Γιατί η βαρβαρότητα και η χυδαιότητα διακρίνει την απόφαση με θέμα:


«ΚΑΘΟΡΙΣΜΌΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΑΠΑΝΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΝΠΔΔ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ».


Την απόφαση αυτή υπέγραψε στις 27/7/2011 ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (;;;) ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Ανδρέας Λοβέρδος!
Τι σημαίνει αυτή η απόφαση που ήδη έγινε νόμος 3984/2011 (ΦΕΚ Α150);
Ιδού τι λέει η παράγραφος 8 του άρθρου 66:
«Οι περιθαλπόμενοι σε ΝΠΔΔ τα οποία παρέχουν υπηρεσίες κλειστής περίθαλψης, οι οποίοι πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και για όσο χρονικό διάστημα αυτοί διαμένουν μόνιμα εντός των φορέων αυτών, συμμετέχουν στη δαπάνη περίθαλψής τους με ποσοστό επί της σύνταξης που λαμβάνουν. Με απόφαση του Υπουργού…..καθορίζεται το ποσοστό συμμετοχής κλιμακωτά ανάλογα με τη σύνταξη του κάθε περιθαλπομένου.»


Με απλά λόγια φίλοι μου, οι ψυχικά άρρωστοι, γιατί αυτούς κυρίως αφορά, που νοσηλεύονται για μακρύ χρονικό διάστημα στις ψυχιατρικές κλινικές του Δημοσίου, θα στερούνται ένα σοβαρό μέρος της σύνταξής τους για να συμμετέχουν στη νοσηλεία τους!

Και θέλετε να ξέρετε ποιο είναι αυτό το ποσοστό; Δείτε!!
Για σύνταξη μέχρι 360 ευρώ ποσοστό 40%.
Για σύνταξη από 360,01 ευρώ μέχρι 500 ευρώ ποσοστό 50%.
Για σύνταξη από 500,01 ευρώ μέχρι 1000 ευρώ ποσοστό 60%.
Για σύνταξη από 1000,01 ευρώ μέχρι 1500 ευρώ ποσοστό 70%
Για σύνταξη από 1500,01 ευρώ και άνω ποσοστό 80% !!!


Στα χέρια του Λοβέρδου έπεσαν τα δυστυχή αυτά άτομα, που υποφέρουν από μια ασθένεια τόσο φριχτή.
Δίχως δισταγμό, δίχως ίχνος ανθρωπιάς, δίχως ίχνος ευαισθησίας, εκεί βρήκε έδαφος ο απάνθρωπος αυτός Υπουργός για να μειώσει τις δαπάνες στο σύστημα υγείας που του επιβάλλει η τρόικα!
Ο κύριος καθηγητής τι πολιτισμό άραγε διδάσκει;
Γιατί ο πολιτισμός δεν αναδεικνύεται μόνο από τα Μουσεία, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία παρέχει τις κοινωνικές υπηρεσίες και περιθάλπει τα ιδιαίτερα ευπαθή άτομα, στη προκειμένη περίπτωση τα άτομα με ψυχικές παθήσεις.


Θέλετε να μάθετε πως εξηγεί το σκεπτικό της απόφασης ο Γ. Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Γ. Κατριβάνος;
«Όταν κάποιος είναι εσώκλειστος και δεν βγαίνει καθόλου έξω, τι να τα κάνει τα 300, 400 ή 1000 ευρώ; Τι έξοδα έχουν που δε τους τα καλύπτει το νοσοκομείο ή το ίδρυμα; Κιαν έχουν κάποια έξοδα εμείς δε θέλουμε να του παίρνουμε τη σύνταξη, αλλά να καλύψουμε κάποιες ανάγκες τους. Μπορεί να χρειάζονται πάνες ή αποκλειστικές νοσοκόμες για τις οποίες άλλωστε θα πλήρωναν αν έμπαιναν ως ιδιώτες σε ένα νοσοκομείο».

Δέστε κυνισμό και προστυχιά! Απόλυτα παραπλανητική και υποκριτική η θέση του κ. Γενικού. Προφανώς δεν έχει ιδέα τι θα πει να έχεις δικό σου άνθρωπο μέσα σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Γιατί ξοδεύουν χρήματα και αυτοί οι ασθενείς μέσα εκεί για να προμηθευτούν τόσα πολλά που δεν τους παρέχονται, όπως πάνες, χαρτί τουαλέτας, να πάρουν ένα πακέτο τσιγάρα, ένα εμφιαλωμένο νερό, ένα αναψυκτικό, ένα γλυκό από το κυλικείο του ιδρύματος.
Κιαν κάτι περισσεύει από τη σύνταξή τους, οι συγγενείς τους θα το χρησιμοποιήσουν για να τους παρέχουν ό,τι περισσότερο μπορούν προκειμένου να κάνουν τη διαβίωσή τους στο ίδρυμα όσο πιο ευχάριστη γίνεται και …..να φιλοδωρήσουν μια νοσοκόμα προκειμένου να περιποιηθεί ανήμπορα για αυτοεξυπηρέτηση ασθενείς. Ακόμα και για να τους παρέχουν ένα κινητό τηλέφωνο να επικοινωνούν μαζί τους, να νιώθουν ότι οι δικοί τους είναι κοντά τους.
Και εν πάσει περιπτώσει, όταν μιλάμε για δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, τι εννοούμε κύριοι του Υπουργείου;

Ευτυχώς έχουν ενημερωθεί Οργανώσεις που ασχολούνται με τα ψυχικά νοσήματα, ο Συνήγορος του Πολίτη, η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρία, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και κινητοποιούνται άτομα που έχουν δικούς τους ανθρώπους στα ψυχιατρεία, προκειμένου να προσβληθεί ο νόμος σαν αντισυνταγματικός, για τη διακριτική μεταχείριση των πολιτών.
Αυτή η χυδαία απόφαση του Υπουργού πρέπει οπωσδήποτε να ακυρωθεί.


Θα έλεγα μάλιστα ότι ιδιαίτερα ο κύριος Πρωθυπουργός, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός και ευαισθητοποιημένος για νομοθετήματα παρόμοιας μορφής.



18 σχόλια:

Ερατώ είπε...

Δεν είναι καθόλου ανίκανοι, απλά βλέπουν τα πράγματα κάπως ...αλλιώς!
Δυστυχώς το κράτος δεν θέλει να προσφέρει και πολλά στους πολίτες από ότι φαίνεται...

Margo είπε...

Όπως το έγραψε η Ερατώ. Θέλουν τα πράγματα αλλιώς. Οι πολίτες μπορούν δεν μπορούν να πληρώνουν και να μην τους προσφέρεται τίποτα. Ακόμη κι αν έχουν ανάγκη την φροντίδα για μια αξιοπρεπή ζωή. Πολύ λυπηρό...

ippoliti_ippoliti είπε...

Προσυπογράφω ακόμη και το και αυτής της ανάρτησης.Απίστευτη χυδαιότητα.
Για να δούμε θαγίνει κάτι απότην κοινωνία;
Καλή σου ημέρα Λεοντόκαρδε

leondokardos είπε...

Ερατώ τότε προφανώς βλέπουν τα πράγματα τελείως ανάποδα, αδιάντροπα και αλλοπρόσαλα.
Αλλιώς δεν εξηγούνται κάποια πράγματα.

leondokardos είπε...

Margo αν δε μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες αυτής τησ χώρας μιά αξιπρεπή ζωή, τότε είναι άχρηστοι. Το δυστύχημα για μένα είναι οτι εδώ που φτάσαμε, δε βλέπω προκοπή, δεν υπάρχει ήγέτης με.... για να μας βγάλει από το αδιέξοδο.

leondokardos είπε...

ippoliti σ΄ευχαριστώ για τα λόγια σου.Η κοινωνία ήδη αντιδρά- σήμερα και πάλι στο Σύνταγμα- αλλά θέλει πολύ αγώνα και σ΄αυτόν συστρατεύονται πλέον άνθρωποι που ποτέ δε περίμεναν να φτάσουν στο σημείο αυτό.

marianaonice είπε...

Ποιός απ' αυτούς νοιάζεται Λεοντόκαρδε?
Ρομπότ άψυχα είναι που εκτελούν εντολές για τη συγκέντρωση του πλούτου στους στυγνούς εντολοδόχους τους!

leondokardos είπε...

Μαριάνα πρώτα αποδείχθηκε οτι δεν είχαν μυαλό. Τώρα φαίνεται οτι διακατέχονται και από απανθρωπιά, προστυχιά και βαρβαρότητα. Κοίτα τους άνεργους, τους συνταξιούχους και σήμερα τα ευπαθή άτομα. Απλά χυδαίοι είναι.

Lilith είπε...

Σκέψου για μια στιγμή ότι είσαι ένα σαρκοβόρο τέρας και έχεις κλεισμένα σε κλουβιά διάφορα ζωντανά προς... κατανάλωση.
Κάποια από αυτά είναι δύσκολο να τα κάνεις καλά και σου παίρνει περισσότερη ώρα για να τα πιάσεις και να τα φας, ενώ κάποια άλλα είναι πολύ πιο εύκολο ν' απλώσεις το χέρι σου και να τα κάνεις μια χαψιά.
Αν μια μέρα πεινούσες πολύ και δεν μπορούσες να περιμένεις, ποιο θα άρπαζες πρώτα;

leondokardos είπε...

Lilith ακριβώς αυτά τα αδύναμα, ευθαπή, δυστυχισμένα άτομα βρήκε ο κύριος υπουργός να ξεζουμίσει και να τους κάνει κρατήσεις στη σύνταξη.Για σκέψου, σύνταξη 360 ευρώ και να σου κρατάνε το 40%, διλαδή να σε τιμωρούν γιατί δε ξοδεύεις!!
Αυτή είναι η χούντα που μας κυβερά.

Roadartist είπε...

Δυστυχώς μπαίνουμε σε άλλες εποχές. Σε μέρες Μεσαίωνα. Αυτή είναι η αλήθεια. Και το κράτος αποδεικνύεται όχι απλά σκληρό, μα εγκληματικά άδικο. Φυσικά και δεν έχουμε πολιτισμό, πολύ σκληρές εποχές.
Φοβάμαι πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει καθόλου.

kariatida62 είπε...

Στον Καιάδα! Εκεί θα μας ρίξουν όλους!

Βλέπεις στον κ. Υπουργό μου, αν του τύχει παρόμοιο περιστατικό στο δικό του οικογενειακό περιβάλλον, θ'ανοιξουν όλα τα Ιδρύματα του ΕΣΥ και δεν θα ζοριστεί σε τίποτα!

Δύο ταχυτήτων πολίτες στο παγκόσμιο σκηνικό πάνε να δημιουργήσουν...
Αν δεν το καταλάβουμε αυτό οι πολλοί ν'αντισταθούμε δυναμικά τίποτα δεν πρόκειται ν'αλλάξει!
Και η αντίσταση δυστυχώς δεν έρχεται μόνο με απλές διαμαρτυρίες!
Είναι απλώς φωνές σε ώτα βαρήκοων!
Τι αποτέλεσμα μπορούν να φέρουν?

leondokardos είπε...

Αρτιστάκι, δεν ήμουνα ποτέ των άκρων.Σήμερα όμως τα έχω πάρει στο κρανίο. Οι κυβερνωντες είναι χούντα σκέτη, άδικοι, απάνθρωποι,σκληροί.Που θα βγούμε δε ξέρω, αλλά φοβάμαι στα πολύ χειρότερα.

leondokardos είπε...

kariatida, τι άλλο να κάνουμε εκτός από πίεση και δυναμική διαμαρτυρία; Σήμερα ήμουνα από τις 10-12 μποστά απο το υπουργείο Υγείας σε διαματρυρία για τα θέματα της ψυχικής υγείας.Οι άνθρωποι είναι τελείως αδιάντροποι και κάποια στιγμή θα πρέπει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να φύγουν. Και δυστυχώς ούτε αυτό θα δώσει λύση.Ο θεός να φυλάει!

demetrat είπε...

προσωπικά , δυσκολεύομαι πιά να βρώ κατάλληλες λέξεις στα ελληνικά που θα μπορούσα να τους χαρακτηρίσω.
Γιαυτό εξάλλου τόρριξα και στα κόμικ.
ελπίζω μόνο, η περίοδος με τα γιαούρτια να έλαβε τέλος.
Να παρακάμψωμεν την περίοδο των ζαρζαβατικών ,και να έρθει επιτέλους η περίοδος της μπάτσας γιατί η αλήθεια είναι ,πως και η σκοτεινή μα και η ολοφώτιστη πλευρά του εαυτού μου, ένα όνειρο έχει.
Να τους πλακώσει στις μπάτσες μέχρι να στραβοσαγωνιάσουν.
Όπου τους βρω.
δ

leondokardos είπε...

demetrat τα πράγματα παίρνουν τραγικό δρόμο για όλους μας, εκτός φυσικά των πάντοτε εχόντων.
Τα ζαρζαβατικά πλέον δεν αρκούν. Φοβάμαι, φοβάμαι πάρα πολύ οτι θα χυθεί αίμα.
Ποιός θα συγκρατήσει τον άνεργο με οικογένεια και παιδιά που πιθανότατα αύριο δε θα έχει να τους δώσει να φάνε; όλο και περισσότεροι οδηγούνται σε προβλήματα και στην απελπισία.
Αλόμονό μας. Και στο βάθος καμιά ελπίδα.

PiciFriki είπε...

για μένα ο κύριος στην εικόνα είναι μακράν ο πιο λαϊκιστής πολιτικός

leondokardos είπε...

PiciFriki, και ο πλέον απάνθρωπος και βάρβαρος στις θέσεις και αποφάσεις του.Τίποτα και κανένα δε λαμβάνει υπόψιν του.