Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008

Ετσι είναι η ζωή.....

Δίκαιο είχαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι όταν έλεγαν ότι όσο μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερα μαθαίνουμε. Διδασκόμαστε από τις εμπειρίες της ζωής και γινόμαστε πιο ώριμα και συγκροτημένα άτομα. Περνάνε τα χρόνια και εξασθενεί εκείνος ο πηγαίος αυθορμητισμός νεανικός ενθουσιασμός για οτιδήποτε καινούργιο, η τάση να δοκιμάσουμε τα πάντα.

Κάνουμε τις επιλογές μας σε πολύ σημαντικές στιγμές της ζωής μας, καθοριστικές για το μέλλον μας και τις θεωρούμε απόλυτα ορθές. Και έρχεται μια εποχή καθώς τα χρόνια περνούν και οι εμπειρίες έχουν πλουτίσει τις γνώσεις μας για τη ζωή, για να διαπιστώσουμε λάθη ίσως τραγικά που έχουμε κάνει με τις επιλογές και τις αποφάσεις που κάποτε πήραμε.

Βέβαια, τι είναι η ζωή εκτός από συνεχείς εναλλαγές "ορθού" και "λανθασμένου," μια εναλλαγή "εικόνων"?

Έχω μια πολύ αγαπητή φίλη που όταν μιλάμε για τη ζωή λέει "μη μετανιώνεις γι’ αυτά που έχεις κάνει, να μετανιώνεις γι’ αυτά που δεν έχεις κάνει. "Εάν ξεφύγουμε από οποιαδήποτε φιλοσοφική διάσταση των λεγομένων της, το μόνο που θα είχα να πω είναι ότι πονάει πολύ όταν φτάνεις στο σημείο να μετανιώνεις για πράγματα που έχεις κάνει. Αυτά που δεν έκανες δεν σε πληγώνουν γιατί οι επιπτώσεις που θα είχαν στη ζωή σου παραμένουν άγνωστες. Ίσως πιθανολογείς κάποια πράγματα, για να καταλήξεις σ' ένα ρητορικό "αχ και να τόχα κάνει." Το άγνωστο" μπορεί να φαντάζει συναρπαστικό, αλλά είναι και παραμένει άγνωστο.

Υ.Γ. Αυτό είναι το πρώτο μου κείμενο στο blog μου, αφού τώρα μόλις μπαίνω σ΄ αυτό το συναρπαστικό παιχνίδι. Είμαι πολύ απλός άνθρωπος και δεν είναι συχνές οι....φιλοσοφικές περιπλανήσεις μου. Ίσως το γεγονός ότι βρίσκομαι σε μία περίοδο "εσωτερικών ανακατατάξεων ώθησε να γράψω αυτές τις λίγες γραμμές, χωρίς να διεκδικώ δάφνες βαθύτατου στοχασμού...

8 σχόλια:

dr.Seeng είπε...

Χμ... κάνω ποδαρικό ε; Καλώς ήρθες στην blogoσφαιρα αγαπητέ φίλε.
Έχω συλλάβει πολλές φορές τον εαυτό μου να λέει "Στερνή μου γνώση, να σ'είχα πρώτα".
Κανείς δεν είναι τέλειος μωρέ... όλοι κάναμε τα λάθη μας. Πάντως συμφωνώ απόλυτα με την άποψη "Να μετανιώνουμε γι'αυτά που δεν έχουμε κάνει".
Πολύ καλησπέρα σου και καλή αρχή

katerina είπε...

αχ, αγορα-ιε, πάλι δεν τα άκουσες καλά. Η ...αγαπητή σου φίλη (άκου αγαπητή φίλη!!!!!!, με ξενερώνεις καλέ μου) σου επαναλαμβάνει για να το εμπεδώσεις : ειναι απόλυτα τραγικό να μετανοιώνουμε για ότι ΔΕΝ κάναμε, και παντελώς ανουσιο να μετανοιώνουμε για ότι κάναμε"
Αρα, μπροστα να κάνουμε ....ότι δεν κάναμε......

leondokardos είπε...

Φίλε dr.seeng έκανες ποδαρικό στό post μου και ελπίζω να μου φέρεις καλή τύχη.Διάβασα το τελευταίο σου σχόλειο,απόλυτα επίκαιρο.Οσο για το Ριβάλντο,μπορεί να είναι μεγάλος παίκτης,αλλά δεν έχει αθλητική αγωγή.Εγώ βέβαια είμαι με εκείνη την....ομαδάρα που έχει να δει κύπελλο εδώ και χρόνια.Του χρόνου 'ομως θα φτάξουμε...
Θα σε επισκέφτομαι συχνά.

Vassia είπε...

Καλώς όρισες Λεοντόκαρδε
:-)

Από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι ο τρόπος έκφρασης αυτός είναι συναρπαστικός.

Χρόνια Πολλά
:-)

leondokardos είπε...

Κατερίνα μου,ασφαλώς θα μπορούσα να αναφερθώ σε σένα με πολλούς τρόπους και προσφωνήσεις.'Ομως πιστεύω οτι κάποια πράγματα 'εχουν μεγαλύτερη σημασία 'οταν λέγονται...ζωντανά,face to face.
'Οσο για τις ..μετάνοιες της ζωής,ρόλο παίζει πόσο βάρος δίνει ο καθένας μας σ΄αυτές και τα 'ορια αντοχής του.

apos είπε...

Καλώς όρισες. Διαβάζοντας στο πρώτο σου Post αυτό που είπε μία φίλη σου, θυμήθηκα κάτι παρόμοιο που έχει γράψει ένας σπουδαίος Ισπανός τραγουδιστής, εν ονόματι Joaquin Sabina: "Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να νοσταλγείς αυτό που ποτέ δεν συνέβη".
Καλή αρχή λοιπόν.

unclescrooge είπε...

Καλώς όρισες, leondokarde! Υποστηρίζω κι εγώ την άποψη που λέει να μετανιώνεις για ό,τι ήθελες να κάνεις και το άφησες να περάσει. Η ανάμνηση και μόνο ότι δεν προχώρησες είναι αρκετή για να σε κάνει να σκεφτείς δύο φορές την επόμενη που θα συ τύχει αντίστοιχο δίλημμα...

disa είπε...

h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片