Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ.


Μήπως θα έπρεπε να έχω τα κέφια μου, τη διάθεση να γράψω κάτι εύθυμο, ανάλαφρο, τσαχπίνικο ή μήπως κάτι ρομαντικό, να γράψω για τα ηλιοβασιλέματα του φθινοπώρου, για φεγγαρόλουστες βραδιές, για τον αστρομάτη ουρανό!

Να βάλω κι ένα τραγουδάκι για μουσική υπόκρουση κάτι να εκφράζει την εποχή, «τι ωραία τι καλά, όλα είναι μια χαρά, τραλαλά, τραλαλά»!

Ε όχι φυσικά. Δε ξέρω τι ακριβώς με διακατέχει, είναι η οργή, η απελπισία, η ψυχική ώθηση που νιώθω μέσα μου να κατέβω να τα κάνω όλα μπάχαλο, να ξεσπάσω, να βρεθώ εκεί, στη πρώτη γραμμή, κι ό,τι γίνει!


Πως μας κατάντησαν έτσι; Όλοι αυτοί μας κυβερνούσαν χρόνια τώρα εναλλάξ. Πως, με ποιό σχεδιασμό, με ποιά προοπτική, για να μας οδηγήσουν που ακριβώς;


Έριξαν ποτέ μια ματιά να δούνε αν βγαίνουμε, αν παράγουμε, αν μπορούμε να ξοδεύουμε έτσι όπως θέλαμε όσα είχαμε και όσα μας έδιναν;
Έκαναν ποτέ ένα λογαριασμό;


Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να ξανακυβερνήσουν τη χώρα. Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο.
Σκορπίζοντας άσκοπα και αδιάντροπα χρήματα, τρώγοντας όσο και όπως μπορούσαν περισσότερα.


Αυτοί οι ίδιοι που διόγκωσαν το δημόσιο τομέα για να παίρνουν ψήφους, έρχονται σήμερα με απόλυτο κυνισμό να στείλουν χιλιάδες υπαλλήλους στην ανεργία.
Ποτέ δε σκέφτηκαν που πήγαινε αυτή η χώρα, ποτέ δε τους ένοιαξε πραγματικά.


Τώρα μας έχωσαν στα Μνημόνια με μέτρα βάρβαρα, άδικα, άθλια, απάνθρωπα, χυδαία, αντισυνταγματικά.
Έφτασαν να φορολογήσουν και εκείνους που προσπαθούν να επιβιώσουν με 5.000 ευρώ εισόδημα, κάτω από το μέσο όρο της φτώχιας.


Εθνική κατάθλιψη παντού. Καθένας μας με προβλήματα. Αδιέξοδα. Δίχως ελπίδα.
Και το χειρότερο μας χωρίζουν, σπάει η κοινωνική συνοχή, ο καθένας φροντίζει το δικό του πρόβλημα, βυθισμένος στην απελπισία.


Ακούστε λόγια του Αντιπροέδρου και Υπουργού Εθνικής Οικονομίας:
«Είναι ευτύχημα που είμαστε υπό επιτήρηση γιατί έτσι μπορούμε να κάνουμε τον αυτοέλεγχο για να σωθούμε»!!

Κρεμάλα στο Σύνταγμα κύριε, αυτό σου αξίζει μόνο. Ο άθλιος τολμά να απαξιώνει τον ελληνικό λαό δίχως να κοκκινίζει η φάτσα του!
Ανίκανοι, λίγοι για να κυβερνήσουν μιά χώρα, μικρόψυχοι, δίχως δυναμισμό, δίχως μπέσα.


Δε μπορώ να συνεχίσω να γράψω κι άλλα, στο ίδιο μοτίβο θα είναι.
Ούτε πώς να κλείσω ξέρω.

 

15 σχόλια:

Roadartist είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Roadartist είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο.
Κάποτε ο Σημίτης ευχαρίστησε τους Αμερικάνους..... για τα Ίμια, τώρα ο Βενιζέλος το επανέλαβε ουσιαστικά με όσα είπε για τη Τρόικα.

Είναι απίστευτα ανήθικοι. Ανίκανοι, πρέπει να καταδικαστούν άμεσα. (Αν και με τόση δική μας ανοχή, δε βλέπω να γίνεται).

Ζούμε την πλήρη απαξίωση και ισοπέδωση των αξιών μας.

kariatida62 είπε...

Τα ρεζίλια τους με τα προνόμια των βουλευτών, και την Μερεντίτη τα ακούσατε?
Τώρα μέσα σ'αυτή την κατάσταση αυτοί τσακώνονται για τα προνόμιά τους!!!
Ε ρε Ελληνικέ Λαέ! Πώς κρατάς ακόμα και δεν τους έχεις πάρει με τα σκουπόξυλα...

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Καποιος άλλος το είχε πει ξανα αυτο, αν θυμασαι..
Ευχαριστούμε τη κυβέρνηση των Η.Π για τη βοήθεια τους....

Margo είπε...

Μια χαρά τα πήγες, σε λίγο δε θα έχουμε την ψυχραιμία να πατάμε ούτε τα πλήκτρα.
Σε αναμονή με τα σκουπόξυλα στα χέρια..

BUTTERFLY είπε...

Κι ομως εμεις ακομα περιμενουμε...τι ακριβως; ενα θαυμα; Συν Αθηνα ελεγαν οι αρχαιοι με σοφια...αυτοι που εκθειζουμε αλλα δεν τους μοιαζουμε πια σε τιποτα σχεδον...

leondokardos είπε...

Αρτιστάκι,όχι μόνο οι υπουργοί αλλά και όσοι βουλευτές ψηφίζουν νόμους που φέρνουν τόση δυστυχία στους πολίτες, χρειάζονται κρέμασμα. Οι πρόστυχοι και αδιάντροποι βουλευτές που κόβουν συντάξεις πολιτών που έχουν σύνταξη 360 ευρώ το μήνα, που κατεβάζουν το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ και τώρα και αυτοί θα φορολογηθούν!! Οι βουλευτές όμως πέρνουν σύνταξη στα 6-7 χρόνια την οποία πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι και όχι αυτοί, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι συνατξιούχοι, ύστερα απο χρόνια καταβολών και σκληρής δουλειάς!!

leondokardos είπε...

kariatioda πλησιάζει η ώρα του σκουπόξυλου. Φοβάμαι όμως οτι δε θα είναι ξύλο,αλλά κάτι πολύ χειρότερο. Θα χυθεί αίμα φοβάμαι. Ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του και βλέπει τους βουλευτές να πέρνουν συντάξεις-οπως λέω στη roadartist- μέσα σε ελάχιστα χρόνια. Η χυδαιότητα στο μεγαλείο της!

Μικρές ανάσες είπε...

Και καλά αυτοί...

Εμείς γιατί τους ψηφίζαμε??? Και μη μου πεις, όχι εγώ... κάποιος...

leondokardos είπε...

Ρίκη έχουν βυθίσει τη χώρα στην διεθνή ανυποληψία και τους πολίτες στις στερήσεις, σε μιά προσπάθεια επιβίωσης μόνο και όχι μιάς αξιοπρεπούς ζωής.

leondokardos είπε...

Margo τα πλήκτρα μπρεί να μη τα πατάμε, αλλά τους πολιτικούς μας πρέπει σύντομα να τους πατήσουμε. Άχριστοι και κυνικοί καταστρέφουν το κοινωνικί ιστό και φέρνουν σε αδιέξοδο τις οικογένειες.Που θα πάει αυτό;

leondokardos είπε...

Πεταλούδα, νομίζω οτι ο κόσμος ξυπνά, ξεσηκώνεται, οργίζεται και πιστεύω οτι αυτή η απελπισία, το αδιέξοδο, σύντομα θα ξεσπάσει. Απλά, να μη συμβούν πολύ δυσάρεστα γεγονότα.

leondokardos είπε...

Μικρές Ανάσες,όχι δε θα στο πω, γιατί κι εγώ τόσα χρόνια τους ψήφιζα.Τώρα πλέον καταλαβαίνω το σφάλμα μου, πόσο ανόητος ήμουνα όταν πίστεψα σε ορισμένα πράγματα. Και πόσο πολύ με εξαπάτησαν, γιατί όλοι αυτοί,σημερινοί και χθεσυνοί, φταίνε για τη κατακύλα της χώρας και το αδιέξοδο που δημιούργησαν, οι πρόστυχοι.

PiciFriki είπε...

νομίζω ότι όλοι έχουν τα ίδια συναισθήματα

leondokardos είπε...

PiciFriki ναι, αλλά αυτά τα συναισθήματα κάποτε θα πρέπει να εκφραστούν και πιο δυναμικά.Πότε τέλος πάντων;;