Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ .


Πάμε λοιπόν σε ένα μήνα για εκλογές. Δηλαδή αρχικά να επιλέξουμε μέσα από μια πλειάδα πολιτικών τους καταλληλότερους για να μας κυβερνήσουν και στη συνέχεια να τους εκλέξουμε.



Υπάρχουν βέβαια πολίτες που είναι φανατικά αφοσιωμένοι σε κόμματα, στις αρχές και την ιδεολογία που αυτά τα κόμματα υποστηρίζουν, αποκλείοντας κάθε παρέκκλιση.
Υπάρχουν όμως και οι άλλοι πολίτες πιστοί στο κόμμα τους για διάφορους λόγους, λόγους αρχής, που επιμένουν να παραμένουν στον ίδιο κομματικό χώρο έστω και παραπονούμενοι ή απογοητευμένοι.
Άλλοι πάλι πιο ελεύθεροι και μακριά από στενές κομματικές αγκυλώσεις, προσπαθούν σε κάθε εκλογική μάχη να επιλέξουν εκείνους που θεωρούν ότι κάτω από τις συγκεκριμένες επικρατούσες συνθήκες θα είναι οι καλύτεροι να τα καταφέρουν και να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα στο οποίο έφτασε.


Αυτοί οι πολίτες έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα στις επιλογές τους.


Και αναφέρομαι σε όσους ψηφίζουν τα λεγόμενα δύο κόμματα εξουσίας, τα πρώην μεγάλα, που έχουν ήδη δοκιμαστεί στη διακυβέρνηση αυτής της χώρας.
Πέστε μου σας παρακαλώ πώς να κάνουν τις επιλογές τους, σε τι είδους δεδομένα να τις στηρίξουν και να έχουν και ήσυχη της συνείδησή τους; Γιατί να εμπιστευτούν και πάλι όσους κυβερνούσαν αυτή τη χώρα εδώ και 35 χρόνια;;


Αναλογιστείτε τα πεπραγμένα των πολιτικών που ανήκουν σε αυτά τα δύο κόμματα και δέστε ιδιαίτερα τη σημερινή τους συμπεριφορά !!
Ανίκανοι, ανύπαρκτοι, λίγοι, ψεύτες, ακόμα και για απλά πράγματα!!

Ενάμισι χρόνο τώρα και δεν είναι ικανοί να τακτοποιήσουν το θέμα των ταξί!!


Έδιναν κοινωνικά επιδόματα σε άσχετους και σήμερα δε μπορούν να βρουν αυτούς που δεν τα δικαιούνταν, αφού δεν είχαν φροντίσει να έχουν τους δικαιούχους κάθε κατηγορίας ηλεκτρονικά καταχωρημένους ή γιατί έτσι συνέφερε στους πολιτικούς μας για να εισπράττουν τους ψήφους αυτών των παράνομα ευνοημένων!


Ύστερα από τόσα χρόνια δε κατάφεραν να δημιουργήσουν και να εφαρμόσουν ένα σύγχρονο και σωστό εκπαιδευτικό σύστημα ! Κάθε υπουργός Παιδείας είχε και το δικό του «σύστημα», ένα προσωπικό σύστημα σύμφωνα με τα δικά του μυαλά!
Σύστημα Παπανδρέου, Αρσένη, Γιαννάκου, Στυλιανίδη, Διαμανταπούλου και πάει λέγοντας!!!


Και όχι μόνο στα εκπαιδευτικά, αλλά και στα …..ταξί: σύστημα Ρέππα, Ραγκούση, Βορίδη!!!


Στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, χρόνια τώρα πλήρης αδιαφορία και ανεπάρκεια στη λύση του τεράστιου αυτού προβλήματος. Και σήμερα που πνιγόμαστε, που δε ζούμε ασφαλείς και ελεύθεροι στη περιοχή μας, τρέχουν να βρουν λύση, πρόχειρη φυσικά, μερική μόνο, ενώ η αρμόδια κοινοτική Επίτροπος λέει στο Χρυσοχοϊδη ότι λεφτά έχουμε να σας δώσουμε για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα αλλά εσείς δε ξέρετε να τα πάρετε!!!


Τυμπανοκρουσίες, θόρυβος για τα περίφημα γενόσημα φάρμακα! Με τη πρώτη μέρα εφαρμογής της ρύθμισης αυτής το σύστημα αποδείχθηκε άχρηστο. Προχειρότητα, επιπολαιότητα, φούσκες!!


Τους βλέπετε και σήμερα, υποτίθεται συνεργαζόμενους, να μισοτρώγονται μεταξύ τους!
Αδιάφοροι για το αύριο, οι ηγεσίες των κομμάτων τους που υποτίθεται ότι θα έχουν τις πλειοψηφίες, αναμασούν τα ίδια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και φρασεολογία, ξύλινοι, βαρετοί, αδιόρθωτοι, αμετανόητοι.  


Επί 35 χρόνια οι πολιτικοί των κομμάτων που μας κυβέρνησαν είχαν επιδοθεί μόνο στη θεσιθηρία. Μόνο τους μέλημα η επανεκλογή με κάθε τρόπο. Καμία απολύτως μέριμνα στη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους, δίκαιου, κοινωνικής ευαισθησίας,
παραγωγικού. Αντίθετα, ανίκανοι κα ανεπαρκείς, έστησαν ένα κράτος-μπάχαλο, περίγελο σήμερα των άλλων.


Μας έφεραν στο σημερινό κατάντημα. Και σήμερα ο ένας ζητά να «αρχίσει». Ο άλλος ζητά «δύναμη».
Εμείς οι πολίτες θα πρέπει να αντέξουμε και κάποτε να τους επιβληθούμε.


10 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Εμείς οι πολίτες, θα πρέπει κάποτε να αναλάβουμε τις ευθύνες αυτής της χώρας και να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγεία!

Πρέπει να βάλουμε ένα στοπ στην μέχρι τώρα βολή μας, να σηκώσουμε μανίκια και να επιβάλλουμε την επιχείρηση σκούπα! Οχι για τους λαθρομετανάστες αλλά για τους λαθροελληναράδες! Είτε αυτοί ανήκουν στον πολιτικό χώρο είτε στην αυλή τους!
Και όσοι είναι στην αυλή τους και συντηρούν τους υπόλοιπους είναι πολλοί και χρειάζονται πολλά στρατόπεδα!

Ανώνυμος είπε...

Τι να πει κανεις! Μεχρι τωρα οι περισσοτεροι ψηφιζαμε στη καλυτερη περιπτωση με ελαφροτητα (ως οπαδοι) και στη χειροτερη απο ατομικη υστεροβουλια (μικροσυμφεροντα). Ετσι, Εμεις και μονο Εμεις φταιμε γι΄αυτα που μας συμβαινουν! Γιατι δεν ειμαστε πειθαρχημενος λαος, δεν βαζουμε το γενικο, πανω απο το ατομικο συμφερον. Πως να το κανουμε, ειναι η νοοτροπια μας δυστυχως και δεν αλλαζει ευκολα! Ουτε και τωρα θ' αλλαξει! Να μην εχουμε αυταπατες...
Ομως εχουμε και καποια μοναδικα χαρακτηριστικα παγκοσμιως. Το φιλοτιμο! Τον καλως εννοουμενο εγωισμο και το αλαθητο ενστικτο της αυτοσυντηρησης που οδηγει στην αυταπαρνηση σε κρισιμες στιγμες. Το αποδειξαμε το 1821, το 1940 και προσφατα με την Ολυμπιαδα...
Βεβαια, απαραιτητη προυποθεση να ειμαστε "στριμωγμενοι" στη γωνια, ή να εχει "φουσκωσει" ο εγωισμος μας...
Αλλα και παλι δεν φτανει! Πρεπει να βρεθει ενας "κουζουλος" για μπροσταρης! Ενας που να μην εχει σχεση με το "συστημα" οπως το ξερουμε και επιπλεον να θελει να "ματωσει"...
Ποιος ν' αναι αραγε! Υπαρχει; Οι Εβραιοι χαμενοι στην ερημο, βρηκαν τον Μωιση και σωθηκαν, οι Ελληνες στη κρισιμοτερη στιγμη, εμπιστευτηκαν τον Αλεξανδρο και δοξαστηκαν. Ειναι ομως και οι Γερμανοι, που ακολουθησαν τον Χιτλερ και καταστραφηκαν...
Λοιπον; Οσοι δοκιμαστηκαν απετυχαν και πρεπει να απορριφθουν. Απο κει και περα, να μη ξεχναμε οτι στη πολυ νεωτερη πολιτικη ιστορια μας (μετα τη μεταπολιτευση) υπηρξαν δυο τουλαχιστον Ηγετες που τολμησαν να ορθωσουν αναστημα στα ξενα συμφεροντα. Ο Κ. Καραμανλης, που εφυγε απο το ΝΑΤΟ (μεσα στο ψυχρο πολεμο) και ο Τ.Παπαδοπουλος, που ειπε οχι στο σχεδιο Αναν...
Οποτε υπαρχει Ελπιδα! Ο θεος της Ελλαδος και τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα μας ως λαου, θα δειξουν το δρομο.. Μονο Προσοχη! Τα παθηματα να γινουν επιτελους μαθηματα!!!

PiciFriki είπε...

για δες κι αυτό..http://www.prionokordela.gr/ellada/proklisi-begliti-den-xeroume-an-ta-efage-o-aytoxeiras-i-ta-efagan-ta-paidia-to/

leondokardos είπε...

kariatida έχω απογοητευτεί.Η κατάσταση δε πάει άλλο, κάτι πρέπει να γίνει. Ήλπιζα ότι οι πολιτκοί μας θα κατανοούσαν τη τραγική κατάσταση που έφεραν τη χώρα, θα έβαζαν μυαλό, θα άλλαζαν.Και ακόμα ήλπιζα να ξεπαιταχτεί ένας νέος ηγέτης, δυναμικός, μέσα από αυτή την ατμόσφαιρα. Τίποτα.

leondokardos είπε...

Ανώνυμε, συμφωνώ με τα περισσότερα που λες. Έχουν όμως φιλότιμο οι πολιτικοί μας, αυτά τα σκουπίδια που μας κυβερνούν χρόνια τώρα και κυττάζουν μόνο την επανεκλογή τους; Και πότε θα εμφανιστεί ο δυναμικός ηγέτης; Αυτοί οι ηγέτες βγαινουν μέσα από επαναστάσεις, από τη θολούρα και ξεκαθαρίζουν καταστάσεις.Πόσο καιρό μπορεί να περιμένει ακόμα αυτή η χώρα; Τώρα θα πάμε για εκλογές. Με τι μυαλά θα ψηφίσουμε; Δε βαριέσαι, καλοί είναι κάτι θα κάνουν; Χαθήκαμε.

leondokardos είπε...

PiciFriki το είδα. Τραγικό.

BUTTERFLY είπε...

Λεοντοκαρδε καλησπερα!
Ειμαι σε πληρη συγχιση και πολυ φοβαμαι οτι οι εκλογες δεν θα εχουν το επιθυμητο, το λογικο αποτελεσμα, η κοινωνια εχει μουδιασει, δεν ξερω, φοβαμαι και ελπιζω ταυτοχρονα!

leondokardos είπε...

Πεταλούδα, όλοι φοβόμαστε γιατί δε ξέρουμε τι θα ξημερώσει αύριο. Κανένα κόμμα δε θα πλειοψηφίσει απότι φαίνεται και θα είναι πρόβλημα μιά συγκυβέρνηση.Τότε αν ταβρουν, θα μας τσακίσουν. Τι να πω, αγωνειώ, φοβάμαι.

Side21 είπε...

Συμφωνώ φίλε μου ...
με το τελευταίο σου σχόλιο ...
Καυγάς στημένος και μάλλον ...
πάμε για συγκυβέρνηση με δεδομένα
τα μέτρα που ήδη είναι έτοιμα ...
Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης
ουδέν λάθος αναγνωρίζεται !!!
Σου εύχομαι από καρδιάς μια ευχάριστη Πασχαλιά με υγεία και χαμόγελο μαζί με όσους αγαπάς ...

leondokardos είπε...

side21 πρώτα να σου ευχηθώ κι εγώ Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.
Για τα πολιτικά μας αγωνιώ και είμαι πολύ προβληματισμένος. Δε ξέρω τι θα προκύψει και τι θα κάνουμε σαν λαός. Ο θεός να βάλει το χέρι του.