Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΟΛΑ, ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!!

«Πάντοτε ήμουν σοσιαλιστής . Εντάχθηκα από νωρίς στη σοσιαλδημοκρατία,  τη μόνη που συνδυάζει την ισότητα με την ελευθερία. Γνωρίζω ότι για να υπάρξει κατανομή του πλούτου, πρέπει πρώτα εκείνος να παραχθεί. Αλλά είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι η αγορά δε πρέπει να παραμείνει ανεξέλεγκτη.

Σήμερα η αυτοκρατορία του χρήματος τίθεται ξανά στο εδώλιο. Το χρήμα κυριαρχεί, Ήταν εργαλείο, έγινε αφεντικό.
Ενώ το χρήμα θα πρέπει να υπηρετεί τη πραγματική οικονομία, ανάγεται σε μέτρο των πάντων, σε κριτήριο της ανθρώπινης ζωής. Έχετε χρήματα; Έχετε τα πάντα. Δεν έχετε; Δεν αξίζετε τίποτα. Το χρήμα είναι ο νόμος και οι προφήτες. Δεν τρέφω τη ψευδαίσθηση ότι μπορώ να θέσω τέρμα στην εξουσία του. Αλλά μπορώ να προτείνω ισχυρά αντίβαρα: να επικρατήσουν η παραγωγική οικονομία και όχι το χρηματοοικονομικό σύστημα, οι επιχειρήσεις και όχι οι τράπεζες, οι επενδυτές και όχι οι εισοδηματίες, η εργασία και όχι το κεφάλαιο, η πολιτική και όχι οι αγορές, το γενικό συμφέρον και όχι το γρήγορο κέδρος, η αξιοκρατία και όχι τα εκ γενετής προνόμια, η κοινωνική ανέλιξη και όχι η κληρονομιά, η αξιοπρέπεια και όχι η απληστία, η δικαιοσύνη και όχι η ανισότητα Δημοκρατία και όχι τα επί μέρους συμφέροντα.

Είναι τόσο βαθειά η απόγνωση των λαϊκών στρωμάτων που εύκολα μπαίνουν στο πειρασμό να στραφούν προς τα άκρα, να αναποδογυρίσουν τα πάντα  ώστε να ακούσουν επιτέλους οι ισχυροί.

 Η αξία πρέπει να ανταμείβεται, η ανάληψη κινδύνου να επιβραβεύεται, η επιχειρηματικότητα να ενθαρρύνεται. Οι περιουσίες που δημιουργήθηκαν χάρη στην εργασία και στις επενδύσεις δεν έχουν τίποτα το αξιοκατάκριτο.

 Αν είμαστε δίκαιοι μπορούμε να είμαστε αυστηροί, να απιστούμε τη συμμετοχή όλων στη κοινή προσπάθεια, να αρνούμαστε ευκολίες, να ζητάμε θυσίες όταν εκείνες είναι αναγκαίες.

 Οι αρχές μου.

Η αλήθεια. Χωρίς αυτή δεν υπάρχει  γνήσια δημοκρατία. Θα πω την αλήθεια ακόμα κι αν αυτό είναι δύσκολο.

Η αξιοκρατία. Κληρονομημένα πλεονεκτήματα, διασυνδέσεις, προνόμια που συνδέονται με το πλούτο, παρεμποδίζουν τη κοινωνική κινητικότητα. Στον καθένα ότι του αναλογεί με βάση την εργασία του.

Η αλληλεγγύη.  Όλοι έχουν δικαίωμα σε μια ίση και αξιοπρεπή διαβίωση. Οι αδύναμοι, οι μη προνομιούχοι, οι λησμονημένοι πρέπει να προστατεύονται, να ενισχύονται και να προάγονται. Βεβαίως θα πρέπει να προσπαθήσουν και οι ίδιοι: οι παροχές, τα επιδόματα, τα βοηθήματα θα πρέπει να συνδέονται με την υπευθυνότητα όσων τα λαμβάνουν.»


Δε φαντάζομαι να νομίζετε ότι τα παραπάνω λόγια είναι λόγια Έλληνα πολιτικού ανδρός!! Που τέτοια χάρη!!
Είναι τα λόγια του νέου Προέδρου της Γαλλίας, του Φρανσουά Ολάντ, ξέρετε αυτόν που ο δικό μας 38άρης, το νέο σαΐνι της πολιτικής σκηνής ειρωνεύτηκε σαν Ολαντρεού!!

Ο Ολάντ λοιπόν εξέδωσε πριν από τις προεδρικές εκλογές ένα βιβλιαράκι 172 σελίδων όπου περιγράφει καταρχήν ποιος είναι, τη σταδιοδρομία του, τις αρχές του και λεπτομερώς το πολιτικό του πρόγραμμα.
Έτσι όπως θα έπρεπε να κάνει  κάθε  σοβαρός πολιτικός που θέλει να κυβερνήσει μια χώρα.
Θα έλεγα μάλιστα ότι καλό θα ήταν να διαβάσουν και να μελετήσουν όλοι οι πολιτικοί μας όσα γράφει ο Ολάντ στο βιβλίο αυτό, έτσι και μήπως συνέλθουν.

Εμείς εδώ ακούμε ακόμα και σήμερα τους πολιτικούς μας να διαπληκτίζονται, να υπόσχονται, να  μπουρδολογούν.
Άξιοι «πολιτικοί άνδρες» ενός έθνους που ακόμα δε κατάφερε να δημιουργήσει ένα σοβαρό, αξιοκρατικό και σύγχρονο κράτος.


Σημ. Αποσπάσματα από το βιβλίο του Φρανσουά Ολάντ «Να αλλάξουμε το πεπρωμένο».



23 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Λεοντόκαρδέ μου, μην ενθουσιάζεσαι απο τα λόγια του Φρανσουά, γιατί απο Φρανσουάδες που θέλουν να αλλάξουν τα πεπρωμένα μας έχει καεί η γούνα μας!!!
Τώρα όσο για το Ολανδρέου του νέου μας σαινιού, εγώ δεν στεναχωρέθηκα και δεν ντράπηκα καθόλου....
Καλά κάνει και τους προειδοποιεί!
Είμαι όμως περίεργη να δω...τι θα καταφέρει ο ίδιος, και πόσο μαχητικός τελικώς θα μείνει μέχρι τέλος!
Το μόνο που φοβάμαι είναι, μήπως τελικώς την πληρώσει αυτός την νύφη και όχι οι υπαίτιοι!
---
Επιασαν οι ζέστες ή εγώ άρχισα τις εξάψεις?!?!?

marianaonice είπε...

Πραγματικά ο λόγος του Ολλαντ είναι ο λόγος που θα έπρεπε να έχει και να πράττει ένας ανθρωπιστής, δημοκράτης και δίκαιος κυβερνήτης...
όμως Λεοντόκαρδέ μου πολλοί οι υποκριτές σήμερα που εν ονόματι του δίκιου και της δημοκρατίας δολοφονούν ανθρώπους ...για το καλό τους...
είμαι πλήρως απογοητευμένη φίλε μου...
:(

Ανώνυμος είπε...

Α στο καλο!! Διαβαζοντας το κειμενο και με την εντυπωση οτι προκειται για δικες σου σκεψεις, ομολογω οτι τοποθετηθηκα αρνητικα! Μα ειναι καιρος τωρα να αυτοπροσδιοριζεται καποιος; Τα "Σοσιαλιστης", "Φασιστας", "Χριστιανος", "Ομοφυλοφιλος', κλπ, ειναι λεξεις πια "κενες" που προσφερονται για εκμεταλλευση (κυριως απο τους πολιτικους), κατα το δοκουν...
Ομως σωστα! Μονο ενα "επαγγελματιας" του ειδους θα μπορουσε ετσι ευκολα να τα ξεστομισει! Βεβαια, για μενα θα ηταν καλυτερα να επικαλειτο τις αρχες της ..Γαλλικης Επαναστασης, που (αλιμονο) 200 και πλεον χρονια, εξακολουθουν να παραμενουν επικαιρες!!! Εκει δυστυχως γυρισαν τη πολιτικη σκεψη και τις κοινονικες αξιες σημερα οι καθε Χιτλερ, Μαο, Κανταφι με τα μαυρα, κοκκινα,πρασινα βιβλιαρακια τους και οσοι,οπως ο "περι ου ο λογος" τους μιμουνται κακεκτυπα..
Ευτυχως ομως, που εστω και "κατα λαθος", φανηκε για λιγο το σκληρο προσωπο τους, με τα οσα ειπε τελευταια η κ. Λαγκραντ για τα παιδια της Ελλαδας και της Αφρικης...
Γι' αυτο φιλε μου κρατα μικρο καλαθι! Να ειμαστε επιφυλακτικοι και κριτικοι στους παντες. Μεχρι να δουμε που θα καταληξει κι΄αυτος..
Αλλωστε, ο σοφος Σολων το ειχε πει απο τοτε: "Μηδενα προ του τελους μακαριζε"

leondokardos είπε...

kariatida τους Γάλλους ποτέ δε τους χώνεψα! Είναι αναιδείς, σοβινιστές και δε τους πάω καθόλου, παρά την ομορφιά του Παρισιού.
Ούτε εγώ.. έσκασα γιατί ο δικός μας είπε το Γάλλο Ολαντρεού.Όμως πιστεύω ότι είναι ακόμα ανέτοιμος, νέος στο χώρο και δίχως δείγματα πολιτικής αποτελεσματικότητας και θα έπρεπε να είναι γενικά πιο συγκρατιμένος.
Γρήγορα πιστεύω ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν και τότε...ο θεός της Ελλάδας να βάλει το χεράκι του!

leondokardos είπε...

Μαριάννα, αμ εγώ;
Οργισμένος, απογοητευμένος, απελπισμένος και πολύ αγχωμένος.Φοβάμαι.
Κατά τα άλλα, δε πιστεύω πλέον σε κανένα πολιτικό, τους είδα, τους ξέρω και τους συχαίνομαι.

leondokardos είπε...

Ανώνυμε, να μου επιτρέψεις να πω ότι, λόγω κάποιων καταστάσεων, γνώρισα πολύ καλά τους πολιτικούς όλων των κομμάτων.
Σήμερα, δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν απολύτως και θεωρώ ότι οι πολιτικοί των δύο τέως μεγάλων κομμάτων, έφεραν τη χώρα στο σημερινό κατάντημα. Καμία εμπιστοσύνη σε κανένα από αυτά τα καθ...α.
Μέσα στην απελπισία μου και απέναντι στις ανοησίες που ακόμα ακούω, βρήκα τα λόγια του Ολαντ να ακούγονται καλά, αλλά από κει και πέρα, λίγο με ενδιαφέρει τι θα κάνει ο κύριος Φρανσουά.

Ανώνυμος είπε...

Α Οχι και "καθ...α"! Με συγχωρεις.. Εσυ μπορει να θεωρεις "political correct" το να τους "τσουβαλιαζεις" ολους μαζι, αλλα δεν ειναι ετσι! Στη νεωτερη ιστορια μας, πολιτικοι οπως οι Τρικουπης, Βενιζελος, Παπαναστασιου, Μεταξας, Κ. Καραμανλης, Φλωρακης, τιμησαν το λογο που εδωσαν στο Λαο και προχωρησαν την Ελλαδα μπροστα!
Εγω αναφερθηκα σ' αυτους που "πουλησαν" και εξακολουθουν να "πουλανε" ιδεολογια πασης φυσεως, την οποια ουδολως πιστευουν. Επειτα, γιατι ξεχωριζεις αυτους των "μικρων" κομματων; Πιστεψε με, αν ηταν "αξιοι" ο λαος με το αισθητηριο του θα τους ξεχωριζε. Αλλα φευ! Δεν βλεπεις τι γινεται ακομη και τωρα με τον Τζημερο; Κυριολεκτικα "πριν αλεκτωρ λαλησει" αποκαλυφτηκαν πολλα! Γι' αυτο λοιπον σε παρακαλω χαμηλωσε τις στροφες στον ανεμιστηρα...

kariatida62 είπε...

Mεταξάς, Κ.Καραμανλής, Φλωράκης τίμησαν τον λόγο τους και προχώρησαν την Ελλάδα μπροστά?!?!?!
Ο Μεταξάς πρόσωπο άμεσης εμπλοκής στον εθνικό διχασμό του 1915, και δημιουργός της αστυνομικής τρομοκρατίας με την οποία κυνηγήθηκαν οι κομμουνιστές και συντηρητικοί πολιτικοί προχώρησε την Ελλάδα μπροστά?
Κ.Καραμανλής:Με την μυστική συμφωνία του με τον τότε Καγγελάριο Κόνραντ Αντενάουερ, και την προφορική παραίτησή του απο το κατοχικό δάνειο, να παραγράφεται, ύψους ενός τρις(όπως εκτιμάται σήμερα) οδήγησε την Ελλάδα μπροστά?
Ο Φλωράκης πώς ακριβώς τον τίμησε? Με τις εξορίες του(που δεν αφορούσαν μόνο τον ίδιο αλλά και χιλιάδες άλλους απλούς Ελληνες κομμουνιστές)ή με την συνεργασία του με τον Κ.Μητσοτάκη το 1989 και την συγκυβέρνησή τους, οδήγησε την Ελλάδα μπροστά???
Βρε Ανώνυμε...πώς έκανες την επιλογή των πολιτικών που τίμησαν τον λόγο τους με τον λαό? Με ποια κριτήρια???!!!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον, εχουμε και λεμε:
Μεταξας: Ο ΜΟΝΟΣ που αντιταχθηκε στη Μικρασιατικη εκστρατεια. Αν τον ακουγαν σημερα η Ελλαδα θα ηταν διαφορετικη. Εφτιαξε κοινωνικο κρατος (ΙΚΑ) και προετοιμασε στρατιωτικα την Ελλαδα για το μεγαλειο του ΟΧΙ.
Για τους "κυνηγημενους" κομμουνιστες, να πας λιγο παρακατω στον Β΄ΠΠ με τη παραδοση της Μακεδονιας στους Βουλγαρους και μετα στο αιματοκυλισμα του εμφυλιου..
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Εισοδος της Ελλαδας στην ΕΟΚ, ο ΜΟΝΟΣ που αντιταχθηκε στο ΝΑΤΟ (εξοδος) και οχι "γιαλαντζη" αντιστασιακος οπως ο Α.Παπανδρεου και σταθεροποιησε τη Δημοκρατια που απολαμβανουμε σημερα.
ΦΛΩΡΑΚΗΣ: Με τη πατριωτικη σταση του (οπως και ο Μ. Θεοδωρακης)το 1974 απετρεψε ενα νεο εμφυλιο στην Ελλαδα
Οι Μεγαλοι Αντρες, κρινονται απο τη θεση που παιρνουν σε ΚΡΙΣΙΜΕΣ στιγμες της Ιστοριας και οχι απο το τις λεπτομερειες..
Για παραδειγμα, αν ο Τασσος Παπαδοπουλος ελεγε ΝΑΙ στο σχεδιο ΑΝΑΝ (οπως ο ΓΑΠας), τωρα ΔΕΝ θα υπηρχε Κυπρος! Ηταν η κορυφαια του στιγμη και γι' αυτο θα μεινει στην ιστορια...

kariatida62 είπε...

Α!βλέπω κάνεις επιλογές Ανώνυμε των στάσεων του καθενός...επιμένεις στο να μην αναφέρεσαι σ' ό,τι επισημαίνω εγώ, και παρερμηνεύεις τα γεγονότα.
Το μεγαλείο του ΟΧΙ οφείλεται καθαρά και μόνο στην ψυχή του ελληνικού λαού!
Εσύ αναφέρεις το αιματοκύλισμα του εμφυλίου, που πάτημα και αφορμή στάθηκε η Μακεδονία μας, αλλά εγώ θα σου θυμήσω και την συνθηκολόγηση και τον δοσιλογισμό του στρατηγού Τσολάκογλου και των συν'αυτώ ανώτερων τότε αξιωματικών του στρατού του Μεταξά!
Για το κατοχικό δάνειο που το έκανε γαργάρα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν λες κουβέντα...
Για το κίμιασμα του Φλωράκη με τον Μητσοτάκη επίσης δεν λες τίποτα, παρά μόνο εκθειάζεις το "Καραμανλής ή τανκς"...(ατυχής στιγμή του Μίκη)
Στην μέση μου μπλέκεις και τον αείμνηστο Παπαδόπουλο της Κύπρου, προκειμένου να εξισώσεις όλους τους υπόλοιπους μαζί του! Αν είναι δυνατόν!!!
Τέλος διαπιστώνω ένα μένος έναντι του Ανδρέα, ο οποίος βέβαια δεν ήταν καλύτερος ή χειρότερος των Καραμανλή και Φλωράκη.
Αν ο Καραμανλής σταθεροποίησε όπως λες την Δημοκρατία που απολαμβάνουμε σήμερα,(η Δημοκρατία σταθεροποίηθηκε διότι είχε ωριμάσει ο χρόνος για να γίνει κάτι τέτοιο απο τον ίδιο τον λαό) ο Ανδρέας έμαθε τον ελληνικό λαό να οραματίζεται, να διεκδικεί και να απολαμβάνει τους κόπους του, κάτι που μέχρι τότε ήταν απαγορευτικό για τον απλό εργάτη!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη μου, ο περαιτερω διαλογος μαζι σας δεν εχει καμια σημασια και λογο υπαρξης! Σας καταννοω απολυτα! Αλλωστε το παραδειγμα πολιτικης, ηθικης και οικογενειακης τελειοτητος του γιγαντα "Adrea" τα λεει ολα! "Μωραινει ο Κυριος ον βουλεται απωλεσαι"...
Υ.Γ. Κατα τη λογικη σας, θα ηταν απορριπτεοι ο Μ. Αλεξανδρος (ως μεθυσος), ο Κολοκοτρωνης (ως πο@@της) συμφωνα με τον τατσοπουλο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Καποδιστριας (ως μασσονος), κλπ, κλπ. ΟΧΙ δεν επιασαν ακομη οι ζεστες.. Μαλλον αρχισατε τις ..εξαψεις!! ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ...

leondokardos είπε...

Αγαπητοί μου kariatida και Ανώνυμε!
Χαίρομαι γιατί μια δική μου ανάρτηση έδωσε τροφή για αυτή τη ζωηρή αντιπαράθεση μεταξύ σας.
Δε θα ήθελα να υπεισέλθω στη διαμάχη αυτή γιατί σέβομαι απόλυτα τις θέσεις του καθενός σας.
Αλλά θέλω να πω δυό λόγια γενικά:
Ανώνυμε το καθ... αφορά ορισμένα στελέχοι των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν αυτή τη χώρα από το 1981 μέχρι σήμερα. Και τα δύο κόμματα τα θεωρώ υπεύθυνα για τη σημερινή κατάντια της Ελλάδας. Μόνη τους ασχολεία ήταν η επανεκλογή τους, να ξοδεύουν άσκοπα τα δανεικά από την Ε.Ε., να μη μπορούν να δημιουργήσοπυν ένα συγκροτημένο κράτος σύγχρονης εποχής. Και σήμερα με τόσα σοβαρά προβλήματα απλά....επαναλαμβάνουν τα ίδια, δίχως ντροπή.
Δεν εξαιρώ τα μικρά κόμματα, έπαιξαν κι αυτά το κακό τους ρόλο, αλλά τουλάχιστον δε κυβέρνησαν για να κριθούν τελειωτικά.
Τώρα, φίλοι μου, ασφαλώς η Ελλάδα ανέδειξε και άξιους πολιτικούς, αλίμονο.
Από κει πέρα ο καθένας μας αποδίδει στο κάθε πολιτικό αυτά που θεωρεί ότι ήταν άξια του ανδρός και κατηγορεί για τις αποτυχίες.
Αντρέας, Καραμανλής, Φλωράκης,κρίνονται ακόμα. Όσο για το Μεταξά, νομίζω ότι ακόμα περιβάλλεται με θολή την ιστορία του, αν και η δικτατορική του πορεία το χαντάκωσε.
Η συζήτηση σηκώνει ...ούζο πάντως!
Εγώ αγωνιώ και φοβάμαι για τη πορεία της χώρας. Είναι η πρώτη φορά που νιώθω έτσι.
Για να δούμε....τι θα δούμε!!

Ανώνυμος είπε...

Οδηγούμενος από τύψεις επανέρχομαι, για να ζητήσω συγγνώμη από τη κυρία για το ύφος μου… Πραγματικά παραφέρθηκα… Όμως οι απόψεις μας, τόσο ως προς τα πρόσωπα, όσο και ως προς την ιστορική προσέγγιση και κριτική της παρουσίας και προσφοράς τους στη πατρίδα μας, παραμένουν εκ διαμέτρου αντίθετες...
Για τον Μεταξά χαίρομαι που δεν διαφωνείται μαζί μου για τη στάση του στη Μικρασιατική εκστρατεία (και καταστροφή) και για την οργάνωση του κράτους (ΙΚΑ). Ναι! Βεβαίως (αν θέλετε) ο λαός είπε το ΟΧΙ δια στόματος όμως Μεταξά! Τι θα συνέβαινε όμως αν το μοιραίο εκείνο πρωινό, στην ηγεσία του στρατεύματος ήταν (ας πούμε) ο Τσολάκογλου και έδινε εντολή στα τμήματα προκαλύψεως να υποχωρήσουν; Δεν θα βρίσκονταν οι Ιταλοί σε 24 ώρες στην Αθήνα; Τι θα προλάβαινε να τότε κάνει ο λαός; Αλλά ακόμη, τι θα γινόταν αν πάλι ο Μεταξάς δεν φρόντιζε (παρά τη πρόσφατη και τότε οικονομική κρίση), να θωρακίσει τη χώρα με οχυρά, να οργανώσει το στρατό και να τον ενισχύσει με πυρομαχικά και σύγχρονο οπλισμό; Φοβάμαι πως μόνο το υψηλό ηθικό και η θέληση του λαού και πάλι δεν θα επαρκούσαν…
Σε ότι αφορά τη στάση του Τσολάκογλου στη συνθηκολόγηση και τις συνθήκες που έγινε, υπάρχουν πολλές αναγνώσεις, ωστόσο, αποτελεί προσβολή στο σώμα των Αξιωματικών να χαρακτηρίζονται δοσίλογοι γιατί ήταν στο στρατό του ..Μεταξά! Αυτοί που έπεσαν στην Αλβανία και στο Ρούπελ σε ποιο στρατό ήταν; Δηλαδή ο στρατός αυτός δεν ήταν παιδιά του ελληνικού λαού, αλλά μισθοφορικός του Μεταξά;
Σχετικά με τα αιτία του εμφυλίου και την αφορμή να μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Από πού προκύπτει ότι αφορμή υπήρξε το λεγόμενο «Μακεδονικό ζήτημα»; Αυτό είχε λυθεί ήδη από τον Α΄ΠΠ. Την Μακεδονία την παραχώρησαν οι κομμουνιστές στους Βουλγάρους εξοφλώντας (ιδεολογικές) επιταγές και ευελπιστώντας σε έμπρακτη αλληλεγγύη..
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί ρίχνετε στον Κ. Καραμανλή την ευθύνη για τη σύναψη (ή τη μη διεκδίκηση) του κατοχικού δανείου.. Πριν από αυτόν δεν υπήρξαν οι Παπάγος και Γ. Παπανδρέου; Ναι! αυτός ο μεγαλύτερος διώκτης των αριστερών (με τα όπλα του Σκόμπυ), που η προπαγάνδα τον θέλει ως «Γέρο της ..Δημοκρατίας». Αλλά και πάλι, αφού το θέμα παραμένει έως σήμερα ανοικτό, γιατί δεν το διεκδίκησε ο Antreas που κατ’ εσάς «έμαθε το λαό να οραματίζεται και να διεκδικεί»; Φαίνεται πως η «γαργάρα» είναι προνόμιο μόνο των συντηρητικών ηγετών, που προορίζονται για τα δύσκολα, ενώ οι υπόλοιποι πουλάνε όραμα και απολαύσεις στο λαό, με δανεικά λεφτά που πληρώνουμε εμείς τώρα..
Για την μεταπολίτευση και την ιστορική στάση των Φλωράκη, Θεοδωράκη, ασφαλώς ο ιστορικός του μέλλοντος θα τοποθετηθεί. Όμως (κατά την άποψή μου) τις δύσκολες εκείνες ώρες, η στάση τους βοήθησε να μην ξεσπάσει ένας ακόμη εμφύλιος για τη χώρα μας.
Όσο για τον Antrea, άστο καλύτερα! Εσείς κι΄εγώ (λόγω ηλικίας) μπορεί να ..οραματιστήκαμε και να απολαύσαμε δωρεάν με δάνεια χρημάτων που παρήχθησαν με κόπους άλλων! Τώρα όμως ήλθε ο λογαριασμός, που δυστυχώς θα πληρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας…

leondokardos είπε...

Ειρήνη λοιπόν! Και καθλένας με τις απόψεις του,φυσικά σεβαστές.

kariatida62 είπε...

Ειρηνικά ερχόμενη Λεό μου, δεν μπορώ να μη σταθώ στην τελευταία παρατήρηση του Ανώνυμου...
"Κατα τη λογικη σας, θα ηταν απορριπτεοι ο Μ. Αλεξανδρος (ως μεθυσος), ο Κολοκοτρωνης (ως πο@@της) συμφωνα με τον τατσοπουλο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Καποδιστριας (ως μασσονος), κλπ, κλπ. ΟΧΙ δεν επιασαν ακομη οι ζεστες.. Μαλλον αρχισατε τις ..εξαψεις!! ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ..."
Λεό μου ο ανώνυμος δεν γνωρίζει βέβαια πως ακριβώς με την ίδια λογική που αναπτύσσει αυτός για μένα κινείται και η λογική των άλλων που με χαρακτηρίζουν εθνικίστρια και φασίστρια...
Να τον παραπέμψω στις σχετικές αναρτήσεις-σειρές που έχω κάνει για το Μακεδονικό, για την εθνική αντίσταση, στα αφιερώματα των γνήσιων πατριωτών αξιωματικών του ελληνικού Στρατού που αρνήθηκαν να βάψουν τα χέρια τους με αίμα αδελφικό και να συνεργαστούν με τους Ναζήδες κατακτητές, είναι περιττό νομίζω!
Εσύ γνωρίζεις...οι ανώνυμοι όμως που απρόσωπα έρχονται και τοποθετούν ταμπελάκια δεν γνωρίζουν και είναι ό,τι χειρότερο και επικίνδυνο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο!
Καλό σας μεσημέρι!

Ερατώ είπε...

Ας χαλαρώσουμε κι ας περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει κι αυτός....

leondokardos είπε...

kariatida μου, εγώ θα ήθελα να σταθώ σε κάτι άλλο που με ανησυχεί και με προβληματίζει. Νομίζω ότι αυτή τη περίοδο η χώρα στερείται ενός πραγματικού δυναμικού ηγέτη που να κάνει πράξη ό,τι έχει ανάγκη η Χώρα.
Πιστεύω ότι μέσα από τις δυσκολίες,τις περιπέτειες,ακόμα και από τις επαναστάσεις, αναδεικνύονται συχνά οι ηγέτες. Ελπίζω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και στη χώρα μας σήμερα.

leondokardos είπε...

Ερατώ όλοι μας περιμένουμε με μεγάλη αγωνία τα αποτελέσματα της ερχόμενης Κυριακής. Εγώ εύχομαι ο θεός να φωτίσει τα μυαλά των πολιτικών μας και να πρυτανεύσει η ευθύνη,η λογική, η όρημη εθνική σκέψη.

kariatida62 είπε...

Γιατί Λεό μου, μόνο η χώρα μας στερείται? Δεν στερείται ολόκληρη η Ευρώπη?
Ας δώσουμε την ευκαιρία στο νέο που μας υπόσχεται τουλάχιστον ότι δεν θα μας προδώσει,όπως αποδεδειγμένα έπραξαν οι άλλοι.
Ετσι κι'αλλιώς χαμένοι είμαστε που είμαστε, τι να φοβηθούμε?

leondokardos είπε...

kariatida, αν ήξερες τη διαδρομή μου σε αυτή τη ζωή,τι είδα και τι άκουσα, πως και που, ίσως τότε να δικαιολογούσες την απογοήτευσή μου και την δυσπιστία μου ιδιαίτερα στα δύο μεγάλα;;;; κόμματακαι τους πολιτκούς τους.
Δυσπιστώ και για κάτι άλλο: η νοοτροπία των ηγετών άλλων χωρών είναι τελείως διαφορετικήα από αυτή των δικών μας. Θα συμφωνήσω όμως ότι και ο νεαρός πρόεδρος πρέπει να έχει την δική του ευκαιρία να αποδείξει τι αξίζει.

V. είπε...

Ο χρόνος, αυτός είναι που θα δείξει...Αν και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα γίνει κανένα θαύμα.. Μας έχουν βάλει σε ένα χορό και χορεύουμε με το ρυθμό που μας προστάζουν.. Και αυτό συμβαίνει εδώ και πολλαααά χρόνια.. Φταίμε και εμείς σαν λαός σε πολλά πράγματα. Ελπίζω και εύχομαι να μην είναι ήδη πολύ, πολύ αργά...

leondokardos είπε...

valina τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους μας. Κάτι πάει να γίνει σήμερα, τουλάχιστον υπάρχει μιά συνεργασία, αλλά προσωπικά έχω πολλούς ενδιασμούς. Να δούμε.

Ανώνυμος είπε...

Για την kariatida62:
Απαντηση στο "οι ανώνυμοι όμως που απρόσωπα έρχονται και τοποθετούν ταμπελάκια δεν γνωρίζουν και είναι ό,τι χειρότερο και επικίνδυνο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο!"
Πραγματι, εγω σχολιαζω ως "Ανωνυμος" (δεν εχω βεβαια προβλημα να σας δωσω το ονομα και τα στοιχεια μου).
Ομως για να μη τρελλαθουμε τελειως,εσεις που αυτοαποκαλειστε "kariatida62", θεωρειστε "Επωνυμη" και "Αναγνωρισιμη";; Η μηπως η φωτο που συνοδευει το ψευδωνυμο σας, ειναι το πραγματικο σας προσωπο;; Εκτος κι΄αν εννοειτε οτι το συγκεκριμενο Blog ανηκει σε μια παρεα που γνωριζονται μεταξυ τους και ο καθε "παρεισακτος" ενοχλει ως "ό,τι χειρότερο και επικίνδυνο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο!"
Επισης σχετικα με το τεμπελακι που υποτιθεται οτι σας "τοποθετησα", αν (ξανα)διαβασετε τι γραφετε, θα διαπιστωσετε οτι εσεις ειστε που αναφερετε τους χαρακτηρισμους "εθνικίστρια και φασίστρια" που αλλοι (πολυ κακως κατα τη γνωμη μου) σας χαρακτηριζουν..
Βεβαια, παρακατω σε αλλο σας σχολιο προτεινετε "Ας δώσουμε την ευκαιρία στο νέο που μας υπόσχεται τουλάχιστον ότι δεν θα μας προδώσει,όπως αποδεδειγμένα έπραξαν οι άλλοι.Ετσι κι'αλλιώς χαμένοι είμαστε που είμαστε, τι να φοβηθούμε?"
Φυσικα και εινα δικαιωμα σας να θαυμαζετε απεριοριστα τον Andreas και το συχρονο κακεκτυπο του, αλλα να ψηφιζετε με κριτηριο το "Ετσι κι'αλλιώς χαμένοι είμαστε που είμαστε, τι να φοβηθούμε;", νομιζω οτι δειχνει μεγαλη ανευθυνοτητα!
Τελος, πραγματι (συμφωνω μαζι σας) αισθανομαι κι'εγω "παρεισακτος" στο Blog και γι' αυτο θα ηθελα να σας ευχαριστησω για τη φιλοξενια και να σας αποχαιρετησω εδω..
Καλη συνεχεια!
Βαγγελης Μπροφιδης