Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΕΥΤΥΧΩΣ....ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ !!!

Έχω πει ότι αποφεύγω να γράφω για τα πολιτικά δρώμενα, απογοητευμένος, οργισμένος και αηδιασμένος από όλα όσα συμβαίνουν. Δε μπορώ όμως να συγκρατηθώ πια, ύστερα μάλιστα από τις προχθεσινές ευρωεκλογές.
Ελάτε τώρα, ας δούμε το πράγματα πιο καθαρά, μακριά από κομματικούς εγκλωβισμούς.
Το μήνυμα ήταν σαφές κυρίως για τα δύο μεγάλα κόμματα, αφού αυτά εναλλάσσονται στη διακυβέρνηση της χώρας.
Και το μήνυμα ήταν « αφήστε τις μαλακίες, σας βαρεθήκαμε, σοβαρευτείτε, έχουμε καθημερινά ποικίλα προβλήματα, ασχοληθείτε με αυτά αποτελεσματικά ».
Ας αφήσουμε κατά μέρος τώρα σε ποιο κόμμα και σε τι ποσοστό απευθυνόταν κυρίως το μήνυμα.

Ύστερα από δύο τρείς ώρες μετά την αναγγελία των αποτελεσμάτων :
ΣΚΗΝΗ ΠΡΩΤΗ: ο νικητής των εκλογών, με εκείνο το άνευρο ψυχρό τρόπο που μιλάει, μας απευθύνει για 10-15 λεπτά …προεκλογικό λόγο, υπόσχεται τα ίδια και τα ίδια που έχει επαναλάβει τόσες φορές, φυσικά πάντα μέσω της πράσινης ανάπτυξης.
Προφανώς δεν είχε καταλάβει ότι οι εκλογές είχαν ήδη γίνει.

ΣΚΗΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗ : ο ηττημένος , στο χώρο όπου η Ελλάδα «έγινε» ευρωπαϊκή χώρα ανάθεμά μας, διαβεβαιώνει ότι το μήνυμα ελήφθη, πήρε ηρωικά επάνω του κάθε ευθύνη για την αποτυχία της κυβέρνησής του και απεχώρησε.
Η συνέχεια την άλλη μέρα : συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο και σε 25λεπτη ομιλία του, συνέστησε στους Υπουργούς του να ασχοληθούν με τα θέματα ευθύνης τους και με γοργότερους ρυθμούς.
Προφανώς μέχρι τώρα οι Υπουργοί δεν ασχολούντο με τα θέματά τους, ενώ το μόνο που τους λείπει είναι η ταχύτητα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : έχουμε γερά μυαλά στο πολιτικό μας σύστημα, λαμπρές ηγετικές φυσιογνωμίες, θα πάμε ψηλά…..

Κατά τ΄άλλα ;;
Λοιπόν η Αθήνα, στην έκθεση του περιοδικού Econimist για τις καλύτερες και χειρότερες πόλεις της Δυτικής Ευρώπης , κατετάγη 68η μεταξύ 140 πόλεων. Πάσχει λέει από απουσία βασικών υποδομών. Τα κριτήρια ήταν η εκπαίδευση, εγκληματικότητα, υπηρεσίες υγείας, πολιτισμός και περιβάλλον, ποιότητα τροφίμων, κα.

Μεθαύριο εγκαινιάζεται το νέο Μουσείο της Ακρόπολις. Δόξα και τιμή στους αρχαίους υμών προγόνους. Εκεί θα προβάλλονται τα έργα τους, να τα θαυμάζει ο κόσμος όλος. Μας άφησαν τέτοια κληρονομιά, τέτοιο πολιτισμό, υπάρχουμε χάρη σ΄αυτούς.
Δικαιωματικά όμως !!!
Απόγονοί τους δεν είμαστε εμείς οι νεώτεροι σημερινοί Έλληνες ;
Δεν αρκεί αυτό ;;;;

18 σχόλια:

Roadartist είπε...

Katapliktiki anartisi..
Polu swstes oi skepheis sou.. K egw etsi aisthanomai.
kalispera lionheart..

Ανώνυμος είπε...

... όμως φίλε μου οι αρχαίοι υμων πρόγονοι δεν απείχαν από τις ψηφοφορίες που ήταν υποχρεωτικές και με κυρώσεις αφαίρεσης της ιδιότητας του πολίτη αν δεν παρουσιάζονταν ακόμη και στις συνελεύσεις.
Βλέπεις κάποιο τέτοιο επίπεδο πολιτών εδώ;
Γιατί οι πολίτες με την ψήφο τους καθόριζαν τα τεκαταινόμενα και όχι με την απουσία τους όπως ζήσαμε προσφάτως ως Νεοέλληνες.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος :

..συγκρίνεις την σύγχρονη δημοκρατία με την αρχαία ελληνική;;;
Στην Αρχαία Ελλάδα οι πολίτες μπορούσαν να εξοστρακίσουν τους ανήθικους πολιτικούς, στην σύγχρονη οι πολιτικοί παραγράφουν οι ίδιοι τα εγκλήματα τους..

Το λευκό και το άκυρο ισοδυναμεί με ψήφο στο πρώτο κόμμα.., καθημερινά ψηφίζονται νόμοι (!!!) υπέρ των βουλευτών ..και των επιχειρηματιών..
Η αποχή τουλάχιστον ταρακούνησε τα κόμματα.. Μην έχεις αυταπάτες ότι αν πήγαν όλοι να ψηφίσουν θα υπήρχε κ αλλαγή στο εκλογικό αποτέλεσμα..

Ανώνυμος είπε...

Τι τα έκανε τα κόμματα η αποχή ανώνυμε2;
Σε ποιό καναλι είδες το ταρακούνημα;
Γιατί εγώ το μόνο που είδα σήμερα είναι πως η ΝΔ πάει πιο κοντά προς πολιτική ΛΑΟΣ.
Αν αυτό κατάφερε η αποχή σας δεν νομίζω πως πρέπει να χαίρεστε κιόλας. Γιατί έχω υπομονή και θα περιμένω από αύριο να δω και τα θετικά αποτελέσματα από την αποχή.
Τότε μόνο μπορεί να αρχίσω να το συζητάω.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος1 :

αν δεν υπήρχε τόση αποχή το ΛΑΟΣ θα είχε υψηλότερα ποσοστά.. Αφού, οι περισσότεροι που απείχαν (σύμφωνα με τις έρευνες) ήταν απογοητευμένοι ψηφοφόροι της ΝΔ..

leondokardos είπε...

Ανώνυμε, πρώτον πιστεύω οτι σε ο,τι αφορά τα πολιτικά και τη πολιτική, η θέση του καθενός μας είναι απόλυτα υποκειμενική αλλα΄και σεβαστή. Εξαρτάται απο πολλά πράγματα, ακόμα και απο το επίπεδο του κάθε πολίτη, έστω και εαν στη Δημικρατία όλοι είμαστε ίσοι.
Δεύτερον, εγώ πήγα να ψηφίσω, δίδοντας στη ψήφο μου ακριβώς το νόημα που ήθελα. Αν και απότι βλέπω,τουλάχιστον αυτή τη στιγμη, η αποχή ταρακούνησε τα κόματα. Στο μέλον θα δούμε πως θα ανταποκριθούν.
Τέλος δεν συνέκρινα καθόλου τους αρχαίους προγόνους μας με εμάς στα σοβαρά. Ειχα μια ειρωνική διάθεση γιατί πράγματι οι διαφορές μας είναι μεγάλες.... υπέρ των προγόνων μας και εμείς σήμερα απλά στηρίζουμε τη ...σημαντικότητά μας σε αυτούς.

VAD είπε...

Βεβαια,βέβαια,ανάξιοι απόγονοι αξίων προγόνων:)

Καλησπέρα....

Lilith είπε...

Φαύλος κύκλος, ξανά και ξανά και ξανά...
Τον πολιτισμό που μας άφησαν οι προγόνοι, τον κάναμε πετσετάκι για να απλώνουμε πάνω τη βλακεία μας!

leondokardos είπε...

VaD δυστυχώς έτσι ακριβώς είναι.Δείχνουμε ανάξιοι όλων των αξιών που μας άφησαν οι πρόγονοι μας. Ευτιχώς το νέο Μουσείο ίσως ...ξεγελάσει κάποιους ξένους ....

leondokardos είπε...

Lilith αγαπητή μου, έτσι είναι.
Δε προκόβει αυτός ο τόπος δυστυχώς. Στη καλύτερη περίπτωση προχωράμε με βήμα χελώνας, ενώ άλλοι λαοί ευημερούν. Και ξέρεις κάτι, δεν είναι οτι αυτοί έχουν κάτι το υπερβολικά ιδιαίτερο. Απλά έχουν το κοινό νου, common sence,
και αυτό αρκεί για να βρίσκουν λύσεις και να προκόβουν.

BUTTERFLY είπε...

Ρισπεκτ καλε μου Λεοντοκαρδε! Εξαιρετικο κειμενο! Ειδικα τα τελευταια λογια...σε 2 σειρες μεσα η νοοτροπια του νεοελληνα. Εχω προγονους εγω ρε! Εχω ιστορια! Χρειαζεται να κουνησω το δαχτυλακι μου;;;
Καλημερααα...

BUTTERFLY είπε...

Αυτα οσον αφορα το ποστ...στα σχολια τωρα...
Πιστευω ακραδαντα οτι η αποχη κανεναν δεν ταρακουνησε, αντιθετως βολεψε πολλους και αυτα που λενε πως δηθεν πηραν το μηνυμα ειναι απλα για να ικανοποιησουν το λαϊκο αισθημα και να ενισχυσουν την αποψη οσων ειναι υπερ της αποχης...η αποχη τους βολευει, γιατι ψηφιζουν τα κομματοσκυλα και αυτο τους συμφερει..
Οσον αφορα στο οτι οι απεχοντες κατα τις δημοσκοπησεις ηταν οι δυσαρεστημενοι της ΝΔ, ας γελασω! Ηταν απο τη μια οι πραγματικα δυσαρεστημενοι απο ολους, απο την αλλη αυτοι που θεωρουν οντως την αποχη μεσο αντιδρασης και τελευταιοι αρκετοι που απλα δεν ενδιαφερονται...Οι δημοσκοπησεις ειναι συνηθως κατευθυνομενες...

Side21 είπε...

Το πρόβλημα είναι ...
ότι εδώ έχουμε !!!
"ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" !!!
Δυο άντε τρεις οικογένειες λυμαίνονται
κάθε μορφής εξουσία χρόνια τώρα ...
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ :
Το 1945 Γ. Παπανδρέου
Το 1955 Κ. Καραμανλής
Το 1965 Γ. Παπανδρέου
Το 1975 Κ. Καραμανλής
Το 1985 Α. Παπανδρέου
Το 1995 Σημίτης (Κηδεμών Γ. Παπανδρέου)
Το 2005 Κ. Καραμανλής
Το 2015 ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
Αλλά δε φταίνε αυτοί αλλά ... Εμείς που τους ανεχόμαστε !!!

leondokardos είπε...

Πεταλούδα μου, ε ναι, ευτυχώς πως μας σώζουν οι αρχαίοι πρόγονοί μας, γιατί αλλιώς τι λόγο θα είχε κανείς να αναφέρεται στη σημερινή χώρα μας ; Πάτω πιάσαμε. Και να τώρα το Μουσείο, θα μας ξελασπωσει πάλι.
Η αποχή ήταν αποτελεσμα διάφορων αιτιών, απογοητευμένοι και απο όλα τα κόμματα, για τη κυβερνιτική πολιτική, το τρόπο αντιπολίτευσης, αδιαφορία για το πολιτικό μας σύστημα γενικά.
Όμως εδώ που φτάσαμε νομίζω οτι μόνο με μιά ακόμα πιό μεγάλη αποχή ίσως τότε κάτι θα γίνει.Αναταραχή, αδιέξοδο, αλλά στη Δημοκρατία πάντοτε υπάρχουν λύσεις.

leondokardos είπε...

sideέχουμε οικογενειακή, τηλεοπτική και... δημοσκοπική δημοκρατία. Δίκαιο έχεις, παρέλειψες όμως ακόμα μία οικογένεια, το Μητσοτάκη. Όσο κιαν λίγο κυβέρνησε, μέσα στο παιγνίδι είναι και αυτή, έστω και αφανώς !

dyosmaraki είπε...

Η ανάρτησή σου με εκφράζει Λεοντόκαρδε και συμφωνώ με τις σκέψεις σου.
Ακόμη και μετά το μεγάλο ποσοστό αποχής οι πολιτικοί μας άρχοντες εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν τίποτα.
Η επικοινωνία ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα και τους πολίτες έχει προ πολλού χαθεί. Ας μην ψάχνουν να βρουν τι φταίει, μοναχά την αυτοκριτική τους να κάνουν αρκεί.
Σκοπός των απλών πολιτών είναι να καταφέρουν μοναχοί τους να λύσουν τα καθημερινά προβλήματα που έχουν υποβαθμίσει τη ζωή τους.
Σκοπός των πολιτικών κομμάτων είναι ο δρόμος προς την εξουσία και μάλιστα με αυτοδυναμία.
Μιλάμε διαφορετική γλώσσα.
Ας μην παραπονιώνται λοιπόν τα κόμματα ούτε για την αποχή ούτε για τα χαμηλά ποσοστά τους.
Γιατί για όλα αυτά ο μοναδικός ένοχος είναι η αλαζονεία τους.
Οσο για τους αρχαίους ημών προγόνους είπε το καλύτερο "υπάρχουμε χάρη σε αυτούς" αφού μετά από αυτούς λιγοστά πράγματα δημιουργήσαμε.

leondokardos είπε...

Dyosmaraki συμφωνώ με όσα λες. Προφανώς τα κόμματα δεν έχουν καταλάβει το νόημα της αποχής. Η κυβέρνηση θέλησε να ασχοληθεί με τη μετανάστευση, θέμα που πουλάει, με μέτρα όμως πρόχειρα και σπασμωδικά, δίχως μακροχρόνιο σχεδιασμό.
Η αντιπολίτευση, με έχοντας ακόμα πείσει, ζητάει συνεχώς εκλογές, λες και οι προοπτικές μπροστά της είναι ρόδινες, με την οικονομική κρίση και τα τόσα άλλα προβλήματα σε εκκρεμότητα.
Είμαι από εκείνους που θεωρούν ότι καμία ψήφος δε πάει χαμένη και πρέπει να ψηφίζουμε, έστω και απογοητευμένοι, δίνοντας στη ψήφο μας το νόημα, το μήνυμα που θέλουμε.
Όμως τώρα βλέπω ότι πρέπει η αποχή να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, ώστε καμία πλευρά να πάρει αυτοδυναμία, μήπως μέσα από αυτό το αδιέξοδο, προέλθει μια λύση.

Lalù είπε...

Tουλάχιστον οι αρχαίοι ημών θα ήξεραν ποίες εκλογές τους αφορούν και ποίες όχι.

Βγήκε ο Γιωργάκης που ΔΕΝ εξελέγη στο Ευρώ-κοινοβούλιο γιατί απλά δεν ήταν υποψήφιος, να κάνει προγραμματικές δηλώσεις που ΔΕΝ μπορεί να τηρήσει γιατί ΔΕΝ είναι ευρώ-βουλευτής και ΔΕΝ είναι καν αρχηγός του κόμματος στο οποιο υπάγονται οι ευρώ-βουλευτές.

Αλλα βεβαια αυτά είναι ασκήσεις σημειωτικής... όσο θα πραγματοποιηθούν αυτές οι προγραμματικές δηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν και όλες οι άλλες του είδους τους.