Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Χριστούγεννα στο Λονδίνο


Το λατρεύω το Λονδίνο. ΄Εχω πάει αμέτρητες φορές. Έχω τριγυρίσει και έχω επισκεφτεί ο,τι ενδιαφέρον προσφέρει αυτή η πόλη, τα ιστορικά της μνημεία, τα μουσεία, τα πάρκα, τα καταστήματά της, παρακολούθησα θεατρικές παραστάσεις, μιούζικαλ κ.α. Αν εξακολουθώ να τρέχω σε κάθε ευκαιρία εκεί, είναι απλά για να περάσω καλά, να μπω στους ρυθμούς της πόλης, να απολαύσω ένα ποτήρι μπύρα στα περίφημα γραφικά της pub.




Oxford Street

Θεωρώ ότι είναι μια πόλη που προσφέρει απλόχερα τα πάντα, διασκέδαση, καλλιτεχνική και πνευματική ζωή, έχεις πάντα κάτι να κάνεις, κάπου να πας. Είναι μια πόλη που ευχαρίστως θα μπορούσα να ζήσω, εκτός από την Αθήνα.
Και όλα γίνονται πιο ευχάριστα όταν γνωρίσεις καλύτερα αυτό τον φλεγματικό λαό, να καταλάβεις το χαρακτήρα του και τον τρόπο που σκέφτεται τη σημερινή πλέον εποχή.
Φθάνοντας στο αεροδρόμιο του Stansted, συναντάς τη βρετανική τυπικότητα. Ένας ξανθοκόκκινος στρογγυλοπρόσωπος ελεγκτής εξετάζει το διαβατήριο με τη βοήθεια μεγεθυντικού φακού! Πίσω στο τοίχο μια φωτεινή επιγραφή δηλώνει U.K. Border.
Περνάς πλέον τα σύνορα και τίθεσαι υπό τη προστασία και τους νόμους της Αυτής Μεγαλειότητας της Βασιλίσσης!
Ο καιρός πολύ ανεκτός. Συννεφιά αλλά χωρίς στάλα βροχής και θερμοκρασίες γύρω στους 11 βαθμούς.



Βραδάκι στην Oxford Street

Δεκέμβρης μήνας, μήνας γιορτινός και το αδιαχώρητο παντού. Στη κλασσική πλέον Oxford Street γεμάτα τα μαγαζιά, με δυσκολία βαδίζεις στα πεζοδρόμια.
Στο κατάστημα Hamleys με τα αναρίθμητα παιγνίδια, πανζουρλισμός! Απλησίαστα τα ράφια με τα παιδιά μαγνητισμένα να έχουν πέσει επάνω τους και ως συνήθως να τα θέλουν όλα. Μήνας των παιδιών ο Δεκέμβρης !!


Γιορτινές οι βιτρίνες

Εκπτώσεις παντού, από 30%, 50% μέχρι και 70%, ίσως και λόγο της οικονομικής κρίσης. Πάντως τόσο γεμάτα καταστήματα πρώτη φορά βλέπω. Στο ολοκαίνουργιο εμπορικό κέντρο Westfield η πολυκοσμία δεν περιγράφεται. Έξω από το κατάστημα Gucci ουρά 25 μέτρων, με τον αστυνομικό ασφαλείας να επιτρέπει την είσοδο 2-3 ατόμων μόνον όταν έβγαιναν άλλοι τόσοι από το κατάστημα.

Εμπορικό κέντρο Westfield

Ένα μοναδικό μαγαζί είναι το Fortnum and Mason. Έχει κυρίως ο,τι μπορεί να φανταστεί κανείς από γλυκίσματα, μπισκότα, μαρμελάδες, τσάγια. Υπάρχουν δύο εστιατόρια και ένα καφέ όπου ο εξαιρετικός εσπρέσο συνοδεύεται και από ένα μικρό χωνάκι παγωτό με κομμάτια πορτοκαλιού. Οι Άγγλοι έπιναν τσάι, τώρα όμως έμαθαν και φτιάχνουν πολύ καλό εσπρέσο.
Το καταπληκτικό αυτό κατάστημα διαθέτει και δερμάτινα είδη, πλήρες χαρτοπωλείο με υπέροχες εκτυπώσεις, αρωματοπωλείο με ιδιαίτερες κολόνιες, είδη προσωπικής φροντίδας κ.α. Η ουρά για να πληρώσεις περίπου 20 μέτρα με 8 ταμεία στη σειρά.

Fortnum & Mason

Η αγγλική κουζίνα δεν είναι από τα δυνατά σημεία της χώρας αυτής. Θέλησα όμως να φάω το fish and chips, κλασικό βρετανικό πιάτο, που παλιότερα σερβιριζόταν σε …χωνάκι από σελίδα εφημερίδας, με το τυπογραφικό μελάνι να προσδίδει μια ιδιαίτερη γεύση και οσμή. Πήγα συστημένος σε ένα εστιατόριο όπου έφαγα μεν ένα θαυμάσιο ψάρι, σερβιρισμένο με… μεγαλεία όμως και καλοπληρωμένο. Φαίνεται ότι εκμοντερνίστηκε το σερβίρισμα του πιάτου αυτού, χάνοντας τη παλιά του αίγλη !!

Μπορεί να φανεί παράξενο, όμως απολαμβάνω αφάνταστα τα βρετανικά κλασικά μπαρ, τα pubs. Με συναρπάζει η ατμόσφαιρα εκεί, η διακόσμηση, η μπάρα με τη κάβα πίσω της, τα πολλά χερούλια για τη βαρελίσια μπύρα, τα κρεμασμένα ποτήρια. Δε ξέρω, δε μπορώ να περιγράψω το πόσο όμορφα νιώθω μέσα σε ένα τέτοιο μπαρ.
Ένα ποτήρι μπύρα στο χέρι, κουβέντα και εάν πεινάσεις έχει εκεί και πολύ καλό και φθηνό φαγητό. Βέβαια, πέρασα αρκετές ώρες εκεί μέσα, αφού κάθε τόσο και λιγάκι πέφτεις επάνω σε ένα pub, πώς να το αποφύγεις…..


Pub...... η αμαρτία μου!!

Γραφικά τα στενά δρομάκια στο Soho και στη China Town με τα μπαράκια, τα καφέ και τη μυρουδιά της κινέζικης κουζίνας.
Όλη εκείνη η περιοχή γύρω από το Piccadilly, τη Leicester Square πιο δίπλα, με τα σύνορα του Soho, σφύζει από ζωή, με άτομα κάθε λογής και κάθε φυλής γύρω σου.
Είχα τρία χρόνια να πάω στο Λονδίνο, έχω όμως την αίσθηση ότι οι ξένοι που κυκλοφορούσαν στη πόλη ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά. Κυρίως Κινέζοι, Άραβες παντού, όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και να εργάζονται σαν σερβιτόροι, εμποροϋπάλληλοι, ταμίες, ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Πανοραμική η θέα της πόλης που προσφέρει το London Eye. Από μια γυάλινη καμπίνα σε ένα τεράστιο περιστρεφόμενο τροχό και για 30 λεπτά περιστροφής, αντικρίζεις όλο το Λονδίνο με τα αξιοθέατα να ξεχωρίζουν ένα ένα.

Σε μια πόλη των θεάτρων, των μιούζικαλ, των συναυλιών που δε ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, το παλιό αλλά πολύ καλό μιούζικαλ Το φάντασμα της Όπερας αποδείχθηκε καλή επιλογή.

Το κινέζικο εστιατόριο του Mr.Wing το ήξερα από παλιά. Ένας υπέροχος χώρος σε δύο επίπεδα και όπου το υπόγειο είναι στολισμένο με ενυδρεία σε όλο τον ένα τοίχο, τα τραπεζάκια χωρίζονται με διάφορα εξωτικά φυτά και νερά τρέχουν συνεχώς στους καταρράκτες. Τέτοια διακόσμηση δεν την έχω ξαναδεί. Ενθουσιασμένος ο κινέζος ιδιοκτήτης όταν του έδειξα τη παλιά κάρτα του εστιατορίου που είχα κρατήσει, αν και δεν λειτουργούσε τη μέρα εκείνη το υπόγειο, μου επέτρεψε να κατέβω κάτω, και άναψε όλα τα φώτα για να βγάλω φωτογραφίες. Στο τέλος ήπιαμε και ένα μπουκάλι κρασί μαζί !!


Το εστιατόριο του Mr. Wing
Παραμονή Χριστουγέννων, γεύμα σε ένα από τα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης. Ήταν η μόνη στιγμή που νοστάλγησα την Αθήνα. Όλα τόσο ήρεμα, ομαλά, τυπικά εκεί που ειλικρινά μελαγχόλησα.
Την ημέρα των Χριστουγέννων δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχουν συγκοινωνίες, όλα κλειστά. Σκέτη θλίψη. Απλά κάνεις μια βόλτα στο Ηyde Park.

Δε περιέγραψα αξιοθέατα, μουσεία, μνημεία, γιατί δε πήγα για αυτό το λόγο στο Λονδίνο. Να ξεφύγω πήγα, να ξαναδώ τη πόλη που αγαπώ. Μου έκαναν όμως εντύπωση κάποια πράγματα :
Η πληθώρα των Κινέζων και των Αράβων. Παντού μελαμψά πρόσωπα και μικρά τραβηγμένα ματάκια.
Η κοσμοσυρροή στα καταστήματα και οι μεγάλες εκπτώσεις. Εδώ δεν ισχύει « Ο θάνατος του εμποράκου» αλλά « Ο θάνατος του καταναλωτή» οικονομικά φυσικά!!
Ο φόβος και τρόμος των Βρετανών για την οικονομική κρίση. Προβλέπουν ότι η εθνική τους οικονομία θα υποχωρήσει κατά πέντε χρόνια, περιμένουν ανεργία και κλείσιμο καταστημάτων. Και ο φόβος αυτός εκφράζεται από τα δελτία ειδήσεων και το τύπο σχεδόν καθημερινά.

Πριν 5-6 μέρες γύρισα από το Λονδίνο. Είμαι έτοιμος να ξαναπάω αύριο !!!

42 σχόλια:

αντωνης είπε...

Πολυ ωραια αναρτηση Λεοντοκαρδε, γεματη εικονες και πολυ μεστη για καποιον σαν εμενα που δεν εχω επισκεφθει την πολη αυτη.
Να εισαι καλα να ξαναπας συντομα.

Μου αρεσε ιδιαιτερα που τραβηξες φωτογραφιες και εβαλες καποιες εδω.
:)

VAD είπε...

Σε είδαμε,σε είδαμε,και μεις εκεί ήμασταν,7000χλμ νοτιοανατολικά:)))
Καλή φάση κάθε ταξίδι,αλλά πολύ μουντό βρε παιδί μου,δε σε ψυχοπλάκωνε;

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Έφτιαξα ένα φλυτζάνι τσάι και κάθισα να απολαύσω την όμορφη ανάρτηση-ξενάγησή σου :).
Για τους ίδιους λόγους που αναφέρεις αγαπάω κι εγώ πολύ αυτή την πόλη. Παρόλο που δεν έχω πάει, πάντα ένιωθα ότι κάποιο... διαδικαστικό λάθος έγινε και δεν γεννήθηκα εκεί :).
Ο χαρακτήρας αυτού του λαού και το κλίμα της χώρας, μού ταιριάζουν, πιστεύω, απόλυτα!
Who knows...
Maybe in another lifetime!

Σ' ευχαριστούμε πολύ!
Καλό απόγευμα :)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ααααα....μόλις γύρισα από Ντουμπάι και τι είπες...αναχωρούμε για Λονδίνο;
Φύγαμε Λιόντα μου, "στην τσέπη σου γλιστράω..."
Γι' αυτό μου αρέσει το blogging.
:-)))

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΆΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
(υ.γ. αν σου αρέσουν οι εξωτικές γεύσεις δες και το Royal Curry House)

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ανώνυμος είπε...

where you come from!

leondokardos είπε...

Αντώνη έπαθα πλάκα με τη ψηφιακή μηχανή που για πρώτη φορά χειριζόμουνα! Αυτοί οι αυτοματισμοί με μπέρδευαν. Καλύτερα η παλιά μου μηχανή που τη ρύθμιζα όπως ήθελα.
Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που σου άρεσε το ποστ μου.

leondokardos είπε...

Vad αυτό είναι το μόνο κακό αυτής της πόλης, η μουντάδα της. Τη συνηθίζεις όμως και μετά ούτε τη προσέχεις.

leondokardos είπε...

Lilith αφού νιώθεις έτσι για τη πόλη αυτή γιατί δε πηγαίνεις να τη δείς ; Ευκαιρίες υπάρχουν πολλές, μη περιμένεις in another lifetime.
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η ανάρτηση και φαντάζομαι να απόλαυσες το τσάι σου ακόμα περισσότερο !!!

leondokardos είπε...

Γλαρένια... φύγαμε !!!
Μη μου μιλάς για Λονδίνο γιατί δε το χορταίνω όσες φορές κιαν πάω.
Φάγαμε στο Αmaya , εκπληκτικό ινδικό εστιατοριο ένα curry υπεροχο.
Μα είναι τόσο όμορφα στο Λονδίνο...

leondokardos είπε...

nike dunk I come from Greece !!!

αντωνης είπε...

Οποτε να πω με γεια την ψηφιακη (ποια αγορασες;) και πολλες πολλες ομορφες φωτογραφισεις!
:)

Roadartist είπε...

Aaaa μου άρεσε πάρα πολύ!!!! Μια χαρά πολύ θα ήθελα να ήμουν κάπου εκεί κοντά :))) Δεν έχω πάει ακόμη στο Λονδίνο!! Μπράβο Λεοντόκαρδε και οι πληροφορίες που πλαισίωσες τις φωτο πολύ καλές!!!

tovenito είπε...

αν σου πω ότι δεν ζήλεψα θα πω ψέματα και έχω πάει στο λονδίνο, αλλά ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα! καλή χρονιά κιόλας και σε ευχαριστώ για τις ευχές σου! να είσαι καλά και πολλά ταξίδια ακόμη το 9!
υγ. δεν φαινόταν τα σχόλιά σου γιατί είχα ενεργοποιήσει τον μετριασμό ;-)

leondokardos είπε...

Αντώνη έχω τη Nikon Coolpix 5200.
Ακόμα δεν εχω μάθει όλες τις δυνατότητες που έχει. Δε τα καταφέρνω και πολύ καλά με αυτή τη νέα τεχνολογία που πάντοτε ανριόμουν να μάθω !!
Μόλις αρχές 2008 πήρα το λάμπτοπ και ακόμα μαθαίνω.
Χαρτί και μολύβι ήταν καλύτερα !!!!

leondokardos είπε...

Αρτίστα μου ,εγκληματείς !!!Δεν έχεις πάει Λονδίνο και κάθεσαι;;
Το επόμενο ταξίδι σου να είναι η πόλη αυτή. Και εγω θα σου δώσω ο,τι πληροφορίες θέλεις,που να πας, τι να δείς,πως να διασκεδάσεις, που να φας. Τι άλλο θέλεις ;;

αντωνης είπε...

Μια χαρα τα καταφερνεις Λεοντοκαρδε!!!

Αφου εβαλες φωτο στο μπλογκ, τα υπολοιπα ειναι σαφως πιο απλα.

Πολυ χαρηκα με την αγορα σου αυτη!!!
:)

leondokardos είπε...

tovene τελικα ξέρω ελάχιστους άνθρωπους που να έχουν πάει Λονδίνο και να μη τους αρέσει και νομίζω οτι αυτό συμβαίνει γιατί αντιπαθούν τους Αγγλους και τη νοοτροπία τους. Για μένα ο λαός αυτός είναι παρεξηγημένος ή κρίνεται με πολύ παλιά κριτήρια. Απο τότε που έχασαν αποικίες και δέχθηκαν πάρα πολλούς ξένους, εχουν αλλάξει πολλά στη χώρα αυτή.
Μη ζηλεύεις, με τη πρώτη ευκαιρία, Λονδίνο !!
Δε πειράζει, φτάνει που πήρες τις ευχές μου.

Roadartist είπε...

Εύχομαι να πάω leondokarde, αλλά για να είμαι ειλικρινής έχω κ άλλες πόλεις που δεν έχω δει και ίσως να θέλω να τις δω, περισσότερο από το Λονδίνο...όπως Παρίσι, Βιέννη, Πράγα, Κωνσταντινούπολη, Άμστερνταμ, Βερολίνο.. (ξανά Φλωρεντία..;) Όπως κατάλαβες ο κατάλογος είναι μακρύς και το roadartistaki σου δεν κρατιέται δώστου όνειρο κ ταξίδι και αυτό είναι.. Εντάξει μικρή είμαι ακόμη θα τα καταφέρω πιστεύω.. Υγεία να έχουμε, αγάπη..και λίγα χρήματα βεβαίως, βεβαίως.. πολλά φιλιά και να βάλεις στα σκαριά τώρα ένα ταξίδι στη Φλωρεντία.. θα με θυμηθείς! :)

Roadartist είπε...

Δε μπορώ να μην επανέλθω.. έχω και εγώ τέτοια μηχανή λεοντόκαρδε ;) αλλά εδώ και καιρό θέλω σαν τρελή μια άλλη nikon, βασικά την έχω ερωτευτεί ;) Θα δούμε αν θα την πάρω τελικά.. Καλό βράδυ!!

patsiouri είπε...

Aμάν!!!
Εχω καταζηλέψει!!!
Καλή χρονιά Λεοντόκαρδε...

Unknown είπε...

Το αδύνατο μου σημείο Λεοντόκαρδε, η μεγάλη μου αγάπη το Λονδίνο. Καλή χρονιά.

marianaonice είπε...

Φοβερή ανάρτηση!!
Τέλεια ξενάγηση!!
Θα έλεγα ακριβώς τα ίδια κι εγώ: "Είναι μια πόλη που ευχαρίστως θα μπορούσα να ζήσω, εκτός από την Αθήνα"!
Σαν να ξαναπερπάτησα μαζί σου στο Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο Λεοντόκαρδε!!
Πολύ σ' ευχαριστώ γι' αυτό το ταξίδι!!

Όσο για τους Κινέζους το έχω παρατηρήσει κι εγώ ότι τελευταία σ' όλο τον κόσμο αυξάνονται! Αφού και το 2006 που ήμουν στο Sydney αντί για Αυστραλούς νόμιζες ότι κατοικείται αποκλειστικά από Κινέζους! Τώρα γεμίσαμε και εδώ...
Καλή χρονιά!!
Και του χρόνου εύχομαι, με υγεία, χαρά και αγάπη!!

leondokardos είπε...

Roadartistaki μου, και εμένα δώσε μου ταξίδι και φεύγω. Για όνειρα άστα καλύτερα, δε μου βγαίνουν ποτέ. Έχω πάει πολλές φορές Παρίσι, ωραίο είναι αλλά δε χωνεύω καθόλου τους Γάλλους !! Σωβινιστές και αναιδείς. Στη Βιέννη, Βερολίνο και Άμστερνταμ έχω μείνει πολύ λίγο και δεν είδα πολλά πράγματα. Το επόμενο ταξίδι θα είναι κατά το Μάρτιο- Απρίλιο Παρίσι πιθανόν με δύο φίλες μου που θέλουν να πάνε εκεί, ή Ρώμη. Και μετά Φλωρεντία, αφού μου το λες εσύ.
Εσύ που βγάζεις πολλές φωτογραφίες να κοιτάξεις να πάρεις μια καλή μηχανή. Αν και δεν είμαι ο ειδικός, ξέρω ότι η Cannon Power Shot SX 110 IS είναι καλή, την έχει μια φίλη μου που και αυτή έχει μανία με τη φωτογραφία. Πάντως από τη δική μου μικρή πείρα θα σου έλεγα να κοιτάξεις η οθόνη που εστιάζεις το αντικείμενο να είναι αρκετά μεγάλη. Η δική μου είναι μικρή και με δυσκολεύει.
Σου εύχομαι πολλά όνειρα που να πραγματοποιούνται όμως και πολλά πολλά ταξίδια.

leondokardos είπε...

patsiouri χαίρομαι που σε ..ξαναβλέπω εδώ. Μας έλειψες και τώρα ξαναφεύγεις. Πάντως εύχομαι ο,τι το καλύτερο και όταν επανέλθεις,κάνε ένα ταξιδάκι όπου τραβάει η καρδιά σου. Έτσι, για ξεκούραση.

leondokardos είπε...

Mariana σε κάθε ευκαιρία πάντα θα πετάγομαι μέχρι το Λονδίνο. Νιώθω τόσο άνετα, τόσο οικείος εκει και περνάω πολύ καλά ακόμα κιαν δεν έχω παρέα.
Καλή Χρονιά και σε σένα.

leondokardos είπε...

Μαριάνα μου έτσι είναι αυτή η πόλη,σε τραβάει να την επισκεφτείς.Και χάρηκα ιδιαίτερα αυτό το ταξίδι γιατί ήρθε αναπάντεχα,δε το περίμενα.
Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,αν και δεν είμαι πολύ καλός στις ... περιγραφές.
Ναι, σιγά αλλά σταθερα γεμίζουμε και εμείς εδώ με κινεζάκια. Συμπαθητικά είναι πάντως και πολύ ευγενικά.
Ευχομαι να είναι ενας πολύ καλός χρόνος το 2009. Ποτέ δε θέλω χρόνο σαν το περασμένο.Για μένα ήταν πολή σκληρός.
Ο,τι το καλύτερο λοιπόν για όλους μας.

Roadartist είπε...

Σε ευχαριστώ leondokarde, θα κοιτάξω κ αυτή που λες, αν κ έχω κατασταλάξει ποια να πάρω, τα χρήματα μου λείπουν.. Αλλά αν κάτι μου αρέσει πάει τελείωσε.. θα το πάρω ;)) Πολύ ταξιδιάρης είσαι μπράβο ! Αν κάτι αξίζει στη ζωή είναι σίγουρα τα ταξίδια..Εύχομαι να έχω υγεία και να ταξιδέψω έτσι όπως θέλω κ εκεί που θέλω.. Ναι να πας στη Φλωρεντία.. θα σου αρέσει πολύ..θα δεις!! Είναι το κάτι άλλο, δεν έχω λόγια να σου περιγράψω συναισθήματα..μόνο και στη σκέψη τώρα που τη φέρνω, με ηρεμεί..

leondokardos είπε...

Αρτιστάκι, έτσι σε θέλω, οταν κάτι σου αρέσει και το βάλεις στο μάτι, άρπαξέ το.Στην Αγγλία, τη Γερμανία,την Γαλλία και την Ιταλία, τα ταξίδια μου πολλές φορές ήταν και για επαγγελματικούς λόγους. Στις περιπτώσεις αυτές δεν έχεις την ευκαιρία να δείς πολλά πράγματα.
Πάντως ναι, μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και μου έχεις εξάψει τη φαντασία μου με τη Φλωρεντία. Σου ...υπόσχομαι να πάω σύντομα.

ΥΓ.Να οργανώσουμε λέω ...μια εκδρομή φίλων μπλόγκερς για τη πόλη αυτή με εσένα... αρχηγό και ξεναγό !! Τι λες ;;

Side21 είπε...

Ωραίο το Λονδίνο ...
Αν κι είχα ευκαιρίες
αρκετές ως τώρα τις άφησα
να περάσουν ανεκμετέλευτες ...
Μετά την ανάρτησή σου μετανοιώνω !!!
Βάλε με στο γκρουπ των bloggers ...
Μόνο ν' ανοίξουν οι μέρες
γιατί δεν αντέχω το κρύο !!!
Τις θερμότερες ευχές μου για
ένα χαρούμενο 2009 με υγεία,
πρόοδο κι ότι άλλο επιθυμείς ...

NdN είπε...

Γεια σου Λεοντόκαρδε,

Εξαιρετικό το αφιέρωμα σου στο Λονδίνο. Για τους λόγους που αναφέρεις και πολλού πολού ακόμα την λατρεύω αυτή την πόλη. Δεν είναι μόνο τα χρόνια που ζω εδώ και η συνήθεια που με κάνουν να το πω. Είναι κάτι παραπάνω...

Να είσαι καλά και να μας ξαναέρθεις. Αν είμαι και εδώ θα σε πάω και σε κάποιες παμπ που έχω ξεχωρίσει εγώ. Να είσαι καλά!

leondokardos είπε...

side, πρέπει να πας στο Λονδίνο και σύντομα μάλιστα !! Είναι μια πόλης που δεν ξεχνιέται. Έχει και το Λονδίνο τις καλές του εποχές να...ξαπλώσεις στα πανέμορφα πάρκα του !!
Όσο για την .. εκδρομή ,μια πρόταση έκανα,αν και ξέρω οτι οι μπλόγκερ αποφεύγουν τις γνωριμίες,μια και αυτή η ανωνυμία είναι απο τα καλά γνωρίσματα των μπλόγκ. Τέλος θα δούμε.
Ευχομαι μια πολύ καλή χρονιά και σε σένα.

leondokardos είπε...

NdN,χαίρομαι που σου άρεσε το ποστ μου,πολύ περισσότερο γιατί είσαι λονδρέζος. Εισαι πολύ τυχερός που μένεις εκεί. Όταν τελείωνα το Πανεπιστήμιο, ο Πρύτανης μου πρότεινε να μου βρεί δουλειά εκεί, αλλά εγω ...Ελλαδίτσα τρομάρα μου.
Και μόνο που θα μου δείξεις τα παμπ να πιούμε τις πμύρες μας μου αρκεί να...πεταχτώ εκεί με τη πρώτη ευκαιρία.
Νάσαι καλά και Καλή Χρονιά.

Δανάη είπε...

Εξαιρετικό το οδοιπορικό σου,φίλε Λεοντόκαρδε...
Περιβεβλημένο με την ατμοσφαιρική προσωπική σου αισθητική...
Χαίρομαι που πέρασες καλά κι εύχομαι ολόψυχα πάντα να αυτοπραγματώνεσαι μέσα από τις επιλογές σου ...

Πάντα υγιής και χαρούμενος...

leondokardos είπε...

Δανάη μου καλημέρα.
Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές σου. Ναι,πέρασα πολύ όμορφα στο Λονδίνο,πολύ περισσότερο γιατί αυτό το ταξίδι προέκυψε αναπάντεχα.
Σου εύχομαι και εγω να εκπληρώνονται όλες σου οι επιθυμίες, ο,τι ποθείς να το έχεις.
Και να είναι πολύ καλό το 2009γιατί το προηγούμενο ήταν.....
Ελπίζω να τα λέμε.

αντωνης είπε...

Λεοντοκαρδε, αν δεν σε βολευει λογω μικρου μεγεθους η οθονη στο πισω μερος της ψηφιακης μπορεις για περισσοτερη ευκολια να τραβας κοιτωντας απο το "ματακι". Οπως παλια με τις αναλογικες!!!
:)

roadartist είπε...

Χαχαχα λες να πάμε όλοι μαζί μια μέρα εκεί εκδρομή;! Λεοντόκαρδε σε αυτά ποτέ δε ξέρεις!! Εξαρτάται με ποιους bloggers κολλάει ο καθένας δε γίνεται να περάσεις καλά με όλους! Προσωπικά χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους δίχως εγωκεντρισμό, μου αρέσει να διαβάζω αναμνήσεις, εντυπώσεις, φωτο άλλων από ταξίδια, αλλά και να αποκομίζω γνώση! Σε όσο διάστημα συμμετέχω στο blogging, πήρα περισσότερα από όσα περίμενα, ο καθένας πως το έχει στο μυαλό του λοιπόν..πάλι κατεβατό σου άφησα, keep travelling ;)

leondokardos είπε...

Αντώνη σε ευχαριστώ για τη συμβουλή σου και αύριο κιόλας θα το δοκιμάσω. Στο μεταξύ επισκευάστηκε η παλιά Μinolta, έχω μέσα φιλμ και.... υποφέρω απο σύγκρουση συνείδησης !!
Βλέπεις τι είναι η συνήθεια ;;

αντωνης είπε...

Λεοντοκαρδε, μπραβο για την Minolta.
Ευτυχως ή δυστυχως η εξελιξη της τεχνολογιας και η ευκολια της ψηφιακης (σε συνδυασμο με τους υπολογιστες) μας κανει να μην προτιμαμε πλεον τις αναλογικες μας μηχανες. Η δικια μου κοντευει να βγαλει αραχνες, αν και ειναι παντα με φιλμ μεσα...

Καλο βραδυ!

leondokardos είπε...

Αρτιστάκι να αρχίσω απο το τέλος του σχολίου σου: κέφι νάχεις και να μου αφήνεις μεγάλα σχόλια,κατεβατά,κάτι που με ευχαριστεί ιδιαίτερα.
Μια ...ευχάριστη σκέψη έκανα για μια εκδρομή και σαφαλώς στις περιπτώσεις αυτές,αλλά και στη καθημερινότητα, οι οποιοσδήποτε παρέες πρέπει να κολλάνε.Τέλος πάντων.
Oh yes, I WILL keep travelling,I won΄t stop it...!!
Καλό Σαβ/ακο.

vagnes είπε...

...εχω μια επιθυμία και γω να πάω αλλά όνειρο το βλέπω μακρινό...

με το νέο χρόνο εισήχθη βλέπω και νέα τεχνολογία εύγε

leondokardos είπε...

vagnes σου εύχομαι να πας το συντομότερο δυνατόν και δε θα το μετανιώσεις.
Η νεα τεχνολογία.. εισήχθη με τη βοήθεια φίλου,γιατί οι δικές μου γνώσεις είναι ακόμα...νηπιακού επιπέδου !! Μαθαίνουμε όμως.

@nGeL είπε...

Imouna kai ego ekei tis idies meres me esena! kai perasa teleia!!