Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΚΕΡΝΑΩ ΚΑΦΕ !

Νομίζω ότι σήμερα εκείνο που απασχολεί κυρίως τους πολίτες είναι τα σκληρά μέτρα που πείρε η κυβέρνηση και οι επιπτώσεις τους στη καθημερινότητά μας καθώς επίσης οι πολιτικές εξελίξεις. Αγωνία και οργή για το πρώτο, απαξίωση και εκκωφαντική αδιαφορία και για το δεύτερο.

Σε στάση αναμονής λοιπόν, δίχως να γνωρίζουμε τι θα είναι αυτό που περιμένουμε !

Μέσα σ΄αυτή τη θολούρα, μου είναι αδύνατο να στερηθώ τον καθημερινό μου καφέ εσπρέσο με το σύγχρονο διάβασμα της εφημερίδας μου.
Η γειτονιά μου έχει πολλά καφέ.
Όπως όλοι μας, έτσι κι εγώ έχω τις αδυναμίες μου, που άλλες αναδύονται από τα …. έγκατα του χαρακτήρα μου και άλλες προκύπτουν ύστερα από…. εμπεριστατωμένη έμπρακτη έρευνα και ανάλογη αξιολόγηση !

Έτσι λοιπόν η σχετική με τα καφέ της περιοχής αξιολόγηση έγινε ύστερα από πολυήμερες δοκιμές κατ΄αρχήν της ποιότητας του εσπρέσο, αλλά και των άλλων περιγραφομένων ειδών του καταλόγου. Σώμα είναι αυτό, έχει ανάγκη και της απαραίτητης και σωστής διατροφής, πάντοτε προσέχοντας τον συμμετρικό συνδυασμό των διαφόρων θερμίδων !

Τελικά κατέληξα στο ένα από τα τρία καφέ που πέρασαν από τον έλεγχό μου, αγνοώντας παντελώς τα άλλα για διάφορους λόγους. Πχ στο ένα, τιμές και προσφερόμενα είδη δεν είχαν τη σωστή ….αρμονική σχέση. Σε ένα άλλο-όχι ότι είμαι παλαιών αρχών και υπερσυντηρητικός- συχνάζουν σχεδόν μόνο νεαρά ζευγάρια που επιδεικνύουν με τις ανάλογες περιπτύξεις τη δυναμικότητα του έρωτά τους.(Αλήθεια, ποτέ δε μπόρεσα να καταλάβω τι νόημα έχουν και εάν ορισμένοι πράγματι απολαμβάνουν τα δημόσια ερωτικά παιγνίδια, εκτός εάν πρόκειται περί έντονης κομπλεξικής συμπεριφοράς).

Τεκμηριώνοντας την τελική επιλογή μου, θα περιγράψω τι συνάντησα και τι αξιολόγησα στα άλλα τρία καφέ για να καταλήξω στην επιλογή μου.
Στο ένα περιέργως συχνάζουν κυρίως γυναίκες προχωρημένης ηλικίας. Η ατμόσφαιρα καταντά αποπνικτική, μονότονη και με όλο το σεβασμό, οπτικά θλιβερή. Είναι φαίνεται άτομα που έκαναν τα ψώνια τους στα ακριβά καταστήματα της περιοχής και μετά ήρθαν να πιούν τον ελληνικό μέτριο καφέ και να θάψουν καμιά δυό φίλες τους, με τις οποίες μόλις χθες έθαβαν τις σημερινές της παρέας τους!!
Το καφέ όμως αυτό είναι αλήθεια προσφέρει τη καλύτερη μακαρονάδα, που σημαίνει ότι γιαυτό και μόνο το λόγο αξίζει να υποστεί κάποιος την κατά τ΄άλλα ….άνοστη περιβαλλοντική κατάσταση, απολαμβάνοντας αποκλειστικά τα al dente του.

Στο δεύτερο αξιολογούμενο καφέ πήγαινα κάποτε καθημερινά και μάλιστα ο ιδιοκτήτης του είναι σα και μένα κεφαλλονίτης. Διατηρούσε όμως πάντα την ίδια ποικιλία των προσφερομένων ειδών, ο εσπρέσο του διέφερε σε ποιότητα από μέρα σε μέρα και ο ίδιος ήταν φοβερά… γκρινιάρης. Σε πλησίαζε να σου πει δυό κουβέντες και άρχιζε τα παράπονα ότι δε τα βγάζει πέρα, αχ αυτή η ακρίβεια κτλ. Σκέτη μαυρίλα. Εξάλλου εκεί συχνάζουν πολλοί επώνυμοι …..άρχοντες που ντουμανιάζουν την ατμόσφαιρα με πούρα cohiba, μόλις φρεσκοβγαλμένα από τις θήκες τους. Καφέ- επίδειξη δηλαδή.

Κατέληξα λοιπόν στο τρίτο και καλύτερο καφέ, εκεί που προσφέρει έναν εξαίρετο καφέ εσπρέσο, το καλύτερο club sandwich που έχω δοκιμάσει, σαλάτες διάφορες κτλ.
Μεταξύ του κλειστού και ανοικτού του χώρου υπάρχει πέρασμα με αποτέλεσμα να … ελέγχεται η πεζή κυκλοφορία, προσφέροντας…. ευρύτατη θεματολογία για κουτσομπολιό και οπτική απόλαυση. Οι πελάτες αποτελούν μία σύνθεση ηλικιών και οικονομικής ευρωστίας. Τα πρωινά, οι προτιμήσεις επικεντρώνονται στα … φραπεδάκια, δεδομένου ότι στο καφέ περνούν το διάλυμα τους οι νεαρές εργαζόμενες στο παρακείμενο κατάστημα καλλυντικών.

Το προσωπικό άριστο από κάθε άποψη. Τους καφέδες ετοιμάζει ο ονομαζόμενος Μότσαρτ, ένας τριαντάρης σπουδαστής μουσικής που θέλει να γίνει μαέστρος. Σερβιτόρες πολλές, μεταξύ των οποίων διακρίνει κανείς ένα από τα ωραιότερα ζευγάρια γαλάζιων ματιών και μία πτυχιούχο ψυχολογίας αγγλικού πανεπιστημίου.

Ε λοιπόν είναι να μη προτιμήσω ένα τέτοιο περιβάλλον όπου η απόλυτη γεύση συνδυάζεται αρμονικά με οπτική απόλαυση, ποικίλο πληθυσμιακό μείγμα, υψηλής στάθμης προσωπικού και ….. ε ξέρω κιεγώ, μου αρέσει εκεί βρε αδερφέ.

29 σχόλια:

tovenito είπε...

παράδεξου το!πας εκεί για τα γαλάζια μάτια!χαχαχα!

Βάσσια είπε...

Για μένα, λίγο παράξενο ίσως, αλλά το μαγαζί που θα πιω τον καφέ μου, θέλω να είναι στέκι μου.......

Βέβαια, εκτός πόλης μου, προτιμώ κάτι με πράσινο, καλόγουστο και αισθητικά αποδεκτό.

Κατανοώ λοιπόν την ανάγκη σου για έναν καλό εσπρέσο :-) και καλή "οπτική".

Καλό βράδυ Λεοντόκαρδε :-)

kariatida62 είπε...

Παραδέξου το Λεοντόκαρδε!!!
Την έχεις πατήσει άγρια με τα γαλάζια μάτια της ψυχολόγου-σερβιτόρας! Είναι η δεύτερη φορά που μας το δηλώνεις..! Χαχαχαχαχα!

VAD είπε...

Να συμφωνήσω με τα προηγούμενα σχόλια,και γαλαζια ματια και ψυχολόγα και εσπρέσο,ε,τι άλλο θέλει η ζωή;:))

ippoliti_ippoliti είπε...

Ομορφες στιγμές στον καθημερινό καφέ; ολα μάλλον συντελούν, ο καφές, τα γαλάζια μάτια, οι σερβιτόρες επιπέδου. Τελικά μικρές όμορφες στιγμές συνθέτουν την ευτυχία.
ΥΓ1. Λεπτομερής έρευνα αγοράς, μπράβο.
ΥΓ2. Επιλογή φωτογραφιών που παραπέμπει σε ονόματα;
Καλό βράδυ και απολαυστικούς καφέδες εύχομαι

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Εγω παλι οταν θελω να πιω καφε, θα καθισω οπουδηποτε, κι αν δεν μ αρεσει απλα δεν ξαναπαω...εξαλλου προτιμω να αλλαζω και παραστασεις, δεν θελω να τους παντρευομαι χα χα
Οταν βεβαια ειναι καλοκαιρι, δεν το συζηταμε, θαλασσα και παλι θαλασσα

leondokardos είπε...

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
ΔΗΛΩ ΥΠΕΥΘΥΝΩΣ ΚΑΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΕΡΙ ΨΕΥΔΟΥΣ ΔΗΛΩΣΕΩΣ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΑΠΛΟΣ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΩΝ "ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΜΑΤΙΩΝ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΩ ΣΕ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΕΣ ΜΟΥ.

leondokardos είπε...

toveno παρακαλώ να διαβασεις προσεκτικά την υπευθυνη δηλωσή μου !!

leondokardos είπε...

Βάσσια, μα και εγω έχω κάνει στέκι μου το καφέ που έχω επιλέξει. Αυτό φυσικά δε σημαίνει οτι αποκλείω να πιω τον εσπρεσο μου κάπου αλλού, φτάνει να είναι καλός.
Ναι και ο περιβαλλόν χώρος συντείνει πάντοτε στο να απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο το ποτό σου.

leondokardos είπε...

kariatida έφτασα στη κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης για να απαλαγώ απο την.... κατηγορία οτι κάνω παιγνίδια με τα γαλάζια μάτια ! Απλά το ωραίο πάντοτε το θαυμάζει κανείς, έτσι δεν είναι;;

leondokardos είπε...

VAD τι άλλο θέλω;; Την υγειά μου νάχω να απολαμβάνω αυτές τις μικρές χαρές της ζωής, γευτικά και... οπτικά !

leondokardos είπε...

ippoliti ναι, όλο το επίπεδο του καφέ της επιλογής μου είναι υψηλό !
ΥΓ1. μα μεταξύ των άλλων έχω σπουδάσει marketing !
ΥΓ2. Ναι , οι φωτώ δηλώνουν ονόματα και πράγματι η τελευταία φωτώ δύσκολα ερμηνεύεται, αλλά....

leondokardos είπε...

Ρίκη η... παραξενιά μου στο πολύ καλό εσπρεσο-δε μου αρέσει άλλο είδος καφέ- με υποχρεώνει να προτιμώ το δικό μου επιλεγμένο καφέ για κάθε μέρα. Απο κει και πέρα για μένα σημασία έχει η παρέα και θα πάω οπουδήποτε προτιμά η παρέα μου.

b|a|s|n\i/a είπε...

για χρόνια αρνιόμουνα πεισματικά να πληρώνω καφέ έξω (μετά το ευρώ) γιατί από την πρώτη στιγμή έγινε εξωφρενικά και παράλογα ακριβός.
βέβαια μου ερχότανε ακριβότερα καθώς έπαιρνα χυμό γλυκό και ότι άλλο. :)
το θέμα δεν είναι τόσο τι κόβουνε. που είναι. μα το πρέπει κάποτε επιτέλους να αρχίζουν να κατεβαίνουν οι τιμές στα πάντα και να είναι προσιτές από όλους. και δη στα απλά τα καθημερινά.
καλησπέρα σου!

Margo είπε...

Σε αυτό θα πήγαινα και εγώ, με Μότσαρτ να κάνει τους καφέδες εννοείται! :)
Εγώ δεν πίνω καφέ, όταν όμως βρεθώ έξω θα πιο ένα εσπρεσάκι μόνο αν είναι καλός. Άρα η επιλογή είναι ο καλός καφές και συνήθως τα καφέ που κάνουν καλό καφέ έχουν και ανάλογη ατμόσφαιρα.
Καλό ξημέρωμα Λεοντόκαρδε

marianaonice είπε...

Απίστευτη ανάρτηση.
Τέλεια ανάλυση και αιτιολογία της επιλογής σου.
Όσο για το "Είναι φαίνεται άτομα που έκαναν τα ψώνια τους στα ακριβά καταστήματα της περιοχής και μετά ήρθαν να πιούν τον ελληνικό μέτριο καφέ και να θάψουν καμιά δυό φίλες τους, με τις οποίες μόλις χθες έθαβαν τις σημερινές της παρέας τους!!"
Αχτύπητο!!!

leondokardos είπε...

Βασίλη το να πιώ το καφέ μου έξω απο το σπίτι, το κάνω γιατί έχω την ανάγκη να δω λίγο κόσμο, να γυρίσω, παρά να μείνω μόνος στο σπίτι. Συμφωνώ όμως οτι ο καφές στην Ελλάδα είναι πανάκριβος και συχνά απαράδεκτα κακός.

leondokardos είπε...

Margo απο τις κινήσεις των χεριών του...Μότσαρτ όταν κάνει το καφέ,νομίζεις οτι ήδη διευθύνη ορχήστρα !!
Και εγώ πιστεύω οτι όταν κάθεσαι να απολάυσεις το καφεδάκι σου ζητάς και μιά ευχάριστη ατμόσφαιρα που προσθέτει τουλάχιστον οπτικά στην απόλαυση της στιγμής.

leondokardos είπε...

Μαριάνα πάντοτε σέβομαι την ηλικία του καθενός και μαλιστα αυ΄των που έχουν προχωρίσει στη ζωή.Όμως αν παρακολουθήσεις το τρόπο που συζητάνε οι κυρίες στο καφέ που αναφέρομαι,καταλαβαίνεις οτι είναι ύφος... κουτσομπολιού!
Έχω πει και στο παρελθόν οτι ένας καλός εσπρέσο αποτελεί για μένα μια ιδιαίτερη απόλαυση έστω και λίγων στιγμών.

KitsosMitsos είπε...

Κανονική ιεροτελεστία, λοιπόν.
Καλημέρα!

NdN είπε...

Λεοντόκαρδε πάντοτε τα καλύτερα καφέ (ή pubs ανά περίπτωση) είναι αυτά που βρίσκονται πλησίον μαγαζιών με καλλυντικά. Για παράδειγμα είναι εμπειρία να είσαι στην περιοχή του Knightsbridge όταν σχολανε τα κορίτσια από το Harrods.

Μήπως αυτή με τα γαλάζια μάτια ψάχνει για μεταπτυχιακό στο Λονδίνο; Μην ξεχάσεις να της πεις ότι έχεις φίλους....

leondokardos είπε...

KitsosMitsos ακριβώς απολαμβάνω τον εσπρέσεο αλλά και την εοιμασία και το σερβίρισμά του.

leondokardos είπε...

NdN Θα κάνω κάθε προσπάθεια φίλε μου να πείσω τη γαλανομάτα ότι ένα μεταπτυχιακό στο Λονδίνο και μάλιστα και με τη δική σου συμπαράσταση, θα είναι πολύ ωφέλιμο για τη ζωή της.Ελπίζω να το πετύχω !!!

Lilith είπε...

Αφού υπάρχει ακόμα έστω και ένας που όχι μόνο πίνει ανελλειπώς το καφεδάκι του κάθε μέρα, αλλά έχει και τον χρόνο να κάνει έρευνα αγοράς πριν το πράξει, τότε υπάρχει ακόμα ελπίδα γι' αυτή τη χώρα!
Χαχαχαχαχααα!!!
Αστειεύομαι... :)
Μου άρεσε η περιγραφή σου.
Μου θύμισε εικόνες από μυθιστόρημα...
Ειδικά το σημείο με τις "νεαρές εργαζόμενες στο παρακείμενο κατάστημα καλλυντικών". :)

Καλησπέρα

leondokardos είπε...

Lilith η αλήθεια είναι οτι τη περίοδο αυτή διαθέτω λίγο χρόνο παραπάνω και έχω τη...ψυχική ηρεμία αν απολαμβάνω το καφεδάκι μου.
Όπως λένε συνήθως, αυτές οι μικρές ασήμαντες χαρές ολοκληρώνουν την ευτυχία. Τώρα αν με ρωτήσεις αν είμαι ευτυχισμένος, θα σου απαντήσω με κάτι που επίσης αναφέρεται ευρύτατα: έχω την υγειά μου....;;;;

Lilith είπε...

Λεοντόκαρδε, δεν συνηθίζω να κάνω αυτή την ερώτηση στους ανθρώπους...
Δεν ρωτάω ποτέ κανέναν αν είναι ευτυχισμένος.
Κάποιοι είναι λιγότερο και κάποιοι περισσότερο ευτυχισμένοι.
Απόλυτα ευτυχισμένος όμως, δεν είναι κανένας μας. :)

leondokardos είπε...

Lilith μου, δεν υπάρχει απόλυτη ευτυχία, είτε διότι η ζωή έχει ανατροπές, είτε διότι η ανθρώπινη φύση ζητά συνεχώς κάτι παραπάνω. Στο κάτω κάτω η ζωή θα ήταν μονότονη αν όλα μας έρχονταν όπως τα θέλαμε.

Lilith είπε...

"Στο κάτω κάτω η ζωή θα ήταν μονότονη αν όλα μας έρχονταν όπως τα θέλαμε."

Νομίζω ότι αυτά είναι λόγια παρηγοριάς. :)
Όπως λέει κάποιος που είναι στον δρόμο και δεν έχει δραχμή στην τσέπη του ούτε για ένα καρβέλι ψωμί... "καλύτερα! αν είχα να φάω θα πάχαινα"! :)))

leondokardos είπε...

Lilth ανοίγεται πολύ μεγάλο θέμα αν πρόκειται να συζητήσουμε για την έννοια της ζωής που δεν εξαντλείται μέσω PC.
Και όλα εξαρτώνται απο τη διαδρομή και τις εμπειρίες του καθενός μας.
Κοινό συμπέρασμα δε βγαίνει πάντως.