Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;


 Επιτέλους τελειώσαμε με τις εκλογές. Ως συνήθως, όλοι είναι κερδισμένοι. Δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να δίνει τις δικές του ερμηνείες για τα εκλογικά αποτελέσματα.

Ο πρωθυπουργός, σε μια από εκείνες τις ανούσιες φλυαρίες του, όπου το μόνο
που δείχνει είναι η ανασφάλειά του, ζήτησε τη συναίνεση της αντιπολίτευσης
για την έξοδο της χώρας από τη κρίση και είπε πως έχει μπροστά του μια ολόκληρη τριετία για να πραγματοποιήσει ο,τι δεν έγινε σε δεκαετίες.
Προφανώς θεωρεί ότι οι πολίτες με τη ψήφο τους αποδέχτηκαν τη πολιτική της κυβέρνησης, αυτή δηλαδή του Μνημονίου.
Η τεράστια αποχή από τη ψηφοφορία όμως δε φαίνεται να ερμηνεύεται σαν απόρριψη του πολιτικού μας συστήματος, σαν έκφραση απογοήτευσης και οργής των πολιτών για την ακολουθούμενη πολιτική. 
Μέσος όρος αποχής στην επικράτεια 54%, στην Αττική 44% και στην Αθήνα 67% !!
Πιστεύω οτι πολύ γρήγορα, τη σωστή ερμηνεία αυτής της σιωπηρής κραυγής της αποχής και των άκυρων ψηφοδελτίων,  θα τη δώσει το πεζοδρόμιο.
Πήρε η κυβέρνηση μια «ψήφο-ανάσα». Μήπως όμως κόψει τη δική μας ανάσα και μας πνίξει με νέα σκληρά μέτρα.


 Η Αθήνα μας πέρασε στα χέρια του Καμίνη, Ο άνθρωπος αυτός μου είναι πολύ αντιπαθής, μου δείχνει κάτι πολύ ψεύτικο, ανιαρό, ξεκούρδιστο. Και η αλήθεια είναι ότι ο Κακλαμάνης δεν έκανε τίποτα το ουσιώδες για τη πόλη μας.
 Για το θεό όμως, μη μας καταστρέψετε αυτή τη πόλη που τόσο πολύ αγαπάμε.


 Κυκλοφόρησαν και τα ανέκδοτα της εκλογικής διαδικασίας. Σε ορισμένους φακέλους βρέθηκαν ….προφυλακτικά. Και ένας πολίτης είπαν ότι έριξε ψηφοδέλτιο στο οποίο έγραφε «ψηφίζω Αλι Μπαμπά γιατί έχει μόνο 40 κλέφτες» !! Υπέροχο.


 ‘Έχω την αίσθηση ότι ο κόσμος κάτι σαν να περιμένει. Βρίσκεται ίσως σε μια φάση αναμονής, αμφιταλάντευσης, ανησυχίας για το μέλλον Με την ανεργία να αυξάνεται συνεχώς, η αγωνία διακατέχει τους πάντες, που σήμερα μπορεί να έχουν μια δουλειά και να τη χάσουν αύριο.
 Λείπει το χαμόγελο πλέον από πολλούς


 Νοέμβρης μήνας και ο καιρός παραμένει ήπιος. Ανοιξιάτικες είναι οι μέρες εκτός από τη προχθεσινή δυνατή βροχή. Μόνο τα κιτρινισμένα φύλλα των δένδρων στο δρόμο δείχνουν ότι βρισκόμαστε στη φθινοπωρινή περίοδο.


 Και η τηλεόρασή μας τι κάνει;; Νομίζω ότι περισσότερο από κάθε τι άλλο, μαγειρεύει !
Ξεπεσμός και εκεί.


 Πάντως όπως και νάχουν τα πράγματα, πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ εντυπωσιακό 2011. Δε θα πλήξουμε, τα γεγονότα όποια κιαν είναι, δε θα μας αφήσουν αδιάφορους.
Αλίμονο, η ζωή θέλει εναλλαγές, ανατροπές, αναταράξεις. Έτσι το ταξίδι αποκτά ενδιαφέρον.


 Ξαναγύρισα στο γήπεδο!! Έχω μάλιστα εισιτήριο διαρκείας για να βλέπω την ομαδάρα μου το Παναθηναϊκό!! Βέβαια μέχρι σήμερα μάλλον …ξυλίκι παίζει παρά ποδόσφαιρο, αλλά να, αλλάζουμε προπονητή και θα πάμε καλύτερα.
Αφήστε με να το πιστεύω !!


Ξέχασα να σας πω οτι η τρόικα είναι εδώ.....

16 σχόλια:

Roadartist είπε...

Ο Κακλαμάνης είναι αλαζονικός. Πραγματικά η Αθήνα έγινε μια άσχημη πόλη, πιο βρώμικη, γεμάτη εγκληματικότητα, με μια ποιότητα ζωής που όλο παραπαίει. Ήταν επιτακτική ανάγκη να φύγει από την δημαρχεία! Ήταν θετική αυτή η ανατροπή όπωσδήποτε. Μέχρι και προεκλογική περίοδο η Αθήνα είναι γεμάτη σκουπίδια και παρόνομο εμπόριο στους δρόμους, δεν είναι εικόνα αυτή.. Από που να το πιάσεις και τι να πρωτοθυμηθείς..

Ο Καμίνης δεν μου είναι αντιπαθής. Φαίνεται άνθρωπος χαμηλών τόνων, και εντελώς διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Κάπου διάβασα (αν δεν κάνω λάθος..) ότι ήταν στην Ευρώπη, αν ισχύει εύχομαι να φέρει εδώ μια άλλη εικόνα για τη πόλη, τουλάχιστον σαν τον Κακλαμάνη δεν πιστεύω ο άνθρωπος να είναι.. :) Η ιστορία θα δείξει.. Κατάλλα οι δύσκολες μέρες θα έρθουν, και το ξέρουμε όλοι..
Καλή εβδομάδα!

Margo είπε...

Έπρεπε να φύγει από τη μέση ο Κακλαμάνης αυτή είναι η αλήθεια, ο νέος Δήμαρχος θα δείξει και αυτός τι μπορεί να κάνει, όσο να ναι φρεσκαρίστηκε η καρέκλα.. :)

Όλοι αναμένουμε τα χειρότερα, αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που έχει πατώσει η αγορά δεν κουνιέται τίποτα, όλοι περιμένουμε...
και φυσικά η Τρόικα είναι εδώ, σάμπως φεύγει και καθόλου;

Καλή βδομάδα Λεοντόκαρδε:)

NdN είπε...

Λεοντόκαρδε καλησπέρα,

Αφήνω στην άκρη την συζήτηση για την κεντρική πολιτική σκηνή και απαντάω μόνο στην ερώτηση σου....εμείς οι Σαλονικιοί, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, σήμερα χαμογελάμε. Τίποτα παραπάνω τίποτα λογότερο. Είναι ημέρα χαράς για την πόλη και για όλους εμάς που πιστέψαμε ότι θα έρθει. Το αν αποτύχει ή πετύχει ο Μπουτάρης μακάρι γεροί να είμαστε και θα το δούμε. Προς το παρόν το μόνο που σου λέω είναι ότι είμαι χαρούμενος.

Για τον Καμίνη θα αρκεστώ να σου πω ότι έχω άλλη άποψη αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη επειδή βρίσκομαι πολύ μακριά. Οπως και να έχει και αυτός θα κριθεί.

VAD είπε...

Προσυπογράφω το σχόλιο του Ndn για τη Σαλονικη,μετά το Μιχάλη Παπαδόπουλο,πρωτο δημαρχο της μεταπολίτευσης,παραδόθηκε η πόλη σε όλους τους αχρηστους παρακοιμώμενους της τοπικής εκκλησίας...

BUTTERFLY είπε...

Νομιζω πως το βασικο μηνυμα -περαν της αποχης- ειναι η αναγκη για αλλαγη. Ο Δημος Αθηναιων και ο Δημος Θεσσαλονικης περνουν για πρωτη φορα μετα απο χρονια σε νεα χερια, σε φρεσκα προσωπα που δεν τα εχουμε ξαναδει. Ελπιζω αυτο να σημαινει οτι πεθαινει μεσα μας η νοοτροπια "αυτο ξερω, αυτο εμπιστευομαι", οτι αρχιζουμε σιγα σιγα να συνειδητοποιουμε οτι οι ευκαιριες δινονται μια φορα κι οποιος δεν μας κανει, πρεπει να παιρνει δρομο, οποιος κι αν ειναι, απο οπου κι αν προερχεται...
Την αποχη δεν την ερμηνευσε κανεις σωστα, γιατι δεν συμφερει να την ερμηνευσουν σωστα...ηξερα οτι θα συμβει αυτο φυσικα, για αυτο και δεν συμφωνω με αυτη τη σταση, τη δεδομενη χρονικη στιγμη...
Καλημερα Λεοντοκαρδε και να ξερεις οτι εξακολουθω να σε συμπαθω κι ας εισαι Παναθηναϊκος!

Side21 είπε...

Η Θεσσαλονίκη χαμογελά
και με το δίκιο της ...
Δεν έγινε το χτίρι του Άνθιμου !!!
Για την Αθήνα ας ευχηθούμε να ...
πάει καλύτερα, χειρότερα δε γίνεται !!!
Για τη χώρα - εξαρτάται από όλους μας
Η ευθύνη δεν εξαντλείται με πέντε λεπτά μέσα στο εκλογικό τμήμα ...
Ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός !!!
Για τον Πανάθα - Καλή του τύχη ...
Αν και νομίζω πως εκτός απ' την τύχη
και την καλή ομάδα και την προσπάθεια
παίζουν κι άλλου "ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ" ρόλο !!!

leondokardos είπε...

Αρτιστάκι έχω γενηθεί και μεγαλώσει στο κέντρο της Αθήνας και η επαγγελματική μου δραστηριότητα ήταν στο Σύνταγμα. Την αγαπώ τη πόλη μας και δε νομίζω οτι η Μπακογιάννη, ο Αβραμόπουλος και ο Κακλαμάνης της πρόεφεραν κάτι καλό.
Καιελπίζω οτι ο Καμίνης κάτι θα αλλάξει, αν και έχω μπουχτίσει απο λόγια και υποσχέσεις.Απλά ο νέος δήμαρχος μου φαίνεται υποτονικός και κάπως περίεργος.
Ας μη βιαστούμε όμως και μακάρι να ομορφήνει τη πόλη.
Το παρεμπόριο είναι πολύπλοκο και πολύ σοβαρό ζήτημα και κάνει την Αθήνα ακόμα πιο άσχημη με τα εμπορεύματα σκορπισμένα στους δρόμμους. Αλλα επειδή το ξέρω καλά το θέμα αυτό, το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να λυθει. Ίδωμεν.

leondokardos είπε...

Margo και εγώ ελπίζω κάτι το καλό να κάνει ο Καμίνης στην Αθήνα, αν και τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Ο άνθρωπος δε μου έχει κάνει τίποτα, Αθηναίος ήμουνα μέχρι πρόσφατα αλλά ψηφίζω σε προάστειο της Αθήνας. Απλά πως να το πω, δε μου γέμιζε το μάτι. Ο Κακλαμάνης ήταν ένα μηδενικό. Το μόνο που έκανε ήταν να προσφέρει κάτι υπηρεσίες στους μετανάστες (τρόφημα, φάρμακα, γεύματα).
όσο για το μέλον μας, φοβάμαι οτι θα περάσουμε νέες δυσκολίες.

leondokardos είπε...

NdN όπως και να το κάνουμε, οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσ/κης έπρεπε να αλλάξουν.Τίποτα δε φαίνεται να προσέφεραν στις δύο πόλεις τους.
Έχουν βάλει καλούς στόχους και μακάρι να πετύχουν. Πάντως λέγεται οτι τα χρήματα δε θα είναι αρκετά που θα πάρουν και πολλά θα εξαρτώνται απο τη συνεργασία που θα έχουν με τους περιφερειάρχες. Ο θεσμός είναι νέος και καλός, θα δούμε πως θα πανε τα πράγματα.

leondokardos είπε...

VAD ναι, οι δήμαρχοι των δύο πόλεων τα τελευταία χρόνια ήταν άχρηστοι. Ούτε τη καθαριότητα δε μπορούσαν να οργανώσουν. Η Αθήνα είναι βρώμικη πόλη, έλειψη φωτισμού σε πολλά σημεία, καμία φύτεψη πράσινου πουθενά.
Έχουν υποσχεθεί πολλά, θα δούμε τι θα καταφέρουν.

leondokardos είπε...

Πεταλούδα μου συμφωνώ οτι αξίζει να δούμε τι μπορεί να κάνουν νέοι και άφθαρτοι άνθρωποι στην Αθήνα και Θεσ/κη. Σαν νέοι στην αυτοδιήκηση θα έχουν όρεξη για δουλειά και νέες ιδέες.Είναι όμορφες οι δύο πόλεις μας και είναι αματρία να βρίσκονται σε τέτοια χάλια.
Τη δικλη μου συμπάθεια σε σένα πως να την εκφράσω; Το οτι επισκέφτομαι το μπλογκ σου σημαίνει οτι είμαι...κοντά σου. Τώρα για την ομάδα μου, δώσε μας λίγο καιρό ακόμα, εκτός αν είσαι Ολυμπιακός οπότε δε μας ανέχεσαι!!

leondokardos είπε...

side 21 να μη βιαστούμε να κρίνουμε τους νέους δημοτικούς άρχοντες, αν και δε πιστεύω πλέον στα λόγια κανενός. Τίποτα δε κέρδισαν οι δύο πόλεις μας απο τους προηγούμενους. Ας τα καταφέρουν οι καινούργοι.
Όσο για το ΠΑΝΑΘΑ, είναι και αυτός στα χάλια του και νομίζω οτι πάλι τρίτος θα βγεί, εκτός αν.....

Nikos Lioliopoulos είπε...

Να και ενς μπλογκερ που δεν συμπαθει τον Καμινη! Αυτο ειναι ειδηση!

leondokardos είπε...

Νίκο, ο άνθρωπος δε μου έχει κάνει τίποτα. Απλά δε μου αρέσει το στιλ του!Μακαάρι να φτιάξει κάτι καλό για την έρημη Αθήνα μας.

Βάσσια είπε...

Τι κάνουμε;

Προσωπικά απολαμβάνω αυτά τα λίγα ενθαρρυντικά των αποτελεσμάτων, τα πρόσωπα όπως του Γ. Μπουτάρη και Γ. Καμίνη και συνεχίζω, πάντα με την ελπίδα-απαίτηση για ακόμη περισσότερα.

Όσο για την οικονομική κατάσταση.....
αυτή ακόμη με έχει στον τοίχο.

Καλό σου βράδυ

leondokardos είπε...

Βάσσια και εγώ περιμένω κάτι καινούργιο απο τους δύο νέους δημαρχους, αν και να σου πω την αλήθεια, έχω χορτάσει απο λόγια.Εκτός των άλλων δε βλέπω να υπάρχουν χρήματα για τους δήμους ή τις περιφέρειες.
Για τα οικονομικά, έρχονται τα χειρότερα δυστυχώς. Υπομονή να αντέξουμε.