Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ....αρνητικά καί θετικά!!


Είναι μερικά πράγματα που ομολογώ ότι δε μπορώ να τα κατανοήσω. Μου φαίνονται τελείως ανόητα. Δεν φαίνεται να έχουν κανένα νόημα και δε καταλαβαίνω που αποβλέπουν. Αν και όταν δε καταλαβαίνει κανείς κάτι δε έχει το δικαίωμα να το κρίνει, επιτρέψτε μου να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι πρόκειται περί μεγάλης νεοελληνικής βλακείας.



Αναφέρομαι σε αυτή την ακατανόητη μανία που μας έχει πιάσει να μουτζουρώνουμε κάθε πινακίδα ένδειξης δρόμων και κατευθύνσεων καθώς και τις πινακίδες τροχαίας κίνησης.
Κολλάμε απάνω τους διάφορα αυτοκόλλητα χαρτιά ή τις πασαλείβουμε με μαρκαδόρους σε τέτοιο σημείο που δε διαβάζονται.

Μπορείτε να μου πείτε σε τι αποβλέπουν οι ανόητοι αυτοί δράστες; Μήπως το φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί μόνο με ψυχανάλυση;


Αμ το άλλο ανόητο; Έχετε προσέξει το χαρτομάνι επάνω στις κολώνες στο διάζωμα της οδού Κηφισίας και σε άλλους κεντρικούς δρόμους; Κρέμονται οι διαφημιστικές αφίσες η μία επάνω στην άλλη. Το μέγεθος των γραμμάτων συχνά είναι τόσο μικρό που είναι αδύνατο διαβαστεί παρά μόνο αν λόγο μπλοκαρίσματος ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο κοντά στη κολώνα! Και όμως οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν ποιος ξέρει πόσα.


Σκουπίδια στοιβαγμένα στους δρόμους της πόλης και ….κρεμασμένα σε κολώνες!
Ασχημίζουν τη πόλη και προσθέτουν ένα ακόμα δείγμα ότι η Αθήνα είναι μια πολύ βρώμικη πόλη.
Δε μπορεί επιτέλους το «κράτος» μας να βάλει μια τάξη στο φαινόμενο αυτό;


Να όμως και κάτι διαφορετικό που μου έκανε εντύπωση.
Ο βρετανός Υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Κρις Χιουν και υποψήφιος διάδοχος στην ηγεσία του κόμματος των Φιλελευθέρων, παραιτήθηκε και πιθανόν να οδηγηθεί στις φυλακές λόγο παρακώλυσης της Δικαιοσύνης.
Το αδίκημά του;;
Το 2003 παρακαλώ, οδηγώντας το αυτοκίνητό του σε εθνική οδό, υπερέβη το όριο επιτρεπόμενης ταχύτητας και προκειμένου να μη του στερηθεί το δίπλωμα, δήλωσε ψευδώς ότι οδηγούσε η σύζυγός του, αφού φυσικά είχε συμφωνήσει και εκείνη.
Δυστυχώς όμως χώρισε με την Ελληνίδα σύζυγό του, αφού είχε μπλέξει με μια άλλη γυναίκα!
Και εκείνη δε του το συγχώρησε. Επιβεβαίωσε σε δημοσιογράφους ότι εκείνος ήταν ο οδηγός. Η Αστυνομία ύστερα από οκτώ μηνών έρευνες, κατηγορεί το κ. Χιουν για το αδίκημα της παρακώλυσης της Δικαιοσύνης. Τώρα η πολιτική του καριέρα έφτασε άδοξα στο τέλος της, γιατί στη χώρα που ζούσε, ο νόμος ισχύει για όλους.
(Πήγα να συμπληρώσω «όπως και στη χώρα μας» αλλά μετά ντράπηκα!!


Όπως λένε, πίσω από κάθε μεγάλο άντρα, βρίσκεται και μια γυναίκα, όταν φυσικά εκείνος δε… τσιλημπουρδίζει!!



6 σχόλια:

VAD είπε...

Αιώνιοι εγωίσταροι δεν ανεχτηκαμε ποτέ να μας δειχνει καποιος αλλος το δρόμο,γι αυτο μουτζουρωνουμε τις πινακιδες,ποιος εισια εσυ που θα μας δειξεις το δρομο,τον βρισκουμε και μόνοι μας!:))
-όσο για την Ελληνιδα πρωην συζυγο ακομα κι αν ζει στη Βρετανια,πάλι ελεφαντας θα ειναι,θα θυμαται ό,τι εκανε ο άνθρωπος και θα τον ξεμπροστιάζει,ετσι ευκολα εγκαταλείπεις Ελληνιδα,κυριε Βρετανέ;Το σκεφτηκες καλά;:))

Ανώνυμος είπε...

Χμ.. Ας ριξουμε μια ματια και στο περιεχομενο!
Για παραδειγμα, στη μια απο τις φωτο που παρουσιαζονται, αφορα ενημερωση για "παραχωρηση εργου" σε ιδιωτη (προφανως χρηση αυτοκινητοδρομου), που σημαινει οτι απο 'κει και περα ερχονται χαρατσια (διοδια)..
και το αλλο σηματοδοτει τη λειτουργια δημοσιας επιχειρησης (ΚΤΕΟ) με τη γνωστη ποιοτητα υπηρεσιων και τη ταλαιπωρια..
ΑΔΙΚΟ ΕΧΟΥΝ;

leondokardos είπε...

VAD ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω αυτούς που μουτζουρώνουν. Μάλλον θα έχουν ψυχολογικά προβλήματα.
Τώρα για το βρετανό υποθργό, που ξέρεις, μπορεί να του γυάλισε το μάτι η συνεργάτιδά του και παράτησε τη καλή Ελληνίδα. Μάλλον θα το μετανοιώσει σεξουαλικά!!!

leondokardos είπε...

Ανώνυμε έτυχε να βάλω αυτές τις δύο πιανκίδες ενώ όλες οι πινακίδες τροχαίας κίνησης είναι μαυρισμένες-στοπ, κατέυθυνσης, στάθμευσης κτλ.
Άφησε που υπάρχουν και οι....ερωτικές μουτζούρες του τύπου Μαριά σ΄αγαπώ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μα βεβαια! Το σχολιο για τις συγκεκριμενες πινακιδες δεν ηταν τυχαιο..
Σ' εκεινο που ηθελα να εστιασω, ηταν οτι ολες σχεδον οι ιδιωτικες πινακιδες ειναι με τον ενα, η τον αλλο τροπο), παρανομες,αχρηστες και επικινδυνες..
Σε οτι αφορα τις κρατικες, ισχυει (σε μεγολο ποσοστο)το γνωστο αλαλουμ, με τη λαθος τοποθετηση, την αχρηστη (ξεχασμενη) πληροφορια και την υπερβολη...
Σε κανενα σοβαρο κρατος δεν υπαρχουν τοσες πινακιδες, που τελικα μπερδευουν το κοσμο. Οσο για την ορθογραφια (αφηνω τη μεταφραση), τι να πει κανεις...
Ετσι, νομιζω οτι σε μεγαλο βαθμο, εχουν δικαιο καποιοι να αγανακτουν και να αντιδρουν μ΄αυτο το τροπο. Ειναι και θεμα κουλτουρας βεβαια..
Προσωπικα, προτιμω τα .."Γαλλικα"!

leondokardos είπε...

Ανώνυμε, συμφωνώ, σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται η "άψογη γαλλική"!
Πραγματικά ξοδεύονται τόσα χρήματα άσκοπα σε ανόητες , ηλίθιες διαφημίσεις, ενώ πουθενά στην Ευρώπη δεν βέπεις αυτή τη κουρελαρία στις πόλεις.