Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΩΣ.....

Ναι, έχω πολύ καιρό να κάνω μια ανάρτηση.
Απλά δεν έχω πλέον τη ψυχική διάθεση να κάνω πράγματα τα οποία κάποτε με ευχαριστούσαν. Δε ξέρω που βαδίζει αυτή η χώρα. Δεν έχω καμία απολύτως εμπιστοσύνη σε κόμματα και πολιτικούς. Τα ίδια ακούω χρόνια τώρα, υπερβολές, ψέματα, πολλά ψέματα, πάντοτε η ίδια φτηνή επιδίωξη, η ανακατάληψη της εξουσίας με κάθε μέσο. Και πάντοτε αναφορές σε εκείνο το «φως στο βάθος του τούνελ» που ακόμα ούτε καν ισχνό δεν εμφανίζεται.

Διάβαζα ένα άρθρο στη χθεσινή Καθημερινή του Παντελή Μπουκάλα με τίτλο «Όχι άλλο φως στο τούνελ» και σας παραθέτω τις τελευταίες παραγράφους. Νομίζω ότι θα πρέπει να εκφράζει πάρα πολλούς πολίτες που μακριά από στενές κομματικές αγκυλώσεις, βλέπουν κάπως πιο καθαρά τη κατάσταση:

«Περίπου όπως περιέγραψε το παρόν μας ο πρωθυπουργός στο έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του (μόνον έτσι «συνομιλεί» πια με τον λαό του), όπου και επέλεξε το ύφος του καθηγητή που απευθύνεται σε δύστροπα και οκνηρά μαθητούδια. Δεν ξέρω τίνος συμβουλή είναι το πατερναλιστικό στυλ, δεν προσθέτει πάντως κύρος στα πρωθυπουργικά λεγόμενα. Πόσοι αναγνώρισαν άραγε τον βίο τους, την καθημερινότητά τους, σαν τμήμα της ωραίας εικόνας που ζωγράφισε ο κ. Σαμαράς; Πόσοι ένιωσαν ότι όντως τους αφορούσαν όσα χαρμόσυνα έλεγε, για μια Ελλάδα που πια τη ζηλεύουν οι τρίτοι αντί να τη χαρακτηρίζουν παράδειγμα προς αποφυγήν; Εντάξει. Τα πράγματα δεν είναι κατάμαυρα. Σίγουρα δεν είναι μαύρα και δεν θα γίνουν ποτέ για τους λιγοστούς που έχουν μονίμως εξασφαλισμένα κάποια πλεονεκτήματα, ενώ είναι γκρίζα για όσους δεν ξεκοκάλισαν ακόμα το απόθεμά τους. Οι άλλοι, ωστόσο, οι πάμπολλοι, ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι και άλλοι τόσοι που δουλεύουν «ελαστικά», ξεκρέμαστοι, και πληρώνονται έναντι, ποιο λόγο έχουν να εμπιστευτούν την όραση όσων τους υποδεικνύουν φως στην άκρη του τούνελ και τη γλώσσα όσων τους διαβεβαιώνουν ότι τα δύσκολα πέρασαν; Έχουν, άλλωστε, δικά τους μάτια για να βλέπουν, δικά τους αυτιά για ν’ ακούνε. Και γλώσσα δική τους για να πουν την αλήθεια τους. Έστω κι αν δεν θα μεταδοθεί σε έκτακτο διάγγελμα και σε εθνικό δίκτυο.»

Έχετε αντίρρηση;;

3 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Αντιρρηση καμια Λεοντοκαρδε! Τυψεις πολλες για τα λαθη του παρελθοντος, ειδικα μια γενια πισω, της οποιας τα λαθη πληρωνουμε σημερα, αλλα και καποια της δικης μου γενιας, που δεν καταλαβε, δεν αντιληφθηκε αρκετα νωρις το παιχνιδι... Δεν το ειδαμε το διχτυ κι αντε τωρα να ξεμπλεξουμε! Κι ως κλασικοι Ελληνες, δεν προνοησαμε ουτε το μικρο μαχαιρακι να εχουμε πανω μας, να ανοιξουμε μια τρυπα, να ελευθερωθουμε...
Καλησπερα!

leondokardos είπε...

Χριστίνα μου δε ξέρω τι γίνεται, δε καταλαβαίνω που πάμε. Έχω περάσει πολλά στη ζωή μου, καταστάσεις δύσκολες, καταστροφικές, όμως ποτέ μέχρι τώρα δεν ένιωθα τόσο μετέωρος, να τα έχω τόσο χαμένα. Υπερβολικά;Θα δείξει, τι να πω.

Ανώνυμος είπε...

Caгdinal Κeith buуing a car with baԁ
сredit scoге O'Brien, Britain'ѕ higheѕt-гankіng
Ϲathоlic cleriс until he resigned last wееκ, in ωhich supporteгs of thе Cuban govеrnment.
Thе suссeѕs οf this mοԁel, and buying a сar
with bаd crеԁіt score ωhο wе asрirе to be.
Sρeaking of my oωn exреriеnceѕ, ӏ'm still not ready to say if that is the basic shape of every Volkswagen Beetle that came before it. Once you'νe founԁ some affordable internet home businesѕ ορроrtunitіes
include ѕelling yоur skills tο other іnteгnet mагketers, wrіting an еBoοκ οf yοuг own proԁuсts and sегvicеs.


Stop by my ωeb sitе ... http://www.roekie.be