Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΚΗ.

Στη ζωή υπάρχουν περιπτώσεις όπου άτομα που απογειώθηκαν επαγγελματικά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, να κατρακυλούν κάποια στιγμή στην απαξίωση, στην αφάνεια, στη καταστροφή.

Λανθασμένες ή βιαστικές και αμελέτητες αποφάσεις, λάθη στρατηγικής, αλαζονεία, ίσως και κάποια μοιραία κακιά στιγμή, μπορεί να οδηγήσουν πρώην «σημαντικούς» στην εξαφάνιση.


Υπάρχει φυσικά και η βλακεία! Αυτή η φοβερή έλλειψη…..εγκεφαλικής ουσίας που συμβάλει στη καταστροφή.
Έχει βέβαια ένα … ελαφρυντικό αυτό το ελάττωμα: απαλλάσσει λόγω βλακείας!!


Το μόνο στη περίπτωση αυτή είναι το … ελλειμματικό άτομο να μην καθορίζει τις τύχες μίας ολόκληρης χώρας. Αυτό θα ήταν πραγματικά τραγικό.
Είναι δε εξίσου τραγικό αλλά και ακόμα πιο βλακώδες, και γελοίο, να προσπαθεί να δικαιολογήσει τις επαναλαμβανόμενες βλακείες του με τον ίδιο πάντα ανούσιο, μονότονο και ατελέσφορο τρόπο και τόνο που τελικά καταντά black humor.


Δύστυχη καταταλαιπωρημένη Ελλάδα!!
Δύο επανωτές….πετυχεσιές έκανε!!


«Χαζό παιδί χαρά γεμάτο». Πλήρης η περιγραφή του «ατόμου».
Ευτυχώς που ακόμα και η βλακεία μπορεί να έχει τα ….καλά της: αποβάλλεται ο ελλειμματικός!

21 σχόλια:

ippoliti_ippoliti είπε...

Λεοντόκαρδε καλησπέρα.
Πήξαμε στη βλακεία, πήξαμε.Μα είχαμε και τον κακό συνδυασμό αήθειας
Τι εξαιρετική η εικόνα σου
Καλό βράδυ

Margo είπε...

Πολύ καλό το κείμενό σου Λεό.
Νομίζω πως όλοι επιτέλους τους πήραν χαμπάρι.. λέω τώρα..

Καλό Σαββατοκύριακο!

Lilith είπε...

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.
(Albert Einstein)

The same goes for stupidity.

leondokardos είπε...

ippoliti ναι, πήξαμε στη βλακεία αλλά τη πληρώνει ο ελληνικός λαός. Όσο πιο γρήγορα εξαφανιστεί...ο βλάκας τόσο το καλυτερο.

leondokardos είπε...

Καλή μου MARGO σ΄ευχαριστώ πολύ. Τους καταλάβαμε πλέον και εναπόκειται σε εμάς να τους δείξουμε ότι πάρα πολλά πρέπει πλέον να΄αλλάξουν το ταχύτερο. Δεν αντέχουμε άλλο τις ανοησίες τους και όσο επιμένουν τα πράγματα θα χειροτερεύουν.

leondokardos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
leondokardos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
leondokardos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
leondokardos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
leondokardos είπε...

My dear LILITH OK. However insane may be a desease even from inheritance and may be foregiven. Stupidity is something that cannot be forgiven and I think he is absolutely stupid.

Side21 είπε...

Δεν αρκεί να
είσαι χαζός ...
για να κυβερνήσεις την Ελλάδα
πρέπει νά 'χεις και ωραίο όνομα !!!

leondokardos είπε...

side 21,αυτός τα έχει και τα δυο.
Γι΄αυτό και τα έχει κάνει μαντάρα.

kariatida62 είπε...

Καλά αυτός τόχειτο κουσούρι απο γεννησημιού του!(Αν και δεν νομίζω να είναι τόσο βλάκας όσο θέλει να πιστεύουμε..)
Αμ' ο άλλος που ακόμα και τώρα τον χειροκροτεί και τον θεωρεί τίμιο πολιτικό που θυσιάζει το κομματικό και προσωπικό του όφελος και παραχωρεί την θέση του Πρωθυπουργού, πώς λέγεται?
Καλησπέρα φίλε μου!

Ανώνυμος είπε...

Χμ.. Ειναι ομως πραγματι βλακες; Για να δουμε! Καταφεραν να μας κυβερνησουν, να χτισουν αψογο προφιλ και μαλιστα διεθνες, να τα "κονομησουν" μεχρι τεταρτης (και βαλε) γενιας και παρα τις οποιες ευθυνες, παρανομιες, κλπ να μας στειλουν τελικα το λογαριασμο.. Επιπλεον εχουν παρακαθηκη για το μελλον και ειναι πολυ πιθανο να ελθουν σαν σωτηρες! Ειναι λοιπον βλακες αυτοι, ή εμεις οι υπολοιποι που τους εκλεξαμε και τους ανεχομαστε;
Τελικα, μαλλον εχουμε δεκα εκατομμυρια βλακες (που δεν θελουν να το παραδεχτουν) και δυο πολυ εξυπνους "μαγκες" και μαλιστα με τζαμπα τροπο...

leondokardos είπε...

kariatida, το πρώτο που θέλω να σου πω είναι οτι σου έστειλα ένα σχόλειο για τη τελευταία σου ανάρτηση και στο e-mail μου έβγαζε οτι το σχόλειο δε μπορούσε να έρθει για κάποιο λόγο που δε λέει. Και άλλη φορά συνέβη αυτό με το δικό σου μπλογκ, δε ξέρω γιατί.
Τώρα για το.... βλάκα! έκανε αρκετές γκάφες με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα που δε συγχωρούνται για έναν πολιτικό ηγέτη με μυαλό και πολιτική σκέψη και έφερε τη χώρα στο γκρεμό. Δε λέω ότι είναι ο μοναδικός υπεύθυνος, αλλά ακόμα και τώρα βλέπεις ότι ενεργεί σα να μην ε΄χει συμβεί τίποτα, χαμπάρι δε πέρνει. Οι άλλοι που τον χειροκροτούν προσβλέπουν στην ηγεσία του κόμματος. Και όλα αυτά τα πληρώνουμε εμείς!!!

leondokardos είπε...

Ανωνυμε, κατ΄αρχήν μιλούσα για τις ελείψεις ενός....μεγάλου ηγέτη που με τη τελευταία του πράξη μας έχωσε ακόμα πιο πολύ στο πάτο.
Τώρα ότι εμείς ψηφίζουμε για διάφορους λόγους εκτός ...πολιτικής σκέψης είναι γεγονός. Αλλά για πες μου υπάρχει ηγετική μορφή αυτή τη στιγμή στη χώρα; Επειδή θεωρώ οτι μέσα από τέτοιες ανώμαλες καταστάσεις αναδεικνύονται νέοι ηγέτες, πιστεύω κάτι καλό να γίνει.

Ανώνυμος είπε...

Για το θεμα του ηγετη, εχω τις αποψεις μου.. Παντως η αναδειξη και η εκλογη του δεν μπορει να γινεται καθ ύποδειξη και ..ελεω θεου λογω οικογενειοκρατιας, αλλα κρινοντας την εως τωρα πορεια του, τη συνεπεια λογων και πραξεων, τη σταση του σε κρισιμες στιγμες για τη πατριδα και την αποδοχη του απο το λαο. Ας ξυπνησουμε επιτελους! Δεν πρεπει να επιτρεψουμε αλλη "συγνωστη πλανη", ουτε να δινουμε ψηφο σκοπιμοτητας και προσωπικης ιδιοτελειας... Πρωτα η Ελλαδα!

marianaonice είπε...

Έχω πάψει πλέον να πιστεύω ότι όλα όσα συμβαίνουν σ' αυτό τον τόπο οφείλονται στη βλακεία του ενός ή των περισσοτέρων...
Γιατί νομίζω αν όντως είναι βλακεία τότε είναι πολύ αποδοτική γι' αυτούς και τα κολλητάρια τους. Κάποιοι τζιράρουν πολλά λεφτά στο όνομα των δήθεν βλακειών τους!!
Τους βολεύει να τους πιστεύουμε βλάκες γιατί πλην των άλλων υπάρχει και το ενδεχόμενο απαλλαγής τους λόγω βλακείας...
Είναι όμως έτσι? πολύ αμφιβάλλω... Λεοντόκαρδε.
Την καλησπέρα μου...
:))

leondokardos είπε...

Ανώνυμε, εκ των αποτελεσμάτων κρίνονται τα πάντα, ακόμα και οι ηγέτες. Και στη σημερινή Ελλάδα εγώ τουλάχιστον δε βλέπω να υπέραχει κάποιος πραγματικά μεγάλος πολιτικός ηγέτης που να μπορεί να εμπνεύσει το λαό.
Συμφωνώ ότι θα πρέπει να ψηφίζουμε όχι με προσωπικά μελλοντικά οφέλη, αλλά με διορατικότητα και για το καλό συνολικά της χώρας.

leondokardos είπε...

Μαριάνα, τα έχω κυριολεκτικά χαμένα με τα όσα συμβαίνουν πλέον στη χώρα μας.
Αναμφίβολα υπάρχουν και... βλακείες, όπως π.χ. αυτό το δημοψήφισμα, που όσο δημοκρατικό κι αν είναι γενικά, τη στιγμή αυτή μας έκανε πολύ μεγάλη ζημιά. Και δε μπορείς απο τη μιά μεριά να υπογράφεις και δύο μέρες αργότερα να ...αναστέλεις την υπογραφή σου!!
Τώνα να σου πω την αλήθεια, ίσως κι εμείς καμιά φορά φερόμαστε βλακωδώς 'οταν ψηφίζουμε ορισμένους πισστεύοντας σε υπερβολές και φρούδες υποσχέσεις ή έχοντας στο μυαλό μας κάποια προσωπικά οφέλη.
Αυτή τη χώρα όλοι ανεξαιρέτως και με διαφορετικό τρόπο την έχουμε...σπρώξει προς τα κάτω.

leondokardos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.