Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.....

Λοιπόν και τι δε βλέπεις και τι δεν ακούς κατά τη διάρκεια των διακοπών σου σε οποιοδήποτε μέρος κιαν πας. Φεύγοντας θέλεις ν΄αφήσεις πίσω σου τα προβλήματα, τα «συνηθισμένα» με τα οποία σε έχει πνίξει η καθημερινότητα, να διώξεις σκέψεις για το αύριο, να αναβάλεις ένα σωρό πράγματα για το «μετά τις διακοπές».


Ξεκινάς με λαχτάρα να περάσεις καλά σε τόπους γνωστούς ή ακόμα άγνωστους. Ο καθένας μας έχει το δικό του κώδικα διασκέδασης και ξεκούρασης, διαφορετικό το «πέρασα καλά» του καθενός μας.

Έτσι ξεκίνησα κι εγώ για τη παραλία της Αγίας Άννας στη Βόρειο Εύβοια, ύστερα από … ενδελεχή έρευνα που με έπεισε για σωστή επιλογή.

Η διαδρομή προς το προορισμό μου ήταν στο μεγαλύτερο μέρος υπέροχη, ένας πολύ καλός δρόμος μέσα από πλατάνια, πανύψηλα δένδρα και τρεχούμενα νερά.

Το ξενοδοχείο απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον, κτισμένο με πρωτότυπο τρόπο. Τα διαμερίσματα ισόγεια με ένα ακόμα όροφο, χωρισμένα σε δύο σειρές δεξιά και αριστερά ενός πλακόστρωτου διαδρόμου. Κάθε μπλοκ δωματίων είχε το δικό του κηπάκο.

Τα δωμάτια τεράστια με όλα τα απαραίτητα και πολύ δροσερά που δε χρειαζόταν η χρήση κλιματισμού.

Τα γεύματα πλούσια. Η πλαζ, ένα κομμάτι μιάς παραλίας 3 χιλιομέτρων, εξοπλισμένη με ψάθινες ομπρέλες και τραπεζάκια για το καφέ που μπορούσες να παραγγείλεις να σου φέρουν από το μπαρ. Το σέρβις γενικά άψογο από προσωπικό νεαρότατης ηλικίας μεταξύ των οποίων και δύο αλλοδαπές.

Είχα όμως και κάποια παράπονα. Η μουσική στις πισίνες και στα εστιατόρια ήταν υπερβολικά δυνατή. Ο εσπρέσο μετριότατος ενώ δεν είχαν… ούζο, κάτι που το ήθελα …απεγνωσμένα μετά το μπάνιο μου !

Γεμάτη από καφέ και ταβερνάκια ήταν η Παραλία της Αγίας Άννας. Μου έκανε εντύπωση το πόσο φροντισμένα ήταν όλα εκεί, ενώ το χωριό δεν έλεγε τίποτα. Ένα νεαρό ζευγάρι ντόπιων είχε κάθε βράδυ έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων στη παραλία.

Βέβαια υπήρχαν και τα κακά που συναντάς σε πολυσύχναστα μέρη στις διακοπές σου. Γονείς που πιστεύουν ότι τα βλαστάρια τους μπορούν να αλωνίζουν ουρλιάζοντας, να φέρονται σα στο σπίτι τους. Έβλεπες και τα διάφορα… «συστήματα ανατροφής»: το παιδί που τσίριζε και οι παρακείμενοι γονείς αδιαφορούσαν, ενώ σε άλλο παρόμοιο περιστατικό έπεφτε φάπα!

Τελικά με τη κατάσταση αυτή συχνά αναζητούσες τη παρέμβαση του… Ηρώδη !!

Γενικά καλά τα πέρασα. Τώρα είμαι έτοιμος να βουτήξω στη γνωστή καθημερινότητα και να στηρίξω το μέλλον μου στις υποσχέσεις του πρωθυπουργού μας αφού όπως λέει, έμπλεος πατριωτικών συναισθημάτων έσωσε τη τιμή της Ελλάδας και θα μας κάνει τώρα ευτυχισμένους πολίτες !!

19 σχόλια:

Lilith είπε...

Είχα πάει πριν πολλά χρόνια στην Αγία Άννα.
Ήταν όμορφα!
Βρήκα παράξενο το ότι δεν είχαν ούζο, αλλά καθόλου παράξενο που θυμήθηκες τον Ηρώδη! :)))
Χαίρομαι που σε γενικές γραμμές πέρασες καλά. :)

Την καλησπέρα μου!

dyosmaraki είπε...

Ενας λόγος που τα τελευταία χρόνια επιλέγω ξενοδοχεία όπου ΔΕΝ συχνάζουν έλληνες είναι οι στριγγλιές των παιδιών και η απάθεια των ελλήνων γονιών.
Οταν κάποτε συζητούσα με κάποοιους φίλους, μου έλεγαν "μα πως κάνεις έτσι? παιδιά είναι στο κάτω-κάτω..." Κι έπειτα αναρωτήθηκα "γιατί τα ξενά παιδάκια δεν είναι παιδιά? Πως αυτά μπορούν να παίζουν ήσυχα και ταπεινά?"
Είναι σημαντικό να χαλαρώνουμε στις διακοπές. Ελπίζω να πέρασες όμορφα και να φόρτωσες τις μπαταρίες σου για τις δύσκολες μέρες που προβλέπονται από Σεπτέμβρη....
Καλό βράδυ εύχομαι

Margo είπε...

Να σου πούμε δηλαδή καλό χειμώνα;)
Από αυτά που διάβασα πέρασες καλά και αυτό είναι πολύ καλό!

Περίεργο να μην έχουν ούζο(;)
Για τα παιδιά, τώρα που έχω καταλαβαίνω πως πολλές φορές είναι πολύ πολύ δύσκολο να τα μαντρώσεις. Από την άλλη είναι και θέμα προσωπικότητας του παιδιού. Έχω δύο και είναι η μέρα με τη νύχτα.
Η αδιαφορία πάντως είναι το ίδιο κακή με τη φάπα. Προσωπικά πάω πολύ πρωί στην παραλία που έχει ησυχία.
Καλή σου νύχτα Λεοντόκαρδε

Nikos Lioliopoulos είπε...

Τι να ευχηθώ τωρα? Καλο χειμωνα?

kariatida62 είπε...

Αντε καλέ! Τι και του χρόνου? Αφού έχουμε υπόλοιπα...και θα με προλάβεις μάλιστα θα φύγεις νωρίτερα απο μένα!
Τελευταίο καλοκαιράκι στας εξοχάς μου φαίνεται θάναι αυτό για όλους μας!

Δεν έβαζες καμμιά φωνή στα στριγκλιάρικα να δεις την κλείνουν την τσιρίδα τους ή δεν την κλείνουν...

BUTTERFLY είπε...

Καλωσορισες! Περασες ομορφα βλεπω και ξεκουραστηκες ελπιζω. Καλη δυναμη να εχουμε για εναν δυσκολο χειμωνα...

b|a|s|n\i/a είπε...

αργεί ακόμα αυτή τη ευτυχία;;
πολύ καλό (υπόλοιπο) καλοκαίρι να έχεις! :)

leondokardos είπε...

Lilith δεν έχω παράπονο, καλά, πέρασα.Εξάλλου αυτό που ζητώ στις διακοπές μου είναι η ηρεμία.
Έκανα παράπονα για το ούζο αλλά ο υπεύθηνος εκεί ήταν ένας άοσμος άχρωμος άνθρωπος, ακατάλληλος γι τη θέση αυτή.

leondokardos είπε...

dyosmaraki η συμπεριφορά των παιδιών είναι θέμα ανατροφής. Μέχρι ενός σημείου μπορούμε να λέμε "μα είναι παιδιά" αλλά απο κει και πέρα καταντά ενοχλητικό.
Στο ξενοδοχείο που πήγα δεν υπήρχε ούτε ένας ξένος. Αμολούσαν τα παιδιά στη πισίνα και.... αλαλαγμοί!!
Τέλος πάντων καλά πέρασα και τώβρα περιμένω τα δύσκολα του χειμώνα.

leondokardos είπε...

Margo και το να περιορίζεις τα παιδιά και να τους κάνεις συνεχώς παρατηρήσεις δεν είναι και σωστό.Κάπου υπάρχει η λογική και η καλή διάθεση των γονιών, ιδίως σε μέρη όπου ο άλλος πάει για ξεκούραση.
Τέλος πάντων εγώ καλά πέρασα. όσο για το ούζο, είχαν ένα σωρό ποτά κουβανέζικα και φυσικά ουίσκυ και δεν είχαν το ουζάκι,δεν είδα δε κανέναν να πίνει τίποτα άλλο εκτός απο καφέ και μπύρα.

leondokardos είπε...

Νίκο, έχω ακόμα μιά βδομάδα ξεκούραση αλλά να μου ευχηθείς καλό χειμώνα γιατί τα βλέπω πολύ δύσκολα τα πράγματα για όλους μας.

leondokardos είπε...

kariatida σύφωνοι, έχω ακόμα μιά βδομάδα άδεια ΄κατά τα μέσα Αυγούστου, αν και να σου πω την αλήθεια δε θα μ΄ένοιαζε να έμενα στην Αθήνα.
Αλλά όπως λες, ας χορτάσουμε φέτος διακοπές γιατί απο δω και μπρός αλίμονό μας.

leondokardos είπε...

Πεταλούδα μου ναι, πέρασα καλά, ήσυχα και ξεκούραστα. Δε ζητώ και πολλά στις διακοπές μου, ηρεμία μόνο θέλω, εφημερίδα και ουζάκι και αυτό το στερήθηκα εκεί που πήγα!!
Πράγματι μας περιμένει πολύ δύσκολος χειμώνας και ανησυχώ πολύ.
Ίδωμεν.

leondokardos είπε...

Βασίλη λίγες μέρες ακόμα θα ξεφύγω τον ερχόμενο μήνα και μετά μέσα τα κεφάλια για τις δύσκολες μέρες που θα μας έρθουν.

VAD είπε...

Α,η Βόρεια Εύβοια γεμάτη ομορφιές,την απόλαυσα ολόκληρο δεκαήμερο πριν από χρόνια!

Μα ούτε ένα ουζάκι οι αθεόφοβοι;:((

Καλή συνέχεια...

leondokardos είπε...

VAD τι ναπω, είχαν διάφορα απίθανα ποτά πολλά τα έβλεπα [πρώτη φορά και δεν είχαν ούζο!! Ούτε όταν τους το είπα δε προθημοποιήθηκαν να φέρουν και μου έλειψε πολύ το άτιμο!

Βάσσια είπε...

Καλώς και σένα πίσω :-)

Οι διακοπές δίνουν δύναμη για τη συνέχεια, μα οι αναμνήσεις, μα οι εικόνες....

Καλό μήνα και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.
:-)
Φιλιά

leondokardos είπε...

Βάσσια σ΄ευχαριστώ για τις ευχές σου.Ναι, τις χρειαζόμουνα τις διακοπές, μας περιμένουν δύσκολες μέρες το χειμώνα και πρέπει να είμαστε ψυχικά πολύ καλά...εξοπλισμένοι!!

NdN είπε...

Αδυνατω να πιστεψω ότι το καλοακρι τελειωνει στις αρχες Αυγουστου για καποιον που μενει στην Ελλαδα. Σιγουρα θα υπαρξουν στιγμες αποδρασης. Αλι σε κατι τυπους σαν κι εμενα που το καλοκαιρι τελειωσε οριστικα. Γιατι στην Γηραια Αλβιωνα αποδραση σε παραλια αποκλειεται. Συμβιβαζομαι ομως και με μερικες μπυρες στις οχθες του Ταμεση.

Δεν θα ευχηθώ καλοχειμωνα...ειναι νωρις ακομα!