Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Η ΦΥΓΗ.

"Με όσο σεβασμό άφησες να απομένει μέσα μου και παραμερίζοντας την οργή που με διακατέχει σαν πολίτη αυτής της χώρας, θέλω να σου πω ορισμένα πράγματα. Πιστεύω μάλιστα ότι και άλλοι πολίτες θα επιθυμούσαν να σου πουν τα ίδια λόγια.
Το 1997 ψηφίστηκες πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, κόμμα που ίδρυσε ο θείος σου, ο επονομαζόμενος Εθνάρχης.
Στο Συνέδριο του κόμματος που έγινε τότε, έλαμπες σαν μια νέα ελπίδα, κάτι το ξεχωριστό για το πολιτικό βίο της χώρας. Ήσουν νέος και είχες ένα όνομα που κατά κάποιο τρόπο σου προσέδιδε μια ιδιαίτερη αίγλη. Και τα μέλη του κόμματος σε ανέδειξαν πρόεδρο.


Στις εκλογές του 2004, ο Έλληνας πολίτης σε πίστεψε, σε ψήφισε, σου έδωσε μιά ισχυρή πλειοψηφία να κάνεις πράγματα και θαύματα γι ΄αυτή την πανέμορφη χώρα. Βγήκες με ένα σύνθημα «σεμνά και ταπεινά» που έδειχνε ότι θα κυβερνήσεις δυναμικά, με περίσκεψη, δίχως διακρίσεις, με μοναδικό στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, πραγματοποιώντας φυσικά όλες τις αναγκαίες αλλαγές που θα οδηγούσαν στην εκπλήρωση του στόχου.
Δυστυχώς το πρώτο αυτό χρονικό διάστημα, πέρασε ανεκμετάλλευτο. Τη κυβέρνησή σου διέκρινε μιά ατολμία, μιά διστακτικότητα, μιά παραζάλη. Όλα όσα έπρεπε αλλάξουν, ό,τι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έπρεπε να γίνουν, έμειναν απλά στα χαρτιά. Αντίθετα, άρχισαν ν΄αποκαλύπτονται διαφόρων μορφών παρανομίες κρατικών λειτουργών και αχρείαστες προσλήψεις με κομματικά κριτήρια στο δημόσιο.
 Στάσιμη η πορεία της χώρας.


Και μετά, όταν ξαναζήτησες τη ψήφο του λαού, αυτός ο υπέροχος λαός που συνήθως βιάζεται για αποτελέσματα, σου ξανάδωσε τη ψήφο του προκειμένου τουλάχιστον στη νέα τετραετία να κάνεις όσα απέφυγες να πραγματοποιήσεις τη πρώτη περίοδο.
Και πάλι όμως ελάχιστα πράγματα έγιναν.
Κυρίως, η κατάσταση της εθνικής οικονομίας χειροτέρεψε σημαντικά. Οι υπουργοί σου άρχισαν να δίνουν παραποιημένα στατιστικά στοιχεία στους εταίρους μας, ενώ τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Λάθη και παραλήψεις, διέκριναν και τη δεύτερη αυτή περίοδο της πρωθυπουργίας σου.
Εσύ ήσουν ο ηγέτης, ο πρωθυπουργός, ο παράγοντας που παίρνει τελικές αποφάσεις. Σαν να μη ζούσες στη χώρα αυτή, σαν να μ ην αντιλαμβανόσουν τα συμβαίνοντα γύρω σου, άφησες τη κατάσταση ανεξέλεγκτη να κατρακυλά στο αδιέξοδο. Και το χειρότερο, ορισμένοι από τους υπουργούς σου ενεπλάκησαν σε διαφόρων ειδών σκάνδαλα, προκαλώντας την οργή των πολιτών.


Και στο τέλος, αφού μας προειδοποίησες ότι έρχονται δύσκολα χρόνια, ότι χρειάζονται συγκεκριμένα σκληρά μέτρα, διέλυσες τη Βουλή!! αποφεύγοντας ευθύνες, αντί να αγωνιστείς, να παλέψεις επιτέλους για το τόπο. Προτιμότερο θα ήταν η πτώση της κυβέρνησής σου παρά αυτή η φυγομαχία. Ήταν ενδεικτική η έλλειψη θάρρους και αποφασιστικότητας.
Είχες χάσει την εκτίμηση του λαού που έβλεπε ένα ηγέτη τον οποίο εμπιστεύτηκε, να φυγομαχεί, αλλά παρόλα αυτά, τόλμησες να ζητήσεις για τρίτη φορά τη ψήφο του λαού, αλλά…..


Έκτοτε εξαφανίστηκες.
 Δεν σκέφτηκες ότι χρωστάς μιά εξήγηση σε όσους σε εμπιστεύτηκαν, μιά λέξη, μια εύλογη δικαιολογία. Καλώς ή κακώς, η διακυβέρνησή σου θεωρείται ότι οδήγησε τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο και εσύ σιωπάς!
Αποδυνάμωσες ένα κόμμα εξουσίας.
Πρόδωσες ένα κόσμο που σε πίστεψε.

Και όταν ο Παπανδρέου ούρλιαζε στη Βουλή, « που είναι ο Καραμανλής, που τον κρύβετε» εσύ απλά ψήφιζες ενάντια στα σκληρά μέτρα που εσύ ο ίδιος έλεγες προεκλογικά ότι έπρεπε να παρθούν. Κρύφτηκες αντί να σηκωθείς να κτυπήσεις το χέρι σου στα έδρανα, ν΄ανέβεις ετσιθελικά, λεβέντικα στο βήμα και να μιλήσεις, να αποκαλύψεις, να εξηγήσεις, να διεκδικήσεις.
Φυγομαχία για δεύτερη φορά.

Με τη σιωπής σου, αυτοκαταργήθηκες από ηγέτης. Τώρα ό,τι κιαν κάνεις είναι πλέον αργά.
Μεταξύ των άλλων, άφησες βαριά κληρονομιά στο κόμμα σου, που παλεύει σχεδόν διαλυμένο να ορθοποδήσει, ενώ τώρα μας κυβερνά ένας επικίνδυνος πολυλογάς.
Η συμπεριφορά σου θα παραμείνει ένα μυστήριο για τους πολίτες της χώρας. Αλλά μέσα στις τόσο δύσκολες μέρες που μας περιμένουν, ποιος πλέον να δώσει σημασία. "



8 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Πόσο δίκιο έχεις Λεοντοκάρδε.
Αποδείχθηκε πολύ λίγος και με περίσσεια υποκρισία.

Μπορεί, κάποτε, να μιλήσει, μπορεί..
Δεν ήμουν ποτέ οπαδός ή θαυμάστρια του, όμως, σαν πολίτης, θα ήθελα να είχε σταθεί λιγάκι στο ύψος του λειτουργήματός του.

Καλή σου εβδομάδα
:-)

Dreameraki είπε...

Μίλησες με τη φωνή πολλών-ανάμεσά τους κι εγώ!Πολλά μπράβο γι'αυτή την ανάρτηση!Καλό βράδυ

leondokardos είπε...

Βάσσια αποδείχθηκε πράγματι πάρα πολύ λίγος, αναποφάσιστος και άφησε τη κατάσταση να του ξεφύγει. Ελπίζω οτι κάποια στιγμή όταν θεωρήσει οτι ήρθε η ώρα, να δώσει εξηγήσεις, δίχως φυσικά αυτό να τον απαλλάσει ευθυνών.

leondokardos είπε...

dreamer,πολύ όμορφο το ...όνομά σου. Μην αλλάξεις, να ονειρεύεσαι πάντα, η ζωή γίνεται περισσότερο ανεκτή.
Έτσι κι εγώ πιστεύω οτι πολλοί θα ήθελαν να τα ψάλουν στο τέως πρωθυπουργό μας που τα θαλάσσωσε όλα. Περιμένουμε όμως εξηγήσεις.

ippoliti_ippoliti είπε...

Leondokarde καλησπέρα.
Συμφωνώ σε πολλά όχι σε όλα.
Τα παραποιημένα στοιχεία εγώ ΔΕΝ ΤΟΥ τα καταλογίζω, καλά έκανε και τα έδινε. Το γεγονός ότι ήρθε ένας αγύρτης να τον διαψεύσει, δε σημαίνει ότι έκανε λάθος.
Ομολογώ επίσης ότι εγώ που δεν ανήκω και δεν ανήκα ποτέ σε αυτόν το χώρο, δεν μπορώ να τον κατηγορήσω για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Δεν ξεχνω τη συμφωνία ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (επί ημερών του).
Ποιός να το πίστευε΄πάντως, ότι μετά από τέτοια ανικανότητα θα βλέπαμε ακόμη ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Εγώ που είμαι απ'αυτούς που ήθελαν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, λίγους μήνες μετά ΟΜΟΛΟΓΩ ότι ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ, ΔΕΝ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ.
Καλό βράδυ

dyosmaraki1 είπε...

Τα λόγια αυτά αντικατοπτρίζουν τα πολλά "γιατί" που πλανιώνται πάνω από αυτή την αινιγματική προσωπικότητα.

Λυπάμαι που θα είμαι σκληρή μα πιστεύω πως όταν ένας άνθρωπος δνε έχει εργαστεί ποτέ στη ζωή του πως είναι δυνατόν να καταφέρει να διοικήσει έναν τόπο?

Η καταγωγή από πολιτικό σόϊ δεν προεξοφλεί την επιτυχία. Κάποτε έχριζαν κάποιον βασιλιά λόγω καταγωγής. Λυπάμαι αλλά στις μέρες μας χρειάζονται γνώσεις και ας μην υπάρχει "πορφυρογέννητη" καταγωγή.

Για το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο έχω να πω πως ντρόπιασε το σόϊ του. Αν και όπως πολύ σωστά γράφεις ο κόσμος τον εμπιστεύτηκε, αυτός πρόδωσε τους ψηφοφόρους του. Και δεν ήταν μόνο αυτό μα αφού τα θαλάσσωσε έπειτα τόβαλε στα πόδια και κρύβεται σαν τα παιδάκια που έκαναν μια αταξία.

Κατά τη γνώμη μου τέτοιους πολιτικούς θάπρεπε να τους εξοστρακίζει ο λαός όπως στην αρχαιότητα. Γιατί όπως θα έλεγαν στην αρχαιότητα ο "ρίψασπις" δεν έχει θέση ανάμεσα στη κοινωνία.

leondokardos είπε...

ippoliti διακρίνω έναν θυμό στο σχόλιό σου,θυμό εναντίον του ΠΑΣΟΚ.Δε συμφωνώ οτι τα παραποιημένα στοιχεία δε βλάπτουν-κοίταξε τώρα τι μας ψέλνουν οι εταίροι μας στους οποίους στηριζόμαστε, καλώς ή κακώς. Το οτι προχώρησε τον αγωγό πολύ καλά έκανε. Και βρήκαν οι Αμερικάνοι τους Βούλγαρους, θα τους έστειλαν τίποτα δολλάρια και ο αγωγός τελικά δε θα γίνει.Και εδώ ο ΓΑΠ έχει μεγάλη ευθύνη γιατί δεν κάνει τίποτα να επανέλθει το σχέδιο αυτό σε συζήτηση.
όσο για το σημερινό ΠΑΣΟΚ,το θέμα είνμαι να κυβερνηθεί αυτή η χώρα σωστά σε μιά πολύ δίσκολη περίοδο. Για μένα όποιος το καταφέρει καλό θα είναι κιας ανήκει οπουδήποτε.

leondokardos είπε...

dyosmaraki απόλυτα συμφωνώ μαζί σου. Ασφαλώς η διακυβέρνηση ενός κράτους χρειάζεται εμπειρίες που αποκτώνται μέσα στην "αγορά", πολύ περισσότερο γιατί είμαστε ένας δύσκολος λαός.Και ο λεγάμενος πρόδωσε όνομα και οπαδούς του και αυτό νομίζω οτι δε θα του το συγχωρίσει κανείς.
Πιστεύω όμως οτι σε κάποπια δεδομένη στιγμή θα μιλήσει. Δυτυχώς τον "ρίψασπις" μπορεί μόνο ο λαός να τον εξοστρακίσει με τη ψήφο του, γιαυτό και κάθε λαός έχει τη κυβέρνηση που του αξίζει. Δυστυχώς δε μένει παρά να περιμένουμε με κουράγιο όπως μας συμβούλευσαν .