Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Α ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ;

Τι γίνεται φίλοι μου, είσαστε έτοιμοι για τις «κάλτσες»…συγνώμη τις κάλπες - εδώ μπερδεύτηκε ο ΓΑΠ, εγώ δε θα μπερδευτώ;

Τι να σας πω, εγώ διακατέχομαι από ποικίλα συναισθήματα, αμφιβολίες και κυρίως έχω τρελαθεί με αυτά που ακούω και βλέπω σχετικά με αυτές τις εκλογές.


Καταρχήν, δε ξέρω αν αρμόζει να έχουν το δικαίωμα ψήφου «διεφθαρμένοι» πολίτες όπως είμαστε εμείς κατά το πρωθυπουργό μας. Υπάρχει κίνδυνος να εκλέξουμε διεφθαρμένους πολιτικούς με αποτέλεσμα να χαλάσουν και τα «διαμάντια» που χρόνια τώρα μας κυβερνούν.
Μετά είναι και εκείνο το «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου. Νιώθω λαμόγιο που τόσα χρόνια έτρωγα τα κοινοτικά κονδύλια παρέα με τους κολλητούς μου.


Όμως πάνω απ΄όλα τώρα, αλίμονο, προέχει ο πατριωτισμός που θα πρέπει να κυριαρχήσει μέσα μας και να επιδείξουμε, όπως πολύ σοφά το θέτει ο πρωθυπουργός μας.
Και ήτανε ξεκάθαρος ο άνθρωπος γιατί πρέπει να το καταφέρουμε αυτό.
Αρχικά μας είπε ότι στις εκλογές αυτές ψηφίζουμε για το Καλλικράτη, τη τρομερή αυτή …διακλάδωση της δημοκρατικής διακυβέρνησης σε όλη την επικράτεια, έστω κιαν δεν υπάρχουν χρήματα για την εφαρμογή της.
Μετά από ωριμότερη σκέψη και …δημοκοπικά ευρήματα, είπε ότι οι εκλογές αυτές αποτελούν δημοψήφισμα για την έγκριση της κυβερνητικής πολιτικής,να εγκριθεί δηλαδή το Μνημόνιο.
Για να τονίσει ακόμα περισσότερο τη θέση του λέει ότι «ζητώ ψήφο ευθύνης ή εκλογές». Δηλαδή ζητά ψήφο στους υποψήφιους του κόμματός του, αλλιώς όποιος επιλέξει άλλον υποψήφιο, απλά είναι ανεύθυνος !
Ακριβώς, δε πρόκειται λοιπόν για εκβιαστικό δίλημμα, αλίμινο!


Αλλά υπάρχει και άλλη λύση στην έσχατη περίπτωση σχετικά με το Μνημόνιο. Μπορούμε να επιμηκύνουμε το χρόνο αποπληρωμής του χρέους μας, χωρίς όμως την αναδιάρθρωση του Μνημονίου. Τα έμπλεξε λίγο ο Πάγκαλος, έστω κιαν το ένα σημαίνει τσιτώνω κάτι και το άλλο σημαίνει τα φέρνω όλα τούμπα!
Ας είναι λοιπόν, διεφθαρμένοι, λαμόγια, ανεύθυνοι, όλοι μπροστά στις κάλπες.


Μη κάνετε το λάθος να νομίσετε ότι με όσα λέω παίρνω κομματική θέση.
Γιατί το μόνο πατριωτικό που κυριαρχεί μέσα μου είναι να φωνάξω δυνατά
«δε πάτε να πινγείτε όλοι οι πολιτικοί.»

9 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Γιατί το μόνο πατριωτικό που κυριαρχεί μέσα μου είναι να φωνάξω δυνατά
«δε πάτε να πινγείτε όλοι οι πολιτικοί.»

Μαζι σουυυυυυυυυυυυυυυ

ΜΑΜΟΥΝΙ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=qSdU5ek1wAs

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ναι γειά σου....
Γι' αυτό σκοτώθηκαν από το καλοκαίρι να κάνουν έργα...Για την ψήφο....
Ε, ΟΧΙ πλέον.... ΦΤΑΝΕΙ...
Μέχρις εδώ η ηλιθιότητά μας να περιμένουμε στις ουρές βρέξει, χιονίσει,
για να μας κολλάνε την ταμπέλα του μ@@@@@α...

Λιόντα μου, κάνε μια εκδρομούλα την Κυριακή στη θάλασσα να δεις τους γλάρους,να φας ψαράκι και να χαρείς την ημέρα. Κάτι τέλος πάντων για σένα

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

leondokardos είπε...

Ρίκη ελπίζω καιεύχομαι την ίδια με μας κραυγή να βγάλουν πάρα πολλοί μεθαύριο !!

leondokardos είπε...

Γλαρένια χαίρομαι πολύ που είσαι εδώ. Θέλω πρώτα να σε ρωτήσω, έχεις βάλει φραγή στα σχόλια στο μπογκ σου ή εγώ κάνω κάποιο λάθος; Προσπαθώ καιρό να σου πω δυό λέξεις αλλά δε τα καταφέρνω.
Οχι, δε θα πάω στη θάλασσα τη Κυριακή, θα προσπαθήσω με κάποιο τρόπο να εκδηλώσω βροντερά την οργή μου και μετά πάω για ουζάκι!

Margo είπε...

..την μύτη να μου πιάσεις φίλε Λεοντόκαρδε θα σκάσω! Θέλω να ουρλιάζω όλη μέρα αλλά τι μου φταίνε τα μικρά μου, θα νομίζουν πως η μαμά τρελάθηκε.
Είμαι πολύ περίεργη πώς θα ψηφίσουμε στο σύνολο πολύ περίεργη!
Άντε και καλό βόλι την Κυριακή:)

leondokardos είπε...

Margo πρώτη φορά σε εκλογές με διακατέχει τέτοια αγωνία, κιας είναι υποτίθεται αυτοδιοικητικές οι εκλογές αυτές.
Στη πραγματικότητα κατάφεραν να τις κάνουν δημοψήφισμα και οι πολίτες είναιοργισμένοι, αλλά δε ξέρω με ποιό τρόπο θα εκφραστεί αυτή η αγωνία και αγανάκτηση.
Τόσα πολλά κρέμονται από αυτές τις εκλογές.
Ελπίζω να....ουρλιάξουμε όλοι μαζί !!

NdN είπε...

Λεοντόκαρδε καλημέρα,

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να ψηφίζουμε μακριά από κομματικές προτιμήσεις και ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες που λίγο πολύ γνωστά τα πρόσωπα. Επίσης είναι πολύ κακό να τις συγχόυμε με τις εθνικές εκλογές και να αθροίζουμε ψήφους για κάθε ένα από τα κόμματα. Δυστυχώς οι πολιτικοί μας δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη και κακά τα ψέματα δεν έχουν και πολλοί πολίτες.

Από εκεί και πέρα εγώ είδα από την αρχη αυτών των εκλογών να τίθεται από πολλά κόμματα ένα πλαίσιο "Αντιμνημονιακής ψήφου". Υπάρχουν συνδυασμοί που κατέβηκαν με το "Οχι στο μνημόνιο" σαν σύνθημα. Επίσης είδα αρχηγούς κομμάτων να λένε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την λαική νομιμοποιηση. Αν την έχει χάσει δεν πρέπει να γίνουν εκλογές; Είναι δυνατόν η οποιαδήποτε χώρα να έχει για τα επόμενα 3 χρόνια μία κυβέρνηση που δεν έχει τη λαική νομιμοποιηση;

Με όλα αυτά θέλω να σου πω ότι διαφωνώ με την φράση

"Μετά από ωριμότερη σκέψη και …δημοκοπικά ευρήματα, είπε ότι οι εκλογές αυτές αποτελούν δημοψήφισμα για την έγκριση της κυβερνητικής πολιτικής,να εγκριθεί δηλαδή το Μνημόνιο."

Δηλαδή έπρεπε να λέει ο καθένας ότι οι εκλογές είναι πολιτικές, ότι πρέπει να πουν οι πολίτες όχι στο Μνημόνιο κτλ και ο ΓΑΠ να πει "ψηφίστε τους ικανότερους από οποιοδήποτε κόμμα για τον Δήμο σας"; Δεν είναι λίγο παράλογο αυτό; Οι δημοσκοπήσεις έλεγαν ότι η Φωφη θα κέρδιζε άνετα τον Δήμο ΑΘηναίων. Ο ΓΑΠ διάλεξε τον Καμίνη και καλά έκανε.

Λεοντόκαρδε είναι τραγικό για την Ελλάδα να πάει σε εκλογές. Κακή κίνηση από τον ΓΑΠ αν και όπως έγραψα παραπάνω αν χασει εμφανώς την υποστήριξη του κόσμου πρέπει να πάει σε εκλογές. Τα αγγλικά μέσα πάντως μιλάνε για λάθος της Ελλάδας και ο μοναδικός λόγος που τα εμπιστεύομαι στο συγκεκριμένο θέμα είναι ότι ούτε τις εξαρτησεις του Μπομπολα και του ΔΟΛ εχουν ούτε και είναι πασοκοι, νδ, κκε και οτιδήποτε άλλο.

Καλά ουζάκια μετά την ψήφο!

leondokardos είπε...

NdN έγιναν και ειπόθηκαν πάρα πολλά σε αυτές τις εκλογές. Εκείνος που άλλαξε το νόημά τους-αυτοδιοικητικές- ήταν ο ΓΑΠ. Στην αρχή μίλησε για το Καλλικράτη και στο τέλος μας είπε ότι οι εκλογές αποτελούν δημοψήφισμα για τη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και να ψηφίσουμε "πατριωτικά", δηλαδή αν δε ψηφίσουμε π.χ. Σγουρό, δεν είμαστε πατριώτες! Απείλησε με εκλογές αν δεν υπάρξει διαφορά στις περιφέρειες απο τη ΝΔ.Ο πολίτης έχει κουραστεί απο φλυαρίες και υποφέρει οικονομικά. Και χθες βράδυ φάνηκε οτι ο ΓΑΠ δε κατάλαβε καθόλου το μήνυμα των αποτελεσμάτων. Ξαναείπε οτι φηφίσαμε για το νέο αυτοδ/κό νόμο. Καμία κουβέντα για εκλογές, για το δίλημμα που μας έθεσε.Ερμήνευσε τη μεγάλη αποχή οτι άποτελεί ανοχή στη πολιτική του ! Δε κατάλαβε οτι ο κόσμος δε πήγε να ψηφίσει γιατί δε πιστεύει πλέον σε κανένα απο τα δύο μεγάλα κόμματα, οτι η αποχή σημαίνει "άντε γαμ...."
Και τώρα προχωράμε, αν κει πιστεύω οτι ο ΓΑΠ θα αναγκαστεί να κάνει εκλογές κάποια στιγμή στα μέσα του 2011.