Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΞΕΣΠΑΣΜΑ !!


Να ευχηθώ πρώτα Καλό Φθινόπωρο.
Και μετά να ξεσπάσω!!
Νοιώθω έναν διάχυτο πεσιμισμό. Διακατέχομαι από αμφιβολία, ανασφάλεια, αβεβαιότητα, απογοήτευση αλλά και οργή, ασυγκράτητη οργή!

 Μου προσφέρθηκε η ευκαιρία να μείνω να δουλέψω στο εξωτερικό μετά τις σπουδές μου εκεί.
Οι οικογενειακές συνθήκες όπως είχαν διαμορφωθεί τότε, αλλά και αγάπη μου για τη χώρα με έκαναν να επιστρέψω εδώ. Μεγάλο το σφάλμα μου!!
Έχω ζήσει πολλές καλές και άλλες τόσες κακές στιγμές στη ζωή μου, επικίνδυνες, καταστροφικές. Έπεσα αλλά άντεξα. Ανακατεύτηκα, είδα, γνώρισα πολλά.
Ποτέ όμως τόσα χρόνια δεν ένοιωσα τόσο άσχημα, έτσι όπως μας κατάντησαν τη ζωή μας σήμερα.

Από το 1974 κυβέρνησαν τη χώρα δύο μόνο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Συμμετείχαν άτομα ανίκανα, άτολμα, παραδομένα στα γνωστά ελληνικά πολιτικά τερτίπια και το λαϊκισμό.
Και  έτσι άρχισε σταδιακά ο ξεπεσμός της χώρας μας. Τότε πρωτοεμφανίστηκαν ορισμένα φαινόμενα που ακόμα ταλαιπωρούν τη κοινωνία μας. Ενθαρρύνθηκαν  απερίσκεπτα δικαιώματα σε ένα λαό που όταν του δώσεις ένα, ζητά  αμέσως δέκα.
Δόθηκε το δικαίωμα για «δώρα» μέχρι ορισμένου όμως χρηματικού ποσού!
Εκτράφηκαν νέες «τάξεις» που απαιτούσαν μόνο δικαιώματα δίχως υποχρεώσεις, ένας άκρατος συνδικαλισμός που μεταβλήθηκε από «το καλώς εννοούμενο συμφέρον» σε κομματικό σχηματισμό επιβολής πολιτικής.

Μοναδική επιδίωξη των δύο κομμάτων και των πολιτικών μας να επανεκλεγούν να ξανακυβερνήσουν.
Κανένας μακρόπνοος σχεδιασμός για ανάπτυξη της χώρας. Ελάχιστα τα έργα υποδομής σε αυτοκινητόδρομους,  βελτιώσεις λιμανιών, ίδρυση Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων κ.τ.λ.
Μίζες και  αδιαφάνεια παντού.

Τεράστια ποσά χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατασπαταλήθηκαν. Αμέτρητοι οι διορισμοί ημετέρων στο Δημόσιο, στην Ολυμπιακή, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στις Τράπεζες. Φούσκωσαν τα Υπουργεία!  Αχρηστεύτηκε με διάφορα κόλπα το ΑΣΕΠ.
Ένα μοναδικό πελατειακό κράτος!

Οι «παραμελημένοι» αγρότες αγόραζαν Μερσεντές, δήλωναν 20 στρέμματα καλλιέργειας αντί για 5 που κατείχαν για να παίρνουν από την ΕΟΚ επιδοτήσεις. Τους συμβούλευαν να μη καλλιεργούν καπνά, θα αλλάξει η Κοινή Αγροτική Πολιτική, αλλά εκείνοι συνέχιζαν να σπείρουν το υπό κατάργηση προϊόν τους γιατί εξακολουθούσαν να εισπράττουν επιδοτήσεις. Κι αν δεν τους έδιναν όσα ζητούσαν, έκλειναν τους δρόμους!

Ναι, τόσα χρόνια ζούσαμε με δανεικά κατασπαταλώντας τα περισσότερα δίχως κανένα όφελος για τη χώρα.  Κανένας πολιτικός δε μας ενημέρωνε σχετικά. Πολιτικό κόστος βλέπετε!! Δε διακινδύνευαν να χάσουν ψήφους.
Και ας μη γελιόμαστε: όλοι μαζί συμβάλλαμε στη κατρακύλα της Ελλάδας με τον τρόπο του ο καθένας μας, παραδομένοι σε μιά επίπλαστη ευημερία.
Μη θυμώνετε, έτσι είναι!!

Καμιά φορά δίναμε κι εμείς τη ψήφο μας για άλλους λόγους και όχι κρίνοντας αξιοκρατικά τα πράγματα.
Όλοι λίγο πολύ βάλαμε το χεράκι μας για να βρεθούμε στη σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση. Αδιαφορήσαμε για το σύνολο, ο καθένας μόνο για τον εαυτό του.

Δίχως να κόβονται αποδείξεις αγοράς ή προσφοράς υπηρεσιών από γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς κτλ. Γέμισαν τυφλούς τα νησιά μας,  συγγενείς  πεθαμένων που εισέπρατταν  τις συντάξεις τους, συνταξιούχοι μαϊμού, ανάπηροι σώοι και αβλαβείς, απίθανου μεγέθους φοροδιαφυγή  και εισφοροδιαφυγή.

Κάθε τόσο νέο «δίκαιο φορολογικό σύστημα», αλλά πάντοτε με παραθυράκια ορθάνοικτα. Τι νόημα έχει να στείλεις στη Δικαιοσύνη κάποιον όταν το ΣΔΟΕ βρει δεύτερα βιβλία, όταν εκδίδει πλαστά τιμολόγια, όταν δεν εκδίδει αποδείξεις; Η παράβαση δεν είναι αυταπόδεικτη; Στείλε τον φυλακή, κατάσχεσέ  του τη περιουσία, κάνε τον να πληρώσει πρόστιμο αμέσως. και όχι δικαστήρια που θα τελειώσουν ύστερα από  δέκα χρόνια! Και κυνήγα κυρίως αυτούς που ξέρεις πολύ καλά ποιοι είναι και πως φοροδιαφεύγουν.

 Πλήρης η αδιαφορία των πολιτικών μας για το που πάει αυτή η έρημη χώρα.
Ελεύθεροι 180 περίπου  χρόνια τώρα και κράτος σωστό και εύρυθμο δε καταφέραμε να φτιάξουμε.
Φτάσαμε στη σημερινή οδυνηρή κατάσταση, στο τέλμα και τώρα τη πληρώνουμε όλοι μας άσχημα.

Και ακούμε να βγαίνει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι ξένες εφημερίδες και να μας προσβάλουν χυδαιότατα. Δε μπορεί ο απίθανος αυτός βετναμεζογερμανός αντιπρόεδρος να αισχρολογεί για να αποδείξει ότι είναι περισσότερος Γερμανός από τους Γερμανούς!
Δε μπορεί ο Ολλανδός τουλίπας-υπουργός  να μας ξεφτιλίζει.
Και στο κάτω κάτω αν οι δικοί μας πολιτικοί πήραν λανθασμένες αποφάσεις, τα λάθη  αυτά τα πληρώνουμε εμείς πολύ ακριβά εδώ και τώρα, ενώ δύο φορές μέσα σε 50 χρόνια οι αποφάσεις των Γερμανών πολιτικών στοίχισαν σε όλο τον κόσμο εκατομμύρια νεκρούς, βασανιστήρια, διώξεις, θαλάμους αερίων, εξοντώσεις αθώων ανθρώπων, κλοπές εθνικών περιουσιών.

Αλλά μήπως οι πολιτικοί μας αντιλαμβάνονται σε τι κατάσταση μας έφεραν;; Προφανώς δεν είναι διατεθειμένοι να αναγνωρίσουν τα τεράστια λάθη τους και να αλλάξουν νοοτροπία.
Δέστε τους!
Οι τέως και νυν πρόεδροι διορίζουν συγγενείς τους στα γραφεία τους στη Βουλή. Διορίζουν τις κόρες τους και άλλα συγγενικά πρόσωπα, όντας πρόεδροι μέσα για  μια μόνο μέρα  οι αναίσχυντοι!! Τέσσερα άτομα διορίζει ένας αντιπρόεδρος στο γραφείο του, μεταξύ των οποίων και συγγενή του!!

Δέστε τους!
Κατέληξαν να φτιάξουν μια τρικομματική κυβέρνηση, αλλά ήδη άρχισε η μιζέρια, η γκρίνια, οι κόκκινες γραμμές, το κομματικό συμφέρον. Γρήγορα θα διαλυθούν. Αντί όλοι, μα όλοι μαζί να βάλλουν στη πάντα τις μικροκομματικές κόντρες και να κοιτάξουν πως θα σώσουν τη χώρα, διαπληκτίζονται ήδη στη Βουλή,
αλληλοκατηγορούνται  για το ποιός έβλαψε περισσότερο τη χώρα, αντί ν΄αλλάξουν  νοοτροπία και αναγνωρίζοντας έστω σιωπηλά σφάλματα και παραλείψεις τους, να σκύψουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

 
Με ψαλιδισμένους  μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, πληρώνουμε εμείς την ανικανότητα, τη παλαιοκομματική συμπεριφορά τους, την έλλειψη ευθύνης και τσίπας των πολιτικών μας. Αλλά πληρώνουμε τώρα και τη δική μας ευθύνη και συμμετοχή  στη κατάσταση που έφθασε η χώρα σήμερα.
Φαίνεται ότι η χώρα σήμερα στερείται ενός ηγέτη με αρχ….α, ενώ εμείς οι πολίτες είμαστε δυστυχώς χωρισμένοι, φορτωμένοι ακόμα με κομματικά πάθη.
Ίσως κι εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε ακόμα που οδηγείται η χώρα μας.

Γκρίνιασα, ξέσπασα, αλλά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δε θα βγούμε από αυτό το πολιτικό και οικονομικό τέλμα.

 

12 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Τα ίδια συναισθήματα κυβαλάω τα τελευαία χρόνια.
ΟΜΩς, H EYΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.

Το περίμενα μετά α αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών, ου δεν τολμήσαμε να τους στείλουμε στο διάολο και επανεξελέγησαν οι ίδιοι κλέφτες.
Επιτέλους, πότε ο ΄Ελληνας θα πάψει να έχει παρωπίδες...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

leondokardos είπε...

Γλαρένια μη ξεχνάς ότι ο κάθε λαός έχει τη κυβέρνηση που του αξίζει, όπως λέγεται.
Ασφαλώς εμείς φταίμε. Τώρα να δούμε τι θα κάνουμε.

xristin είπε...

Άψογη ανάλυση της κατάντιας της χώρας και άψογος ο επιμερισμός των ευθυνών.
Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί.
Υπάρχουν και δικές μας ευθύνες,πρώτων για την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού που ΕΜΕΙΣ επιλέγουμε και όχι οι Αριανοί(αν υπάρχουν),και δεύτερον ότι μας βόλευε το καλόπιασμα της εξουσίας με κάθε λογής "δωράκια".
Όταν ήρθε ο λογαριασμός την πέσαμε όλοι στην "εξουσία",ξεχνώντας την δική μας άφρονα συμπεριφορά.
Αλλά έτσι είμαστε ως λαός.
Ποτέ δεν φταίμε εμείς,πάντα φταίει ο διπλανός,που μπορεί όντως να φταίει και αυτός,αλλά όχι μόνο αυτός.
Εξάλλου είπαμε!
Το ταγκό θέλει δύο!

kariatida62 είπε...

Η εγκληματική μας αδιαφορία, φαίνεται περισσότερο τούτο τον καιρό!
Κανείς δεν αντιδρά, κανείς δεν εναντιώνεται, κανείς ουσιαστικά δεν ξεσπά!
Την καλημέρα μου!

leondokardos είπε...

xristin καλωσόρισες, χαίρομαι που μπήκες στο μπλογκ μου.
Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα και να σου πω την αλήθεια, έχω απογοητευτεί τελείως. Δε πιστεύω πλέον ότι η Ελλάδα θα σωθεί, τουλάχιστον όχι σύντομα. Βλέπεις ότι όλα εξαρτώνται από τους πολιτικούς μας αλλά και από εμάς, τους ίδιους που φέραμε τη χώρα στο σημερινό της χάλι.

leondokardos είπε...

kariatida ο κόσμος έχει απογοητευτεί, έχει κουραστεί πλέον
γιατί ακούει και βλέπει τα ίδια τόσα χρόνια. Ούτε οι πολιτικοί μας αλλά ούτε και εμείς αλλάζουμε, κι ας βλέπουμε τη χώρα να βυθίζεται.

Side21 είπε...

Αγαναχτήσαμε, ξεσπάσαμε, καθαρίσαμε !!!
Δεν αρκεί όμως αυτό, τώρα τι κάνουμε ;;;
Στο κάτω κάτω τους πολιτικούς μας ...
εμείς τους ψηφίζουμε ξανά και ξανά !!!

leondokardos είπε...

side21,μα αν είχαμε καταλάβει τι γινόταν με τους πολιτκούς που μας κυβέρνησσαν τόσα χρόνια, αν νοιαζόμασταν περισσότερο αντί να μένουμε ευχαριστημένοι γιατί μας έβαλαν σε μιά θέση, δε θα είχαμε φτάσει σ΄αυτό το σημείο σήμερα.

Ερατώ είπε...

Άστα να πάνε....

V. είπε...

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια και δυστυχώς πλέον η μυρωδιά της έχει γίνει αφόρητη, αποπνικτική για όλους μας..

leondokardos είπε...

Ερατώ, τα αφήνω αλλά μέχρι που θα πάνε;;;

leondokardos είπε...

valina ....και το θέ αμ είναι ότι δε ξεβρομίζει με τίποτα!!