Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΣΚ... ΘΕΛΟΥΜΕ.

Δε ξέρω, αλλά ορισμένα πράγματα μου είναι αδιανόητα. Φαίνονται απλά, αλλά στη πραγματικότητα η ουσία τους θέλει βαθύτερη ανάλυση ; Είμαι εγώ βραδύνους, οπισθοδρομικός, παράλογος ;
Αναφέρομαι στους περίφημους « γνωστούς άγνωστους » και στο πανεπιστημιακό άσυλο. Έχω μάλιστα ιδιαίτερη ευαισθησία για τις εμπορικές επιχειρήσεις της Αθήνας.
Οι καταστροφές καταστημάτων άρχισαν πριν κάποια χρόνια πρώτα στην οδό Στουρνάρα αναγκάζοντας τα καταστήματα να οχυρωθούν, τοποθετώντας σιδερένια ρολά στις βιτρίνες τους.
Μετά επεκτάθηκαν στην οδό Πατησίων από τη Στουρνάρα μέχρι την Ομόνοια και τώρα πλέον σε όλη τη πόλη.

Ήδη στα επεισόδια του περασμένου Δεκέμβρη, καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν πολλά καταστήματα στην Ερμού, στερώντας τους επιχειρηματίες ενός τόσου σημαντικού από αγοραστικής απόψεως μήνα. Και μάλιστα, τελικά, υπέφερε από αναδουλειά όλη η αγορά, γιατί το καταναλωτικό κοινό απέφευγε να κατέβει για ψώνια στο κέντρο της πόλης.
Προχθές, άτομα του λεγόμενου « αντιεξουσιατικού χώρου » , κατέστρεψαν καταστήματα και αυτοκίνητα στη περιοχή Κολωνακίου.

Γνωρίζει κανείς τις προσπάθειες, τα ρίσκα, τα ξενύχτια, την αγωνία όλων αυτών των εμπόρων για να επιβιώσει η επιχείρησή τους ; Κιαν κλείσει το κατάστημα και βρεθούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι, τα « παιδιά » αυτά θα τους βρουν δουλειά ;

Μήπως έτυχε να δείτε φωτογραφίες από τις ζημιές που προκαλούν στις αίθουσες των Πανεπιστημίων με καταστροφές πανάκριβων μηχανημάτων ;
Που βρίσκονται και γιατί δε μιλούν και δε παίρνουν θέση οι Ακαδημαϊκοί μας, οι πρυτανικές αρχές, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και προπαντός οι ίδιοι οι φοιτητές ;
Το «σπίτι» τους θα προστατέψουν. Μόνο για τις φοιτητικές εκλογές ενδιαφέρονται ;
Να περιφρουρήσουν όλοι μαζί το χώρο τους δεν ενδιαφέρονται ;

Αλλά και εν πάση περιπτώσει, πλησίασε κανείς αρμόδιος τα άτομα αυτά που προκαλούν τόσες ζημίες, να τους μιλήσει, να τους ακούσει, να μάθει τη φιλοσοφία τους, τι επιδιώκουν ;
Μήπως φταίει η κοινωνία μας κάπου, το κράτος και ο,τι αυτό περιλαμβάνει ;

Και εμείς τι κάνουμε ; Είναι τραγικό, ύστερα από τόσα χρόνια ύπαρξης του νεότερου ελληνικού κράτους, να διερωτόμαστε ακόμα τι Παιδεία θέλουμε, τι Υγειονομική Περίθαλψη θέλουμε, τι Κοινωνική Μέριμνα θέλουμε, τι Αστυνομία θέλουμε.
Με άλλα λόγια, τι Κράτος θέλουμε !!
Έχω άδικο να διερωτώμαι τι σκ… θέλουμε…




25 σχόλια:

αντωνης είπε...

Δεν μπορω να δωσω λογικη απαντηση.

Απο το οτι δεν κανουμε τιποτα για να εμποδισουμε ολα αυτα που ανεφερες βγαζω το συμπερασμα οτι δεν θελουμε να υπαρχει τιποτα, μας βολευει μου φαινεται αυτο το μπαχαλο παντου.

Καλησπερα.

VAD είπε...

Kαλησπέρα,Λεοντόκαρδε,η προηγούμενη ανάρτηση σου δεν ανοιγε με τιποτα,τέλος παντων...
-Παρά το τελευταιο στραπάτσο της αστυνομιας,εννοώ του Δεκέμβρη,πάλι μία από τα ίδια,το λογικό συμπερασμα για μενα ειναι ότι κυβέρνηση και αστυνομία δεν αναθεώρησαν τίποτα από τον τρόπο πρόληψης και δράσης,ετσι λοιπόν οι γνωστοι-άγνωστοι όποια ώρα θέλουν τα κανουν γυαλιά-καρφιά

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Παρά το ότι δεν έχω καμία σχέση με τον συμπαθή κλάδο, αυτό δε σημαίνει πως δεν έχω τους ίδιους προβληματισμούς.
Επίσης δεν καταλαβαίνω τη λογική (που σίγουρα δεν υπάρχει) αυτών των πράξεων.
Ακόμη το ότι ποτέ δεν εγιναν συλλήψεις αυτό με προβληματίζει, όπως και η γενικότερη ανασφάλεια ως πολίτη τούτης της χώρας
Καλή σου Κυριακή,

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

marianaonice είπε...

Καθόλου άδικο δεν έχεις Λεοντόκαρδε!!
Όμως είμαστε μάλλον αφελείς και αθώοι όταν πια δεν βλέπουμε την ολοφάνερη σκοπιμότητα όλων αυτών των ανευθυνοϋπεύθυνων αρμοδίων, που επιτρέπουν να γίνονται όσα γίνονται κάτω από τα μάτια τους χωρίς να αντιδρούν! Φαίνεται ότι βολεύει το ΣΥΣΤΗΜΑ όλο και γι' αυτό τα επιτρέπουν για να μη πω ότι τα κατευθύνουν και τα οργανώνουν κιόλας!!
Ο νόμος για το άσυλο είναι σαφής! Όταν τελούνται κακουργήματα δεν υπάρχει άσυλο και μπορεί να επέμβει η αστυνομία και ο Εισαγγελέας και όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού!
Οι δήθεν Πρυτάνεις μάλλον πράκτορες έχουν διοριστεί μέσα στα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα. Διότι όταν υπάρχουν άνθρωποι που σπάζουν τα είδη υγιεινής των W.C. για να πάρουν κομμάτια και να τα πετούν έξω στους δρόμους και να πετροβολούν δεξιά και αριστερά και οι πρυτάνεις ομιλούν για ...άσυλο τότε πρέπει όλοι εμείς απ' έξω να πάρουμε πέτρες και να τις πετάμε επάνω τους!!!

Καλή Κυριακή @φίλε μου!
Και πάψε ν' αναρωτιέσαι! Εγώ το πήρα απόφαση πλέον ότι ζω στην ...Ελλάδα!!

fpboy είπε...

γεια χαρά.
η απάντηση στο εμείς τι κάνουμε φίλε μου είναι οτι ''εμείς ζούμε με μύθους''.
Ένας τέτοιος μύθος είναι το ''Πανεπιστημιακό άσυλο''.
Όταν η κοινωνία μας ωριμάσει και αρχίσει να καταρρίπτει τους Μύθους του τύπου
''Το άσυλο είναι καλό'',
''οι μπάτσοι κακοί''
η ''η Μακεδονία είναι Ελληνική''
, τότε μπορεί να γίνει κάτι.
Ως τότε .....

leondokardos είπε...

Αντώνη, όλα είναι πλέον μπάχαλο. Αλλά αλλοίμονο μας εαν συνεχίσουμε για πολύ έτσι.Ποιό επιτέλους θα πει στους πολίτες που πάμε ;

leondokardos είπε...

VaD δυστυχώς περνάμε μια περίοδο συνεχών επεισοδίων με τους περίφημους κουκουλοφόρους που όπου περνούν, τα σπάνε. Και η Ασαυνομία ανίκανη να τα προλάβει ή να τα αποτρέψει. Τι να πω, δε καταλαβαίνω τι γίνεται.

leondokardos είπε...

Γλαρένια και εμένα με φοβίζει αυτή η αδιανόητη κατάσταση. Στο τέλος ο κόσμος δε θα κατεβαίνει στο κέτρο της Αθήνας να ψωνίσει. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ύστερα απο τόσα χρόνια δράσης των ατόμων αυτών, δε γίνονται συλλήψεις να δούμε ποιοί είναι τέλος πάνων αυτοί.

leondokardos είπε...

Μαριάνα μου, συμφωνώ. Δε μπόρεσα ποτέ να κατανοήσω τι γίνεται με τους κουκουλοφόρους. Μιά κουκούλα ποτέ δε κατεβάστηκε. Μία σύλληψη να γίνει. Ναι, λέγεται οτι αυτή η κατάσταση βολεύει το σύστημα. Σε τι όμως; Ο κόσμος αγανακτεί, φοβάται πλέον. Αλλά εξοργητική είναι η στάση των πρυτάνεων. Φοβισμένοι γιατί προπηλακίζονται απο τους φοιτητές,δε τολμο΄'υν να πούν , να κάνουν κάτι, πιεσμένοι δυτυχώς και αυτοί απο τα κομματικά συμφέροντά τους. Ολα κομματικά πλέον,ακόμα και η "καλημέρα' μας.
Είδες τι έγινε στο Παρίσι;; Μπηκε η Αστυνομία στη Σορβώνη και πέταξε έξω κάτι ταραξίες. Εκεί δεν έχουν Δημοκρα΄τιά; Απλά, εφαρμόζουν τους νόμους.

leondokardos είπε...

fpboy σε καλωσορίζω. Έχεις δίκαιο, με μύθους ζούμε.Μύθους παντού και για όλα.Να πάψουμε να ζούμε έτσι, να δούμε τη πραγματικότητα; Σαν... μυθικό μου φαίνεται όμως.'Ολα όμορφα, φτάνει να μη μας αγγίζουν όμως.

βιολιστης στη στεγη είπε...

Δυστυχώς Λεοντόκαρδέ μου, φαίνεται ότι σκατά θέλουμε...
σκατά έχουμε....

tovenito είπε...

όχι δεν έχει άδικο να διερωτάσαι.
όλοι το βόλεμά μας θέλουμε, αυτό θέλουμε. και ο διπλανός δεν πα να ψοφήσει.αυτή η φιλοσοφία κυριαρχεί

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς Λεοντόκαρδε, όταν κάτι δε δουλεύει, δε δουλεύει!
Όπου και να κοιτάξεις, βλέπεις παράνοια!
Δε βρωμάει μόνο το κεφάλι του ψαριού πια. Έχει βρωμίσει ολόκληρο!
Και μέχρι να το πετάξεις για να ξεφορτωθείς την μπόχα, θα έχει βρωμίσει το επόμενο...

leondokardos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
leondokardos είπε...

Βιολίτριά μου, δε πιστεύω οτι θέλουμε... σκατά. Νομίζω οτι έχουμε πια βαρεθεί να βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια, δίχως καμιά ελπίδα και απλά αδιαφορούμε. Δυτυχώς.Μόνο μας όπλο και διαμαρτυρία σε μας τους πολίτες είναι η ψήφος μας. Αρκεί όμως ;

leondokardos είπε...

tovene θα συμφωνήσω μαζί σου, το έχω πεί και εγώ. Τη σημερινή εποχή έχει αλλάξει η φιλοσοφία μας για το τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή. Ξεκινωντας απο το γεγονός οτι η ζωή είναι μία και μοναδική, έχουμε φτάσει στο σημείο να κοιτάμε μόνο πως θα περάσουμε εμείς καλύτερα,αδιαφορωντας για τα γύρω μας.Και αυτή η νοοτροπία μας οδηγεί στη σημερινή κατάσταση.

leondokardos είπε...

Lilith μου να πω οτι έχεις άδικο ;;
Βλέπουμε ένα γενικό ξατραχείλωμα των πάντων. Πιστεύω αυτό που λέω και στο toveno,άλλη η αντιμετώπιση της ζωής σήμερα.Εγωιστική, στενή,προσωπική. Και αυτή η νοοτροπία έχει εξαπλωθεί παντού. Ειλικρινά δε ξέρω που θα φτάσουμε πια. Πιάσαμε ήδη πάτο.

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα!
Εχεις απολυτο δικιο! Τι σκ@@@ θελουμε, οεο;
Θελουμε αστυνομια που να επεμβαινει η να μην επεμβαινει; Θελουμε πολιτικους εντιμους που να μην κανουν ρουσφετια η ανεντιμους αλλα να κανουν ρουσφετια; Θελουμε ελευθερια η ασυδοσια; Η μηπως χουντα καλυτερα;
Γενικως, εγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι τα θελουμε ολα και τα θελουμε τωρα. Θελουμε ευνομια, αρκει οι νομοι να μην ισχυουν για εμας. Θελουμε να αλλαξουν ολα, αλλα για τους αλλους, εμεις να μην ξεβολευτουμε προς Θεου! Θελουμε να αλλαξουν ολα, αλλα να τα αλλαξει καποιος αλλος, ωστε αν δε μας αρεσουν και παλι, να εχουμε καποιον να κατηγορησουμε βρε αδερφε!

leondokardos είπε...

Πεταλούδα μου ακριβώς, δε ξέρουμε τι θέλουμε. Και φυσικά έχεις δίκαιο όταν λες οτι ο καθένας τα θέλει όλα αμέσως, να τα αποκτησει εύκολα και μόνο για εκείνον. Μια κοινωνία αδιάφορη, εγωιστική, απάνθρωπη.
Σκέφτουμε που πάμε, δε μπορώ να καταλήξω πουθενα. Υπομονή ;; Μέχρι πότε και γιατί ;; Και απλά επιβιώνουμε, αναμοχλεύοντας τη κατάσταση.Τι να πει κανείς....

tzonakos είπε...

Πρέπει να αρχίσουμε ( έπρεπε ήδη ) απο το τι Κράτος θέλουμε και απο κει και περα ολα θα έπαιρναν τον δρόμο τους.
Νιώθεις αηδία που χωρίς να σε ρωτ'ησουν και χωρις να ξερεις το γιατι ουσιαστικά, καταστρέφουν αδιακρίτως.
Περιμένουμε απο την πολιτεία που εχει χρέος να το κάνει, να τους μαζέψει, να προστατεύει όλους κι αυτη αδρανεί.
Δεν καταλαβαίνω γιατι, δεν θέλω να το εξηγήσω με την κοινή λογική.

leondokardos είπε...

tzonako πράγματι δεν υπάρχει λογική σ΄αυτά που συμβαίνουν. Μα το Κράτος θα έπρεπε να λειτουργεί για τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα και τα θέματα. Είναι αδιανόητο να παραμένει απλός παρατηρητής. Και εκείνο όμως που είναι εξίσου αδιανόητο είναι η στάση άλλων υπευθύνων όπως των πρυτανικών αρχών, που δεν έχουν τα κότσια να ανταποκριθούν στα δικά τους καθήκοντα και ευθύνες.

patsiouri είπε...

Εκατό τοις εκατό με τη Γλαρένια και τη Μαριάννα...

leondokardos είπε...

patsiouri έτσι είναι. Κανείς δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει με αυτά τα φαινόμενα των κουκουλοφόρων, που χρόνια τώρα σπάνε και προκαλούν αναστάτωση. Κανείς δε μας έχει πει κάτι παραπάνω. Ειναι λοιπόν οτι αυτή η κατάσταση βολεύει το ΣΥΣΤΗΜΑ όπως λέει η Μαριάνα,αφού και νόμοι υπάρχουν; Γιατί δε συλλαμβάνονται ,έστω και ένας τόσο καιρό, όπως δτερωτάται η Γλαρένια ;
Ερωτήματα αναπάντητα. Για πόσο καιρό ακόμα;;;

roadartist είπε...

Τώρα που θα ποινικοποιηθεί και η κουκούλα όλα θα φτιάξουν! χαααααααααα ζούμε σε ένα κράτος με γελοίους πολιτικούς, ακριβώς αυτούς που μας αξίζουν τελικά.

leondokardos είπε...

Αρτιστάκι μου το χειρότερο είναι οτι ποινικοποιούν και τη ...προσβολή δημόσιου λειτουργού και θα δυσκολευόμαστε τώρα να .. ρίξουμε τα μπινελίκια μας σε αυτούς που μας βασανίσζουν και μας κάνουν τη ζωή δυσκολη.Μόλις βγείς απο το σπίτι σου, συναντάς περιπτώσεις που θέλεις να ξεσπάσεις. Οχι ρε παιδιά, αφήστε τουλάχιστον το στοματάκι μας ελεύθερο να εκφράζεται κατά πάντων !!