Τετάρτη 14 Μαΐου 2008
ΖΗΤΩ ΤΗ ΧΕΙΡΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΣΑΣ!!!
Διάβαζα πρόσφατα σε μια εφημερίδα ότι ο ηλικιακός πληθυσμός της χώρας μας αυξάνεται,ενώ ο παιδικός και νεανικός μειώνεται όπως και οι γεννήσεις και οι γάμοι, αυξάνονται όμως τα διαζύγια.
Όλα σημεία των καιρών. Μεταμορφώνεται η κοινωνία μας. Παραδόσεις , νοοτροπίες, πεποιθήσεις,συνήθειες και γενικότερα απόψεις για τη ζωή ,έχουν αλλάξει.
Οι σχέσεις των δύο φύλων αρχίζουν από ηλικίες 15-16. Το σεξ έχει απομυθοποιηθεί. Το ζευγάρωμα δύο ανθρώπων δεν συντελείται μόνον με το θρησκευτικό γάμο αλλά και με το πολιτικό στο Δημαρχείο. Κι ακόμα υπάρχει η ελεύθερη συμβίωση δίχως τα δεσμά του γάμου.
Εκτιμούμε πλέον διαφορετικά τη ζωή μας. Είναι πράγματι μικρή η ζωή και ο καθένας θέλει να τη ζήσει ελεύθερος , απαλλαγμένος από προκαταλήψεις του παρελθόντος, όσο πιο άνετα μπορεί, δίχως παρωχημένες αντιλήψεις περί ηθικής και καθωσπρεπισμού. Ελεύθερος ο καθένας να επιλέξει το χρόνο και το τρόπο που θα δεθεί με τον άλλο.
Τα διαζύγια δεν είναι πλέον μια τόσο τρομακτική πρακτική και πράγματι πληθαίνουν σήμερα. Οφείλονται ίσως σε λανθασμένες εκτιμήσεις,άλλαγή συμπεριφοράς, άγχος επιβίωσης, διαφωνίες στην εκπλήρωση κοινών στόχων,ή ίσως γιατί χάνεται κάθε ψυχική επαφή μεταξύ των συζύγων. Συχνά επέρχεται και η κόπωση από τη συμβίωση και τότε, ο άνδρας ή η γυναίκα αναζητούν εξωσυζυγικές σχέσεις που σήμερα μάλιστα λέγεται ότι είναι...της μόδας!!
Και είναι εκπληκτικό το πόσα νέα ζευγάρια οδηγούνται σε διαζύγιο, λες και γιαυτό παντρευτήκανε!!
Αύξηση εμφανίζουν και οι έκτος γάμου γεννήσεις, με ο,τι περίπλοκες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.
Τέλος πάντων,ίσως με την απλοποίηση και αποδοχή και επίσημα της ελεύθερης συμβίωσης, οδηγηθούμε σε ένα πιο ισορροπημένο και αρμονικό τρόπο ζωής.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
Συνήθως οι αλλαγές που έρχονται σταδιακά, δεν οδηγούν και στα άκρα.
Εμείς στην Ελλάδα, είμαστε πολύ των άκρων, γι' αυτό και φτάνουμε στην ασυδοσία.
Για να επιστρέψει κάποιος πίσω την αξία στα αισθήματα, τις σχέσεις, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσει, ότι έχουν αξία.
Σε μερικά χρόνια από σήμερα, οι νέοι μας θα είναι πολλοί λιγότεροι από τους ηλικιωμένους.
Το τι αυτό θα επιφέρει;
Καλό πάντως όχι.
Καλησπέρα
:-)
Δημοσίευση σχολίου