Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΝΕΙ.....

Δεν αρνήθηκα ποτέ να ακούσω οποιοδήποτε είδος μουσικής ,αν και οι προτιμήσεις μου είναι η όπερα, τα ιταλικά τραγούδια και οι μπαλάντες.
Μου αρέσει μια μουσική " μουσική ", μελωδική, τρυφερή, ευαίσθητη.
Πάντοτε όμως για μένα ουσία δεν έχει μόνο η μελωδία, αλλά και οι στοίχοι, τα λόγια.

Υπάρχουν π.χ. λαϊκά τραγούδια που τα λόγια τους είναι μια αφήγηση ζωής και που ταιριασμένα απόλυτα με τις μελωδικές διακυμάνσεις, καταλήγουν μεν σε ένα όμορφο άκουσμα, αλλά και σε μια συναισθηματική φόρτιση.

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν εκτελεστές με πολύ όμορφες φωνές και εμφάνιση, που όμως ακολουθούν τη μελωδία και απαγγέλουν τους στοίχους. Απλά τραγουδούν, δεν ερμηνεύουν.
Και επειδή μιλάμε για καλλιτεχνία, πιστεύω ότι η ερμηνεία, δηλαδή η έκφραση, η ευαισθησία, η αισθαντική των στοίχων, είναι εκείνο που κάνει ένα τραγουδιστή να ξεχωρίζει.

Πήγα και άκουσα το Σταμάτη Κραουνάκη. Δεν έχει φωνή ο άνθρωπος, εξαίρετος στιχουργός και συνθέτης είναι. Και όμως με αυτή την ιδιόρρυθμη ,βραχνή του φωνή, όποτε το κάνει, ερμηνεύει στη κυριολεξία τα τραγούδια του και τους προσδίδει την ιδιαιτερότητα που τα ξεχωρίζει.


Απόλαυσα τη βραδιά μου. Έφυγα « γεμάτος».
Ακούστε λοιπόν στο βίντεο ένα υπέροχο τραγούδι, ακούστε μελωδία, στοίχους, ερμηνεία, εκφραστικότητα, κινήσεις των χεριών της Αντωνοπούλου. Τελειότητα, απο κάθε πλευρά.

ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΝΕΙ...
Μουσική- στοίχοι Σταμάτης Κραουνάκης.
Ερμηνεύει η Ρίτα Αντωνοπούλου.


18 σχόλια:

Δανάη είπε...

Πραγματικά υπέροχο!!!

Ο,τι πρέπει γι΄αυτήν εδώ την Κυριακή...
Να είσαι καλά, αγαπητέ Λεοντόκαρδε...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό τον καιρό το ακούω πολύ αυτό το τραγούδι.
Από πολλούς.
Αυτή ήταν η καλύτερη εκτέλεση που άκουσα. :)
Πανέμορφο!
Καλό απόγευμα :)

tovenito είπε...

είναι η αγαπημένη μου εκτέλεση αυτού του τραγουδιού από τη ρίτα αντωνοπούλου. έχει τέτοια εκφραστικότητα που με μαγνητίζει.
κι εγώ κλολλησα μόλις το άκουσα όπως οι παριστάμενοι στην εκπομπή

Roadartist είπε...

Τέλειο τραγούδι πραγματικά!

leondokardos είπε...

Δανάη μου, εαν αυτό το τραγούδι συνέβαλλε να περάσεις καλά τη Κυριακή σου,χαίρομαι πάρα πολύ !!
Ειναι πραγματικά υπέροχο, έστω και εαν είναι λίγο μελαγχολικό.

leondokardos είπε...

Lilith χαίρομαι που σου άρεσε.Πρίν το περάσω στην ανάρτησή μου, το άκουσα και με άλλους εκτελεστές, Τσανακλίδου, Παπίου κ.α.Η Αντωνοπούλου το ερμηναέυει καλύτερα απο όλες. Και εγω δεν την είχα ακούσει πιο πρίν!!

leondokardos είπε...

tovene θεωρώ οτι ξέρεις απο μουσική, απο τα ιταλικά τραγούδια που βάζεις και πόσο τα ταιριάζεις με τα κείμενά σου. Γιαυτό χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκεις την ερμηνεία της Αντωνοπούλου τόσο καλή, να σε μαγνητίζει.
Ξέρεις κάτι,σε κάθε εκτέλεση μουσικής οποιασδήποτε μορφής, πιετσέυω οτι η φωνή παίζει δευτερεύοντα ρόλο. Η ερμηνεία είναι που ξεχωρίζει. Π.χ.η Μαρία Κάλας δεν είχε και τη καλύτερη,την ωραιότερη φωνή.Το έξερε και γιαυτό ζήλευε την Ρενάτα Τεμπάλντι που είχε πολύ πιο ωραία φωνή. Εκείνο όμως που ξεχώριζε τη Κάλας ήταν οι ερμηνείες των ρόλων της, φωνιτικά και θεατρικά. Μιλούσε με φωνή και κινήσεις σώματος και χεριών και ξανάφερε στο προσκήνιο όπερες που παίζοναν σπάνια.

leondokardos είπε...

roadartist,εκτιμώ και τη δική σου γνώμη γιατί φαίνεται οτι κι εσύ καταλαβαίνεις απο καλή μουσική.
Το οτι σου αρέσει ο Πλιάτσικας τόσο πολύ,κάτι λέει κιαυτό, όπως και οι επιλογές των τραγουδιών με τις οποίες συνοδεύεις τα ποστ σου.

Side21 είπε...

Ειδικά όταν έχεις
το Θάνο να παλεύει
στην κυριολεξία με το πιάνο του !!!
Υπέροχη η Ρίτα ...
Βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με τη φωνή
Η ερμηνεία είναι άλλο πράμα ...

leondokardos είπε...

side ακριβώς αυτή η ερμεινία της τραγουδίστριας με μάγεψε και έκανα αυτή την ανάρτηση.

NdN είπε...

Πολυ ωραίο το τραγούδι και τρομερή η εκτέλεση Λεοντόκαρδε. Με τη Ιταλική μουσική έχω και εγώ ιδιαίτερη σχέση λόγω της διαμονής εκεί. Πάντως γενικότερα ακούω ελληνική μουσική.

leondokardos είπε...

NdN πέρα απο αυτό το υπέροχο τραγούδι,πραγματικά λατρεύω την ιταλική μουσική και τα τραγούδια τους. Ειναι τόσο "μουσικά",νοσταλγικά,τρυφερά και ακόμα και αυτή η ίδια η γλώσσα ταιριάζει που είναι κιαυτή τοσο ηχητικά μουσική.
Εχεις μείνει και στην Ιταλία ; Πολύ τυχερός είσαι.Εγώ μόνο για λίγες διακοπές και για τις δουλειές μου έχω πάει εκεί.
Καλό όμως είναι και το Λονδινάκι..

VAD είπε...

Καλά,για Μικρούτσικο,Κραουνάκη δεν το συζητάμε,η Αντωνοπούλου όμως ειναι η φωνή της επόμενης δεκαετίας,δεν τραγουδά,ερμηνεύει...

leondokardos είπε...

VaD αυτό πιστεύω και εγω για την Αντωνοπουλου.Δυστυχώς δεν την είχα ακούσει ποτέ μέχρι τώρα, αλλά η γυναικα έχει ευαισθησία,τρυφερότητα,εκφραση στη φωνή της και προπαντός ξέρει να τα χρησιμοποιεί και να ερμηναύει.

marianaonice είπε...

Υπέροχο τραγούδι!!
Καταπληκτική ερμηνεία!!
Η μουσική όλων των ειδών, είναι για μένα συμπαντική γλώσσα!
Αν ποτέ επικοινωνούσαμε με άλλα όντα στον πλανήτη μόνο με τη μουσική θα μπορούσαμε να τους μιλήσουμε!!

leondokardos είπε...

Μαριάνα μου,μιλάς σ΄εναν άνθρωπο βυθισμένο στη μουσική, τουλάχιστον σε ένα είδος της. Όταν όμως η μουσική παράγει πραγματική "μουσική",υποκλείνομαι σε οποιοδήποτε είδος.
Και η ερμηνεία νομίζω οτι απίζει εξίσου σημαντικό ρόλο όσο και η μελωδία.

Unknown είπε...

Ο Μικρούτσικος που έβαλες Λεοντόκαρδε, είναι εξαιρετικός. Είχε γράψει και κάτι τραγούδια για τη Μίλβα, που είναι φανταστικά.

leondokardos είπε...

mariana το τραγουδι είναι του Σταματη Κραουνακη. Φυσικά και ο Μικρούτσικος είναι πολύ μεγάλος συνθέτης.