Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!


Σημ. Η υπέροχη αυτή φωτογραφεία είναι από τη σημερινή πρώτη σελίδα της αθλητικής εφημερίδας ΠΡΑΣΙΝΗ.



Το αθώο προσωπάκι του παιδιού αυτού, εκφράζει την φόβο και την απογοήτευσή του από αυτά που είδε στο χθεσινό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.
Πήγε να δει την αγαπημένη του ομάδα να αγωνίζεται. Είδε κάποια καθάρματα, αλήτες, αποβράσματα της κοινωνίας, να καταστρέφουν τα πάντα στο γήπεδο, να διακόπτεται για 50 λεπτά ο αγώνας λόγο ρίψης καπνογόνων, να ξαναρχίζει και τελικά να διακόπτεται οριστικά από επεισόδια έξω και μέσα στο γήπεδο, με φωτιές, καταστροφές, βόμβες μολότοφ και ξυλοδαρμούς.


Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά. Άχρηστοι πολιτικοί, αδιάφοροι, ανίκανοι να βάλλουν μια τάξη χρόνια τώρα στο άθλημα αυτό.
Ανίκανοι και διεφθαρμένοι, μέσα στη διαπλοκή οι διοικούντες το ποδόσφαιρο και τις ομάδες. Το ίδιο και οι διαιτητές.
Τόσες αποκαλύψεις έγιναν πρόσφατα.
Νόμοι που χαϊδεύουν, παραβάσεις που χαρίζονται και λόγια, λόγια πολλά μόλις αρχίζει η αγωνιστική περίοδος κάθε χρόνο.
Δημοσιογράφοι και Τύπος που φανατίζουν με περιγραφές και φωτογραφίες (ο νικητής να ….καβαλάει τον ηττημένο!!), που εξυπηρετούν ομάδες και όχι το άθλημα.
Πρόεδροι μεγάλων ομάδων που ειρωνεύονται τους αντιπάλους όταν κερδίζει η δική τους ομάδα, που γυρνούν στους ξένους αντίπαλους παίκτες και τους λένε «σας γαμήσαμε σήμερα»!!


Άλλος ένας χώρος- μπουρδέλο στη χώρα μας.


Κάποτε στην Αγγλία συνέβαιναν τα ίδια επεισόδια. ‘Έβαλαν τα πράγματα κάτω και σήμερα τα αγγλικά γήπεδα είναι εκκλησία.
Εδώ, τι κιαν είπαν για ονομαστικά εισιτήρια, ελέγχους στην είσοδο στα γήπεδα, διάλυση συνδέσμων των ομάδων. Χθες πέρασαν μέσα βόμβες μολότοφ και τρία δοχεία με εύφλεκτο υλικό για τη κατασκευή τους!!


Επιτέλους, τιμωρήστε κάποιους αυστηρά, όχι χάδια. Πάρτε μέτρα κατά πάντων. Αντιγράψτε μέτρα άλλων χωρών όπου το ποδόσφαιρο είναι απλά μια γιορτή, αφού εσείς είστε ανίκανοι να βρείτε λύση.


Φτιάξτε νόμο ειδικά για ταραξίες γηπέδων, σύλληψη και στο αυτόφωρο, φυλακή κατευθείαν, κανένα ελαφρυντικό γιαυτά τα καθίκια.


Και αν σπάσει και κανένα κεφάλι τους, γυρεύοντας πήγαιναν, βρωμιά θα έχει μέσα.


Επιτέλους, ο πολίτης δικαιούται να παίρνει την οικογένειά του, να πηγαίνει στα γήπεδα να διασκεδάζει, δίχως να κινδυνεύει η ζωή του. Υποχρέωση της Πολιτείας είναι αυτό.



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε θα 'ρθουν να σου πουν
πως σε πιστεύουν, σ' αγαπούν
και πως σε θένε.
Εχε το νου σου στο παιδί,
κλείσε την πόρτα με κλειδί,
ψέματα λένε.

Κάποτε θα 'ρθουν γνωστικοί,
λογάδες και γραμματικοί
για να σε πείσουν.
Εχε το νου σου στο παιδί,
κλείσε την πόρτα με κλειδί,
θα σε πουλήσουν.

Και όταν θα 'ρθουν οι καιροί
που θα 'χει σβήσει το κερί
στην καταιγίδα,
υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλυτώσει το παιδί,
υπάρχει ελπίδα...

Παυλος Σιδηροπουλος

VAD είπε...

Οταν εδω και δυο χρόνια σ'εχουν βάλει κάτω και σε λιώνουν κι εσύ σκοτωνεσαι για τον κάθε Παναθηναϊκό και τον κάθε Ολυμπιακό,καλά να πάθεις,αλλά εγώ που με λιώσανε κι εμένα,τι σου φταιω,ρε πανηλίθιε οπαδέ!Μα ειναι δυνατον να καιγεται ο κόσμος γυρω σου κι εσύ να δέρνεσαι για το οπαδιλίκι;

Lilith είπε...

Ο όχλος, η ηλιθιότητα και τα κακοποιά στοιχεία, θέλουν σιδερένιο χέρι.
Η Ελλάδα, όχι μόνο δεν το έχει, αλλά και αυτά που έχει είναι σάπια και βρωμάνε. Μην περιμένεις να γίνει κάτι. Τίποτα δεν θα αλλάξει.
Ποτέ.

leondokardos είπε...

Ανώνυμε,δε θα έγραφα αυτή την ανάρτηση αν δεν είχα δει αυτή την εικόνα του παιδιού που με συγκινησε. Έχω απογοητευτεί απο όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και δε ξαναπάω στα γήπεδα, δεν αξίζει πλέον το κόπο.

leondokardos είπε...

VAD κάποτε το ποδόσφαιρο και τις ομάδες τις διοικούσαν πολύ αξιόλογοι άνθρωποι, οι παίκτες ήταν πραγματικοί αθλητές και οι φίλαθλοι των ομάδων κάθονταν δίπλα δίπλα. όλα πλέον άλλαξαν.
Τώρα αν μας λιώνουν με διάφορους τρόπους, η ζωή δε σταματάει.

leondokardos είπε...

Lilith συμφωνώ απόλυτα και δεν αναφέρομαι στο ποδόσφαιρο μόνο. Σε αυτή τη χώρα πάρα πολύ λίγα και πολύ αργά ίσως κάποτε γίνουν, ενώ άλλοι θα κάνουν άλματα. Λυπάμαι,αλλά τίποτα πλέον δε περιμένω.