Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ....ΗΛΙΕΛΑΙΟ !

Δεν είχα και μεγάλη διάθεση να ασχοληθώ με τα πολιτικά γεγονότα. Και γιατί να το κάνω; Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι κυβερνάει. Το ΠΑΣΟΚ αμφιταλαντεύεται πιο χώρο θα καταλάβει,το μεσαίο χώρο ή τον αριστερό. Η Αριστερά προσπαθεί να βρεί τα... αριστερά της.
Αλλά να ξαφνικά το...ηλιέλαιο!!!!

Επανιδρύω σημαίνει ότι ιδρύω κάτι από την αρχή ή ότι βελτιώνω κάτι στο μέγιστο δυνατόν βαθμό.
Επανίδρυση του Κράτους είχε εξαγγείλει η ΝΔ εδώ και τέσσερα χρόνια. Σήμερα,ορατά αποτελέσματα σχεδόν ανύπαρκτα.
Η έλλειψη συντονισμού στη διακυβέρνηση της χώρας είναι εμφανής,με επικαλύψεις και διάσπαση αρμοδιοτήτων στη λήψη αποφάσεων και αποτελεσματικών παρεμβάσεων για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων των πολιτών. Ενίοτε δεν λείπουν και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ υπουργών ως προς το ποιος είναι υπεύθυνος για τη διαπίστωση και επίλυση ενός συγκεκριμένου προβλήματος.
Ο δημόσιος τομέας με την ίδια νωχελική και υποτονική αναποτελεσματική λειτουργία του.
Η γραφειοκρατία παντού,η αιώνια γάγγραινα του δημόσιου τομέα.
Αρμόδιοι και αναρμόδιοι συνωστίζονται και εμπλέκονται στις διάφορες κρατικές υπηρεσίες ψάχνοντας για.... αρμοδιότητες.

Και να τώρα το παράδειγμα με το νοθευμένο ηλιέλαιο : Τρεις κρατικές υπηρεσίες για τον έλεγχο των τροφίμων : Υπουργείο Ανάπτυξης (ΕΦΕΤ) και Υπουργείο Οικονομικών ( Χημείο του Κράτους και Τελωνεία) .
Ένας ΕΦΕΤ λειτουργικά αδύναμος,δίχως τη σωστή ποιοτική και οργανωτική στελέχωση και με συνεχή προβλήματα αντιπαλότητας με άλλα Υπουργεία σχετικά με το πού θα πρέπει να ανήκει ο οργανισμός αυτός και γενικότερα ο έλεγχος των τροφίμων.

Τελικά διερωτάται κανείς έχει τη πολιτική βούληση ή πιο απλά τα κότσια η Κυβέρνηση να προχωρήσει στη προεκλογική της δέσμευση για την επανίδρυση του Κράτους,εξηγώντας φυσικά στους πολίτες τι ακριβώς σκοπεύει να πραγματοποιήσει;
Έχει τα κατάλληλα ικανά στελέχη, με ευθυκρισία και ευρύτητα αντίληψης για το σχεδιασμό,την ολοκλήρωση και υλοποίηση του έργου ;

Ο πολίτης πληρώνει τους δυσβάσταχτους φόρους που του αναλογούν,έχει όμως την αξίωση και περιμένει την ανάλογη ανταπόδοση των χρημάτων του για τη βελτίωση της καθημερινής του ζωής και τούτο αποτελεί υποχρέωση του κρατικού μηχανισμού
Φυσικά,έχουν και οι πολίτες τις δικές τους ευθύνες. Η ενεργοποίησή τους ,μέσα στα νόμιμα πλαίσια,για μια καλύτερη ζωή είναι δική τους αυτονόητη υποχρέωση.

4 σχόλια:

marianaonice είπε...

H αλήθεια είναι ότι μετά τα νοσηρά φαινόμενα της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος πίστεψε σε κάτι νέο, και νόμισε ότι αυτό θα του το προσέφερε η σημερινή Κυβέρνηση!
Νομίζω ότι "πλανηθήκαμε πλάνην οικτρά!"
Κάθε μέρα αποδεικνύεται όλο και περισσότερο η ανικανότητά τους για την επανίδρυση του Κράτους που μας υποσχέθηκαν! Φοβάμαι ότι είναι πια μιά χαμένη υπόθεση! Και το κακό είναι όπως και εσύ λες σήμερα το ΠΑΣΟΚ δεν έχει βρει καν το μπούσουλά του και έτσι δεν υπάρχει αντίπαλο δέος για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά!
Εγώ είμαι πολύ απογοητευμένη πάντως...
Καλή σου μέρα φίλε μου :)))

leondokardos είπε...

Μαριάνα το ίδιο απογοητευμένος είμαι και εγω.Εχω περάσει απο κομματικούς και συνδικαλιστικούς χώρους και εχω δεί τα πράγματα απο κοντά.
Πίστεψα και πιστεύω σε οριμένα πράγματα και απλά περιμένω το καλύτερο. Αν έρθει..

Βάσσια είπε...

Λεοντόκαρδε, ποια επανίδρυση;

Είναι τόσο σάπια τα θεμέλια αυτού που λέμε διακυβέρνηση που απορώ πως ακόμη αντέχουν τη μυρωδιά τους.

Όσο αισιόδοξος κι αν θέλει να είναι κάποιος, τα γεγονότα δεν σε αφήνουν.

Κι ας υπήρχε τουλάχιστον απόδοση δικαιοσύνης, να νιώσουμε λίγο ασφαλείς.

Κάθε παρανομία τους παραγράφεται.

Έχω καιρό ν' ασχοληθώ μαζί τους, αηδιάζω.

Όμως, καλό μήνα φίλε μου
:-)

leondokardos είπε...

vassia καλή μου φίλη,δυστυχώς η πραγματικότητα είναι όπως τη περιγράφεις.
Χάνονται όνειρα,πίστη,ελπίδα για μια πιο ανθρώπινη ζωή.Οι πιο θαρρετοί πάλεψαν,αγωνίστικαν,πόνεσαν και σ΄αυτούς οφείλουμε αν κάτι άλλαξε και κατακτήθηκε.

Σήμερα ολα είναι "χαλασμάνα".Ξεχαρβάλωμα παντού.Τι και που να πιστέψεις;;
Δε θάλω να περιαυτολογήσω,νιάθω όμως μέσα μου να ανατρέπονται όλα.
Μια απέραντη απογοήτευση...

Καλή μέρα και καλό μήνα και σε σένα.